ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 1-2: Έδειξε χαρακτήρα και πήρε το «διπλό» με Σάκχοφ (photos)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 1-2: Έδειξε χαρακτήρα και πήρε το «διπλό» με Σάκχοφ (photos)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ: Η Ένωση πήρε δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη στους «Ζωσιμάδες».

Με γκολ στο 90’ η ΑΕΚ κατάφερε να αποδράσει από τους «Ζωσιμάδες», καθώς επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα. Η Ένωση υπέφερε πολύ από τους Ηπειρώτες, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Στην πρώτη φάση του αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε πέναλτι με τον Περέα και ο Εραμούσπε το μετέτρεψε σε γκολ στο 5’ για το 1-0. Η απάντηση των «κιτρινόμαυρων» ήταν άμεση και στο 9’ ο Άμραμπατ ισοφάρισε σε 1-1.

Ακολούθησαν πολλές φάσεις και για τις δύο ομάδες, με τον Λοντίγκιν ειδικά να κάνει εξαιρετικές επεμβάσεις. Τελικά η ΑΕΚ βρήκε τη λύτρωση με το γκολ του Σάκχοφ στο 90’ με σουτ.

Η Ένωση επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές και έδειξε χαρακτήρα, ενώ ο ΠΑΣ πάλεψε σκληρά για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Ηρακλής Μεταξάς δεν είχε στη διάθεσή του τον Γκραντάβσκι και στη θέση του έβαλε τον Σνάιντερ, ενώ δεν έκανε κάποια αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε κόντρα στον Άρη.

Ο Αργύρης Γιαννίκης προχώρησε σε αλλαγές στο βασικό σχήμα, προτιμώντας τον Άμραμπατ αντί του ντεφορμέ Λιβάι Γκαρσία, ενώ στήριξε τον Μοχαμαντί στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Σέντρα και… πέναλτι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με… πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά τη σέντρα, ο Περέα βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σε μαρκάρισμα του Μήτογλου έπεσε, με τον διαιτητή Καραντώνη να δίνει την εσχάτη των ποινών. Μετά και από την επιβεβαίωση από το VAR, ο Εραμούσπε εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, κάνοντας το 1-0.

Απάντηση με Άμραμπατ

Η ΑΕΚ έψαξε άμεσα την απάντηση και στο 9’ ο Άμραμπατ με δεξί σουτ στην κίνηση, από το ημικύκλιο της περιοχής, νίκησε τον Λοντίγκιν, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Καταιγισμός ευκαιριών

Μετά το 1-1, το παιχνίδι απέκτησε φρενήρη ρυθμό με εκατέρωθεν ευκαιρίες. Στο 15’ ο Λοντίγκιν είπε διπλό όχι σε σουτ των Αραούχο και Τσούμπερ, ενώ στο 21’ ο Μιλιντσεάνου δεν βρήκε στόχο μέσα από την περιοχή.

Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απέκρουσε στο 22’ σουτ του Μάνταλου και στο 23’ εκτέλεση φάουλ του αρχηγού της ΑΕΚ, ενώ στο 35’ αντέδρασε σωστά σε κεφαλιά του Αραούχο.

Στο 45’ ο Κάργας έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά μπάλα πέρασε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κεφαλιά του Βράνιες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τρόπο να σκοράρουν. Στο 62’ μια κεφαλιά του Ανσαριφάρντ δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 66’ ο Μπρένερ έχασε διπλή ευκαιρία να νικήσει τον Στάνκοβιτς.

Ο ΠΑΣ είχε κερδίσει τη μάχη στον χώρο του κέντρου και πίεζε για το γκολ, ενώ η ΑΕΚ απειλούσε με αντεπιθέσεις, έχοντας δυσκολία στο να κάνει το επιθετικό της παιχνίδι, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο.

Πίεση στο φινάλε

Στα τελευταία λεπτά, η ομάδα του Γιαννίκη αύξησε την πίεσή της και έψαξε το γκολ, αλλά οι προσπάθειες των Σιμόες και Ανσαριφάρντ δεν βρήκαν στόχο. Στο 86’ η ΑΕΚ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία να σκοράρει, με τον Κάργα να διώχνει την κεφαλιά του Σιμόες πριν περάσει τη γραμμή, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Σάκχοφ βρήκε στον Βράνιες και πέρασε άουτ.

Στο 89’ ο ΠΑΣ βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Ντομίνγκες πέρασε άουτ.

Λύτρωση σε Σάκχοφ

Στο 90’ όμως ήρθε η λύτρωση για την ΑΕΚ, όταν ο Ρότα έκανε τη σέντρα, ο Πίρσμαν έδιωξε αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Σάκχοφ, ο οποίος με συρτό σουτ πέτυχε το 1-2.

Στο 90+1’ ο Αραούχο βρέθηκε μια ανάσα από το τρίτο γκολ, αλλά η μπάλα έγλυψε το δοκάρι και πέρασε άουτ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκες, Μπρένερ (69’ Μορέιρα), Σνάιντερ (84’ Παντελάκης), Μιλιντσεάνου (46’ Λώλης), Περέα.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μισελέν (79’ Ρότα), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμαντί, Σιμόες, Σιμάνσκι (60’ Ανσαριφάρντ), Άμραμπατ, Μάνταλος (79’ Σάκχοφ), Τσούμπερ (69’ Λιβάι Γκαρσία), Αραούχο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεταξάς: «Παίξαμε με το ίδιο πάθος - Πρέπει να βρίσκουμε το γκολ»

Μεταξάς: «Παίξαμε με το ίδιο πάθος - Πρέπει να βρίσκουμε το γκολ»

Γιαννίκης: «Σημασία έχει η νίκη»

Γιαννίκης: «Σημασία έχει η νίκη»

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ: Ξέσπασμα χαράς στο γκολ του Σάκχοφ (photos)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ: Ξέσπασμα χαράς στο γκολ του Σάκχοφ (photos)

O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved