Καπετανόπουλος: «Δεν έκανε οικονομικό έλεγχο ο Βιντιάδης»

Καπετανόπουλος: «Δεν έκανε οικονομικό έλεγχο ο Βιντιάδης»

Λίγες πιθανότητες να ολοκληρωθεί το ντιλ της ΑΕΚ με τον Βιντιάδη δίνει ο νομικός και μέλος της Ανεξάρτητης Κίνησης Φίλων ΑΕΚ, Βασίλης Καπετανόπουλος, καθώς αποκάλυψε πως ο υποψήφιος επενδυτής δεν έχει διενεργήσει οικονομικό έλεγχο.

Ο Καπετανόπουλος μιλώντας στον Sentra fm, αναφέρθηκε στο πλάνο σωτηρίας της Ένωσης, όπου πρέπει να μαζευτούν 15-20 επιφανείς ΑΕΚτζήδες και να βάλουν από 50.000 ευρώ ο καθένας, ενώ σημείωσε πως μέχρι στιγμής έχει την υπόσχεση 10 ανθρώπων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καπετανόπουλου:

«Παραμένει η διοίκηση που υπήρχε καθώς προκύπτει ένα τεράστιο πρόβλημα, αφού δεν μπαίνει κανένας άλλος στη διοίκηση γιατί θα είναι υπεύθυνος για τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί. Παραμένει λοιπόν ο κ. Δημητρέλος, δεν γινόταν αλλιώς και προστέθηκαν 3-4 άλλα μέλη, που δεν έχουν ευθύνη για το παρελθόν. Εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις από το 2010. Δεν μας ακούει κανένας όμως. Αν μας είχαν ακούσει θα παίζαμε UEFA και θα είχε ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Τώρα πρέπει να γίνει κοινή προσπάθεια για να μπορέσει να προχωρήσει το σχέδιο που είχαμε από την αρχή. Η ΑΕΚ έχει υποστεί τα πάνδεινα και με την ΕΝΙC και μεταγενέστερα. Μπήκαν τεράστια ποσά στα ταμεία που χάθηκαν. Το δεύτερο τεράστιο θέμα είναι η έχει αρνητική θέση 19,5 εκατ. που πρέπει να καλυφθούν με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Όταν διαβάζω ότι ο Βιντιάδης θα πάρει το 51% των μετοχών δεν το καταλαβαίνω, γιατί έτσι δεν σώζει την ΑΕΚ, αφού τα λεφτά τα παίρνουν οι μέτοχοι που πουλάνε τις μετοχές. Λέει πως έχει λεφτά. Αν τα έχει, έχει την ευχέρεια βάσει νόμου να γίνει αύξηση που πρέπει να την υπερκαλύπτει τα χρέη. Ή 25 εκατ. με 1 ευρώ μετοχή, ή 0,30 αξία μετοχής για 20 εκατ. για να πάρει αδειοδότηση, αλλιώς δεν θα πάρει. Να αποφασιστεί λοιπόν η αύξηση, να καταβληθεί ένα μέρος τώρα από τον Βιντιάδη και το υπόλοιπο του χρόνου. Ξεκάθαρες λύσεις», ανέφερε αρχικά.

Για τη διοίκηση Πρωτοδικείου: «Προτείνουμε, γιατί κανείς δεν θα μπει σε ΔΣ και να τον κυνηγάνε, να οριστεί διοίκηση από το Πρωτοδικείο. Εγώ δεν αποκλείω να μετέχουν και μέλη της παλιάς διοίκησης. Επιμένουμε σε προσωρινή διοίκηση. Και να τεθούν υπό μετεγγύηση οι μετοχές στον πρόεδρο της ερασιτεχνικής, των παλαιμάχων, οι οποίοι θα έχουν εντολή να έρθουν σε ΓΣ και να ψηφίσουν τις τροποποιήσεις του καταστατικού που προτείνουμε. Εάν συμφωνήσουν, με ορισμένες υποχωρήσεις από εδώ και εκεί, θα σωθεί και θα εξυγιανθεί η ΑΕΚ. Μετά θα προχωρήσουμε σε αύξηση ΜΚ με δημόσια εγγραφή. Να προχωρήσουμε όμορφα και ωραία. Ποιος θα βάλει τώρα λεφτά; Διάβασα πως στην Οβιέδο βγήκαν οι άνθρωποι και πουλάνε μετοχές. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Δεν είναι ομαδούλα της γειτονιάς. Την έχουν κάνει ΕΒΓΑ. Έχει ένα εκατομμύριο και πλέον φίλους. Αν βάλουν από 5-10 ευρώ ο καθένας… Σίγουρα θέλει χρόνο. Και κάποιος να βγει μπροστά. Υπάρχει ο Νικολάου αλλά και άλλοι παλαίμαχοι. Ένας άνθρωπος πρέπει να ηγηθεί τέτοιας κατάστασης. Οι ομάδες είναι επιχειρήσεις. Θέλουν μάνατζερ, οικονομικό διευθυντή, μάρκετινγκ. Να τους προσλάβουν και αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι θα τους σχολάνε. Τέλος, πιστεύω πως μπορεί η ΠΑΕ να μπει στο άρθρο 99 και να γίνει ρύθμιση».

Για την υπόθεση Ψωμιάδη: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι γιατί μπερδεύεται ο κόσμος. Δεν έχει καμία σχέση η αξίωση που έχει τελεσίδικα η ΑΕΚ με το ποινικό δικαστήριο. Υπάρχει απόφαση τελεσίδικη, μπορεί όπου βρουν χρήματα να τα κατασχέσουν. Γιατί λοιπόν δεν τα εκχωρούν στο Δημόσιο; Λένε πως το θέμα είναι αν θα το αποδεχτεί το Δημόσιο. Ποιος υπάλληλος δεν θα το δεχθεί; Αν πτωχεύσει η ΑΕΚ θα πάρουν το πούλμαν και κάτι καρέκλες. Ποιος θα τολμήσει να το αρνηθεί; Όπως μαθαίνουμε διαβιούν πολυτελώς τα μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη. Το Δημόσιο μπορεί να τα ελέγξει, η ΑΕΚ δεν μπορεί. Να ψάξουν πού είναι τα λεφτά και να τα πάρουν. Το μεγαλύτερο χρέος είναι από πρόστιμο γιατί η οικογένεια Ψωμιάδη έκλεψε την ΑΕΚ και είναι ηθικώς απαράδεκτο να κυνηγάμε την ΑΕΚ και όχι τον Ψωμιάδη και αυτούς που διοίκησαν την ΑΕΚ έως τώρα. Να εκχωρήσουμε το χρέος και θα το δεχθεί το Δημόσιο. Αν γίνει αυτό το Δημόσιο θα έχει πρόσθετη εγγύηση και θα μπορούμε να έχουμε μία διαφορετική ρύθμιση».

Για το ενδιαφέρον του Βιντιάδη: «Εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει επενδυτής που θα επενδύσει στην κατάσταση που είναι σήμερα η ΑΕΚ, εκτός αν κρύβεται κάθε άλλο. Με αρνητική θέση 19 εκατ. και χρέη στο Δημόσιο, ποιος θα επενδύσει; Την άποψή μου την επαληθεύουν ορισμένα γεγονότα. Ειπώθηκε στην προηγούμενη ΓΣ ότι δεν έχει κάνει έλεγχο στα οικονομικά της ΠΑΕ! Απλά έθεσε κάποιες ερωτήσεις στον ορκωτό ελεγκτή της ΠΑΕ! Εγώ στη ζωή μου δεν έχω δει ποτέ να ψάχνει κάποιος να αγοράσει επιχείρηση και να μην κάνει έλεγχο με δικούς του. Αν θέλει να μπει, εμείς στην Ανεξάρτητη Κίνηση Φίλων ΑΕΚ δεν έχουμε αντίρρηση. Να διασφαλιστεί όμως, ότι στο μέλλον δεν θα είναι ηγεμών. Οι ηγεμονίες τελείωσαν. Ποιος θα τον ελέγχει; Για αυτό από το 2007 ο νόμος επιτρέπει την απλή αναλογική. Να πάρει το 51% των μετοχών και να έχει τον αντίστοιχο αριθμό συμβούλων».

Για το πλάνο σωτηρίας της ΑΕΚ: «Για να διασφαλιστεί η αδειοδότηση πρέπει να κατατεθεί συγκεκριμένο πλάνο μέχρι τον Μάρτιο, καθώς συνήθως δίνουν παράταση. Σήμερα θα γίνει διοικητικό συμβούλιο να αποφασιστεί η σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης στο περιθώριο που δίνει ο νόμος. Δηλαδή να γίνει 27 ή 28 του μήνα και θα έχει θέματα ημερησίας διάταξης την τροποποίηση καταστατικού και την εξουσιοδότηση του ΔΣ να υποβάλλει αίτημα για αδειοδότηση από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Πρέπει να μαζευτούν επιφανείς ΑΕΚτζήδες, 15-20 άτομα να βάλουν από 50.000 ο καθένας και θα είναι μέλη του ΔΣ της προσωρινής διοίκησης. Και μετά να κάνουμε μια καμπάνια σε όλο τον κόσμο. Μπορούν έτσι κι αλλιώς να ψηφίζουν εξ αποστάσεως. Έχω μιλήσει με ανθρώπους και έχω υποσχέσεις από τουλάχιστον 10 άτομα, αρκεί να είναι μια καθαρή προσπάθεια γιατί λένε δεν θα πετάξουμε τα λεφτά μας. Η πρόταση η δική μου είναι να μπούνε στο ΔΣ να διαχειρίζονται τα δικά τους χρήματα. Και μετά να γίνει παγκόσμια προσπάθεια ΑΕΚτζήδων για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα κεφάλαια τα οποία απαιτούνται».

Πολιτικό χάος στην Ιταλία: «Πρόσω ολοταχώς» σε νέες εκλογές μετά την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης
Πολιτικό χάος στην Ιταλία: «Πρόσω ολοταχώς» σε νέες εκλογές μετά την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης
«Επίθεση» αγάπης από τους φίλαθλους της Ρεάλ Μαδρίτης: «Κριστιάνο μείνε»
«Επίθεση» αγάπης από τους φίλαθλους της Ρεάλ Μαδρίτης: «Κριστιάνο μείνε»
Σαλάχ: «Είμαι αισιόδοξος ότι θα προλάβω το Μουντιάλ»
Σαλάχ: «Είμαι αισιόδοξος ότι θα προλάβω το Μουντιάλ»
Τζόκερ κλήρωση: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν τα 3.200.000 ευρώ
Τζόκερ κλήρωση: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν τα 3.200.000 ευρώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης