Παναθηναϊκός: Υπάρχουν κι αυτά τα παραδείγματα!

Παναθηναϊκός: Υπάρχουν κι αυτά τα παραδείγματα!

Την εποχή του «θέλει να ρίξει τον Παναθηναϊκό για τόσα ευρώ», καλό είναι να θυμόμαστε τα παραδείγματα αγάπης και όχι επαγγελματισμού!

Οι μέρες που διανύουμε είναι γεμάτες από προσφυγές, συζητήσεις για να βρεθούν λύσεις και πάει λέγοντας. Ο Παναθηναϊκός δυστυχώς είναι αναγκασμένος να ζει με αυτή την κατάσταση. Η πιο έντονη υπόθεση, φυσικά, ήταν αυτή του Ταυλαρίδη. Με την ατάκα «θέλει να ρίξει τον Παναθηναϊκό» (από τον Βασίλη Κωνσταντίνου) να μένει στην μνήμη όλων φυσικά. Όμως η αλήθεια είναι πως εν μέσω οικονομικών δυσκολιών (μικρότερων ή μεγαλύτερων) δεν έχουμε μόνο αυτά τα άσχημα παραδείγματα. Σε επίπεδο σχέσεων εννοούμε, καθώς ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει σωστό για να διασφαλίσει και να πάρει τα χρήματά του.

Τα προηγούμενα χρόνια λοιπόν, είναι αρκετά τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών που ζημιώθηκαν οικονομικά για χάρη του Παναθηναϊκού. Με δική τους επιλογή βέβαια. Παιδιά που χάρισαν χρήματα όταν χρειάστηκε να «λύσουν» το συμβόλαιο με το «τριφύλλι», για να διευκολύνουν τα πράγματα ή μια μεταγραφή. Αυτές οι ιστορίες που ναι μεν έχουν επαγγελματικές αποφάσεις μέσα τους, αλλά υπάρχει και η καλή διάθεση μέχρι και η αγάπη για τους «πράσινους»! Ας θυμηθούμε κάποιες απ’ αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν για να μην μένουμε στα άσχημα.

Ορέστης Καρνέζης: Ο Έλληνας τερματοφύλακας πήρε μεταγραφή για την Ουντινέζε το καλοκαίρι του 2013. Ο Ιταλικός σύλλογος έδωσε 800.000 ευρώ στο «τριφύλλι» σε μια εποχή που τα οικονομικά προβλήματα άρχισαν να «πνίγουν» τους «πράσινους». Ο «Όρε» για να διευκολύνει την κατάσταση, χάρισε ένα ποσό πάνω από 100.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό. Το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να διακανονίσει έστω και να πληρωθεί εντέλει έστω και σιγά σιγά.

Εμίρ Μπαϊράμι: Μην… γελάσετε με το όνομα λόγω προσφοράς στην ομάδα. Η στάση του ήταν έντιμη και με το παραπάνω! Ο Σουηδός λοιπόν την άνοιξη του 2015 έκανε ραντεβού με την ΠΑΕ για να «λύσει» το συμβόλαιό του. Ενώ του πρότειναν τρόπους για να πληρωθεί το υπόλοιπο του συμβολαίου του, αυτός απάντησε αποστομοτικά: «Ζητάω συγγνώμη που δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα. Δεν θέλω χρήματα για το υπόλοιπο του συμβολαίου»! Χάρισε ουσιαστικά το δικαίωμά του να πάρει ένα άκρως σεβαστό ποσό.

Σεμπάστιαν Λέτο: Χειμώνας του 2016. Η Επιστροφή του Σεμπάστιαν Λέτο στον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός πρώτα πρέπει να βρει λύση με την Κατάνια η οποία είναι στα όρια της πτώχευσης. Ο «Σέμπα» για να μην χάσει το δικαίωμα να έρθει στο «τριφύλλι» συμφωνεί με την Κατάνια να τον αφήσουν να φύγει χαρίζοντας όσα λεφτά του οφείλονται! Ένα αρκετά σημαντικό ποσό, σίγουρα πάνω από 150.000 ευρώ! Κι αυτό απλά και μόνο για να έρθει τότε στον Παναθηναϊκό.

Κριστιάν Λεντέσμα: Πρόλαβε να παίξει μισή σεζόν στον Παναθηναϊκό. Τεράστιος ποδοσφαιριστής, αλλά στο τέλος της καριέρας του και με προβλήματα στα πόδια. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδειξε πως δεν θα του δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ο ίδιος το κατάλαβε και αμέσως ζήτησε να αποχωρήσει απ’ το «τριφύλλι», καθώς η αξιοπρέπειά του δεν του επέτρεπε να μείνει απλά για να πληρώνεται! Απίστευτη στάση από έναν αξιοπρεπέστατο χαρακτήρα πέρα από μεγάλο ποδοσφαιριστή. Και για να μείνει ελεύθερος, μάλιστα, ζήτησε να μην πάρει τίποτα για το δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του.

Ολιβιέ Μπουμάλ: Το περασμένο καλοκαίρι ήταν το λιγότερο δύσκολο για τον Παναθηναϊκό. Έτσι κάθε… χάρισμα ήταν ευεργετικό. Ο Ολιβιέ Μπουμάλ που ήταν στο γκρουπ αυτών που δεν υπολόγιζε ο Ουζουνίδης, βρήκε ομάδα στην Κίνα για να συνεχίσει την καριέρα του. Για να αποχωρήσει απ’ το «τριφύλλι» δεν αξίωσε τίποτα απ’ τις 250.000 ευρώ για τον ένα ακόμη χρόνο συμβολαίου που είχε, ενώ χάρισε και 50.000 ευρώ οφειλόμενα!

Ροντρίγκο Μολέδο: Ο Βραζιλιάνος είναι απ’ τα τελευταία παραδείγματα. Μόλις την Τρίτη ανακοινώθηκε απ’ την Ιντερνασιονάλ. Αφού έφυγε με κλάματα και στεναχώρια. Για να συμβεί αυτό και να επέλθει τελικά η συμφωνία, χάρισε 75.000 ευρώ, απ’ τις 150.000 ευρώ που του όφειλε το «τριφύλλι». Τα υπόλοιπα 75.000 ευρώ θα τα καλύψει η Ιντερνασιονάλ.

Λούκας Βιγιαφάνιες: Η τελευταία περίπτωση πώλησης ποδοσφαιριστή για τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός είναι πλέον στην Τουρκία και αγωνίζεται στην Αλάνιασπορ. Για να πάει εκεί, αφού πρώτα έγινε ο ΜΟΝΟΣ παίκτης που υπέγραψε τον διακανονισμό που είχε προταθεί στους ποδοσφαιριστές (για τις οφειλές και προκειμένου να μην έχουν δικαίωμα προσφυγής), πέρα απ’ τα χρήματα που πήρε το «τριφύλλι» (800.000 ευρώ συν 200.000 που πήγαν στον Παναιτωλικό για το ποσοστό μεταπώλησης που είχε κρατήσει) χάρισε και 100.000 ευρώ που του όφειλαν οι «πράσινοι»!

 



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved