ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0: Τζόλης λαμπρός τον οδηγεί (photos)

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0: Τζόλης λαμπρός τον οδηγεί (photos)

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης: Ο Χρήστος Τζόλης υπέγραψε τη νίκη του «Δικεφάλου», που έπαιζε με 10 παίκτες.

Σημαντική νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα επί του Αστέρα Τρίπολης με 2-0, σε ένα παιχνίδι που πρωταγωνιστής αναδείχτηκε ο Τζόλης. Ο αγώνας «στράβωσε» στο πρώτο ημίχρονο για τον «Δικέφαλο», με την αποβολή του Ελ Καντουρί στο 38’, αλλά ο νεαρός άσος έλαμψε στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχικά ο Τζόλης άνοιξε το σκορ στο 63’ με εξαιρετικό πλασέ και στο 69’ κέρδισε το πέναλτι, το οποίο ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μετέτρεψε σε γκολ για το 2-0. Ο Σέρβος είχε και δοκάρι στο 57’, ενώ οι Αρκάδες είχαν ελάχιστες καλές φάσεις, με την απουσία του Μπαράλες να είναι εμφανής.

Έτσι παρατάχθηκαν

Μετά την ήττα από την Ομόνοια και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα. Ο Πασχαλάκης επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, ενώ στο κέντρο της άμυνας πήραν θέση οι Ίνγκασον και Μιχαηλίδης. Ροντρίγκο και Γιαννούλης ξεκίνησαν βασικοί, ενώ στην επίθεση δεν άλλαξαν πολλά.

Ο Αστέρας από την άλλη, χωρίς τους Μπαράλες, Μουνάφο και Λουίς Φερνάντεθ, είχε στην κορυφή της επίθεσης τον Κρέσπι. Στην άμυνα πήραν θέση η Άλβαρεζ και Καστάνιο. Ο Μίλαν Ράσταβατς πόνταρε πολλά στην ταχύτητα και ποιότητα των Σίτο, Ριέρα, Τιλίκα, για να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Χλιαρό ξεκίνημα και αναγκαστική αλλαγή

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε κάπως πιο δυνατά στο παιχνίδι, αναλαμβάνοντας την κατοχή της μπάλας, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης είχε ως πλάνο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» είχαν μια φλύαρη υπεροχή, προσπαθώντας να επιτεθούν από τα άκρα, αλλά έβρισκαν μπροστά τους μια καλοστημένη άμυνα. Στο 10’ μια κεφαλιά του Ίνγκασον δεν ανησύχησε τον Παπαδόπουλο, ενώ στο 19’ τραυματίστηκε ο Ροντρίγκο στην προσπάθειά του να προλάβει τον Σίτο. Ο Ουαγκέ πέρασε στη θέση του Βραζιλιάνου. Οι Αρκάδες προσπάθησαν να βγουν μπροστά, αλλά οι προσπάθειές τους δεν αποτέλεσαν κίνδυνο για τον Πασχαλάκη.

Κεφαλιά του Ελ Καντουρί στον… Σουάρεθ

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, αλλά στο 34’ μια ανόητη ενέργεια του Ελ Καντουρί άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Μαροκινός έριξε… κεφαλιά στο στήθος του Σουάρεθ και ο διαιτητής Φωτιάς, αφού πήγε ο ίδιος στο VAR, απέβαλε τον παίκτη του ΠΑΟΚ. Είχε προηγηθεί μια πτώση του Ελ Καντουρί στην περιοχή, χωρίς να υπάρχει περίπτωση πέναλτι.

Με δέκα παίκτες πλέον ο «Δικέφαλος» έψαχνε τα πατήματά του, με τον Αστέρα Τρίπολης να είναι πιο δραστήριος, αλλά χωρίς να μπορεί να γίνει απειλητικός, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήγει 0-0.

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ με 10

Αν και ο Αστέρας φάνηκε να μπαίνει πιο ορεξάτα στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ γρήγορα πήρε τα ηνία του αγώνα και άρχισε να πολιορκεί τα καρέ του Παπαδόπουλου. Με κύριο πρωταγωνιστή τον Ζίβκοβιτς, οι γηπεδούχοι πίεζαν και στο 57’ ο Σέρβος άσος είχε δοκάρι σε πολύ καλό σουτ.

Οι Αρκάδες έφτασαν κοντά στο γκολ στο 63’ αλλά το καλό πλασέ του Κρέσπι δεν κατέληξε στα δίχτυα. Στο επόμενο λεπτό όμως, ο Τζόλης με ωραίο τρόπο ξέφυγε από τους αντιπάλους του και με τρομερό πλασέ πέτυχε το 1-0.

Στο 69’ ο Τζόλης κέρδισε και πέναλτι σε τράβηγμα από τον Πασαλίδη μέσα στην περιοχή και ο Ζίβκοβιτς ευστόχησε γράφοντας το 2-0.

Στη συνέχεια ο Αστέρας δεν είχε τις απαντήσεις, ενώ ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, υπερασπιζόμενος το υπέρ του σκορ.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Ροντρίγκο (21’ Ουαγκέ), Ντούγκλας, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης (88’ Κρέσπο), Α. Ζίβκοβιτς (88’ Μουργκ), Σφιντέρσκι (68’ Τσιγγάρας).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Σουάρεθ (60’ Πασαλίδης), Καστάνιο, Άλβαρες (60’ Τασουλής), Μπόρχα Φερνάντεθ (78’ Γκόμεζ), Βαλιέντε (60’ Ιγκλέσιας), Σίτο (78’ Τζίμας), Τιλίκα, Ριέρα, Κρέσπι.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης: Η γκολάρα του Τζόλη (video+photos)

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης: Η γκολάρα του Τζόλη (video+photos)

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης: Ξέφυγε αλά Ζιντάν ο Ελ Καντουρί και αποβλήθηκε

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης: Ξέφυγε αλά Ζιντάν ο Ελ Καντουρί και αποβλήθηκε

Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved