ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 1-1: Δεν «σκότωσε» το ματς και το πλήρωσε (videos+photos)

ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 1-1: Δεν «σκότωσε» το ματς και το πλήρωσε (videos+photos)

ΑΕΛ-Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα στο 26’ πέτυχε το 0-1, οι «πράσινοι» κρατούσαν τη νίκη, αλλά ο Πινακάς στο 87’ έσβησε το πρώτο τρίποντο για το «τριφύλλι». Λάθη ο Πογιάτος, δεν κυνήγησε το 0-2 ο Παναθηναϊκός και το πλήρωσε.

Αυτοκτονία Παναθηναϊκού. Το «τριφύλλι» ήταν έτοιμο για σεφτέ στη Λάρισα, προηγήθηκε 0-1 στο 26’ με τον Μακέντα, αλλά ο Πινακάς είχε διαφορετική άποψη. Στο 87’ σημείωσε το 1-1 κι έσβησε το προβάδισμα των «πρασίνων», τους στέρησε την πρώτη νίκη και έδωσε τον βαθμό στους «βυσσινί».

Ο Ντάνι Πογιάτος και οι παίκτες του πέταξαν μία σημαντική νίκη στα σκουπίδια. Κυριολεκτικά. Ο Ισπανός τεχνικός απέσυρε τον Χουάνκαρ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο και σίγουρα δεν είναι 100% έτοιμος. Έβαλε, όμως, στη θέση του τον Πούγγουρα, εκεί σταμάτησε ο Παναθηναϊκός να σκέφτεται επιθετικά κι από εκεί προήλθε και το 1-1. Μετά την ισοφάριση μάλιστα κι ενώ είχε βγει ο Μακέντα, ο 42χρονος τεχνικός απέσυρε τον άλλον φορ, τον Καρλίτος για να περάσει τον Ιωαννίδη. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η νοοτροπία. Ο Παναθηναϊκός είχε το 0-1, δεν κινδύνευε ιδιαίτερα, αλλά δεν «σκότωσε» το ματς. Έδειχνε να αρκείται στο ρευστό προβάδισμα και το πλήρωσε.

Σχηματισμοί

Η Λάρισα ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1. Ο Νάγκι στο τέρμα, ο Μπέρτος δεξί μπακ κι ο Φιλίπ αριστερό. Στόπερ ήταν οι Μιχαήλ, Ηλιάδης, στα χαφ οι Σεσέροβιτς, Σπαρβ, δεξί χαφ ο Τόρζε, αριστερό ο Τρούγιτς και ο Μιλοσάβλιεβιτς πίσω από τον Ντουρμισάι.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με το γνωστό 4-3-3. Ο Διούδης στο τέρμα, δεξί μπακ ο Σάντσες, αριστερό μπακ ο Χουάνκαρ. Δεξί στόπερ ο Βέλεθ και αριστερό ο Σένκεφελντ. Σε ρόλο κόφτη ο Κουρμπέλης, δεξιός εσωτερικός μέσος ο Μπουζούκης κι αριστερός ο Αγιούμπ. Ο Καρλίτος ήταν αριστερά στην επίθεση, ο Αϊτόρ δεξιά και ο Μακέντα στην κορυφή.

Εκτέλεσε ο Μακέντα

Το ματς στην αρχή ήταν ισορροπημένο. Οι δύο ομάδες είχαν κλείσει τους χώρους και καμία δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Ενδεικτικά η κατοχή ήταν 51%-49% για το «τριφύλλι». Ο Παναθηναϊκός, βέβαια, ήταν αυτός που προσπαθούσε περισσότερο να παίξει ποδόσφαιρο. Και στο 26’ ανταμείφθηκε. Στην πρώτη του οργανωμένη επίθεση και ουσιαστικά φάση του παιχνιδιού, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ.

Οι Αγιούμπ, Μακέντα, προσπάθησαν να συνδυαστούν ωραία στον άξονα, αλλά κόπηκαν, η μπάλα έφτασε στον Μπουζούκη, ο οποίος έδωσε δεξιά στον Αϊτόρ, αυτός γύρισε στον Ιταλό, που εκτέλεσε από τη μικρή περιοχή. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στον Παναθηναϊκό, ο οποίος συμπαγής. Μπροστά δεν ενθουσίαζε, αλλά κρατούσε με άνεση την ΑΕΛ εκτός της περιοχής του Διούδη. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι Χουάνκαρ, Αϊτόρ έκαναν ντεμπούτο και οι Σάντσες, Καρλίτος έδιναν κι αυτοί το δεύτερο επίσημο ματς. Όλοι στα άκρα και δεν είναι απλό τόσο νωρίς να βγάλει η ομάδα αυτοματισμούς.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, δεν κινδύνευε και στο τέλος του δεύτερου ημιχρόνου είχε δύο καλές στιγμές για το 0-2. Στο 43’ φάουλ του Καρλίτος από αριστερά, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 45’+1’ ωραίο δεξί σουτ του Βέλεθ, κόντραρε στον Τόρζε κι έφυγε ελάχιστα από το αριστερό δοκάρι. Στην εξέλιξη εκτελέστηκε το κόρνερ, ο Αϊτόρ σέντραρε με το αριστερό, αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου Μακέντα από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Σωτήρας Διούδης!

Η Λάρισα στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να πιέσει, ενώ ο Παναθηναϊκός να διαφυλάξει το 0-1. Ο Πογιάτος, παράλληλα, πέρασε τον Καρλίτος φορ και τον Μακέντα αριστερά. Ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει ξανά τους χώρους, δεν ένιωθε απειλή, ούτε κι απειλούσε όμως.

Φαινόταν ότι θα κινδυνεύσει μόνο από στημένα και από δικό του λάθος. Κι έτσι έγινε. Στο 53’ φάουλ του Τόρζε, απέκρουσε ο Διούδης και στο 65’ ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού κράτησε το 0-1. Ο Σάντσες γύρισε λάθος τη μπάλα προς τα πίσω, ο Μιλοσάβλιεβιτς έφτασε στη μπάλα, ωστόσο, νικήθηκε από τον Διούδη στο τετ α τετ.

Σοκ με Πινακά!

Ο Γρηγορίου έκανε αλλαγές, ενώ ο Πογιάτος πέρασε τον Πούγγουρα αριστερό μπακ και τον Σαβιέρ αντί του Μακέντα! Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Ο Παναθηναϊκός αρκέστηκε στο 0-1 και η Λάρισα έδειχνε πως μέχρι αύριο να παίζει, γκολ δεν θα βάλει. Ο Γρηγορίου, ωστόσο, πήγε τον Πλατέλλα δεξιά στη πλευρά του Πούγγουρα κι από εκεί ήρθε το 1-1 του Πινακά στο 87’. Δημιουργήθηκε ανισορροπία στη πλευρά, ο Τόρζε γύρισε γλυκά στη μικρή περιοχή και ο Πινακάς με κεφαλιά σόκαρε τον Παναθηναϊκό.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Φιλίπ, Μιχαήλ (77’ λ.τρ. Μούζεκ), Ηλιάδης, Μπέρτος (72’ Γρηγορόπουλος), Σεσέροβιτς (72’ Αλί Γκαζάλ), Σπάρβ, Τρούγιτς (57’ Πλατέλλας), Μιλοσάβλιεβιτς (72’ Πινακάς), Τόρζε, Ντουρμισάι.

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Χουάνκαρ (75’ Πούγγουρας), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Κουρμπέλης, Μπουζούκης (88’ Σερπέζης), Αγιούμπ, Καρλίτος (92’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (88’ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα (74’ Σαβιέρ).

Το 0-1 με Μακέντα

 
Το 1-1 με Πινακά
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 1-1: Τα highlights της αναμέτρησης στο Αλκαζάρ (video)

ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 1-1: Τα highlights της αναμέτρησης στο Αλκαζάρ (video)

Πογιάτος: «Δεν υπάρχει χρόνος πρέπει να αφυπνιστούμε»

Πογιάτος: «Δεν υπάρχει χρόνος πρέπει να αφυπνιστούμε»

Αγιούμπ: «Δεν είναι δικαιολογία, χρειαζόμαστε χρόνο»

Αγιούμπ: «Δεν είναι δικαιολογία, χρειαζόμαστε χρόνο»

Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved