Πουλινάκης: «Προσπαθούμε για την επιβίωση του ΟΦΗ»

Πουλινάκης: «Προσπαθούμε για την επιβίωση του ΟΦΗ»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ, Μάνθος Πουλινάκης, λέγοντας πως ανέλαβε τα ηνία του ΟΦΗ προκειμένου να βοηθήσει στην προσπάθεια που γίνεται για τη σωτηρία της ομάδας.

Στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη TV μίλησε ο Μάνθος Πουλινάκης κι αναφέρθηκε στην απόφασή του να εμπλακεί στα διοικητικά της ΠΑΕ ΟΦΗ. Παράλληλα, τόνισε για άλλη μια φορά πως πρώτος στόχος της διοίκησης είναι να βάλει σε τάξη τα οικονομικά ζητήματα της ομάδας και στη συνέχεια να προχωρήσει με σταθερά βήματα στην επόμενη μέρα. Ο πρόεδρος του ΟΦΗ μίλησε και για το αγωνιστικό σκέλος, την πρόσληψη του Γιάννη Πετράκη και το ενδιαφέρον που υπάρχει από άλλες ομάδες για ποδοσφαιριστές των Κρητικών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την εμπλοκή του στα διοικητικά του ΟΦΗ: «Όλο το εγχείρημα ξεκίνησε από αγάπη για την ομάδα. Υπήρχαν δυσκολίες και υπάρχουν, όμως πραγματικά έχει γίνει ένας άθλος. Ήταν δύσκολο ακόμη και να κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Η αγάπη για την ομάδα, το οικογενειακό κλίμα, τα παιδιά και ο προπονητής, έχουν φέρει αυτό το αποτέλεσμα συνολικά».

Για τα οικονομικά: «Το χρέος είναι μεγάλο, αλλά προσπαθούμε να γίνουν βήματα. Στην χρήση θα είμαστε σε καλύτερη θέση. Έχουν μειωθεί τα λειτουργικά έξοδα και το μπάτζετ είναι κατά 60% μικρότερο. Κοιτάμε και το ευρώ, με σεβασμό και αγάπη στην προσπάθεια επιβίωσης του σωματείου».

Για την δοσοποίηση σε παλιές οφειλές: «Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, που ξεκίνησε με δική μας πρόταση στην Σούπερ Λίγκα, που αρχικά χλευάστηκε από κάποιους. Με την δοσοποίηση, θα γνωρίζουν οι ομάδες κάθε μήνα τι πρέπει να καταβάλλουν, σε ό,τι αφορά τις οφειλές μέχρι 30/6 του 2012. Δεν θα υπάρχει αυτός ο εκβιασμός, που εγώ βίωσα από δικηγόρους, πριν από τα παιχνίδια».

Για τον Γιάννη Πετράκη: «Επιλέχθηκε με συγκεκριμένα κριτήρια. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, σοβαρός, που ξέρει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Επιπλέον, πολύ σημαντικό κομμάτι ήταν η δουλειά του στις υποδομές. Είμαι σίγουρος, ότι θα αφήσει το στίγμα του. Έχει την φιλοσοφία του και προσπαθεί να περάσει αυτά που θέλει μέσα στην ομάδα».

Για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΟΦΗ: «Το πρώτο μου μέλημα είναι να βάλω το οικονομικό σε έναν σωστό δρόμο, ώστε και επενδυτής να έρθει στον ΟΦΗ, να ξέρει τι θα βρει στην ομάδα. Σε περίπτωση που περάσει στην ΕΠΟ η δοσοποίηση των οφειλών, αλλά και η ρύθμιση των οφειλών στο κράτος, τότε θα βρισκόμαστε σε έναν σωστό δρόμο. Ο ΟΦΗ είναι ανοικτός σε όλους και σε περίπτωση ενδιαφέροντος θέλουμε να είναι σοβαρό ενδιαφέρον και να ξέρουμε ποιος θα έρθει».

Για μια πιθανή παρουσία υποψήφιου επενδυτή: «Πριν από δύο εβδομάδες, μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από κάποιον που ενδιαφέρθηκε για τον ΟΦΗ. Με ρώτησε τι χρέη έχει η ομάδα και μόλις του είπα μας ενδιαφέρει το μάνατζμεντ του ΟΦΗ... Και του απάντησα ότι ''αυτό το κάνουμε και εμείς''. Αν βρεθεί ενδιαφερόμενος για τον ΟΦΗ, θα πρέπει να αποφύγουμε περιπτώσεις που έχουμε δει σε άλλες ομάδες».

Για το ενδιαφέρον που υπάρχει για ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ: «Δεν θα πρέπει να παίρνουν αέρα τα μυαλά μας. Ούτε της διοίκησης, ούτε των ποδοσφαιριστών. Δεν είναι ακόμα έτοιμα τα παιδιά για το παραπάνω βήμα. Αυτό φάνηκε και από την κουβέντα που είχαμε με τον εκπρόσωπο του Θανάση Παπάζογλου για να ανανεώσουμε την συνεργασία μας. Στην δική του περίπτωση υπήρχε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό για την ανανέωσή του και του είπα ότι το καλύτερο για τον Παπάζογλου είναι να παραμείνει στον ΟΦΗ».

Για την έναρξη της συνεργασίας με τον Γιάννη Πετράκη: «Ψάχναμε έναν άνθρωπο, γνώστη της κατάστασης. Ο κύριος Πετράκης έδειξε την πρέπουσα σοβαρότητα και επίσης ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές, κάτι που το θέλαμε για να προσληφθεί από την ΠΑΕ ΟΦΗ. Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την παρουσία του και η συνεργασία που έχουμε είναι άψογη. Η φιλοσοφία μας είναι ίδια και αφορά την ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών».

Για το ενδεχόμενο παραμονής του Γιάννη Πετράκη και τη νέα χρονιά: «Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τον κύριο Πετράκη για το καλοκαίρι. Βρίσκεται στην ατζέντα μας το θέμα της παραμονής του στον ΟΦΗ και τη νέα σεζόν».

Για τον ΟΦΗ της επόμενης περιόδου: «Για εμένα δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα για το αν θα πάρουμε αδειοδότηση ή όχι επειδή έχουν μπει οι βάσεις. Υπάρχει μια 12άδα ποδοσφαιριστών που θα παραμείνουν στην ομάδα και τη νέα σεζόν. Δεν θα δούμε περσινά φαινόμενα όπως η παρουσία 5 παικτών και 10 από την Κ20».

Για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΟΦΗ: «Σίγουρα, η θέση της ΠΑΕ ΟΦΗ είναι καλύτερη από την περσινή. Έχουμε δει αρκετά χρήματα σε προσφυγές και πρώην ποδοσφαιριστές. Αν με ρωτούσε κάποιος τώρα ''αν θα έμπαινα ξανά, θα το σκεφτόμουν” γιατί αυτό που κάναμε ήθελε αρκετή τρέλα. Όσο μπορούμε, ελέγχουμε το οικονομικό πρόβλημα. Το χρέος δεν είναι μεγάλο, όμως δεν κάνει καλό να λέμε νούμερα. Κάτι τέτοιο δεν κάνει καλό στην εταιρεία».

Για όσα είπε ο Νίκος Αναστόπουλος: «Ο ΟΦΗ δεν είναι ντακότα και εμένα με στενοχωρούν αυτά. Ο ΟΦΗ είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από μπόϊνγκ. Εμείς έχουμε καλή καρδιά και συγχωρούμε».

Για το «διαζύγιο» με το Νίκο Αναστόπουλο: «Με το Νίκο Αναστόπουλο ήμασταν φίλοι και είμαστε ακόμα φίλοι όπως έχουμε ακόμα καλή σχέση. Άλλο η φιλία, άλλο η δουλειά. Υπήρχε μια διαφορά νοοτροπίας για το πώς θα προχωρήσει η χρονιά. Δεν υπήρχε ποτέ απόφαση για να χωρίσουμε με τον Αναστόπουλο. Η χρονιά θα έβγαινε μ' αυτόν.

Ο Αναστόπουλος είναι ένας επαγγελματίας προπονητής. Συζητήσαμε μαζί το μεσημέρι της απόφασής του, εγώ το είχα μάθει από το προηγούμενο βράδυ. Από εμάς δεν είχε καμία πρόθεση να αποχωρήσει ο Νίκος Αναστόπουλος και από την πλευρά της διοίκησης δεν υπήρχε καμία αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του. Ο Νίκος είναι επαγγελματίας και καλά έκανε που πήρε αυτήν την απόφαση».

Για τις προσφυγές και το πώς αντιμετωπίζουν στον ΟΦΗ τα προβλήματα: «Είμαστε μια διοίκηση που κρατάει χαμηλούς τόνους και αποφεύγει τα μεγάλα λόγια. Με ενοχλεί όταν χάνουμε ένα παιχνίδι και βγάζουν στην φόρα όλα τα προβλήματα. Όπως με ενόχλησε και με στενοχώρησε που μετά από μια ήττα γράφτηκαν αρκετά ψέμματα για τις προσφυγές των Γεωργίου, Βάντο και Σίσιτς. Κάποιοι χτυπούν τον ΟΦΗ μέσω εμένα, αλλά εγώ προχωράω. Με ενδιαφέρει μόνο η ομάδα. Είμαστε άνθρωποι που αν κάνουμε ένα καλό, δεν θα το δημοσιοποιήσουμε. Μας ενδιαφέρει μόνο η ομάδα και τίποτα παραπάνω».

Για τις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη απάντησε λέγοντας: «Με τον κύριο Μαρινάκη γνωριζόμαστε πριν εκείνος ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό και εγώ με τον ΟΦΗ. Ποτέ δεν είχαμε επαγγελματική σχέση παρά μόνο φιλική και πριν καν εκείνος ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό. Η φιλία μας τελειώνει εντός γηπέδου».

Για την σχέση του με τους οργανωμένους φιλάθλους του ΟΦΗ: «Οι σχέσεις μας με τους οργανωμένους φιλάθλους είναι σε άψογο επίπεδο και με χαροποιεί το γεγονός ότι ο καθένας ξέρει μέχρι πού πρέπει να πατήσει. Ό,τι έγινε στο παιχνίδι με την Κέρκυρα ήταν μια γιορτή. Από την καλή εμφάνιση των παικτών μέχρι την γιορτινή ατμόσφαιρα. Ήταν μια πανέμορφη Κυριακή για εμάς».

Για το πότε θα αποχωρήσει: «Η μοίρα ενός παράγοντα είναι κακή και δεν πρόκειται να ακούσεις ένα ευχαριστώ. Σημασία έχει να ξέρει κάποιος πότε θα φύγει. Το μεγάλο μου παράπονο είναι ότι δεν φόρεσα την φανέλα του ΟΦΗ. Το ότι είμαι σε αυτήν την θέση είναι μεγάλη τιμή και νιώθω ευλογημένος».

Για το αν μιλάει με τον πατέρα του (ήταν πρώην πρόεδρος του Εργοτέλη): «Αποφεύγω να συζητάω με τον πατέρα μου για τα θέματα του ΟΦΗ».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Αυτή είναι η ιατρική γνωμάτευση για τον Γκαρθία
Αυτή είναι η ιατρική γνωμάτευση για τον Γκαρθία
«Διπλό» για… αστέρια η Μίλαν (video)
«Διπλό» για… αστέρια η Μίλαν (video)
Σοκ με Νεϊμάρ! Αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο (photo+video)
Σοκ με Νεϊμάρ! Αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο (photo+video)
Έφυγε και ο Αρετόπουλος από την Τούμπα, «μυστήριο» με το φύλλο αγώνα
Έφυγε και ο Αρετόπουλος από την Τούμπα, «μυστήριο» με το φύλλο αγώνα
Καιρός: Προσοχή! Πλησιάζει το ισχυρό βαρομετρικό - Ιστορική χιονοκακοκαιρία τη Δευτέρα
Καιρός: Προσοχή! Πλησιάζει το ισχυρό βαρομετρικό - Ιστορική χιονοκακοκαιρία τη Δευτέρα
Καιρός: Προσοχή! Πλησιάζει το ισχυρό βαρομετρικό - Ιστορική χιονοκακοκαιρία τη Δευτέρα
Καιρός: Προσοχή! Πλησιάζει το ισχυρό βαρομετρικό - Ιστορική χιονοκακοκαιρία τη Δευτέρα
Βίτσας: Να το σκεφτεί όποιος κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο - Γιλντιρίμ: Θα εξουδετερώσουμε κάθε απειλή
Βίτσας: Να το σκεφτεί όποιος κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο - Γιλντιρίμ: Θα εξουδετερώσουμε κάθε απειλή
Κυριακή της Ορθοδοξίας 2018: Τι γιορτάζουμε σήμερα (25/02)
Κυριακή της Ορθοδοξίας 2018: Τι γιορτάζουμε σήμερα (25/02)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης