Παναθηναϊκός: Οι προτεραιότητες, οι μετέωροι και οι φευγάτοι της επόμενης μέρας

Παναθηναϊκός: Οι προτεραιότητες, οι μετέωροι και οι φευγάτοι της επόμενης μέρας

Παναθηναϊκός: Οι Κυπελλούχοι σχεδιάζουν την επόμενη μέρα κι ασφαλώς υπάρχουν αρκετοί παίκτες, οι οποίοι μπορεί να μην είναι στο ρόστερ τη νέα σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός οργανισμός πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά οφείλει ήδη να ξεκινήσει τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν.

Εκτός από το τρόπαιο, το θετικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε και δύο επιπλέον εβδομάδες, αφού θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη και το Conference League στις 4 Αυγούστου και μία εβδομάδα αργότερα θα γίνει η ρεβάνς. Θα μάθει επίσης τον αντίπαλο στην κλήρωση που θα γίνει στις 18 Ιουλίου.

Οι «πράσινοι», λοιπόν, έχουν χρόνο, αλλά και πολλές ανοιχτές υποθέσεις στο ρόστερ. Ας δούμε τις πιο σημαντικές.

Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς

Τρεις βασικοί παίκτες. Δύο που μένουν ελεύθεροι κι ένας δανεικός. Ο Ισπανός αριστερός μπακ είναι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό, ο κορυφαίος ενδεχομένως στο πρωτάθλημα κι επιθυμία των «πρασίνων» είναι να τον κρατήσουν. Ο Χουάνκαρ, ωστόσο, στα 32 του χρόνια θέλει ένα καλό συμβόλαιο, που να κυμαίνεται στις 500.000-600.000 ευρώ. Με δεδομένη την επιθυμία και των δύο πλευρών για συνεργασία, το πιο πιθανό σενάρια είναι η ανανέωση για δύο ακόμα χρόνια.

Ο Βιγιαφάνιες από την στιγμή που έμεινε στην άκρη η διαμάχη που είχε με την ομάδα στην αρχή της σεζόν, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς του έδωσε ρόλο εσωτερικού χαφ και ο 31χρονος Αργεντινός χαφ εμφανίστηκε πιο ώριμος από ποτέ. Έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα, αφού αγγίζει τις 700.000 ευρώ. Ο ίδιος είναι δεμένος με τον Παναθηναϊκό, ο Γιοβάνοβιτς τον θέλει, αλλά θα πρέπει ο «Βίγια» να ρίξει το κασέ του κοντά στο μισό εκατ. ευρώ για να υπάρξει ανανέωση. Όλα είναι ανοιχτά.

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έδεσε στη μεσαία γραμμή, είναι παίκτης με ισορροπία στα ανασταλτικά και δημιουργικά καθήκοντα, καλός στις εκτελέσεις στατικών φάσεων, πατάει περιοχή, οπότε στόχος είναι η παραμονή.

Ο Γκατσίνοβιτς έχει συμβόλαιό με τη Χοφενχάιμ έως το 2024 και όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι. Ο Παναθηναϊκός θέλει να τον κρατήσει, ο Σέρβος θέλει να μείνει. Αλλά δεν είναι απλά τα πράγματα. Οι Γερμανοί όπως συνηθίζεται σ’ αυτή την περίπτωση, επιθυμούν πώληση. Και σίγουρα με ποσό που θα αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ για έναν διεθνή Σέρβο μέσο.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο ο προπονητής να θέλει να τον δει στην προετοιμασία και σ’ αυτές τις περιπτώσεις πάντα χάνεται χρόνος και ο Παναθηναϊκός με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει. Η ανανέωση του δανεισμού στην παρούσα φάση είναι πολύ δύσκολη.

Οι ελεύθεροι

Αυτοί οι τρεις παίκτες είναι η προτεραιότητα. Υπάρχουν ακόμα τρεις παίκτες που μένουν ελεύθεροι. Ο πρώτος είναι ένα παιδί του συλλόγου, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ο Μυτιληνιός εξτρέμ φέτος δεν εξελίχθηκε σε σταθερά. Δεν είχε αριθμούς και ασφαλώς τα χρήματα για ανανέωση δεν είναι πολλά, αλλά ο ίδιος δείχνει διάθεση να δοκιμάσει στο εξωτερικό.

Ο Μαουρίσιο ξεκίνησε βασικός, στη συνέχεια έχασε τη θέση του. Είναι έμπειρος παίκτης, πατάει περιοχή, υπήρξαν ματς που έδωσε λύσεις, αλλά στα 33 του χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν προτίθεται να τον κρατήσει με το συμβόλαιο που έχει και είναι 550.000 ευρώ. Επίσης, δεν είναι ταχυδυναμικός και ο Παναθηναϊκός θα ήθελε παίκτη με άλλα στοιχεία. Σχεδόν απίθανο να μείνει.

Ο Φακούντο Σάντσες έχει το θετικό ότι δεν κοστίζει πολλά χρήματα. Μάξιμουμ 250.000-300.000 ευρώ είναι οι απαιτήσεις του, αφού στα 32 του θέλει κι αυτός ένα καλό συμβόλαιο. Μπορεί επίσης να βοηθήσει κι αριστερά. Αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρει παίκτη καλύτερο και πιο νέο βέβαια, με ανάλογα χρήματα είναι πιθανό να μην τον κρατήσει. Οι πιθανότητες είναι 50%-50%.

Οι φευγάτοι

Ο Παναθηναϊκός έχει επίσης τους Χατζηθεοδωρίδη, Αγιούμπ, οι οποίοι έχουν ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο, αλλά δεν υπολογίζεται. Να βρει προτάσεις για την πώλησή τους είναι απίθανο με τη χρονιά που είχαν. Το διαζύγιο είναι ένα σενάριο, αν δεν κοστίσουν αρκετά οι αποζημιώσεις.

Σχεδόν απίθανο είναι να παραμείνει και ο Βιτάλ. Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπει στη διαδικασία να τον αγοράσει, αλλά αν υπάρχει το περιθώριο δανεισμού με λίγα χρήματα σε ό,τι αφορά το συμβόλαιο, τότε δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί η ανατροπή.

Αντίο θα πει κι ο Σουηδός χαφ Ραμόν Λούντκβιστ, ο οποίος εξαιτίας τραυματισμού δεν πρόσφερε καθόλου στο δεύτερο μισό.

Οι φορ

Το «τριφύλλι» δεδομένα θα κινηθεί για την απόκτηση επιθετικού. Ο Καρλίτος και ο Μακέντα έχουν έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο. Ο 31χρονος Ιταλός έκανε κακή σεζόν και δύσκολα θα φέρει πρόταση για πώληση. Ο 32χρονος Καρλίτος πρόσφερε μόνο στο πρώτο μισό. Με συμβόλαια άνω του μισού εκατ. ευρώ, οι «πράσινοι» θα ήθελαν να βρουν κάτι καλύτερο και να γλιτώσουν αυτά των δύο παικτών, όμως, δεν είναι απλό να αποχωρήσουν.

Οι ρόλοι των αναπληρωματικών

Πάμε και στους Διούδη, Πούγγουρα. Δύο Έλληνες που πέρσι είχαν ρόλο, ενώ φέτος έπαιξαν κυρίως στο πρώτο μισό. Ο Πούγγουρας είναι τέταρτος στην ιεραρχία, δεν κοστίζει πολλά και αν αποδεχθεί τον ρόλο του έχει καλώς. Ακόμα κι αν μείνει, βέβαια, δεν είναι απίθανο να ψάξει και για έναν ακόμα στόπερ ο Παναθηναϊκός.

Ο Διούδης είναι μία εναλλακτική του Μπρινιόλι, αλλά μπορεί να θέλει ρόλο βασικού και να ψαχτεί στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα μόνο η προοπτική του Άρη είναι ικανή να τον δελεάσει. Το «τριφύλλι», παράλληλα, σύντομα θα αποφασίσει τι θα κάνει και με τους δανεικούς Σαβιέρ, Καμπετσή, οι οποίοι επιστρέφουν από Εστορίλ και Βίλεμ, αντίστοιχα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Η τρέλα για το Κύπελλο σε ένα βίντεο

Παναθηναϊκός: Η τρέλα για το Κύπελλο σε ένα βίντεο

Παναθηναϊκός: «Το πήραμε» του «Βίγια», ο Γιοβάνοβιτς και το πάρτι με «ΠΑΟ ολέ, ολέ» (video)

Παναθηναϊκός: «Το πήραμε» του «Βίγια», ο Γιοβάνοβιτς και το πάρτι με «ΠΑΟ ολέ, ολέ» (video)

Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved