Παναιτωλικός-ΑΕΛ 2-1: Κέρασε τρεις βαθμούς και προσπέραση ο Βέργος! (videos+photos)

Παναιτωλικός-ΑΕΛ 2-1: Κέρασε τρεις βαθμούς και προσπέραση ο Βέργος! (videos+photos)

Παναιτωλικός-ΑΕΛ: Με δύο γκολ του Βέργου οι Αγρινιώτες πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Επικράτησαν 2-1 της ΑΕΛ και την προσπέρασαν στη βαθμολογία! Μείωσε στο 95’ ο Γιουνές.

Μία μέρα μετά την γιορτή του ο Νίκος Βέργος κέρασε την ομάδα του.

Ο Μακεδόνας φορ, ο οποίος κλείνει στις 13 Γενάρη του νέου έτους τα 25 του χρόνια, πέτυχε δύο γκολ κόντρα στην ΑΕΛ για το 2-1 και οδήγησε τον Παναιτωλικό στην πρώτη του νίκη. Μ’ αυτή την επιτυχία, μάλιστα, οι Αγρινιώτες προσπέρασαν στη βαθμολογία τους Θεσσαλούς.

Ο Βέργος έφτασε τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα σε 20 συμμετοχές συνολικά με Παναιτωλικό, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Το πρώτο του ήταν πριν από 6,5 χρόνια, με τους Πειραιώτες και το τελευταίο σε ελληνικό έδαφος τον Δεκέμβριο του 2018 με τον Παναθηναϊκό κόντρα στα Χανιά για το κύπελλο. Η ΑΕΛ με τη σειρά της ήταν ανώτερη στο δεύτερο μέρος, αλλά στάθηκε άτυχη στις φάσεις που δημιούργησε κι επιπλέον έκανε σπουδαίες επεμβάσεις ο Κνετ.  

Άκυρο γκολ και δοκάρι!

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε ο Παναιτωλικός, αλλά ακυρώθηκε! Στο 2’ σε μπαλιά του Τζανακάκη, ο Ντίας πήρε τη μπάλα από την κόντρα με τον Ηλιάδη και σκόραρε με πλασέ. Το γκολ, όμως, ακυρώθηκε, αφού η φάση εξετάστηκε στο VAR και φάνηκε ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του σκόρερ.

Ο Παναιτωλικός δεν πτοήθηκε και συνέχισε να επιτίθεται. Στο 8’ άγγιξε το σκορ, αλλά η μπάλα από την κεφαλιά του Αριγίμπι βρήκε το δοκάρι και στη συνέχεια μπλόκαρε ο Νάγκι.

Γκολ με τον Βέργο

Οι Αγρινιώτες, όμως ήταν αποφασισμένοι και στο 16’ άνοιξαν το σκορ. Ο Γιάκολις εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βέργος με φοβερό άλμα νίκησε τους αμυντικούς της ΑΕΛ και τον Νάγκι κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μοιραίος ο Αριγίμπι!

Ο Παναιτωλικός στο 29’ έφτασε μία ανάσα από το 2-0. Δύο φορές… Ο Ντίας κέρδισε πέναλτι από τον Μπέρτο και στην άσπρη βούλα πήγε ο Αριγίμπι. Ο Άγγλος εξτρέμ, ο οποίος είχε δοκάρι στο 8’ μετρούσε δύο γκολ στο πρωτάθλημα. Ένα με φάουλ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης κι ένα με πέναλτι κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Εκτέλεσε, λοιπόν, αλλά απέκρουσε ο Νάγκι! Δόθηκε, όμως, σωστά επανάληψη, αφού ο γκολκίπερ της ΑΕΛ είχε βγει από τη γραμμή. Ο Αριγίμπι και την δεύτερη φορά ανέλαβε την εκτέλεση κι αυτή τη φορά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι!

Ανέβηκε η ΑΕΛ και δοκάρι!

Η ΑΕΛ αναθάρρησε από τη στιγμή που δεν δέχθηκε το 2-0 και στο 40’ είχε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, αλλά η κεφαλιά του πρώτου της σκόρερ, του Πινακά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 41’ ο Μιχαήλ έσωσε την ομάδα του σε πλασέ του Γιάκολις.

Ανώτερη η ΑΕΛ, ήρωας ο Κνετ

Οι Θεσσαλοί μπήκαν με τη σειρά τους δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 46’ έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 1-1, αφού ο Κνετ απέκρουσε το πλασέ και νίκησε στο τετ α τετ τον Φιλίπ.

Στο 55’ ο Πινακάς σούταρε από καλή θέση πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 66’ πλασέ του Ντουρμισάι από πάσα του Μπέρτου έφυγε άουτ.

Ο Παναιτωλικός είχε ορισμένες ανούσιες αντεπιθέσεις και στο 72’ η ΑΕΛ άγγιξε πάλι το 1-1, αλλά βρήκε απέναντί του τον Κνετ. Ο Μπέρτος έβγαλε τον Τρούγιτς σε καλή θέση, αλλά ο Κνετ απέκρουσε με τα πόδια!

Σ’ αυτή την απόκρουση, μάλιστα, ο Κνετ τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε από τον Μελίσσα, ο οποίος στο 77’ μπλόκαρε σουτ του Τρούγιτς.

Το κλείδωσε ο Βέργος!

Το ματς είχε πάρει μία άγρια μορφή, αλλά ο πρωταγωνιστής της βραδιάς λεγόταν Νίκος Βέργος. Στο 82’ έγινε μαρκάρισμα του Ζίζιτς στον φορ του Παναιτωλικού, ο Ζαχαριάδης δεν έδειξε κάτι, αλλά ειδοποιήθηκε να πάει στο VAR. Είδε την φάση έκρινε ότι υπάρχει παράβαση και καταλόγισε το πέναλτι.

Ο Βέργος που είχε ανοίξει το σκορ, κέρδισε το πέναλτι, ανέλαβε την εκτέλεση και στο 87’ έκανε το 2-0 και κλείδωσε την πρώτη νίκη για τον Παναιτωλικό!

Η ΑΕΛ, απλώς μείωσε στο 95’ στο τελικό 2-1 με τον Γιουνές.

 Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ (76’ Μελίσσας), Τζανακάκης, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Ντάλσιο, Τσιγγάρας, Ταχάρ (76’ Περέιρα), Ντίας, Αριγίμπι (57’ Μεντόσα), Γιάκολις (68’ Αρσούρα), Βέργος.

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Μπέρτος, Ηλιάδης (60’ Γλυνός), Μιχαήλ (86’ Γιουνές), Ζίζιτς,  Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντουρμισάι, Πινακάς, Τρούγιτς (86’ Μούζεκ).



Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved