ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-0: Τον έδεσε κόμπο και τον έστειλε Γιουρόπα Λιγκ (video+photos)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-0: Τον έδεσε κόμπο και τον έστειλε Γιουρόπα Λιγκ (video+photos)

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο Γιώργος Δώνης έστησε ξανά υποδειγματικά τον Παναθηναϊκό στη Τούμπα και πήρε εύκολα το 0-0 από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πλέον κοιτάζει τη νέα σεζόν και το Γιουρόπα Λιγκ.

                                                                      

Κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης θα ήταν καταστροφή για τον ΠΑΟΚ. Τελικά, ο «Δικέφαλος» αποδείχθηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό ότι είναι… άρρωστος αγωνιστικά.

Το «τριφύλλι» σε δεύτερο διαδοχικά παιχνίδι με πιο πλούσιο αντίπαλο και με τους Αλεξανδρόπουλο, Ζαγαρίτη, Θεοχάρη στο αρχικό σχήμα, έδεσε κόμπο τον ΠΑΟΚ. Η αμυντική λειτουργία των «πρασίνων» ήταν υποδειγματική, με το στήσιμο του Γιώργου Δώνη, όπως και με τον Ολυμπιακό και θα έλεγε κανείς ότι ο Παναθηναϊκός πήρε άνετα το 0-0. Ο ΠΑΟΚ φυσικά είδε την ΑΕΚ να ξεφεύγει τέσσερις βαθμούς και πλέον κάνει σχέδια για το Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό ήταν το τρίτο ματς σε τέσσερα εντός στα play offs που δεν νίκησαν στη Τούμπα οι γηπεδούχοι και μάλιστα χωρίς να σκοράρουν.  

Σχηματισμοί

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε 3-5-2 με τον Ίνγκασον δεξί στόπερ και τον Μιχαηλίδη αριστερά, ενώ ο Βαρέλα ήταν στο κέντρο της τριάδας. Ο Ροντρίγκο έπαιξε σε ρόλο δεξιού μπακ χαφ κι αριστερά ήταν ο Γιαννούλης, στα χαφ οι Ελ Καντουρί, Μαουρίτσιο και ο Μπίσεσβαρ, πίσω από τους Τζόλη, Άκπομ.    

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 5-4-1 με τον Χατζηθεοδωρίδη δεξί μπακ χαφ και τον νεαρό Ζαγαρίτη αριστερά. Ο Θεοχάρης μετακόμισε σε ρόλο αριστερού στόπερ στην τριάδα της άμυνας δίπλα σε Κολοβέτσιο, Σένκεφελντ (δεξί στόπερ), ενώ ο Αλεξανδρόπουλος με τον Ανουάρ ήταν στα χαφ. Ο Μπουζούκης έπαιξε δεξιά, ο Μακέντα αριστερά και ο Καμπετσής στη κορυφή.

Καλύτερος ο ΠΑΟ  

Με το «καλησπέρα» ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ, όταν ο Θεοχάρης γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω χωρίς να έχει αντιληφθεί την έξοδο του Διούδη, ο Άκπομ δεν βρήκε τη μπάλα για να σκοράρει σε κενή εστία και ο Σένκεφελντ απομάκρυνε, ενώ στο 3’ φάουλ του Μπουζούκη απομάκρυνε δύσκολα ο Πασχαλάκης.

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 13’. Ο Ζαγαρίτης έκανε ωραία προσπάθεια. Απέφυγε τον Ροντρίγκο, έβγαλε γλυκιά σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Καμπετσή στο ύψος της μικρής περιοχής έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ καιγόταν για τη νίκη, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε μπλοκάρει τον άξονα των γηπεδούχων και είχε αποκόψει τους Άκπομ, Τζόλη.

Φωνές για πέναλτι

Οι Ελ Καντουρί, Μαουρίτσιο δεν μπορούν να κάνουν παιχνίδι, ενώ ούτε από τα πλάγια υπήρχε σωστή ανάπτυξη για τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός έτρεχε τον αντίπαλο, τον πρέσαρε σωστά όταν έφτανε στο κέντρο και προσπαθούσε να βρει την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει στην επίθεση.

Στο 28’ ο Καμπετσής έκανε εξαιρετική ενέργεια και πάσαρε στον Μπουζούκη, ο οποίος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Βαρέλα κι έφυγε κόρνερ. Οι «πράσινοι» φώναξαν για πέναλτι, αλλά στο ριπλέι δεν φαίνεται καθαρά. Ενδεχομένως, η μπάλα να βρήκε πρώτα στο πόδι και μετά στο χέρι του Βαρέλα. Όπως και να έχει, δεν δόθηκε τίποτα. Στο 38’ χλιαρό σουτ του Τζόλη μπλόκαρε ο Διούδης. Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε το 45λεπτο με μία τελική και ο Παναθηναϊκός με δύο, ενώ η κατοχή ήταν 51%-49% για το «τριφύλλι». Ένας μαχητικός Παναθηναϊκός από τη μία, θλιβερή εικόνα από τους Θεσσαλονικείς.

Ευκαιρίες

Ο Φερέιρα αν και ο ΠΑΟΚ προκαλούσε θλίψη με την εικόνα του, το μόνο που έκανε ήταν να φέρει προς τα αριστερά τον Τζόλη. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει και στο 53’ είχε την πρώτη καλή φάση όταν ο Μακέντα έπιασε το δεξί σουτ κι ο Πασχαλάκης απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 55’ ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη καθαρή ευκαιρία του στο ματς. Ο Γιαννούλης πέρασε στη μεγάλη περιοχή, ο Μπίσεσβαρ άφησε για τον Άκπομ, ο οποίος έστρωσε στον Ελ Καντουρί, όμως, το πλασέ του έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός όσο περνούσε η ώρα έχανε δυνάμεις, ενώ στο 62’ ο Φερέιρα, πέρασε στο ματς τους Στοχ και Λημνιό και στο επόμενο λεπτό το αριστερό σουτ του Ροντρίγκο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Άουτ κατέληξε και το σουτ του Μαουρίτσιο στο 65’. Στο 71’ ο Διούδης μπλόκαρε το σουτ του Ροντρίγκο. Στο 75’ νέο μακρινό σουτ του Μαουρίτσιο ήταν άστοχο. Ο ΠΑΟΚ είχε πλέον τον έλεγχο, αλλά η περιοχή του Παναθηναϊκού έμοιαζε με ναρκοπέδιο… Στο 77’ νέο σουτ του Σφιντέρσκι από πλάγια θέση επίσης έφυγε άουτ.

Στο τέλος του ματς ο Δώνης πήγε τον Περέα στην κορυφή με τους Χατζηγιοβάνη δεξιά και τον Κολοβό αριστερά. Ο Σερπέζης έπαιξε στα χαφ και ο Μπεκ ήταν αριστερό μπακ χαφ! Ο Φερέιρα με τη σειρά του, αν και ο ΠΑΟΚ είχε κολλήσει στο μηδέν, συνέχισε να παίζει με τρεις πίσω. Στο 88’ ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα, αφού είχαν γίνει όλες οι αλλαγές και τραυματίστηκε ο Χατζηθεοδωρίδης, ενώ στο 90’ από κόρνερ του Στοχ, ο Σφιντέρσκι έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Μάτος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 93’ ο Στοχ με σουτ και στο 95' ο Μαουρίτσιο με κεφαλιά δεν σημάδεψαν σωστά και το παιχνίδι έμεινε στο 0-0 κι ο ΠΑΟΚ εκτός δεύτερης θέσης.  

 ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί (81’ Τσιγγάρας), Μαουρίτσιο, Ροντρίγκο (81’ Μάτος), Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (62’ Στοχ), Τζόλης (62’ Λημνιός), Άκπομ (73’ Σφιντέρσκι).

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Θεοχάρης, Ζαγαρίτης (80’ Μπεκ), Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος (85’ Κολοβός), Ανουάρ, Μπουζούκης (79’ Περέα), Μακέντα (81’ Σερπέζης), Καμπετσής (65’ Χατζηγιοβάνης).

Τα στιγμιότυπα του ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός - PAOK TV



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved