Φεύγω για μένα να νιώσω καλά… (video & photos)

Φεύγω για μένα να νιώσω καλά… (video & photos)

Η «τοξική» κατάσταση στην Εστουδιάντες που οδήγησε τον Φακούντο Σάντσες στην έξοδο για να εκμεταλλευτεί την κατάσταση ο Παναθηναϊκός! Η τελευταία ασίστ του Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν, ο συμπαίκτης Ματσεράνο και οι αποδοκιμασίες που δεν άντεξε…

Στα 30 του χρόνια ο Φακούντο Σάντσες δεν είναι απλά ένας έμπειρος μπακ. Είναι ένας… πρωτάρης. Βλέπετε το ταξίδι του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για χάρη του Παναθηναϊκού, θα είναι το παρθενικό στην καριέρα του. Μια καριέρα που ακόμη περιλαμβάνει μπόλικη φιλοδοξία. Κυρίως, όμως, περιλαμβάνει αρκετό πείσμα. Για να αποδείξει πως στην Εστουδιάντες έκαναν λάθος όσοι τον αποδοκίμασαν… Γιατί η «τοξική» κατάσταση στην ομάδα της Λα Πλάτα, αισθάνεται πως τον αδίκησε.

Για 4,5 χρόνια έμεινε στην Εστουδιάντες. Σε αυτό το διάστημα είχε 7 διαφορετικούς προπονητές (Νέλσον Βίβας, Γκουστάβο Ματόσας, Λεάντρο Μπενίτς, Λούκας Μπεράρντι, Πάμπλο Κουατρότσι, Γκάμπριελ Μιλίτο, Λεάντρο Ντεσαμπάτο). Κέρδισε την εμπιστοσύνη τους, ήταν βασικός ειδικά τα τελευταία χρόνια. Όμως η κακή πορεία της Εστουδιάντες σύμφωνα με τους οπαδούς της, έφερε γκρίνια. Η γκρίνια αποδοκιμασίες. Οι αποδοκιμασίες… μιζέρια. Και η μιζέρια στράφηκε αρκετά προς τον Φάκου Σάντσες. Με αποτέλεσμα να θέλει κι αυτός να τελειώσει κάπου εδώ η σχέση του με το σύλλογο της Λα Πλάτα. Κοινή επιθυμία ουσιαστικά να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό του.

Έτσι, η ανακοίνωση που έλεγε «ο Φακούντο Σάντσες επέδειξε επαγγελματισμό στην κάθε του μέρα στην ομάδα. Προσέφερε ολοκληρωτικά τον εαυτό του στα χρώματά μας. Γι’ αυτό και του ευχόμαστε τα καλύτερα και επιτυχίες στην επαγγελματική του ζωή», ήρθε απόλυτα φυσιολογικά για να σηματοδοτήσει το τέλος του απ’ την Εστουδιάντες. Η στιγμή που τον έφερε κοντά στον Παναθηναϊκό, ακόμη κι αν δεν το ήξερε καμία απ’ τις δύο πλευρές τότε…

Ξεκίνησε ως εξτρέμ

Πριν πάει στην Εστουδιάντες, ο Φακούντο Σάντσες αγωνίστηκε στην Κολόν Σάντα Φε, την Ντεφένσα Ι Χουστίσια και την Τίγκρε. Δεν ήταν πάντα μπακ… Δεν ήταν πάντα δεξιός οπισθοφύλακας. Στα τμήματα υποδομής της Κολόν, ήταν εξτρέμ. Θέση στην οποία αγωνίστηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του. Ουσιαστικά σε ρόλο δεξιού μπακ τον καθιέρωσε ο προπονητής Φαμπιάν Αλέγκρε, τον οποίο είχε στην Τίγκρε. Αυτό που εντόπισε ο τότε τεχνικός του, ήταν πως έχει απίστευτο δυναμισμό στις επεμβάσεις του. Δε φοβάται να βάλει τα πόδια του… στη φωτιά, είναι τακτικά συνεπής, οπότε κάλλιστα θα μπορούσε να καλύψει τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Κάτι που έγινε και τελικά του «σημάδεψε» την καριέρα.

Η ξεχωριστή σχέση με τον Βερόν!

Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει ξανά ποδοσφαιριστή που προερχόταν απ’ την Εστουδιάντες Λα Πλάτα. Ήταν το 1972 όταν και έκανε «δικό» του τον Χουάν Ραμόν Βερόν. Τον περίφημο «μπρούχα». Βέβαια, μία απ’ τις σημαντικότερες μορφές στην ιστορία της Εστουδιάντες, δεν είναι άλλος απ’ τον γιο του παλιού άσου των «πράσινων». Τον περίφημο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν. Ο «μπρουχίτα» δεν υπήρξε απλά ποδοσφαιριστής των «φοιτητών» της Αργεντινής, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι και πρόεδρος της ομάδας! Μάλιστα επί ημερών του αποκτήθηκε ο Φακούντο Σάντσες και οι δυο τους είχαν και έχουν μια ξεχωριστή σχέση. Η οποία «δέθηκε» και ιστορικά. Βλέπετε ο 30χρονος δεξιός μπακ, είναι ο τελευταίος αποδέκτης ασίστ του «μπρουχίτα»! Στις 19 Μαϊου 2017, η Εστουδιάντες έπαιζε εκτός έδρας στο Εκουαδόρ με την Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ. Εύκολη επικράτηση για τους Αργεντινούς με σκορ 3-0. Ο Φάκου Σάντσες έπαιξε δεξιός μεσοεπιθετικός εκείνη τη βραδιά. Σκοράροντας το 2ο και το 3ο γκολ της ομάδας του! Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με τέρμα του 30χρονου που προήλθε από ασίστ του Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν! Ένα γύρισμα του παλαίμαχου σούπερ σταρ, ένα κοντρόλ του Σάντσες και εύκολο γκολ. Εκείνη ήταν η τελευταία ασίστ στη μυθική καριέρα του Βερόν. Ο οποίος ήταν 42 ετών!

 

Πλάι σε… μύθους!

Και μόνο απ’ τη σχέση και τη συνύπαρξη με τον Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, καταλαβαίνει ο καθένας πως το να έχει δίπλα του… μύθους ποδοσφαιρικούς, ήταν κάτι φυσιολογικό για τον Φακούντο Σάντσες. Τη σεζόν που μας πέρασε, μάλιστα, ήταν συμπαίκτης για κάποιους μήνες με τον Χαβιέ Ματσεράνο! Επίσης, για χρόνια έπαιξε μαζί με τον Μαριάνο Αντούχαρ (διεθνής Αργεντινός τερματοφύλακας), ενώ είχε προπονητή τον Γκαμπριέλ Μιλίτο. Ο οποίος υπήρξε σπουδαίος αμυντικός με παρουσία στην Μπαρτσελόνα και όχι μόνο, αδερφός του Ντιέγκο Μιλίτο που ήταν το κεντρικό πρόσωπο στο Champions League που πήρε η Ίντερ κόντρα στην Μπάγερν το 2010.

Έχει να αγωνιστεί μισό χρόνο!

Η πανδημία και η παύση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, ανάγκασε τον Φακούντο Σάντσες να μην αγωνιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Αργεντινός που έρχεται για λογαριασμό του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, δεν έχει πάρει μέρος σε αναμέτρηση από τις 24 Φεβρουαρίου! Τότε η ομάδα του ηττήθηκε εντός έδρας απ’ την Ρίβερ Πλέιτ με σκορ 2-0. Τότε ήταν που αποδοκιμάστηκε αρκετά έντονα και γι’ αυτό στο επόμενο ματς (με την Λανούς) έμεινε στον πάγκο, ενώ κόντρα στην Ράσινγκ Κλουμπ ήταν εκτός αποστολής. Μ’ αυτά και μ’ αυτά πέρασε μισός χρόνος απ’ τη στιγμή που πήρε μέρος σε αγώνα! Λόγω της πανδημίας κυρίως, όμως σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί χρόνο για να είναι σε καλό επίπεδο ετοιμότητας. Χρόνο τον οποίο διαθέτει φυσικά, καθώς ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του σε περίπου ένα μήνα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Εστουδιάντες ήδη βρήκε τον αντικαταστάτη του. Θα είναι… εκ των έσω, καθώς δεν υπάρχουν και πολλά χρήματα για μεταγραφές. Ο Φακούντο Μούρα θα καλύψει το κενό του. Πρόκειται για παίκτη 21ος ετών που αγωνιζόταν αναγκαστικά στο αριστερό άκρο της άμυνας, όσο υπήρχε ο Φακούντο Σάντσες στην ομάδα της Λα Πλάτα!

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Συμφωνία με Σάντσες, «πράσινος» για δυο χρόνια (video+photos)

Παναθηναϊκός: Συμφωνία με Σάντσες, «πράσινος» για δυο χρόνια (video+photos)

Παναθηναϊκός: Η «πράσινη» έκπληξη σε Σαραβάκο (video)

Παναθηναϊκός: Η «πράσινη» έκπληξη σε Σαραβάκο (video)

Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved