Παναθηναϊκός: Δεν τον… πιάνει η άνοιξη!

Παναθηναϊκός: Δεν τον… πιάνει η άνοιξη!

Από τότε που άρχισαν οι οικονομικές σκοτούρες (σεζόν 2011-12) ο Παναθηναϊκός έπαψε να θυμίζει… Παναθηναϊκό!

Ήταν η περίοδος 2011-12 όταν άρχισαν οι… περικοπές και τα προβλήματα στα οικονομικά του Παναθηναϊκού. Κάτι που δεν έπαψε να ισχύει από τότε, ακόμη κι όταν φαινόταν πως η κατάσταση ομαλοποιείται τα τελευταία χρόνια. Διότι η αύξηση του χρέους (πέρα απ’ το άνοιγμα) δείχνει πως το πρόβλημα απλά… έμπαινε κάτω απ’ το χαλάκι. Πλέον έχουμε φτάσει στο χείριστο επίπεδο. Εκεί που δεν υπάρχει γυρισμός. Με το φόβο ακόμη και της ολικής καταστροφής να υπάρχει και με το παραπάνω!

Είναι λογικό κι επόμενο μέσα σε αυτή την κατάσταση να έχει παρασυρθεί και το αγωνιστικό κομμάτι του «τριφυλλιού». Αυτό που θα έπρεπε να είναι σε πρώτο πλάνο, αλλά δυστυχώς πλέον έχει περάσει σε δεύτερη ή ακόμη και σε τρίτη μοίρα. Απ’ το 2011-12 μέχρι και τώρα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχει πάρει τον… κατήφορο οικονομικά και πλέον έχει «πιάσει πάτο». Δεν έχει πιο κάτω. Το ίδιο ισχύει και στα αγωνιστικά. Με μοναδική εξαίρεση το κύπελλο του 2014, οι «πράσινοι» με τεράστια δυσκολία κατορθώνουν να είναι εντός έστω ενός στόχου την άνοιξη! Συνήθως στα μέσα της σεζόν έχουν χάσει τα πάντα και απλά συνεχίζουν να υπάρχουν αγωνιστικά.

Η φετινή σεζόν είναι μία απ’ τις χειρότερες φυσικά. Αλλά έχει και τα περισσότερα ελαφρυντικά, καθώς δεν μιλάμε απλά για οικονομικά προβλήματα, αλλά για ένα… καράβι που ξαφνικά έμεινε ακυβέρνητο ενώ «έμπαζε νερά». Η σωτηρία έχει γίνει στόχος και μάλιστα μεγάλος. Αλλά σε αγωνιστικό επίπεδο, ακόμη μια φορά μένεις με… άδεια χέρια. Όπως γίνεται συνήθως από νωρίς κιόλας. Ας θυμηθούμε τι κάνει το «τριφύλλι» την περίοδο των μνημονίων. Κάτι που φυσικά έχει αναγκάσει και τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη του, καθώς δεν αντέχει άλλη πίκρα. Ειδικά τώρα που γνωρίζει πως στην καλύτερη των περιπτώσεων θα πρέπει να βλέπει την ομάδα του σε επίπεδα συλλόγων που δεν θα έπρεπε να μπαίνουν καν στην ίδια κουβέντα με τον Παναθηναϊκό!

2011-12

ΕΥΡΩΠΗ: Οι «πράσινοι» του Ζεσουάλδο Φερέιρα αποκλείστηκαν στα προκριματικά του Champions League απ’ την Οντένσε και εν συνεχεία έμειναν εκτός Europa League απ’ την Μακάμπι Τελ Αβίβ Αύγουστο μήνα.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Μέχρι το Φεβρουάριο ο Παναθηναϊκός όχι απλά το… πάλευε, αλλά θα είχε πάρει και διαφορά αν απλά νικούσε στην Λιβαδειά. Η εκεί ήττα του (1-0) ήταν η αρχή της κατρακύλας. Μέχρι τέλη Φλεβάρη έμεινε 4 βαθμούς πίσω απ’ τον Ολυμπιακό. Ο οποίος ήρθε με αυτή την διαφορά στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι της 8ης Μαρτίου. Νικούσε 0-1 όταν υπήρξε η οριστική διακοπή λόγω επεισοδίων. Ακολούθησε αφαίρεση βαθμών για εκείνη και την επόμενη σεζόν οπότε τέλος το Πρωτάθλημα.
ΚΥΠΕΛΛΟ: Αποκλεισμός στην φάση των «16» από τον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι» προκρίθηκαν στα πέναλτι παίζοντας στην έδρα τους (ήταν μονοί οι αγώνες).

2012-13

ΕΥΡΩΠΗ: Αφού απέκλεισε την Μάδεργουελ και εν συνεχεία αποκλείστηκε απ’ την Μάλαγα στα προκριματικά του Champions League, ο Παναθηναϊκός έπαιξε στους ομίλους του Europa League. Ολοκλήρωσαν με 5 βαθμούς, νικώντας την Μάριμπορ στην έδρα τους και παίρνοντας ισοπαλία στο ΟΑΚΑ από Τότεναμ και Λάτσιο. Εκτός έδρας έχασαν όλα τα ματς και φυσικά αποκλείστηκαν.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι ελπίδες του Παναθηναϊκού τελείωσαν πριν καν αρχίσουν. Κουβαλώντας το -2 απ’ την περασμένη σεζόν, τις τρεις πρώτες αγωνιστικές είχαν μείνει 7 βαθμούς πίσω απ’ την κορυφή και όλα τελείωσαν, σε μια σεζόν που τελικά τερμάτισαν στην 6η θέση!
ΚΥΠΕΛΛΟ: Αποκλεισμός στην φάση των «16» από τον Πλατανιά. Ήταν 23 Ιανουαρίου 2013.

2013-14

ΕΥΡΩΠΗ: Ο Παναθηναϊκός δεν συμμετείχε.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Την 4η μόλις αγωνιστική οι «πράσινοι» είχαν μείνει 7 βαθμούς πίσω και ουσιαστικά ποτέ δεν διεκδίκησαν τον τίτλο. Μάλιστα, κάποιοι μιλούσαν για… κίνδυνο υποβιβασμού με το ξεκίνημα που είχε κάνει το «τριφύλλι», αλλά ο δεύτερος γύρος ήταν αποστομωτικός.
ΚΥΠΕΛΛΟ: Η μεγαλύτερη επιτυχία του Παναθηναϊκού αυτή την «μαύρη» επταετία ουσιαστικά. Με εξαιρετική παρουσία και το εντυπωσιακό 4-1 επί του ΠΑΟΚ στον τελικό, οι «πράσινοι» κατέκτησαν το τρόπαιο!

2014-15

ΕΥΡΩΠΗ: Αποκλεισμός στα προκριματικά του Champions League απ’ την Σταντάρ Λιέγης. Εν συνεχεία πρόκριση επί της Μίντιλαντ και συμμετοχή στον όμιλο του Europa League με αντιπάλους Αϊτχόφεν, Ντινάμο Μόσχας και Εστορίλ. Ντροπιαστική παρουσία με μόλις 2 βαθμούς και φυσικά αποκλεισμό απ’ την συνέχεια του θεσμού.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Μία απ’ τις καλύτερες προσπάθειες των «πράσινων» στην Superleague τα τελευταία χρόνια. Τέλη Φεβρουαρίου στην 25η αγωνιστική του θεσμού, επικράτησαν 2-1 του αιωνίου στην Λεωφόρο και μείωσαν την διαφορά τους απ’ την κορυφή στους 3 βαθμούς! Κάτι που τους έβαζε για τα καλά στην διεκδίκηση του τίτλου. Όλα άλλαξαν, όμως, με την αφαίρεση τριών βαθμών για τα επεισόδια και ουσιαστικά το τέλος του όποιου ονείρου. Πριν μπει η άνοιξη…
ΚΥΠΕΛΛΟ: Και πάλι η… καταραμένη φάση των «16» έφερε τον αποκλεισμό από την Ξάνθη με ήττα μέσα στην Λεωφόρο. Στις 29 Ιανουαρίου 2015.

2015-16

ΕΥΡΩΠΗ: Αποκλεισμός απ’ την Κλαμπ Μπριζ στα προκριματικά του Champions League και… χαστούκι απ’ την Γκαμπάλα στα πλέι οφ του Europa League με τον ντροπιαστικό αποκλεισμό και το τέλος της Ευρώπης από Αύγουστο μήνα.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Για 9 αγωνιστικές κράτησαν οι όποιες ελπίδες είχε ο Παναθηναϊκός. Τότε οι «πράσινοι» έμειναν 8 βαθμούς πίσω απ’ την κορυφή (μετά την ισοπαλία στην Λεωφόρο με την ΑΕΚ) και ουσιαστικά… χαιρέτησαν την προσπάθεια για τίτλο απ’ τις αρχές Νοεμβρίου.
ΚΥΠΕΛΛΟ: Ισοπαλία 0-0 στην Λεωφόρο και ήττα 1-0 στο Περιστέρι. Αποτελέσματα που έφεραν τον αποκλεισμό στις 10 Φεβρουαρίου 2016 στα προημιτελικά του θεσμού.

2016-17

ΕΥΡΩΠΗ: Οι προκρίσεις στα προκριματικά του Europa League με ΑΪΚ Στοκχόλμης και Μπρόντμπι, έφεραν λίγη χαρά. Στον όμιλο της διοργάνωσης, όμως, μόλις 1 βαθμό πήρε το «τριφύλλι» κόντρα σε Άγιαξ, Σταντάρ Λιέγης και Θέλτα (ισοπαλία στην Λιέγη). Σε μία απ’ τις πλέον ντροπιαστικές παρουσίες του «τριφυλλιού» σε φάση ομίλων Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Έδειχνε να ξεκινά καλά το πράγμα, αλλά και πάλι όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά. Έτσι, μόλις την 10η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός μετά τη ντροπιαστική ήττα 3-0 στην έδρα του αιώνιου, οι «πράσινοι» έμειναν 7 βαθμούς πίσω. Και από τότε δεν επανήλθαν ποτέ…
ΚΥΠΕΛΛΟ: Το «τριφύλλι» έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού, αλλά η ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα έφερε το βαρύ 4-0 και τον αποκλεισμό στις 27 Απριλίου. Στο ματς που είχε και τον Κύζα για πρωταγωνιστική. Τουλάχιστον ήταν μία απ’ τις ελάχιστες φορές που ο Παναθηναϊκός ήταν εντός κάποιου στόχου την άνοιξη.

2017-18

ΕΥΡΩΠΗ: Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε επί της Γκαμπάλα αλλά στην συνέχεια στάθηκε άτυχος και στην κλήρωση με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Europa League Αύγουστο μήνα κόντρα στην ισχυρή Αθλέτικ Μπιλμπάο.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Έχοντας το -2 στην… πλάτη του, το «τριφύλλι» έμεινε 7 βαθμούς πίσω απ’ την κορυφή μόλις την 3η αγωνιστική (ισοπαλίες σε Πλατανιά και εντός με Λεβαδειακό και ήττα στην Κέρκυρα) και ουσιαστικά κάπου εκεί χάθηκε ο τίτλος με την διαφορά πλέον να έχει αυξηθεί υπερβολικά…
ΚΥΠΕΛΛΟ: Το ντροπιαστικό 4-1 στο… χιονοδρομικό της Λαμίας, ουσιαστικά έκρινε την πρόκριση στο Κύπελλο. Ή καλύτερα τον αποκλεισμό για τον Παναθηναϊκό που έμεινε εκτός στην φάση των «16» παρά τη νίκη του με 1-0 στο πρόσφατο ματς ρεβάνς.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Τελειώνει άμεσα του Μολέδο

ΠΑΟΚ: Τελειώνει άμεσα του Μολέδο

Ο... Μπεργκ «χτύπησε» την πόρτα του Παναθηναϊκού για Κουλιμπαλί

Ο... Μπεργκ «χτύπησε» την πόρτα του Παναθηναϊκού για Κουλιμπαλί

Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved