ΑΕΚ-Λαμία 3-0: «Σβηστή» νίκη πριν τα... γκάζια με Βόλφσμπουργκ

ΑΕΚ-Λαμία 3-0: «Σβηστή» νίκη πριν τα... γκάζια με Βόλφσμπουργκ

Η ΑΕΚ έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει (3-0) τη Λαμία και πλέον πάει για την... υπέρβαση στον αγώνα της Πέμπτης με τη Βόλφσμπουργκ.

Οι «κιτρινόμαυροι», όπως αναμενόταν, έπαιξαν με πολλές αλλαγές αλλά δεν αγχώθηκαν ιδιαίτερα για να κάμψουν την αντίσταση των φιλοξενούμενων και πλέον μπορούν να επικεντρωθούν με ηρεμία στο μεγάλο ματς της Πέμπτης, όπου θα κριθεί κι η συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League.

Μάλιστα, έφτασαν στο «2 στα 2» στη Super League με σκόρερ δύο πρωτοεμφανιζόμενους, τον Λιβάι Γκαρσία (πρώτη παρουσία στη βασική ενδεκάδα) και τον Μπράιτ Ενομπακάρε (ντεμπούτο). Όσο για το άλλο γκολ, το σημείωσε ο Κρίστιτσιτς κι είναι από τα πιο ωραία των πρώτων αγωνιστικών.

Σίγουρα την παράσταση έκλεψε ο νεαρός Θεοδόσης Μαχαίρας, ο οποίος μάλιστα ψηφίστηκε και MVP του αγώνα. Το μόνο αρνητικό ήταν ότι αποχώρησε με ενοχλήσεις στο 75ο λεπτό, αν και όπως αποδείχθηκε ήταν μόνο κράμπες. Αντίθετα, δεν ισχύει το ίδιο για τον Μιχάλη Μπακάκη, ο οποίος αποχώρησε στο 53ο λεπτό με πρόβλημα στον τετρακέφαλο και θα υποβληθεί σε μαγνητική

Η έκπληξη με Μαχαίρα

Με δεδομένο ότι ακολουθεί το πολύ σημαντικό ματς με τη Βόλφσμπουργκ, ήταν αναμενόμενο ότι ο Μάσιμο Καρέρα θα έκανε έκανε αλλαγές. Ακόμα κι έτσι, πάντως, ο Ιταλός τεχνικός κατάφερε κάνει την έκπληξη με την επιλογή του Θεοδόση Μαχαίρα στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο 20άχρονος επιθετικός ήταν ιδιαίτερα κινητικός και κέρδισε το χειροκρότημα από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Επίσης, ήταν κι ο πρωταγωνιστής της πρώτης φάσης της ΑΕΚ, μόλις στο 35ο δευτερόλεπτο, όταν μετά τη σέντρα του Μάνταλου έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Απειλητικός ο Ανσαριφαρντ, σκόρερ ο Γκαρσία

Αυτός, πάντως, που αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα της Λαμίας ήταν ο Καρίμ Ανσαριφαρντ, ο οποίος είδε τον Επασί να μπλοκάρει την μπάλα στα σουτ που έκανε στο 2ο και 12ο λεπτό. Στο 14', η «Ένωση» άνοιξε τον σκορ με τον Ιρανό να έχει καθοριστική συμβολή. Συγκεκριμένα, μετά τη σέντρα του Λόπες από τα αριστερά, έβαλε με ωραίο τρόπο πλάτη τον Αντέτζο, ο οποίος προσπάθησε να διώξει αλλά η μπάλα έφτασε στον Λιβάι Γκαρσία στο ύψος του πέναλτι. Ο ποδοσφαιριστής από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο έκανε το 1-0, σκοράροντας στην πρώτη του παρουσία στη βασική ενδεκάδα.

Έψαξε το δεύτερο γκολ

Η ΑΕΚ συνέχισε να κυκλοφορεί την μπάλα και να προσπαθεί να βρει χώρους προς την εστία του Επασί κι η αλήθεια είναι ότι αν οι παίκτες της ήταν λίγο πιο αποτελεσματικοί στην τελική πάσα ή στο τελείωμα τον φάσεων θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ. Στο 39ο λεπτό, μετά από πολύ ωραία συνεργασία Γκαρσία, Μπάνταλου, Μπακάκη, ο τελευταίος καθυστέρησε με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων να διώξει σε κόρνερ. Το εκτέλεσε συρτά ο Μάνταλος και βρήκε τον Σάκχοφ στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά. Στις καθυστερήσεις, ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε τετ α τετ από τον Επασί αλλά άργησε να πλασάρει, βγήκε πλάγια και γύρισε στον Γκαρσία. Το σουτ του τελευταίου, όμως, κόντραρε στον Αντέτζο.

Λιβάγια αντί Γκαρσία και... απίστευτο διπλό δοκάρι!

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Καρέρα έβγαλε τον σκόρερ Γκαρσία κι έβαλε τον Λιβάγια, ο οποίος εκτέλεσε το κόρνερ που οδήγησε στην κεφαλιά του Σάκχοφ, η οποία κατέληξε άουτ στο 48ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έχασε μια απίστευτη διπλή ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα της. Συγκεκριμένα, ο Μαχαίρας πραγματοποίησε υπέροχη ενέργεια και γύρισμα από τα αριστερά αλλά ο Ανσαριφαρντ προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ κι η κεφαλιά του Μάνταλου στη συνέχεια (από πιο δύσκολη θέση) κατέληξε κι αυτή στο δοκάρι!

Το... τελείωσε με γκολάρα ο Κρίστιτσιτς

Μολονότι η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο όσο το σκορ ήταν 1-0 η Λαμία είχε κάθε δικαίωμα να ελπίζει και μάλιστα στο 58' είχε τη στιγμή της. Ο Καραμάνος μπήκε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα, αλλά ο Βασιλαντωνόπουλος μπήκε την τελευταία στιγμή στην πορεία της μπάλας κι έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα κι ο Λιβάγια απείλησε με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Λαμίας. Ο Επασί δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 65ο λεπτό όταν ο Μαχαίρας έκανε ωραία προσπάθεια κι έστρωσε στον Κρίστιτσιτς, ο οποίος με πολύ όμορφο σουτ από ύψος της περιοχής έκανε το 2-0.

Ντεμπούτο με γκολ ο Ενομπακάρε!

Μετά το 2-0 οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν κάποια σημάδια χαλάρωσης, με τον Ρόμανιτς να χάνει δύο καλές ευκαιρίες για τη Λαμία, ώστε να μειώσει. Τελικά, δύο παίκτες που είχαν μπει μαζί αλλαγή στο 75', ήταν οι πρωταγωνιστές του τρίτου γκολ της «Ένωσης». Ο Αλμπάνης έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά κι ο Ενομπάρε την έστειλε, προ κενής εστίας, στα δίχτυα, έστω κι αν μπερδεύτηκε. Ο Νιγηριανός συνδύασε με γκολ το ντεμπούτο του με την ΑΕΚ.

Τα γκολ: 14' Γκαρσία, 65' Κρίστισιτς, 85' Ενομπακάρε

Κίτρινες: Σβάρνα (45’+) / Σαραμαντά (67’).

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (53’ Βασιλαντωνόπουλος), Σβάρνας, Χνιντ, Λόπες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Γκαρσία (46’ Λιβάγια), Μάνταλος (61’ Σιμόες), Μαχαίρας (76’ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (76’ Ενομπακάρε)

Λαμία (Γ. Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας (77’ Μπιανκόνι), Βύντρα, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Νιάσε (60’ Μπουλούλης), Καραμάνος (76’ Βιγιάλμπα), Χατζηστραβός (57’ Βασιλόγιαννης), Προβυδάκης, Ρόμανιτς.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ-Λαμία: Έκανε... σεφτέ και ο Ενομπακάρε (video)

ΑΕΚ-Λαμία: Έκανε... σεφτέ και ο Ενομπακάρε (video)

ΑΕΚ-Λαμία: Ο Μαχαίρας το... έφτιαξε, ο Κρίστιτσιτς το «κάρφωσε» (video)

ΑΕΚ-Λαμία: Ο Μαχαίρας το... έφτιαξε, ο Κρίστιτσιτς το «κάρφωσε» (video)

ΑΕΚ-Λαμία: Άνοιξε λογαριασμό και «τρελάθηκε» ο Λιβάι Γκαρσία (photos+video)

ΑΕΚ-Λαμία: Άνοιξε λογαριασμό και «τρελάθηκε» ο Λιβάι Γκαρσία (photos+video)

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved