Σίλβα: «Παιχνίδι για... άντρες!»
SHARE

Σίλβα: «Παιχνίδι για... άντρες!»

Ο Μάρκο Σίλβα αναφέρθηκε στην κρισιμότητα του ντέρμπι με την ΑΕΚ και ζητάει από τους παίκτες του Ολυμπιακού να είναι... άντρες στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα είπε στη Nova:

Για το θετικό σερί που διατηρεί ο ίδιος στα ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ: «Είναι ένα πολύ καλό σημάδι και δείχνει πως παρόλο που είναι ντέρμπι, προσπαθούμε να εφαρμόσουμε ακριβώς τα ίδια πράγματα όπως κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια. Εμείς αυτό που κάνουμε σαν ομάδα είναι να παίζουμε επιθετικά, να προσπαθούμε να δημιουργούμε κατά κανόνα πολλές ευκαιρίες και να μην επιτρέπουμε στον αντίπαλο να δημιουργούμε ευκαιρίες. Αυτό δείχνει πως είμαστε μία ομάδα πολύ ισορροπημένη, πάρα πολύ συμπαγής. Είναι πολύ καλό σημάδι το γεγονός πως τα εφαρμόζουμε με την ίδια επιτυχία και στα ντέρμπι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και πραγματικά δείχνει πως η ομάδα μας βρίσκεται σε μία πολύ καλή κατάσταση. Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορείς να πετύχεις στο ποδόσφαιρο.

Και κάτι το οποίο θέλω να προσθέσω είναι αυτό για το οποίο μιλάω πολύ συχνά στους ποδοσφαιριστές. Η ψυχολογία και το σκεπτικό των ποδοσφαιριστών είναι πως θα πρέπει να σκέφτονται πάντα το μεγαλείο του συλλόγου. Πάντα πρέπει να τα δίνουν όλα για το σύλλογο αυτό. Και πάντα πρέπει να κρατάνε το επίπεδό τους πολύ υψηλό. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά τους και από την ανταπόκρισή τους».

Για την εικόνα που έχει για την ΑΕΚ: «Είναι μία ομάδα που από τη στιγμή που προκρίθηκε σε αυτή τη φάση του Κυπέλλου, σημαίνει ότι το αξίζει. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο, έχει κάνει μία πάρα πολύ καλή σεζόν. Βέβαια έχει πολύ μεγάλη βαθμολογική διαφορά από εμάς στο πρωτάθλημα. Όμως, αυτό οφείλεται στο γεγονός πως εμείς έχουμε κάνει ένα άριστο πρωτάθλημα. Είναι μία ομάδα που βελτιώνεται πάρα πολύ και που σίγουρα θα απαιτήσει από εμάς να έχουμε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να την κερδίσουμε. Εμείς σεβόμαστε πάντα τον αντίπαλό μας. Όμως, είμαστε πανέτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ το Σάββατο. Όσο δύσκολο και αν είναι το παιχνίδι, εμείς θέλουμε τη νίκη».

Για το αν η βαθμολογική διαφορά, δείχνει διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι προέρχεται απ’ το άριστο πρωτάθλημα που έχουμε κάνει. Έχουμε πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και από τους υπόλοιπους αντιπάλους. Αν σκεφτείτε ότι ο τελευταίος αντίπαλός μας είναι ο ΠΑΟΚ, με τον οποίο έχουμε 27 βαθμούς διαφορά, αυτό δείχνει πως ο Ολυμπιακός έχει κάνει φέτος πολύ καλό πρωτάθλημα. Έχουμε μόνο μια ισοπαλία, έχουμε καταφέρει να πάρουμε δύσκολα παιχνίδια και αυτό οφείλεται στην συνέπεια, στη συγκέντρωση και στην ανταπόκριση των ποδοσφαιριστών μας σε όσα τους αέχουμε ζητήσει να κάνουν. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά επιπέδου ανάμεσα στις ομάδες, γιατί η βαθμολογική διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά σε όλα τα παιχνίδια, είμαστε σταθεροί, έχουμε δείξει υψηλό επίπεδο και καταφέρνουμε να νικήσουμε όλα τα παιχνίδια, αυτό έκανε τη διαφορά. Έχουμε αποδείξει πως είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα με τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει».

Για το αν μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες του το πλήθος κόσμου που αναμένεται στο ντέρμπι: «Όχι, δεν μας επηρεάζει καθόλου. Αντιθέτως είναι πάρα πολύ καλό το γεγονός πως θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο, παρόλο που οι αντίπαλοι θα υποστηρίζουν την αντίπαλη ομάδα. Όμως, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε το κίνητρο, να νιώθουμε ότι η ατμόσφαιρα είναι καυτή γιατί αυτό θα μας δώσει να καταλάβουμε ακόμη πιο έντονα ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι το παιχνίδι θα είναι ισορροπημένο κατά τη διάρκειά του. Και είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στο παιχνίδι αυτό, είτε θα είναι υπέρ της μίας, είτε υπέρ της άλλης ομάδας. Όμως, εμείς πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να νιώσουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό αγώνα. Δεν υπάρχει κανένας προπονητής ή ποδοσφαιριστής που να μην του αρέσει μία θερμή ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο. Φυσικά πάντα μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν οι νόμοι και οι κανονισμοί. Και σε αυτό το σημείο θέλω να συγχαρώ ξανά τους φιλάθλους για την άριστη συμπεριφορά στο τελευταίο ντέρμπι της ομάδας μας. Περιμένουμε μία αντίστοιχη συμπεριφορά από τους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Οι παίκτες μας πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους και να ξέρουν ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι».

Για την δήλωση του προπονητή της ΑΕΚ, πως το ντέρμπι είναι αγώνας για άντρες: «Συμφωνώ απόλυτα, γιατί πραγματικά πρόκειται για ένα παιχνίδι για άντρες. Όπως ήταν και το προηγούμενο παιχνίδι που παίξαμε με τον ΠΑΟΚ. Όπως ήταν και το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε απέναντι στην ΑΕΚ. Πρόκειται για μία θέση που έχουμε και στην Πορτογαλία όταν πρόκειται για ντέρμπι. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Το παιχνίδι θα είναι αρκετά δύσκολο και ισορροπημένο. Συμφωνώ απόλυτα ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να είμαστε άντρες».

Για το αν θα προφυλάξει παίκτες ενόψει της Άντερλεχτ: «Όχι. Δεν είναι το ίδιο όταν έχεις να παίξεις Κυριακή και Τετάρτη, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν. Όταν παίζεις Σάββατο και μετά παίζεις ξανά την Πέμπτη, υπάρχει αρκετός χρόνος για να ξεκουραστεί κάποιος ποδοσφαιριστής και να αποκατασταθεί. Φυσικά και δε το σκέφτομαι έτσι. Αν κάποιος μείνει εκτός αποστολής ή θα προφυλαχθεί στο παιχνίδι αυτό, δε θα οφείλεται στο γεγονός πως έχουμε να παίξουμε με την Άντερλεχτ την Πέμπτη. Θα οφείλεται στο γεγονός πως η φυσική του κατάσταση δεν είναι καλή για να παίξει στο παιχνίδι αυτό. Δε το σκέφτομαι έτσι γιατί υπάρχουν αρκετές ημέρες ανάμεσα στα δύο παιχνίδια».

Για το αν υπολογίζει τον Καμπιάσο: «Είναι δύσκολο να μπει. Έχει προπονηθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά πιο συντηρητικά. Στην αυριανή προπόνηση θα αποφασίσουμε. Είναι πολύ δύσκολο να είναι έτοιμος για να παλέψει σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι».

Για το να έχει καταλήξεις τον αντικαταστάτη του Ζντιέλαρ: «Από την στιγμή που ο Καμπιάσο δύσκολα θα είναι διαθέσιμος σε ένα τέτοιο παιχνίδι με πολλές απαιτήσεις οι επιλογές μας είναι ο Κασάμι και ο Μπουχαλάκης. Ο πρώτος μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ ο δεύτερος ξεκίνησε καλά φέτος, όμως λόγω του τραυματισμού του έμεινε αρκετό καιρό έξω. Επανήλθε και έχει πάρει χρόνο συμμετοχής, παίζοντας μάλιστα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Είναι αυτές οι δύο επιλογές. Τους εμπιστευόμαστε απόλυτα, είναι τελείως διαφορετικοί παίκτες απ’ τον Ζντιέλαρ, αλλά είναι εγγύηση για αυτή τη θέση».

Για όσα είπε γι’ αυτόν ο Τάσος Αυλωνίτης: «Δεν το ήξερα. Είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά τα λόγια αυτά, από έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Τάσος. Μόνο καλά λόγια έχω γι’ αυτόν. Παρόλο που δεν έχει παίξει, μπορεί να προσφέρει στο μέλλον στην ομάδα, όπως και ο Γιάννης Μανιάτης, που δεν παίζουν για τον Ολυμπιακό, αλλά υπερασπίστηκαν πάντα την ομάδα με τον καλύτερό τρόπο. Πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις βέβαια, αλλά και οι δύο άξια φορούσαν την φανέλα του Ολυμπιακού. Η δουλειά μου είναι να τους βοηθάω να βελτιώνονται, να καταλαβαίνουν τα λάθη τους και να γίνονται καλύτεροι, είτε παίζουν είτε όχι».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του Ολυμπιακού που θα δει το ντέρμπι: «Το μήνυμα είναι πάντα το ίδιο. Να είναι σίγουροι πως θα δουν τον Ολυμπιακό που έχουν συνηθίσει φέτος. Ο αντίπαλος δεν θα κάνει εύκολο το παιχνίδι, είναι δύσκολο. Με όλο το σεβασμό απέναντι στην ΑΕΚ, για 90 λεπτά θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε τη φανέλα που φοράμε, κρατώντας το επίπεδο υψηλό και να δώσουμε για ακόμα μια φορά χαρά στους φιλάθλους μας»Συναντήθηκε με τον αδερφό του Παπαπέτρου στις ΗΠΑ ο Πιτίνο (photo)
Συναντήθηκε με τον αδερφό του Παπαπέτρου στις ΗΠΑ ο Πιτίνο (photo)
Σε κώμα πρώην παίκτης της ΑΕ Καραϊσκάκης που κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο (video)
Σε κώμα πρώην παίκτης της ΑΕ Καραϊσκάκης που κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο (video)
Μπαρτσελόνα: Ύποπτη υπόθεση με τέσσερα συμβόλαια της εποχής Μπαρτομέου
Μπαρτσελόνα: Ύποπτη υπόθεση με τέσσερα συμβόλαια της εποχής Μπαρτομέου
Καιρός: Ηλιοφάνεια με νεφώσεις και μεσημεριανές μπόρες την Τετάρτη (10/8)
Καιρός: Ηλιοφάνεια με νεφώσεις και μεσημεριανές μπόρες την Τετάρτη (10/8)

DPG Network

«Πυρά» στον Ερντογάν από τον θεωρητικό της «Γαλάζιας Πατρίδας» για το Abdulhamid Han

«Πυρά» στον Ερντογάν από τον θεωρητικό της «Γαλάζιας Πατρίδας» για το Abdulhamid Han

Fuel Pass 2: «Πληρώνει» μέχρι το βράδυ της Τετάρτης - Προτεραιότητα στην ψηφιακή κάρτα

Fuel Pass 2: «Πληρώνει» μέχρι το βράδυ της Τετάρτης - Προτεραιότητα στην ψηφιακή κάρτα

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: «Καίει» τον Πακιστανό δράστη και ο αδερφός του – «Δεν είναι καλό παιδί»

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: «Καίει» τον Πακιστανό δράστη και ο αδερφός του – «Δεν είναι καλό παιδί»

ΕΥΠ: Εκδόθηκε η ΠΝΠ – Ποιες είναι οι αλλαγές που φέρνει

ΕΥΠ: Εκδόθηκε η ΠΝΠ – Ποιες είναι οι αλλαγές που φέρνει

Βόλος: Εισαγγελική ασπίδα στην 26χρονη, θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Βόλος: Εισαγγελική ασπίδα στην 26χρονη, θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Πόσα χρήματα θα μοιράσει στην κλήρωση της Πέμπτης (11/8)

Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Πόσα χρήματα θα μοιράσει στην κλήρωση της Πέμπτης (11/8)

Ελλάδα – Ισπανία 86-70: «Πάρτι» στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με τρομερό Αντετοκούνμπο!

Ελλάδα – Ισπανία 86-70: «Πάρτι» στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με τρομερό Αντετοκούνμπο!

Κατερίνα Καινούργιου: Η απάντηση για τον Ουγγαρέζο που άναψε «φωτιές»

Κατερίνα Καινούργιου: Η απάντηση για τον Ουγγαρέζο που άναψε «φωτιές»