Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1: Μην σταματάς να τον νι-CAS! (video+photos)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1: Μην σταματάς να τον νι-CAS! (video+photos)

Μετά το CAS, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό και στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», 1-0 με το γκολ του Μιχάι στο 90’, βάζοντας τέλος στο όνειρο της κατάκτησης του αήττητου πρωταθλήματος κάτι που έχουν πετύχει μόνο οι Θεσσαλονικείς και ο Παναθηναϊκός.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα που δεν «λύγισε» από κανέναν, δεν έχασε πουθενά και πήρε αήττητη το πρωτάθλημα ενώ ολοκλήρωσε και το νταμπλ κατακτώντας και το Κύπελλο. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ ήταν η μοναδική ομάδα που είχε κερδίσει τη φετινή σεζόν τον Ολυμπιακό, στο Κύπελλο, ενώ ήταν και η τελευταία που του είχε «κόψει» βαθμούς με το 1-1 στον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στο Φάληρο. Παράλληλα, ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν και η τελευταία ομάδα που είχε νικήσει στο πρωτάθλημα τους «ερυθρόλευκους». Από εκείνο το 3-1 στην Τούμπα τον Φεβρουάριο του 2019, ο Ολυμπιακός «έτρεχε» ένα σερί 43 αγώνων χωρίς ήττα και όδευε ολοταχώς στο να γίνει ο τρίτος που επαναλαμβάνει το επίτευγμα της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος χωρίς ήττα, κάτι που έχουν καταφέρει στην Ελλάδα μόνο ο Παναθηναϊκός του 1964 και ο ΠΑΟΚ του 2019…

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, έγινε και η πρώτη ομάδα που κερδίζει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το πρωτάθλημα, μετά τη δική του νίκη με 1-0 τον Σεπτέμβριο του 2018 χάρη στο αυτογκόλ του Βούκοβιτς. Το βράδυ της Κυριακής, το γκολ του Μιχάι στο 90’ της αναμέτρησης των «ερυθρόλευκων» με τους Θεσσαλονικείς, έβαλε τέλος στο σερί της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς και παράλληλα έκανε τον ΠΑΟΚ «αφεντικό» για τη «μάχη» της δεύτερης θέσης καθώς παραμένει στο +3 από την ΑΕΚ.

Το πιο… ιντριγκαδόρικο, όμως, από όλα είναι το γεγονός πως η νίκη αυτή του ΠΑΟΚ μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ήρθε κάτι περισσότερο από 48 ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του CAS, που του επιστρέφει τους επτά βαθμούς και αποτέλεσε μια πρώτη νίκη του «δικεφάλου του Βορρά» απέναντι στους «ερυθρόλευκους» και στην εκτός γηπέδων διαμάχη τους. Η κόντρα αυτή, βέβαια, θα έχει αρκετά επεισόδια ακόμα αλλά ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής, για πρώτη φορά στην εποχή Φερέιρα – που δύσκολα παρά τη νίκη θα μπορέσει να «γυρίσει το χαρτί» - έβγαλε «μέταλλο» και χαρακτήρα, κατακτώντας μια σπουδαία νίκη…

Έτσι έπαιξαν…

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άλλαξε την προσφιλή του τακτική του 4-3-2-1 και μάλιστα επέλεξε πρόσωπα που αποτέλεσαν τη βασική ενδεκάδα του φετινού Ολυμπιακού. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σα, με τους Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Σισέ και Τσιμίκα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής για ακόμα μια φορά ήταν αποτελούμενη από τους Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά ενώ αυτή τη φορά στα «φτερά» του Ελ Αραμπί ήταν οι Μασούρας και Βαλμπουενά.

Στον αντίποδα, ο Αμπέλ Φερέιρα διατήρησε το 3-5-2 για τον ΠΑΟΚ σε ένα ακόμα παιχνίδι. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε κάτω από τα δοκάρια τον Πασχαλάκη, με τους Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδη στην τριάδα της άμυνας. Τη δεξιά πλευρά πήρε ο Ροντρίγκο, την αριστερή ο Γιαννούλης ενώ στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Ελ Καντουρί και Μαουρίτσιο, με τον Μπίσεσβαρ να κινείται πίσω από τους Τζόλη και Άκπομ.

Ανώτερος ΠΑΟΚ, δοκάρι ο Σεμέδο

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που «πάτησε» καλύτερα στο χορτάρι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Μπίσεσβαρ ήταν αρκετά κινητικός και «ορεξάτος» με τον «δικέφαλο του Βορρά» να κερδίζει κάποια κόρνερ και να προσπαθεί να απειλήσει την εστία του Σα. Η ομάδα του Φερέιρα πίεζε ψηλά και προκαλούσε ζητήματα στον Ολυμπιακό, τόσο κρατώντας χαμηλά τις γραμμές του όσο και δημιουργώντας πρόβλημα στην κυκλοφορία μπάλας για την ομάδα του Μαρτίνς.

Για να φτιάξει απειλητική στιγμή στα καρέ του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός, χρειάστηκε να περάσει περισσότερο από μισή ώρα αγώνα και αυτή μάλιστα ήρθε από στημένη μπάλα. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε, ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά κι αυτή πήγε στην εξωτερική πλευρά της συμβολής των δοκαριών πριν περάσει άουτ, στη μεγαλύτερη στιγμή των «ερυθρόλευκων» σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε άλλη μεγάλη φάση, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα πρόσφατα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Μιχάι τελείωσε το αήττητο, παρά τις προσπάθειες του Χασάν

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν με αλλαγή το δεύτερο ημίχρονο, αφού ο Ίνγκασον δεν μπορούσε να συνεχίσει και στη θέση του μπήκε ο νεαρός Μιχάι. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να «χτυπάει» από τα άκρα, με τον Τζόλη και τον Γιαννούλη να έχουν δυο καλές τελικές αλλά να μην βρίσκουν δίχτυα, ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Μαρτίνς έκανε παρέμβαση στο ματς και πέρασε σε αυτό τους Φορτούνη και Μπρούνο θέλοντας να κάνει πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό. Τις καλές στιγμές, ωστόσο, συνέχισε να τις έχει ο ΠΑΟΚ με τον Μπίσεσβαρ αλλά και τον Στοχ που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο να είναι απειλητικοί για τους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός είχε δυο στιγμές με Ελ Αραμπί και Χασάν αλλά όχι τόσο επικίνδυνες για να παραβιαστεί η εστία του Πασχαλάκη, με τους Θεσσαλονικείς να επιζητούν το γκολ ως το τέλος προσπαθώντας να βγάλουν φάσεις στα καρέ του Σα.

Η επιμονή αυτή δικαιώθηκε στο 90’ όταν σε μια τρομερή εναλλαγή της μπάλας από δεξιά, ο Ροντρίγκο γύρισε τη μπάλα όπου στο δεύτερο δοκάρι ήταν ο Μιχάι και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ο Χασάν στην παράταση πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς με γυριστό, αλλά ο Πασχαλάκης έκανε την επέμβαση της σεζόν και κράτησε το «μηδέν» για τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Αιγύπτιος σε μια παράξενη φάση διαρκείας στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και μετά τον έλεγχο από το VAR το γκολ σωστά ακυρώθηκε. Έτσι, το τελικό 0-1 που «σφραγίστηκε» στο 100’ του αγώνα γκρέμισε τα όνειρα του Ολυμπιακού για αήττητο πρωτάθλημα, κάτι που έχουν πετύχει στην Ελλάδα μόνο ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (62’ Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας (62’ Μπρούνο), Βαλμπουενά (86’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν).

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ίνγκασον (46’ Μιχάι), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ροντρίγκο, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (72’ Στοχ), Ελ Καντουρί (79’ Εσίτι), Τζόλης (79’ Λημνιός), Άκπομ (58’ Σφιντέρσκι).

Δείτε το φωτορεπορτάζ και τα highlights του αγώνα

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0- 1 |Highlights- Super League 8η αγων - Play off {12. 07. 2020}



Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved