Δώνης: «Το καλύτερο κλίμα που έχω δει σε ομάδα»!

Δώνης: «Το καλύτερο κλίμα που έχω δει σε ομάδα»!

Συγκλονιστική ομιλία του προπονητή του Παναθηναϊκού στο τραπέζι που διοργάνωσαν Χρήστος Δώνης, Ινσούα και Γιόχανσον! Τι είπαν τα τρία παιδιά και οι αρχηγοί Κουρμπέλης-Κολοβέτσιος. Το Onsports.gr έχει το ρεπορτάζ!

Η στιγμή του αποχωρισμού είναι πάντα η δυσκολότερη. Ειδικά όταν αποχαιρετάς μια ομάδα που ήταν η… οικογένειά σου! Έτσι όπως τη δημιούργησαν παίκτες και τεχνικό τιμ τα τελευταία χρόνια. Το βράδυ της Πέμπτης στο εστιατόριο “Bella Vespa” της Γλυφάδας, δεν γινόταν να λείψει κανείς! Παίκτες, τεχνικό τιμ, ιατρικό τιμ, φροντιστές, εργαζόμενοι γύρω απ’ την ομάδα, οι πάντες. Τίμησαν τους Χρήστο Δώνη, Εμάνουελ Ινσούα, Ματίας Γιόχανσον, που έκαναν το τραπέζι για να πουν αντίο στους πάντες! Το Onsports.gr σας… μεταφέρει όλα όσα ειπώθηκαν!

Η βραδιά ήταν συγκινησιακά φορτισμένη όπως είναι απόλυτα φυσικό. Ο Χρήστος Δώνης ήταν 8 χρόνια στην πρώτη ομάδα και τα άλλα δύο παιδιά (Ινσούα-Γιόχανσον) τρία. «Δέθηκαν», αγάπησαν, αγαπήθηκαν. Οι πλάκες ήταν πολλές, ο χαβαλές απαραίτητος, αλλά όλα κατέληγαν στα… βρεγμένα μάτια. Άκρως Παναθηναϊκό κλίμα, με τους πάντες να κάνουν παρέα με τους πάντες, με οικογενειακή ατμόσφαιρα. Άλλωστε το μεγαλύτερο επίτευγμα των «πράσινων» ήταν ακριβώς αυτό, πέρα απ’ το ποδοσφαιρικό κομμάτι.

«Πρώτη φορά το βλέπω…»

Πέρα από τις αρκετές ώρες που πέρασαν με χαρά και συγκίνηση, ήταν λογικό να υπάρξουν και ομιλίες. Η πιο συγκλονιστική απ’ όλες, ήταν αυτή του Γιώργου Δώνη. Ο Έλληνας τεχνικός είπε κάποια σημαντικά και συγκινητικά λόγια, για να τιμήσει τα παιδιά αυτά. Τονίζοντας μάλιστα πως δεν έχει ξαναδεί κάτι ανάλογο στην καριέρα του, δηλαδή ποδοσφαιριστές που φεύγουν από κοινού να κάνουν το τραπέζι σε αυτούς που αφήνουν πίσω! Ταυτόχρονα, επισήμανε πως τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής, δεν έχει υπάρξει ποτέ καλύτερο κλίμα σε ομάδα! Δεν παρέλειψε να αναφερθεί ξεχωριστά σε κάθε ένα απ’ τα τρία παιδιά, κατηγορώντας τον… εαυτό του, για τα δύο δύσκολα χρόνια που πέρασε ο γιος του Χρήστος. Αλλά καλύτερα να διαβάσετε τα λόγια του 50χρονου, που τα λένε όλα…

«Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής. Έχω ζήσει πολλές καταστάσεις, που ήταν και δύσκολες συναισθηματικά. Στα τρία παιδιά αυτά αξίζουν συγχαρητήρια για ένα συγκεκριμένο λόγο: Είναι πρώτη φορά που βλέπω παίκτες να φεύγουν από μια ομάδα, να μην τους ανανεώνουν τα συμβόλαια και να αποφασίζουν και οι τρεις μαζί, να κάνουν το τραπέζι σε όλη την ομάδα, παρά τη στεναχώρια και την πικρία τους», είπε ο Γιώργος Δώνης και συνέχισε: «Όλοι όσοι είμαστε τους τιμούμε με την παρουσία μας. Αυτό αξίζει συγχαρητήρια σε όλους που βρίσκονται εδώ, γιατί ο καθένας έχει βάλει το δικό του μερίδιο για να φτιάξουμε μια ομάδα με πολύ καλό πνεύμα. Αν κάποιος ένιωθε αδικημένος, στεναχωρημένος, οι υπόλοιποι τον στηρίξατε. Δημιουργήσατε ένα κλίμα που είναι το καλύτερο που έχω δει σε ομάδα και σαν παίκτης και σαν προπονητής. Να ευχηθώ στα τρία παιδιά αυτά, τα καλύτερα. Στους υπόλοιπους που θα μπούμε στις τελευταίες μέρες θα μας λείψει πολύ η δύναμη του χαρακτήρα του Εμάνουελ, θα μας λείψει πολύ ο Ματίας με το ξύλο που έδινε ακόμη και στον Τάσο Χατζηγιοβάνη (γέλια), αλλά εμένα θα μου μείνει κυρίως η στιγμή που τον είδα πριν στεναχωρημένο και δακρυσμένο. Όπως θα μας λείψει η σοβαρότητα του Χρήστου που πέρασε δύο χρόνια μια δύσκολη κατάσταση εξ αιτίας του πατέρα του. Σε όλους όμως αξίζουν συγχαρητήρια και σας εύχομαι σε όλους τα καλύτερα».

«Συγκινητική στιγμή, ξέρετε πως σας αγαπώ»!

Δημήτρης Κουρμπέλης και Δημήτρης Κολοβέτσιος ήταν οι επόμενοι. Ως αρχηγοί του Παναθηναϊκού, ως μέλη της ομάδας που ήταν ενωμένη σα μια γροθιά. Αρκετά συγκινημένοι κι αυτοί, μιλώντας με λόγια καρδιάς πάνω απ’ όλα. Πρώτος μίλησε ο «Κούρμπε»: «Να ευχαριστήσουμε τα τρία παιδιά που συνεργαστήκαμε τρία και περισσότερα χρόνια. Ο Χρήστος ήταν το δωμάτιό μου για αρκετά χρόνια. Είναι συγκινητική στιγμή για μένα και για όλα τα παιδιά πιστεύω, επειδή δεθήκαμε μέσα απ’ τον καιρό. Σας αξίζουν τα καλύτερα. Είμαι σίγουρος πως όλα τα πάνε καλά και σας εύχομαι το καλύτερο» είπε ο πρώτος αρχηγός του «τριφυλλιού».

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Κολοβέτσιος, που είπε στους τρεις συμπαίκτες του μέχρι πριν τέσσερις μέρες, πως τους αγαπά: «Δέθηκα πολύ με τα συγκεκριμένα παιδιά. Είχαμε απ’ τα καλύτερα τιμ στην ομάδα. Πάντα θα είστε στην καρδιά μας. Ξέρετε πως σας αγαπάω και τους τρεις και πραγματικά το καλύτερο».

«Ευχαριστούμε για τα υπέροχα χρόνια, μακάρι να τα ξαναπούμε»!

Η πιο συγκινητική στιγμή, ήταν όταν έφτασε η ώρα να μιλήσουν τα τρία παιδιά που διοργάνωσαν το τραπέζι για να πουν «αντίο» στα… αδέρφια τους! Χρήστος Δώνης, Εμάνουελ Ινσούα και Ματίας Γιόχανσον, δεν άντεξαν να πουν πολλά καθώς «έσπασαν». Ειδικά ο Σουηδός… Το θερμό χειροκρότημα και η αποθέωση όλων των παρευρισκόμενων, ήταν η επιβράβευση γι’ αυτά τα παιδιά.

Ο Χρήστος Δώνης είπε: «Ήμασταν μια ωραία παρέα, φέτος και πέρσι. Το κατόρθωμα είναι πως είστε όλοι εδώ πέρα και δε λείπει σχεδόν κανένας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».
Από την πλευρά τους, Ινσούα και Γιόχανσον συμπλήρωσαν σχεδόν με ένα στόμα: «Σας ευχαριστούμε για τα τρία χρόνια που περάσαμε μαζί. Ήμασταν μια οικογένεια και πάντα θα έχουμε στην καρδιά μας τον Παναθηναϊκό. Μακάρι κάποια στιγμή να τα ξαναπούμε. Δε σας ευχαριστούμε μόνο για σήμερα που είστε εδώ, αλλά και για τα τρία χρόνια». Και κάπου εκεί… ράγισαν και οι πέτρες!

Το κλίμα… ελάφρυνε κάπως με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη. Οι συμπαίκτες του, ζητούσαν επιτακτικά να μιλήσει κι αυτός. Το έκανε στα αγγλικά και τα ελληνικά ευχαριστώντας τα παιδιά και ευχόμενος καλή τύχη. Πάντως τα πειράγματα δεν έλειψαν, καθώς του είπαν να πει κάτι και για τις 100 συμμετοχές, με τον νεαρό να το αποφεύγει…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Το αντίο μέσω social media!

Παναθηναϊκός: Το αντίο μέσω social media!

Παναθηναϊκός: Αντίο με δείπνο, χαμόγελα και συγκίνηση! (Photos)

Παναθηναϊκός: Αντίο με δείπνο, χαμόγελα και συγκίνηση! (Photos)

Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved