Παναθηναϊκός: Δύο μέτρα και δύο σταθμά!

Παναθηναϊκός: Δύο μέτρα και δύο σταθμά!

Ο… μαγικός τρόπος με τον οποίο σε ματς που αποβάλλονται παίκτες του Παναθηναϊκού, οι διαιτητές δεν «βλέπουν» ανάλογες περιπτώσεις των αντιπάλων!

Αρκετές φορές ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει πει για την… συνήθεια του να τελειώνει η ομάδα του τα ματς με παίκτη λιγότερο. Στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο, η κόκκινη που αντίκρισε ο Μυστακίδης ήταν η 8η φορά που παίκτης του Παναθηναϊκού βλέπει αυτό το χρώμα κάρτας να βγαίνει απ’ το τσεπακι του διαιτητή. Δίκαιες ή άδικες οι αποφάσεις, το έχει κρίνει ο καθένας. Το πιο σοβαρό στην όλη υπόθεση, όμως, δεν είναι το κατά πόσο ήταν αυστηρές οι αποβολές του Παναθηναϊκού, αλλά το αν θα έπρεπε να υπάρξουν κόκκινες και για τους αντιπάλους!

Απ’ τα επτά ματς που είχαμε κόκκινες σε παίκτη του Παναθηναϊκού (είναι επτά τα ματς και οκτώ οι αποβολές επειδή κόντρα στη Λάρισα στη Λεωφόρο οι «πράσινοι» τελείωσαν με 9) στα έξι ο διαιτητής… κοιτούσε αλλού σε ανάλογα ή και χειρότερα μαρκαρίσματα παικτών του αντιπάλου. Με λίγα λόγια, η διοικητική… ανυπαρξία των «πράσινων» έχει μετατρέψει το «δύο μέτρα και δύο σταθμά» σε… καθημερινότητα. Απ’ την άλλη όμως, σαφώς και δεν δικαιολογείται αυτή η διαιτητική συμπεριφορά κι ας είναι… ανύπαρκτος διοικητικά ο Παναθηναϊκός.

Ας θυμηθούμε τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις που οι διαιτητές που απέβαλαν με ευκολία παίκτες του Παναθηναϊκού, δεν έπραξαν το ίδιο με τους αντιπάλους τους στα ίδια ματς! Αποβολές, μάλιστα, που σε κάποιες περιπτώσεις αν είχαν δοθεί δεν θα άλλαζε κάτι σε επίπεδο αποτελέσματος.

2η αγωνιστική

Εντός έδρας αγώνας με τον Λεβαδειακό. Με το που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, ο Ευαγγέλου αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Αργότερα, ο Νιάσε έκανε μαρκάρισμα με τα δύο πόδια στη μεσαία γραμμή στον Λουντ. Δεν βρήκε μπάλα, το τάκλιν ήταν δυνατό και με το που σφύριξε ο διαιτητής ο παίκτης του Λεβαδειακού έτρεξε να σηκώσει τον αντίπαλο και να ζητήσει συγγνώμη, μήπως και την γλιτώσει. Βλέπετε είχε ήδη μία κίτρινη. Η δεύτερη κίτρινη (ορισμός κάρτας το μαρκάρισμα) δεν βγήκε ποτέ κι έτσι το ματς τελείωσε με 10 εναντίον 11.

7η αγωνιστική

Οι «πράσινοι» υποδέχτηκαν και νίκησαν με εντυπωσιακό τρόπο την Λάρισα. Πολλοί θυμούνται το τετ α τετ του Περόνε που «κόπηκε» λανθασμένα ως οφσάιντ. Ξεχνούν, όμως, πως στο ματς αυτό ο Παναθηναϊκός τελείωσε με 9! Ο Σιλά για δύο μαρκαρίσματα και ο Άλτμαν που πάτησε αντίπαλο, αποβλήθηκαν. Βέβαια, δεν έγινε το ίδιο με τον Ζίζιτς. Ο αμυντικός της ΑΕΛ ενώ είχε ήδη κίτρινη, έκανε δύο πέναλτι στον Μολέδο σε δύο ξεχωριστές φάσεις, τα οποία δεν δόθηκαν ποτέ. Ειδικά το δεύτερο ήταν παρατεταμένο και τράβηγμα (φανέλας) και κράτημα αντιπάλου. Κοινώς ο ορισμός της παράβασης και της κάρτας. Που θα ήταν η δεύτερη. Έτσι υπό νορμάλ συνθήκες ο Παναθηναϊκός έπρεπε να έχει κερδίσει άλλο ένα (τουλάχιστον) πέναλτι και να έπαιζε με παίκτη παραπάνω, πριν τις δικές του αποβολές και την προσωρινή ισοφάριση της Λάρισας. Σε κάθε περίπτωση και σε αυτό το ματς, ήταν… απαγορευτική η κόκκινη σε αντίπαλο του «τριφυλλιού».

14η αγωνιστική

Στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 4-0. Το 3-0 έγινε με πέναλτι, το οποίο δόθηκε για χέρι του Ινσούα που ήταν και δεύτερη κίτρινη με τον Στυλιάρα να αποβάλει τον Αργεντινό. Λίγα λεπτά μετά, μπροστά στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Μάτος χτύπησε με αγκωνιά αντίπαλο, μία απ’ τις κινήσεις που κάνει σχεδόν συνέχεια. Είχε ήδη μια κίτρινη ο Βραζιλιάνος. Ο διαιτητής έδωσε φάουλ, αλλά ποτέ την δεύτερη κίτρινη που θα ήταν αποβολή. Ο Ουζουνίδης ήταν η πρώτη φορά που διαμαρτυρήθηκε τόσο έντονα! Επειδή αισθάνθηκε πως τον κοροϊδεύουν να μην δίνεται αυτή η εξόφθαλμη αποβολή ενώ το σκορ ήταν ήδη 3-0, άρα δεν θα επηρέαζε και κάτι…

24η αγωνιστική

Το ντέρμπι με τον αιώνιο στο Φάληρο. Ο Οικονόμου στη φάση που δόθηκε πέναλτι στον ΟΣΦΠ, αποβλήθηκε απ’ τον διαιτητή Ευαγγέλου. Βέβαια, ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν είδε την πεντακάθαρη αγκωνιά στον αυχένα του Άλτμαν απ’ τον Μποτία. Ο Ισπανός αμυντικός με σφοδρότητα χτύπησε τον Ισραηλινό που όταν συνήλθε απ’ τους πόνους δεν σταμάτησε να διαμαρτύρεται. Φάση που δίχως άλλο… σήκωνε κόκκινη και με το παραπάνω σύμφωνα με τον κανονισμό.

26η αγωνιστική

Η ήττα με 3-0 απ’ την ΑΕΚ. Με διαιτητή τον Θάνο που τα έκανε… θάλασσα. Απέβαλε με ευκολία τον Ινσούα με δύο κίτρινες στο μισάωρο! Υπήρξαν κι άλλες λανθασμένες υποδείξεις του, σε βάρος του Παναθηναϊκού. Στο δεύτερο μέρος κι ενώ είχε πετύχει το δεύτερο τέρμα της η ΑΕΚ, ο Βράνιθες «κατέβασε» με τον αγκώνα τον Δώνη, στην προσπάθεια για διεκδίκηση της κεφαλιάς. Το φάουλ δόθηκε, αλλά ποτέ η κάρτα! Που θα ήταν η δεύτερη κίτρινη για τον Βόσνιο μια και λίγο πριν είχε δει την πρώτη (προβολή ενώ η μπάλα είχε φύγει για να κόψει την αντεπίθεση του Δώνη, σωστή απόφαση). Ο Ουζουνίδης έγινε έξαλλος καθώς για όχι τόσο δυνατό μαρκάρισμα (παρόμοιο) είχε δει την πρώτη κίτρινη ο Ινσούα. Ο Παναθηναϊκός ήταν με 10 και 2-0 πίσω στο σκορ, αλλά ο Θάνος δεν έβγαλε την κόκκινη όπως έπρεπε.

27η αγωνιστική

Το ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο. Ο Μυστακίδης αποβλήθηκε με δύο κίτρινες. Η πρώτη ήρθε για προσπάθεια να πάρει κεφαλιά απ’ τον Γιαννούλη, σηκώνοντας τον αγκώνα του, ενώ η δεύτερη για θέατρο, αφού έπεσε πάνω σε αντίπαλο και στη συνέχεια στο έδαφος ζητώντας πέναλτι. Βέβαια, ο διαιτητής δεν έπραξε το ίδιο με τον Ατρόμητο στον πειθαρχικό έλεγχο. Ο Γιαννούλης ενώ είχε ήδη σφυριχτεί φάουλ, έκανε τάκλιν στον Μουνιέ (είχε σταματήσει το παιχνίδι) ο οποίος έμεινε για λίγο στο χορτάρι. Ποτέ δεν είδε έστω την κίτρινη. Και φυσικά, λίγα λεπτά μετά την αποβολή του Μυστακίδη, ο ίδιος παίκτης κοντά στο κόρνερ έπεσε στο χορτάρι από… υποτιθέμενο μαρκάρισμα του Στάικου. Ο διαιτητής σωστά έδειξε άουτ, αλλά λανθασμένα δεν έβγαλε κάρτα στον Γιαννούλη. Η οποία έπρεπε να είναι δεύτερη και αυτόματα αποβολή.

 



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved