Γυρίζει στον Ολυμπιακό ο Χολέμπας (video+photos)

Γυρίζει στον Ολυμπιακό ο Χολέμπας (video+photos)

Ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για να ντύσει ξανά στα «ερυθρόλευκα» τον Χοσέ Χολέμπας μετά από έξι χρόνια.

Μετά την πώληση του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ, ο Ολυμπιακός ήταν σε αναζήτηση αριστερού μπακ έτσι ώστε να καλύψει το κενό. Μια από τις πρώτες επιλογές ήταν ο Μιγκέλ Τράουκο, ωστόσο, την Πέμπτη (13/08) έγινε γνωστό πως η περίπτωση του Περουβιανού «παγώνει» για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Πολλοί θεώρησαν πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικεντρωθεί στην προσπάθεια να βρουν λύση και να τελειώσουν το θέμα του Ραφίνια, για να καλυφθεί και το κενό που υπάρχει στα δεξιά μετά την αποχώρηση του Ομάρ για τη Γαλατά, όμως, τα πράγματα φαίνεται πως είναι διαφορετικά.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έχει δρομολογήσει μια επιστροφή που θα κάνει… αίσθηση. Ο λόγος για τον Χοσέ Χολέμπας, που έξι χρόνια μετά την πώλησή του στη Ρόμα είναι έτοιμος να πιάσει ξανά… λιμάνι. Ο 36χρονος Έλληνας αριστερός μπακ φαίνεται να τα έχει βρει σε όλα με τους Πειραιώτες και θα επιστρέψει στην ομάδα με την οποία τον έμαθε το ελληνικό κοινό και του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της χώρας, ενθυμούμενος και την καταγωγή του πατέρα του (από τα Τρίκαλα), καθώς ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία.

Από εκεί, άλλωστε, τον έφερε το καλοκαίρι του 2010 στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, μετά από μια «γεμάτη» τριετία που είχε στη Μόναχο 1860 (74 συμ., 7 γκολ). Στην τετραετία του στον Ολυμπιακό ο Χολέμπας έπαιξε 94 παιχνίδια και σκόραρε 9 φορές, κάνοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Καθιερώθηκε μάλιστα στη «γαλανόλευκη» παίζοντας στο Euro 2012 και το Μουντιάλ του 2014 με την εθνική ομάδα. Παρόλα αυτά, μετά από 38 παρουσίες με την εθνική, ο Χολέμπας το φθινόπωρο του 2016 ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για να κάνει χώρο στους νεότερους παίκτες. Η αλήθεια, όμως, είναι πως αποσύρθηκε καθώς δεν είχε καθόλου καλές σχέσεις με τον Σκίμπε, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος έναν χρόνο αργότερα.

Πίσω στο καλοκαίρι του 2014 και στην ολοκλήρωση της θητείας του στον Ολυμπιακό, για τον Χολέμπας ήρθε η πώληση έναντι 1,5 εκατ. ευρώ στη Ρόμα. Με τους «τζαλορόσι» ο διεθνής μπακ είχε 24 ματς με 1 γκολ, τραβώντας τα βλέμματα ομάδων της Αγγλίας. Η μεταγραφή του στη Γουότφορντ έγινε… σίριαλ και τελικά ολοκληρώθηκε με ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Παρότι αρχικά ήταν αρνητικός, ο Χολέμπας «ρίζωσε» στην Αγγλία και την Premier League, καταγράφοντας 114 συμμετοχές (τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα που έχει αγωνιστεί) με 5 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.  

Ο υποβιβασμός της Γουότφορντ στην Championship, σε συνδυασμό με την ηλικία του αλλά και την προφανή μείωση στα έξοδα που θα κάνουν οι Άγγλοι, τον έφεραν σε αναζήτηση ομάδας καθώς έμεινε ελεύθερος. Τη στιγμή ακριβώς που ο Ολυμπιακός αναζητούσε αριστερό μπακ. Δεν ήθελε, λοιπόν, και πολύ για να γίνει ο… γάμος. Ο δεύτερος για τον Ολυμπιακό και τον Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου επιστρέφει στο λιμάνι για να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου…

Jose Holebas (2010-2014) Όλα τα Γκολ με τον Ολυμπιακό

AMAZING HOLEBAS DINK SHOT INTO THE BIN!

Jose Holebas_ Amazing defense and great attack


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ο Ραφίνια θέλει Ολυμπιακό, η Φλαμένγκο προσπαθεί να τον κρατήσει»

«Ο Ραφίνια θέλει Ολυμπιακό, η Φλαμένγκο προσπαθεί να τον κρατήσει»

Ολυμπιακός: Φρένο… για Τράουκο

Ολυμπιακός: Φρένο… για Τράουκο

Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved