Τσιμίκας: Απ’ τις Σέρρες στο «Άνφιλντ»! (photos+video)

Τσιμίκας: Απ’ τις Σέρρες στο «Άνφιλντ»! (photos+video)

Κυνήγησε το όνειρό του και το πραγματοποιεί γρηγορότερα απ’ όσο κι ο ίδιος θα περίμενε, σε επίπεδο που οι περισσότεροι συναθλητές του δε θα φτάσουν ποτέ! Η πορεία του Κώστα Τσιμίκα απ’ τον Λευκώνα Σερρών μέχρι την Λίβερπουλ!

Πείσμα, θέληση, «μάχη», διάθεση για επιτυχία… Ακόμη κι όταν οι γύρω του έδειχναν να σταμάτησαν να τον πιστεύουν, αυτός πίστευε στον εαυτό του. Γι’ αυτό και είναι πλέον με το… 1,5 πόδι στο ποδοσφαιρικό Έβερεστ. Ξεκινώντας απ’ τα τοπικά των Σερρών, παίζοντας στην Γ’ Εθνική με τον Πανσερραϊκό, η πορεία τον οδηγεί στο «Άνφιλντ». Να ακούει το «You’ ll never walk alone» όταν μπαίνει στο γήπεδο. Όχι ως αντίπαλος, αλλά γνωρίζοντας πως τραγουδούν και γι’ αυτόν! Απ’ τα κόκκινα του Πανσερραϊκού με το λιοντάρι για έμβλημα, έτοιμος να φορέσει μία απ’ τις πιο «βαριές» φανέλες του πλανήτη! Ο Κώστας Τσιμίκας στα 24 του πραγματοποιεί το όνειρο που όλοι, ποδοσφαιριστές και μη, είχαν όταν ήταν παιδιά!

Απ’ το Βορρά μέχρι το Νότο!

Γεννημένος στις 12 Μαϊου 1996 στη Θεσσαλονίκη. Η παιδική του πορεία ήταν μεταξύ νομού Θεσσαλονίκης και Σερρών, απ’ όπου και κατάγεται. Η πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο, έγινε στον Λευκώνα Σερρών. Από εκεί στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Μέχρι να κάνει αυτό που φάνταζε στο μυαλό του ως… μεγάλο βήμα καριέρας: Να ενταχθεί στις ακαδημίες του Πανσερραϊκού. Όλα αυτά πριν ενηλικιωθεί. Με το ταλέντο του, πάντως, να ξεπερνά πολλούς ενήλικες. Και πέρα απ’ το ταλέντο του, είχε ένα ακόμη στοιχείο που τον έκανε να ξεχωρίζει: Πείσμα. Για κάθε μπάλα, για κάθε φάση, για κάθε ματς, για να πετύχει!
Κάπως έτσι βρέθηκε στα 18 του στην πρώτη ομάδα του Πανσερραϊκού. Αγωνιζόμενος στην Γ’ Εθνική με το «λιοντάρι». Εξαιρετικές εμφανίσεις και τα βλέμμα γρήγορα στράφηκαν πάνω του. Οι μεγάλες ομάδες ειδοποιήθηκαν απ’ τους διάφορους σκάουτ που διαθέτουν για να τον προσέξουν. Περισσότερο απ’ όλους το έκανε ο Ολυμπιακός, αλλά και ο ΠΑΟΚ. Φήμες θέλουν τις δύο ομάδες να προσπαθούν να τον αποκτήσουν με τους «ερυθρόλευκους» να κινούνται γρηγορότερα και κυρίως αποφασιστικότερα. Έτσι το ταξίδι απ’ το Βορρά προς το Νότο της χώρας, ξεκινούσε…

Η 28η Οκτωβρίου και ο Μάρκο Σίλβα!

Ενσωματώθηκε στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, με την οποία ουσιαστικά πέρασε όλη την πρώτη του χρονιά στο λιμάνι. Υπό τις οδηγίες του Βασίλη Βούζα, ήταν απ’ τους κορυφαίους της ομάδας του Πειραιά στο Youth League. Με τους Πειραιώτες τότε να κάνουν εξαιρετική πορεία στη διοργάνωση μέχρι τη φάση των «16», όπου κι αποκλείστηκαν στα πέναλτι απ’ την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Την ίδια σεζόν, τρεις φορές ήταν στην αποστολή της πρώτης ομάδας για ματς Κυπέλλου χωρίς να χρησιμοποιηθεί όμως. Δύο φορές τον πήρε ο Μίτσελ και μία ο Αντώνης Νικοπολίδης που κάθισε για λίγο στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».
Το 2015-16, ξεκίνησε διαφορετικά για τον Κώστα Τσιμίκα. Όχι στους Νέους, αλλά στην πρώτη ομάδα! Ο Μάρκο Σίλβα που τότε ήταν τεχνικός του Ολυμπιακού, τον πήρε στην προετοιμασία μαζί με άλλους νεαρούς (όπως ο Νικολάου) κι έδειξε να τον πιστεύει αρκετά. Μάλιστα του έδωσε την ευκαιρία να κάνει επαγγελματικό ντεμπούτο! Ανήμερα 28ης Οκτωβρίου, σε ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά στο Φάληρο (2-2) αγωνίστηκε σε όλη την αναμέτρηση! Στο Πρωτάθλημα έκανε ντεμπούτο στις 19 Δεκέμβρη στην εκτός έδρας νίκη με την ΑΕ Καλλονής (2-0). Έκανε συνολικά 9 συμμετοχές και είχε 2 ασίστ... Το «ταξίδι» ξεκινούσε!

Ο ρόλος Γεωργάτου και Καμπιάσο!

Η μεγάλη τύχη του Κώστα Τσιμίκα την πρώτη του σεζόν στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού, ήταν οι άνθρωποι που είχε γύρω του. Κυρίως όμως ξεχώρισε δύο παρουσίες… Που ήταν διαρκώς εκεί, τον συμβούλευαν, τον είχαν από κοντά για να μην… ξεφύγει το μυαλό του και του έδωσαν σημαντικές «βάσεις» για την ποδοσφαιρική του πορεία. Μέσω της τεράστιας εμπειρίας τους και της ακόμη μεγαλύτερης καριέρας που πραγματοποίησαν. Ο ένας ήταν ο Γρηγόρης Γεωργάτος που τότε εργαζόταν στους Πειραιώτες και πίστευε τον πιτσιρικά Τσιμίκα… Ο άλλος ήταν ο Εστεμπάν Καμπιάσο. Ο Αργεντινός με βιογραφικό… εγκυκλοπαίδεια, συμπαθούσε και βοηθούσε πάντα τον Τσιμίκα. Ουσιαστικά ήταν σα να τον έχει υπό την προστασία του! Δύο ονόματα που πάντα ο 24χρονος άσος αναφέρει με ευχαρίστηση και εκτίμηση!

Ο Μπέντο και οι… βαλίτσες.

Η φυγή του Μάρκο Σίλβα και ο ερχομός του Πάουλο Μπέντο, δεν ήταν καλό νέο για τον Τσιμίκα. Ο Μπέντο απ’ την αρχή έδειξε να μην τον υπολογίζει και τόσο. Έτσι το 2016-17, πήρε κυρίως χρόνο συμμετοχής με την ομάδα Νέων. Έχοντας στο πρώτο μισό της σεζόν λίγα λεπτά με την ανδρική ομάδα σε μόλις τρεις αναμετρήσεις. Τον Ιανουάριο του παρουσιάστηκε η ευκαιρία να πάει κάπου για να παίζει. Όχι κάπου κοντά όμως, αλλά στην Έσμπιεργκ της Δανίας! Δεν το σκέφτηκε στιγμή, ήθελε να εξελιχθεί, ήθελε να βελτιωθεί και αμέσως ετοίμασε τις βαλίτσες του. Στι δεύτερο μισό της σεζόν λοιπόν, είχε 13 συμμετοχές, 2 γκολ και 2 ασίστ με την Έσμπιεργκ. Παίρνοντας και την… κρυάδα του εξωτερικού για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ονειρική σεζόν στην Ολλανδία!

Το 2017-18 τον βρήκε ξανά στο εξωτερικό. Για την περίοδο που όπως αποδείχτηκε ήταν το σημείο «κλειδί» για την εξέλιξή του. Η Ολλανδία και η Βίλεμ τον υποδέχτηκαν με… ανοιχτή αγκαλιά! Εκπληκτική σεζόν, βασικότατος με 37 συμμετοχές, 6 γκολ και 4 ασίστ! Οι πάντες έστρεψαν πάνω του το βλέμμα τους. Ακόμη κι απ’ τον Ολυμπιακό που δεν μπορούσαν να πιστέψουν την εξέλιξή του. Οι συζητήσεις γύρω απ’ το όνομά του πολλές. Ήδη κάποιες ομάδες απ’ την Ευρώπη τον παρακολουθούσαν. Με τη Βόλφσμπουργκ και την Ουντινέζε να δείχνουν διατεθειμένες να ασχοληθούν αρκετά «ζεστά» με την υπόθεσή του!

Η αποφυγή της… παγίδας

Μετά το τέλος της σεζόν εκείνης, η Βίλεμ είχε οψιόν αγοράς για τον Τσιμίκα. Στην τιμή του 1.000.000 ευρώ. Οι Ολλανδοί ακούστηκε πως ήθελαν να πληρώσουν αυτό το ποσό και αμέσως να τον πουλήσουν αλλού, μια και «έπαιζαν» ήδη πάνω από 3.000.000 για τον Τσιμίκα. Στον Ολυμπιακό, όμως, τα γνώριζαν όλα αυτά και δεν άφησαν έτσι το θέμα. Άλλωστε και ποδοσφαιρικά ο Μακεδόνας άσος έδειχνε πως αξίζει την ευκαιρία. Ακόμη κι αν ο ίδιος είχε… γλυκαθεί απ’ το εξωτερικό και φαινόταν να προτιμά να μείνει εκεί! Οι «ερυθρόλευκοι» όπως είχαν δικαίωμα με την συμφωνία που είχαν κάνει με την Βίλεμ, έστειλαν έγγραφο πριν την 1η Ιουλίου 2018 στον Ολλανδικό σύλλογο, ενημερώνοντας πως θα κρατήσουν τον παίκτη και δεν ισχύει το δικαίωμα χρήσης της οψιόν. Έτσι ο Τσιμίκας γύρισε στην Ελλάδα.

Η πίστη του Μαρτίνς

Η επιστροφή του Τσιμίκα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, συνδυάστηκε με τον ερχομό του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός απ’ την παρουσίασή του ακόμη είχε μιλήσει με εξαιρετικά λόγια τον νεαρό άσο. Μάλιστα αποφάσισε να τον πάρει μαζί του στην προετοιμασία και να μην δώσει το «οκ» για να βρεθεί κάποια ομάδα στο εξωτερικό για να παραχωρηθεί ο παίκτης. Δούλεψε μαζί του και έδειξε πως τον πιστεύει και με το παραπάνω. Τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία… Μετά από δύο σεζόν με 74 συμμετοχές και 10 ασίστ, ο Κώστας Τσιμίκας ανεβαίνει τα… σκαλοπάτια της Λίβερπουλ. Πλέον αυτό που θα βλέπει πριν μπει στο γήπεδο, είναι το «this is Anfield». Κι όλα αυτά μόλις στα 24 του…

Kostas Tsimikas ● Welcome to Liverpool ● 2020


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας!

Στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας!

Ολυμπιακός: Θέλει Αντερλάν Σάντος για την άμυνα (video)

Ολυμπιακός: Θέλει Αντερλάν Σάντος για την άμυνα (video)

Ολυμπιακός: Επαφές με Σαντλί

Ολυμπιακός: Επαφές με Σαντλί

Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved