Πρόταση Τροχανά για την ανασυγκρότηση της ΠΑΕ ΑΕΚ
SHARE

Πρόταση Τροχανά για την ανασυγκρότηση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Πρόταση για τη θεσμική ανασυγκρότηση της ΠΑΕ ΑΕΚ απέστειλε ο πρώην μεγαλομέτοχος των «κιτρινόμαυρων», Μιχάλης Τροχανάς.

Η πρόταση δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης.

Ο Μιχάλης Τροχανάς επανεμφανίζεται στα δρώμενα της ΑΕΚ καλώντας 20 πρόσωπα, που μπορεί να φτάσουν και τα 25, από την ιστορία της ομάδας να τη βοηθήσουν, ενώ δεν περιλαμβάνει οικονομικές υποχρεώσεις από μέρος τους.

Στην 20άδα περιλαμβάνονται, εκτός από τον ίδιο, ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, οι πρώην προέδροι Δημήτρης Μελισσανίδης, Λάκης Νικολάους και Ντέμης Νικολαΐδης, Οι Στέλιος Μανωλάς και Μίμης Παπαϊωάννου, αλλά και τωρινά στελέχη της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η πρόταση:

«ΑΕΚ “ΘΕΜΕΛΙΟ 21”

Μια θεσμική επανάσταση στην ΑΕΚ

Α.- Η ΓΕΝΕΣΗ

1. Πατάρι, οδός Πατησίων αρ. 30
Μια από τις τελευταίες βραδιές του Μάη 1924

Οκτώ άνδρες παντός καιρού συσκέπτονται. Όλα τριγύρω τους, στην Αθήνα και την Ελλάδα ολόκληρη είναι πίκρα, πόνος και θλίψη. Αχός της πρόσφατης καταστροφής στη Μικρασία. Κι όμως, μέχρι να ξημερώσει, “μέσα από την αντάρα, το χαμό και τη συμφορά, βλέπεις να ξεπετάγεται το πρώτο θεμέλιο της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως”. (Από το βιβλίο AEK του Ενωσίτη δικηγόρου Σωτήρη Ι. Νόταρη, σελ.73, Εκδόσεις ΚΑΛΑΥΡΙΑ 2008. Το προλογίζει ο φανατικός και άκρως διακεκριμένος Ενωσίτης Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι «Η ΑΕΚ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά»).

Το πρώτο θεμέλιο της ΑΕΚ ήταν το ΘΕΜΕΛΙΟ των αρχών του αιώνα των Ιδρυτών. Το θεμέλιο του 20ου αιώνα. “ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ 20” δηλαδή. Οι οκτώ άνδρες οι οποίοι εμπνεύστηκαν την Ένωση και πήραν την ιστορική απόφαση είναι ο Αιμίλιος Ιωνάς, ο Μενέλαος Ιωνάς, ο Κώστας Δημόπουλος, ο Μενέλαος Καροτσιέρης, ο Τιμολέων Τάγαρης, ο Κώστας Σπανούδης, ο Μίλτος Ιερεμιάδης και ο Στέφανος Κεχαγιάς.

Συναγερμός στους Έλληνες Πρόσφυγες. Και μόλις λίγους μήνες μετά (Σεπτέμβριος 1924) το Πρωτοδικείο Αθηνών έθετε τη “βούλα” του στο ζωντανό μνημείο που μετέφεραν από την Πόλη οι Σεπτοί Ιδρυτές της ΑΕΚ.

2. Το “ΘΕΜΕΛΙΟ 20” της ΑΕΚ ήταν αιώνιο και ακατάβλητο. Πέρασαν 2 πόλεμοι από πάνω του, (ο β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και ο εμφύλιος στην Ελλάδα). Πέρασαν δίσεκτα χρόνια αλλά η ΙΔΕΑ ΑΕΚ θριάμβευσε. Πάνω σε εκείνο το ασύγκριτο και ιερό “ΘΕΜΕΛΙΟ 20” κατοικούν σήμερα 600.000 Ενωσίτικες Οικογένειες (Ε.Ο.).

Β.- Η ΕΞΕΛΙΞΗ

1. Όμως ο Κόσμος εξελίσσεται και τα πάντα βαίνουν προς την εμπορευματοποίηση. Μια μεγάλη ανατρεπτική αλλαγή πλήττει και το ελληνικό ποδόσφαιρο το 1979. Είναι έκτοτε -και θα είναι για πάντα- απόλυτα επαγγελματικό. Έτσι η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία μπήκε στην καθημερινή ζωή της ΑΕΚ. Η ΠΑΕ ΑΕΚ έγινε σημείο αναφοράς και προτεραιότητας για όλους τους Ενωσίτες.
2. Έκτοτε, σαφές είναι το θεμελιώδες στοίχημα των Ενωσιτών: να συμβιβάσουμε την Επιχείρηση ΑΕΚ με την ΙΔΕΑ ΑΕΚ. Δύσκολο, ιδιαίτερα δύσκολο στοίχημα, δεδομένου ότι “η ΙΔΕΑ ΑΕΚ δεν αποθνήσκει ενώ οι επιχειρήσεις αποθνήσκουν, αποθνήσκουν, αποθνήσκουν και στο τέλος ... πεθαίνουν κιόλας”.

Πολύ δύσκολο στοίχημα, μα την αλήθεια! Πώς συμβαδίζει το θνητό και πεπερασμένο με το αθάνατο και αιώνιο; Είναι όπως η σχέση των ανθρώπων με τον Θεό. Οι άνθρωποι παραπονούνται στον Θεό και μονίμως ζητούν τη βοήθεια Του ενώ ο Θεός απαιτεί να Τον δοξάζουν.

Απαιτεί, δηλαδή, ίσως να τα βγάζουν πέρα μόνοι τους προσθέτοντας με
έμφαση, όμως, ότι: Εδώ είμαι Εγώ άνθρωπε. Μη φοβάσαι! Είναι η κρίσιμη ώρα διότι τώρα πρέπει να κερδίσουμε Εμείς οι Ενωσίτες αυτό το κρίσιμο Στοίχημα, μια για πάντα. Είναι μονόδρομος! Παρακαλούσαμε τον Θεό να μας στέλνει “σωτηράκιδες” κι όταν μας τελείωναν αρχίζαμε να ζούμε “περιμένοντας τον Γκοντό”. Ζούσαμε μια μεταφυσική ζωή δηλαδή.

2. Η μη σύγχρονη επιχειρηματική γνώση και “το τραύμα του Αδάμ” σημάδεψαν την ίδρυση της ΠΑΕ και την έπληξαν με τις πρώτες δύο Διοικητικό-Οικονομικές (Δ/Ο) κρίσεις. Την Δ/Ο κρίση της Ίδρυσης καθ’ αυτήν και την επόμενη των 8 πέτρινων χρόνων που την ακολούθησαν. Εκείνη η κατάρα των Δ/Ο κρίσεων συνεχίστηκε δίκην κάρματος, θα έλεγες. Σήμερα ζούμε την 7η χρονολογικά Δ/Ο κρίση στην ΑΕΚ.

Επτά Δ/Ο κρίσεις που διάρκεσαν 25 χρόνια από τα 33 συνολικής ζωής της Επιχείρησης, της ΠΑΕ δηλαδή, και απαξίωσαν το 25 : 33 = 76% του συνολικού χρόνου της ΠΑΕ, εμποδίζοντας τη συνολική δημιουργική ανάπτυξη της ΑΕΚ.

Στη διάρκεια αυτών των 25 ετών με 7 Δ/Ο κρίσεις στην ΠΑΕ, ενώ κατακτήθηκαν 15 αγωνιστικές διακρίσεις (2 Σούπερκαπ, 6 Κύπελλα Ελλάδος και 7 β' θέσεις), ούτε ένα πρωτάθλημα δεν μπόρεσε να πάρει η ΑΕΚ.

3. Όλοι οι Ενωσίτες αρχηγοί παλέψαμε, ενώ 7 από εμάς γράψανε τη “χρυσή 10ετία” 1987-1997 της ΑΕΚ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της Ομάδας μας. Καταχτήθηκαν 12 αγωνιστικές διακρίσεις σ' αυτές τις 10 συναπτές σαιζόν. Πρόκειται συνολικά για 4 πρωταθλήματα, για 4 β' θέσεις στο πρωτάθλημα, 2 Σούπερκαπ και 2 Κύπελα Ελλάδος. Αυτά σημαίνουν ότι 8 σαιζόν στις 10 η ΑΕΚ ήταν πρωτοδεύτερη και επίσης 8 στις 10 κέρδισε τίτλο ή τίτλους.

Η “χρυσή 10ετία AEK” 1987-1997 είναι η μοναδική στα 88 χρόνια ποδοσφαίρου της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως. Η παρούσα έβδομη Δ/Ο κρίση στην ΠΑΕ εξελίχθηκε στη διάρκεια της τελευταίας 4ετίαςτων ετών 2009-2012 και δεν σπατάλησε μόνο χρόνο, στερώντας τον από τον δημιουργικό χρόνο της ΑΕΚ. Είναι, δυστυχώς, η 3 πρώτη φορά στα 88 χρόνια ιστορίας της Ομάδας μας που ολόκληρη η ΑΕΚ, ΠΑΕ-ΚΑΕ και Τμήματα, βρίσκεται στοιβαγμένη στη Μεθώριο και άπραγη ατενίζει τον πέραν της οριογραμμής ανεξερεύνητο χώρο του αφανισμού.

Γ.- “ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ”;

1. Σωρεία εξηγήσεων και μεταξύ τους πλήθος αντιφάσεων και συναρτησιών διατυπώνονται από πολλές πλευρές σαν ένα είδος απαντήσεων στο κλασικό ερώτημα “τις πταίει”.

Στην ΠΑΕ, ακριβώς λόγω των επαναλαμβανόμενων Δ/Ο κρίσεων αναπτύχθηκε από εμάς τους ίδιους τους Ενωσίτες μια εθιμική τακτική μπροστά στα προβλήματα. Μην μπορώντας να κατανοήσουμε ένα πρόβλημα το σπάγαμε σε μικρά κομματάκια, αναζητώντας ένα νόημα στο πολύ μικρό, το οποίο ποτέ δεν υπάρχει εκεί.

Όμως, όταν εξετάζεται ένα σοβαρό και δύσκολο πρόβλημα η σκέψη πρέπει να αναζητεί το θεμελιώδες και να μη περισπάται από φαινόμενα και δευτερεύοντα ζητήματα. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια που μας δίδαξε ο δημιουργός του Σύμπαντος όπου όλοι ζούμε από το 1917, ο θείος Αλβέρτος.

Τίποτα δεν φταίει- για τις δραματικές εξελίξεις- από όσα και ό,τι υπάρχει στην ΑΕΚ. Αλλά όταν τίποτα δεν φταίει και εντούτοις υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, τότε είναι 100% βέβαιο ότι φταίει η ... ΑΠΟΥΣΙΑ!

2. Όλα τα μεγάλα σύνολα περιλαμβάνουν μια ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ για να πορεύονται σταθερά στο χρόνο. Ακόμη και το ίδιο το Σύμπαν τη διαθέτει. Είναι οι νόμοι της βαρύτητας και η καμπύλωση του χώρου προς μια από τις n διαστάσεις του, το χρόνο. Ίσως είναι οι απόλυτες άχρονες αρχές του Roger Penrose.

Αλλά και ο Θεός τη χρειάστηκε και δημιούργησε τη δική Του ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ για να στηρίζει και να καθοδηγεί το “δημιούργημά” Του. Είναι πασίγνωστη και οι Γραφές την αποκαλούν “Θεία Πρόνοια”.

Δ.- ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

1. Τι μας συμβαίνει; Πού είναι οι Αρχηγοί μας; Τι έγινε το αντάρτικο Ενωσίτικο Συνδεσμιακό Κίνημα; Αυτά διερωτώνται με πίκρα και αγανάκτηση οι 600.000 Ενωσίτικες Οικογένειες σήμερα. Η απάντηση σε αυτά και όλα τα παρεμφερή ερωτήματα των Ενωσιτών είναι τόσο σκληρή και πικρή που μόνον ποιητική αδεία μπορεί να δοθεί:

“Πήρε ο αγέρας τα μυαλά από το κεφάλι μας και ο ύπνος τον αντάρτη από τα όνειρά μας”

4“Πρέπει να κάνουμε κάτι, πρέπει να σκεφτούμε, δεν υπάρχουν άλλοι εκτός από εμάς τις 600.000 Ε.Ο. για να τους πετάξουμε το «μπαλάκι». Εμπρός σκεφτείτε”, φώναξε ο ένας.

- «Ο δικός μας είναι ο αιώνας ο οποίος καυχιέται για τις μηχανές που σκέφτονται και υποψιάζεται τους ανθρώπους που προσπαθούν να σκεφτούν», είπε ο άλλος, υπογραμμίζοντας την επιφυλακτικότητα των σκεπτικιστών απέναντι σε κάθε καινοτομία, σε κάθε νέα ιδέα.

- Ποιός; Τι; Ποιοί; Ποιά; Ποιά και πού είναι η ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ της ΑΕΚ; Δεν υπάρχει! Ε, αυτή η ΑΠΟΥΣΙΑ είναι η θεμελιώδης αιτία για όσα μας συνέβησαν από την ίδρυση της ΠΑΕ και ακόμη μας συμβαίνουν.

Όλα τα υπόλοιπα, οι προφητείες και οι κατάρες δεν είναι παρά προϊόντα ανεπίγνωστης δράσης των νευρώνων μιας ποικιλίας άσχετων και δεν χρησιμεύουν παρά μόνο ως τροφή του αδηφάγου τέρατος της “και καλά” δημοσιογραφίας, όταν πάει διακοπές η ... Δημοσιογραφία.

- Τι περιμένουμε λοιπόν; Την ταφή της ΑΕΚ; Τρομάρα σας άσχετοι! Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη.ΕΝΩΣΙΤΕΣ, ήρθε η ώρα σας τώρα, η ώρα όλων μας χωρίς ούτε μια εξαίρεση. Μπροστά οι “Σημαίες”, οι Ενωσίτες Αρχηγοί και οι DNAκοί  Μπροστάριδες. Τον Απρίλιο 2012 η ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ της ΑΕΚ πρέπει να δράσει, γι' αυτό οπωσδήποτε πρέπει να έχει συγκροτηθεί πριν τον Απρίλιο. Να συγκροτηθεί στα πλαίσια μιας Θεσμικής Επανάστασης στην Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, η οποία προτείνεται με τη μελέτη “ΘΕΜΕΛΙΟ 21”.

Οι σκεπτικιστές να βγουν έξω από τις γραμμές μάχης. Άλλωστε εκεί ήταν ανέκαθεν η φυσική τους θέση κάθε φορά που ξεσπούσε μια επανάσταση. Αλλά οι Μπροστάριδες παραμέριζαν, επίσης πάντοτε, τους σκεπτικιστές για να πραγματοποιηθεί ένα βήμα προόδου από ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων. Άρα το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα. Μπορούμε;

2. Με τις σύγχρονες συνήθειες των παιδιών μας να εγκαταλείπουν σε νεαρές ηλικίες τις πατρικές εστίες και την τάση των διαζυγίων και των “εν διαστάσει” να ξεπερνά τους “αμετανόητους” φανατικούς του γάμου, Εμείς, οι 1,5 εκ. εν ζωή Ενωσίτες συγκροτούμε 600.000 Ενωσίτικες Οικογένειες (Ε.Ο.).

Σημαντικό είναι ότι αν κάποιος έθετε μια σειρά αντίστοιχων ερωτημάτων, όλοι οι Ενωσίτες θα ανταποκρινόμαστε προθύμως δίνοντας τις ακόλουθες απαντήσεις και μάλιστα ομόφωνα:

α. Είμαστε οι μοναδικοί ιδιοκτήτες της ΑΕΚ, ακόμη και με κληρονομικό δικαίωμα.

β. Οι 600.000 Ε.Ο. είμαστε “οι δικοί της άνθρωποι” στην ΑΕΚ.

γ. Η ΑΕΚ των 600.000 ιδιοκτητριών Ενωσίτικων Οικογενειών –που είμαστε οι δικοί της άνθρωποι- ΜΟΝΟΝ Εμάς έχει.5

3. Η εμπλοκή μου στα διοικητικά της ΠΑΕ, πέραν της οικονομικής πανωλεθρίας που μου προκάλεσε και πέραν των 5 αγωνιστικών διακρίσεων της θητείας μου των 2 μόνον σαιζόν (1 Σουπερκαπ, 2 συναπτά Κύπελλα Ελλάδος και 2 β' θέσεις στο πρωτάθλημα) μου πρόσθεσε και εμπειρικές επιγνώσεις οι οποίες έδρασαν ως πολλαπλασιαστής των όποιων άλλων ποικίλων γνώσεων και εμπειριών.

Με αυτές τις προϋποθέσεις και τον εξοπλισμό παρακολουθώ με το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια πίκρα, όπως όλοι οι Ενωσίτες, τις διάφορες προτάσεις που γίνονται ή διακινούνται προκειμένου να φύγει η ΑΕΚ από τη Μεθώριο.

Μια σειρά αναπάντητων ερωτημάτων με βασάνιζε και με βασανίζει:

α. Με δεδομένες αυτές τις ομόφωνες απαντήσεις των 600.000 Ε.Ο. που προαναφέρθηκαν στην παράγραφο Δ2 διερωτώμαι και ερωτώ: Γιατί εμείς οι 600.000 Ε.Ο., που είμαστε οι μοναδικοί ιδιοκτήτες της ΑΕΚ, οι μοναδικοί δικοί της άνθρωποι και εμάς μόνον έχει, βρισκόμαστε σήμερα ατάκτως στοιβαγμένοι στη ΜΕΘΩΡΙΟ και άπραγοι παρακολουθούμε με πίκρα ολόκληρη την ΑΕΚ να ατενίζει τον πέραν της οριογραμμής ανεξερεύνητο χώρο του αφανισμού;

β. Γιατί δεν παίρνουμε Εμείς, όλοι εμείς οι 600.000 Ε.Ο. τη δική μας ΑΕΚ στα δικά μας χέρια; Γιατί από την ίδρυση της ΠΑΕ το 1979 μέχρι σήμερα αναζητούμε μονίμως “σωτηρακίδες” και ζούμε μεταφυσικά περιμένοντας τον “Γκοντό” να`ρθει και να σώσει εκείνος τη δική μας ΑΕΚ, που ΜΟΝΟΝ σε μας ανήκει, ΜΟΝΟΝ εμάς έχει και ΜΟΝΟΝ Εμείς είμαστε “οι δικοί της άνθρωποι”; Γιατί, φίλοι και σύντροφοι 1,5 εκ Ενωσίτες; Γιατί δεν κάνουμε το αυτονόητο που είναι του χεριού μας; Μα, Γιατί δεν μιλάτε Ενωσίτες; Θα μου απαντήσει κανείς επιτέλους; Καμία απάντηση!!!

4. Απελπισμένος από την αντίφαση ανάμεσα στις τρεις ομόφωνες απαντήσεις τις οποίες έδωσαν οι 600.000 Ε.Ο. και της ... “αφωνίας” τους στις ριπές των “Γιατί” που προκύπτουν από το γεγονός ότι επιμένουμε να αφήνουμε την Ομάδα μας στους άλλους και δεν την παίρνουμε στα δικά μας χέρια, προσπάθησα να σκεφτώ βαθύτερα, όσο περισσότερο μπορούσα. Τόσο περισσότερο όσο απαιτούν οι αυστηρές προϋποθέσεις μιας υπερσύγχρονης μελέτης για την ΑΕΚ και να σας υποβάλλω αυτή τη μελέτη υπό τύπον Αναφοράς, με ακέραιο το σεβασμό που σας οφείλω, φίλοι Ενωσίτες.

ΑΕΚ

Ε.- Η ΜΕΛΕΤΗ “ΘΕΜΕΛΙΟ 21”

(Περίληψη)

Also sprach “ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ”:
CONCEPT: No Godot nor … “sotirakis”
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: “ΘΕΜΕΛΙΟ 21”
TAKTIKH: “ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ” ΑΕΚ

- 50.000 επιλεγμένες Ενωσίτικες Οικογένειες.
Διάκριση: Οικόσημο ΑΕΚ με θυρεό και slogan επιλογής κάθε οικογένειας. Δικαίωμα κληροδότησης του Οικοσήμου. Αναγραφή των ονομάτων αυτών των Ενωσίτικων Οικογενειών στις στήλες του Νέου Γηπέδου, Ναού της ΑΕΚ. Θεματοφύλακες της πάγιας τακτικής να υπηρετούν οι επιχειρήσεις ΑΕΚ (ΠΑΕ-ΚΑΕ κλπ) την αθάνατη ΙΔΕΑ ΑΕΚ. Διαχρονικοί υπερασπιστές της θεσμικής επανάστασης στην ΑΕΚ, όπως θα διατυπωθεί μετά την έγκριση της παρούσας Μελέτης. Δημιουργοί μιας ακόμη παράδοσης στις χιλιόχρονες παραδόσεις της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως˙ της παράδοσης κάθε ζώσα γενιά Ενωσιτών να χτίζει, στις αρχές του δικού της αιώνα, και να προσθέτει το δικό της Θεμέλιο δίπλα στο ασύγκριτο και ιερό “ΘΕΜΕΛΙΟ 20” των αρχών του 20ου αιώνα (Ίδρυση) και δίπλα σε όλα τα θεμέλια, μετά το παρόν των αρχών του 21ου αιώνα, το “ΘΕΜΕΛΙΟ 21” δηλαδή.

CREATIVE: α) ΛΕΣΧΗ ΑΕΚ με μέλη 250.000 Ενωσίτες, μηδενικής χρηματικής υποχρέωσης, εθελοντικής εργασίας λίγων ωρών μηνιαίως και κορυφαίου θεσμικού ρόλου στην επιλογή των προσώπων που θα στελεχώνουν τις διοικήσεις της ΑΕΚ, με πανελλήνια κάλπη. Στόχος η συγκρότηση εκτεταμένου και μόνιμου ΔΙΚΤΥΟΥ χορηγών προς την ΑΕΚ, σε βάθος χρόνου τετραετίας. Πρόκειται για αυτοδιοίκητη ΛΕΣΧΗ, από δικό της Διοικητικό Συμβούλιο, στα πλαίσια θεσμικής συγκρότησης της ΑΕΚ (“ΘΕΜΕΛΙΟ 21”)

β) Προσθήκη κλάδου “Πολιτισμός ΑΕΚ” υπό την εποπτεία Ενωσιτών και τη συμμετοχή προσωπικοτήτων του κλάδου από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

γ) Συγκρότηση και προσθήκη καινοτόμου κλάδου Ελέγχου για τα πάντα και επί πάντων στην ΑΕΚ, όπως τον επιτρέπει η υπερσύγχρονη τεχνολογία.

δ) Συγκρότηση Δικτύου 200.000 Ενωσιτών υπό τον τίτλο “Άγγελοι της ΑΕΚ” με στόχο τη διασύνδεση της ΑΕΚ μέσω Internet με 10 εκ. μέλη σε όλοκληρο τον κόσμο. “Internet is the best world seller”

ε) Να θεσμοθετηθεί μονίμως, το δικαίωμα άσκησης Δημιουργικής Αντιπολίτευσης από όλους τους Σ.Φ. ΑΕΚ του ανεξάρτητου Ενωσίτικου Συνδεσμιακού Κινήματος. Οι Σ.Φ. ΑΕΚ θα αναλάβουν και το μείζον καθήκον διπλασιασμού των Ενωσιτών φιλάθλων σε βάθος χρόνου 20 ετών, ανάγκη που συνιστά απόλυτης προτεραιότητας ιερό στόχο της ΑΕΚ, προκειμένου να επιτύχει τον κρίσιμο συσχετισμό δυνάμεων με τους κύριους ανταγωνιστές της. Η χρηματοδότηση αυτού του στρατηγικού στόχου, διπλασιασμού των φιλάθλων, θα γίνεται από τον κεντρικό προϋπολογισμό της ΑΕΚ.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ

ΘΕΣΜΟΣ: ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως

(Αιρετή με 20 έως 25 μέλη).

τακτική ... αγώνων! : No goal= (No football + No victory + No money) = …
“fuck you bastard coach” and welcome UEFA of 22nd century.

τελευταίο… ασπασμός! : Χαίρε Τρόικα, οι μελλοθάνατοι 11 εκ. Έλληνες και 2 εκ. μετανάστες στην Ελλάδα σε ... αποχαιρετούν †

ΣΤ.- ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

1.- Πατάρι, οδός Πατησίων αρ. 30
Μια από τις τελευταίες βραδιές του Μάη 1924: Οκτώ άνδρες παντός καιρού συσκέπτονται. Γεννηθήτω ΑΕΚ, προστάζουν, και εγένετο!8

2.- 88 χρόνια μετά: Σπάτα, Προπονητικό Κέντρο ΑΕΚ “Καπετάν Νοτιάς” Μια από τις τελευταίες ημέρες του Γενάρη 2012: Είκοσι άνδρες, Ενωσίτες τώρα πια, συσκέπτονται. Είναι 7 πρώην και νυν Πρόεδροι, 3 Αντιπρόεδροι, 3 νυν μέτοχοι της ΠΑΕ και 7 σημαντικές προσωπικότητες της ΑΕΚ.

Σχεδιάζουν και είναι έτοιμοι να κηρύξουν άμεσα τη ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στην ΑΕΚ.

3.- Το Μάη 1924 στόχος ήταν η Ίδρυση της ΑΕΚ. Πραγματοποιήθηκε κατά 100% και άριστα. Κτίστηκε το πρώτο Θεμέλιο της ΑΕΚ, το “ΘΕΜΕΛΙΟ 20” και πάνω του κατοικούν σήμερα 600.000 Ενωσίτικες Οικογένειες. Η επιτυχία εκείνων των 8 προσφύγων ήταν αληθινός θρίαμβος. Το πέτυχαν γιατί ήταν δεμένοι σαν μια γροθιά. Απέρριπταν και έφτυναν κάθε μικροπρέπεια και μικροψυχία. Ήταν περήφανοι λογοτιμήτες DNAκοί Μπροστάριδες, εχθροί κάθε διάσπασης, ειρωνικοί στους ψευτοεγωϊστές. Ήταν κυριαρχημένοι από το μεγάλο Όραμά τους. Το πίστεψαν, συνεργάστηκαν σκληρά και έντιμα και το πέτυχαν.

4.- Σήμερα, Γενάρη του 2012, 88 χρόνια μετά την θρυλική Ίδρυση, στόχος των 20 Ενωσιτών που με όλο το σεβασμό μου προσκαλούνται να κρίνουν, διορθώσουν, συμπληρώσουν όπου χρειάζεται και τελικά να εγκρίνουν τη ΜΕΛΕΤΗ “ΘΕΜΕΛΙΟ 21”, στόχος είναι μια Θεσμική Επανάσταση στην ΑΕΚ. Μια Επανάσταση που θα αντιστρέψει τη στρεβλή πραγματικότητα της σημερινής ΑΕΚ και θα θέσει όλες τις επιχειρήσεις ΑΕΚ (ΠΑΕ-ΚΑΕ κλπ) στην υπηρεσία, τη λάμψη και τη διαιώνιση της αθάνατης ΙΔΕΑΣ ΑΕΚ. Και ακόμη περισσότερο στη διακίνηση αυτής της Ιδέας και εκτός των συνόρων της Ελλάδας, σε ολόκληρο τον κόσμο, πλέον.

Ένα μνημείο συνεννόησης και ομαδικής δράσης πολλών ανθρώπων. Μια Καινοτομία απολύτως επίκαιρη στις συνθήκες της ανησυχητικής και διεθνοποιούμενης οικονομικής κρίσης. Ένα Πείραμα εισαγωγής επιχειρηματικού πολιτισμού στις Επιχειρήσεις. Ένα Βήμα παρεμβατικής εξέλιξης στις ξεπουλημένες πλευρές του παγκόσμιου πολιτισμού. Ένα Όραμα που δεν καταργεί το ρόλο των opinion leaders αλλά απαιτεί αδιαπραγμάτευτα τη συμμετοχή του συνόλου για την επιδίωξή του, την πραγματοποίηση και τη δικαίωσή του. Και τελικά ένα Πρότυπο το οποίο θα διασυνδεθεί με τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ονειρεύεται να προκαλέσει νέες ιδέες πρακτικές και στόχους στους Έλληνες Πολιτικούς Ηγέτες, αλλά και στους γνήσιους και τους μεγάλους Έλληνες Επιχειρηματίες.

Στο θεωρητικό επιχειρηματικό επίπεδο, όπου συγκεράνυνται η φιλοσοφία του επιχειρείν με την απαραίτητη τεχνοκρατική διάσταση των επιχειρήσεων -όπως εξελίχθηκαν- το κίνητρο του οφέλους και 9 του ρίσκου, η ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών με τη σωστή διαχείριση όλων των συντελεστών παραγωγής στόχος της θεώρησης όλων αυτών και μέθοδος δημιουργικής σύζευξής τους είναι να μην αποτελούν τα συνολικά κέρδη των επιχειρήσεων το τέλος του επιχειρηματικού παιχνιδιού, αλλά να προκαλούν αέναα την αρχή του σε διαρκώς καινοτόμο ευφυέστερο και κοινωνικά σύμμετρο επίπεδο.

Είναι άραγε πολύ δύσκολα όλα αυτά; Η απάντηση είναι θετική. Όμως, πρέπει να σκεφτεί κανείς πόσο δύσκολο ήταν στον Αϊνστάιν και τη σοφή παρέα του εκείνης της εποχής να καταργήσουν το Σύμπαν που ζούσαν οι άνθρωποι και να μας προσκαλέσουν όλους να ζούμε από το 1917 στο Σύμπαν της Γενικής Σχετικότητας, της Κβαντικής Μηχανικής, της κβαντικής θεωρίας Πεδίου και της ασμένως “καταζητούμενης” κβαντικής βαρύτητας. Εάν σκεφτεί ο ενδιαφερόμενος ότι οι εκπληκτικές συλλήψεις της υπερσύγχρονης επιστήμης έχουν τις ρίζες τους στον... 6ο αιώνα π.Χ., γεγονός που αποτελεί γενική παραδοχή των σύγχρονων επιστημόνων και ότι Έλληνες ήταν εκείνοι οι προσωκρατικοί φιλόσοφοι και ο Πλάτων που ακολούθησε ότι επίσης ίδια είναι η γη και Έλληνες οι άνθρωποι που θέτουν σήμερα στην Αθήνα καινοτόμους στόχους άμεσους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους αν όλα αυτά συνεκτιμηθούν, τότε και ο σκεπτικιστής και ο κακοπροαίρετος οφείλουν να παραδεχθούν ότι όλα όσα συζητούνται, εξετάζονται και επιδιώκονται εδώ, σε μας την ΑΕΚ, δεν έπεσαν από τον ουρανό, ούτε τυχαία φύτρωσαν σ' αυτή την όμορφη γη της Πατρίδας μας.

Βεβαίως ενδέχεται να ρωτήσει κάποιος αν μπορούν να κάνουν ο Μίμης και ο Στέλιος το 2012 ό,τι έπραξαν ο Αλβέρτος και οι άλλοι το 1917. Η απάντηση υποχρεωτικά θα είναι εναλλακτική: όχι, δεν μπορούν αν ο καθένας παίζει μόνος του. Φυσικά μπορούν, και μάλιστα εύκολα, αν ένας ολόκληρος λαός, οι 600.000 Ενωσίτικες Οικογένειες δηλαδή, “παίξουν μαζί τους μπάλα” αυτή τη φορά.

5.- Στα 88 χρόνια που πέρασαν από την ίδρυση της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως η εξέλιξη έπληξε σοβαρά την ΑΕΚ διότι δεν ήταν μόνον ομάδα. Ήταν -και κυρίως αυτό ήταν και είναι- ΙΔΕΑ, γεγονός που την καθιστά απολύτως διαφορετική από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδα και τον Κόσμο. Οι σκληροί νόμοι των επιχερήσεων, της ΠΑΕ, της αγοράς γενικότερα, που ασκούν κανιβαλισμό επί της ΙΔΕΑΣ, έπρεπε να ανατραπούν. Ακριβώς για αυτόν το λόγο μιλάμε για Επανάσταση και όχι για ανασυγκρότηση ή relaunching της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως. Η σημαντική ανατροπή συνίσταται στην αντιστροφή των ρόλων της Επιχείρησης και της ΙΔΕΑΣ. Μέχρι τώρα και συνολικά στη διάρκεια του ημιεπαγγελματισμού κατ' αρχήν και της ΠΑΕ από το 1979, ήταν η ΙΔΕΑ που βρισκόταν προ παράλογων απαιτήσεων να υπηρετεί το συμφέρον της ΠΑΕ. Τώρα το αίτημα της Θεσμικής Επανάστασης είναι ότι οφείλει η ΠΑΕ και γενικότερα οι επιχειρήσεις της ΑΕΚ, να στρατευτούν στην υπηρεσία λάμψης και διαιώνισης της ΙΔΕΑΣ. Η δυσκολία αυτής της ανατροπής αμβλύνεται πολύ από το εγγενές χαρακτηριστικό του ποδοσφαίρου διεθνώς να μην μπορεί να σταθεί ούτε καν να υπάρχει χωρίς τον παράγοντα έντονου συναισθήματος. Ο βασιλιάς των σπορ, με τα δισεκατομμύρια των φίλων του διεθνώς, οι οποίοι δεν είναι θεατές ή πελάτες, αποτελεί αυτός καθεαυτόν τεράστια ιδιαιτερότητα, την πολυπληθέστερη ιδιαιτερότητα στην Ευρώπη και την Λατινική Αμερική, με τάση να κυριαρχήσει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην ΙΔΕΑ ΑΕΚ το μείζον και καθοριστικό είναι το διαχρονικό, μετά τον 6ο αιώνα π.Χ., μήνυμα του Δικέφαλου Αετού. Αυτό το σπουδαίο μήνυμα δεν βολεύεται με λιγότερες νίκες και βαθμούς στις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Ταυτόχρονα είναι αδύνατη η διαχρονική πτήση του Δικέφαλου Αετού χωρίς πρωταθλητισμό, νίκες και πρωταθλήματα.

Υπάρχει μια παράπλευρη δυσκολία ως συνέπεια της ΙΔΕΑΣ. Οι μεγάλες και διαχρονικές ιδέες παράγονται ή παράγουν μια φιλοσοφία. Όμως “αμέσως όταν μια φιλοσοφία αρχίζει να πιστεύει στον εαυτό της, δημιουργεί πάντοτε τον κόσμο κατ' εικόνα της δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά” (F. Nietzsche). Μπορεί, λοιπόν, μια Ιδέα να συνυπάρξει με τον προγραμματισμό μιας επιχείρησης, της ΠΑΕ π.χ.; Μπορεί είναι η απάντηση και διαφωνώ με τον Νίτσε, η παραπάνω γενίκευση του οποίου οφείλεται στο γεγονός ότι στην εποχή του δεν υπήρχαν οι σημερινές κατακτήσεις της υπερσύγχρονης επιστήμης.

Υπήρξα ένας πολύ εργατικός και τυχερός άνθρωπος. Τυχερός διότι εντάχθηκα από 9 ετών στη μεγάλη Ενωσίτικη Οικογένεια και διότι η ΑΕΚ είναι ένα από τα δυο μεγάλα πάθη μου. Το άλλο είναι το χόμπι μου με την επιστήμη, τις εκάστοτε ανταποκρίσεις από το ερευνητικό μαχητικό μέτωπό της και τις φιλοσοφικές τους προεκτάσεις.

Εργατικός, διότι έζησα μια ζωή θρίλερ με τις επιχειρήσεις, εργαζόμενος και στον ύπνο μου (που λέει ο λόγος) αλλά πάντοτε, τα τελευταία 40 χρόνια, έβρισκα χρόνο να απολαμβάνω και το χόμπι μου με την επιστήμη, όπως προαναφέρθηκε. Τελικά, ήταν ακριβώς αυτό το χόμπι που μου έδωσε την απάντηση στο ερώτημα που διατύπωσα παραπάνω, δηλαδή “πώς μια ιδέα μπορεί να συνυπάρξει με τον προγραμματισμό μιας επιχείρησης”.

Εξηγούμε:

Στο σπουδαίο βιβλίο “Ένα διαφορετικό Σύμπαν”, του Robert B. Laughlin, κατόχου της έδρας Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Stanford, 11 τιμημένου με βραβείο Nobel Φυσικής 1998, διάβασα στη σελίδα 18 τη φράση “Είμαι άνθρακας, αλλά θα μπορούσα να μην είμαι. Έχω ένα νόημα που υπερβαίνει τα άτομα από τα οποία αποτελούμαι”!

6.- Τι θα γινόταν στην ΑΕΚ των 600.000 Ε.Ο. αν επιλέγαμε 50.000 από αυτές τις οικογένειες, από τις οποίες θα ζητούσαμε να συγκροτήσουν την απαραίτητη ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ της ΑΕΚ; Κατά τη δική μου άποψη (που προφανώς δεν τη θεωρώ και τόσο... ταπεινή) μπορούν να γίνουν τα πάντα.

α.- Από την οικονομική άποψη εννοώ αποκλειστικά Οικογένειες που δύνανται να διαθέσουν για την ΑΕΚ, για μια μόνον φορά, το ποσό των 3.000 ευρώ, καταβλητέο τμηματικά. Άμεσα 600 ευρώ και από 600 ευρώ για καθένα από τα επόμενα 4 χρόνια. Όμως, υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός. Εννοώ ΜΟΝΟΝ εκείνες τις Ενωσίτικες Οικογένειες που θα μπορούσαν να διαθέσουν αυτό το ποσό ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΒΛΑΒΩΣ για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς τους.

β.- Από την άποψη του θεσμού, ένα μέλος της κάθε Οικογένειας πρέπει να είναι εκπρόσωπός της και μέλος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Γιατί στην Ερασιτεχνική; Είπαμε ότι η Θεσμική Επανάσταση στην ΑΕΚ βάζει την Ιδέα μπροστά. Και όπως μάλλον θα παρατηρήσατε και εσείς, αυτή η μαγική και ιερή λέξη –ΙΔΕΑ- μπορεί να παράγει ακόμη και ... χρήμα πανάθεμά με... Οι ΙΔΕΕΣ όλων των θρησκειών στη Γη μπορούν να έχουν Εκκλησίες ακριβώς λόγω προσφορών των πιστών τους.

γ.- Το τρίτο στοιχείο προδιαγραφής μιας Ενωσίτικης Οικογένειας για να γίνει μέλος της ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ της ΑΕΚ, είναι η δυνατότητά της ή μάλλον και κυρίως η πρόθεσή της να ενστερνιστεί τη Θεσμική Επανάσταση στην ΑΕΚ, να την πιστεύει και να συμβάλει καθοριστικά στην πραγματοποίησή της.

δ.- Τέταρτο χαρακτηριστικό είναι να διαθέτει η Οικογένεια βιολογικά γονίδια Μπροστάρη μαζί με τα εγγενή γονίδια ΑΕΚιτισμού, που ούτως ή άλλως διαθέτει μια Ενωσίτικη Οικογένεια. ε.- Όμως, το σημαντικό απ' όλα αυτά είναι να συνταράσσεται η  Ενωσίτικη Οικογένεια που θα θελήσει να είναι μέλος της ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ στην ΑΕΚ, από το ίδιο ρίγος που προκαλεί σε πολλούς άλλους και σε μένα το ΟΡΑΜΑ ότι μπορούμε, επιτέλους, να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης στην φυλλοροή της ΑΕΚ και της Πατρίδας μας. Να φτιάξουμε ένα μαχητικό παρόν, να ξαναγίνουμε Ενωσίτες και Έλληνες. Διότι δεν είμαστε Ενωσίτες όταν οι συνεργάτες στην ΠΑΕ και παντού είναι απλήρωτοι, όταν χλευάζουν την ΑΕΚ ακόμη και ανύπαρκτοι, όταν κλπ.

Και δεν είμαστε Έλληνες όταν ψηφίζουμε αρχηγούς και κόμματα στις εκλογές και κυβερνιέται η χώρα μας από το ΔΙΚΤΥΟ “του βαθέος κατεστημένου” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είμαστε Έλληνες όταν η Ευρώπη που οφείλει σε μας, την ιστορία μας και τη μυθολογία μας, ακόμη και το όνομά της, ζητάει τώρα να μας πάρει πότε την Ακρόπολη, πότε τα νησιά μας και πότε όλες τις μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις μας για μια χούφτα ευρώ. Και τέλος, δεν είμαστε σύγχρονοι και εξελιγμένοι Έλληνες αν δεν σκοτώσουμε οριστικά και παντού το τέρας της αυτοκαταστροφικής μανίας που χιλιάδες χρόνια μας καθιστά παιχνιδάκια των άλλων, διότι ποτέ δεν μπορέσαμε ούτε μπορούμε να μονιάσουμε και να δημιουργήσουμε ομαδικά, στα πλαίσια του επιστημονικού αλλά Ιανικού ΔΙΚΤΥΟΥ. Ένα ΔΙΚΤΥΟ που, όταν έχεις την τύχη και την θεσμική θωράκιση που του επιβάλει να δείχνει μόνον το καλό του πρόσωπο, αποτελεί το μέγιστο πολυεργαλείο της σύγχρονης εποχής.

στ.- Αυτό που θα γίνει στην ΑΕΚ, λοιπόν, αν επιτύχουμε να συγκροτηθεί η ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ της μέσα από τα σπλάχνα της, με τις 50.000 επιλεγμένες Ενωσίτικες Οικογένειες, είναι: - Κάθε μια από εμάς τις 50.000 Ε.Ο. δεν θα ήταν παρά “το άτομο άνθρακα του Laughlin”, που τίποτα σημαντικό δεν θα μπορούσε να κάνει μόνο του.

- Όμως, η ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ της ΑΕΚ που θα έχουν συγκροτήσει 50.000 επιλεγμένες Ενωσίτικες Οικογένειες, αυτή η πανίσχυρη  ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ θα είχε ένα ΝΟΗΜΑ το οποίο θα υπερέβαινε εμάς, τα 50.000 “άτομά” της που την αποτελούμε. Ένα ανεκτίμητο ΝΟΗΜΑ, συγγενές της Πανάκειας...13

Ζ.- ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α

Μελέτης “ ΘΕΜΕΛΙΟ 21”

Προτεινόμενος Κατάλογος των Μελών της προσωρινής

ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΕΚ

88 χρόνια μετά ...

Σπάτα, Προπονητικό Κέντρο ΑΕΚ

Μία από τις τελευταίες Κυριακές του Γενάρη 2012 Είκοσι άνδρες, Ενωσίτες τώρα, αποδέχτηκαν την πρόσκλησή τους στην Ιστορική Σύσκεψη προκειμένου να οριστικοποιήσουν την ΜΕΛΕΤΗ “ΘΕΜΕΛΙΟ 21” για μια Θεσμική Επανάσταση στην ΑΕΚ και να την προτείνουν στις 600.000 ενωσίτικες οικογένειες. Η Ιστορική Σύσκεψη του 2012 αρχίζει.

Τριγύρω τους απλήρωτοι παίκτες και υπάλληλοι της ΠΑΕ. Στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα ντροπή και ανασφάλεια από τον κεραυνό της οικονομικής καταστροφής στην χώρα. Περίπου 600.000 Ενωσίτικες Οικογένειες περνούν από την ντροπή στην κατάθλιψη. Ολόκληρη η ΑΕΚ, ΠΑΕ- ΚΑΕ και Τμήματα, βρίσκεται ατάκτως στοιβαγμένη στην Μεθώριο, και άπραγη αντικρίζει τον πέραν της οριογραμμής ανεξερεύνητο χώρο. Τι είναι και πώς θα είναι ο “αφανισμός”, διερωτώνται πολλοί Ενωσίτες.

Η φωνή του γεροντότερου, που είχε προσκαλέσει τους άλλους 19 Ενωσίτες σε κοινή σύσκεψη ακούγεται να διαβάζει τελετουργικά τον κατάλογο κατ' αλφαβητική σειρά:

1. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Πρόεδρος της Μάνας ΑΕΚ Παρών

2. ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Πρόεδρος της ΠΑΕ Παρών

3. ΒΟΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
βουλευτής ως εκπρόσωπος Ενωσιτών Πολιτικών Παρών

4. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
Πρώην Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Παρών

5. ΓΚΟΥΜΑΣ ΓΚΙΚΑΣ
Εκπρόσωπος παραδοσιακών Ενωσίτικων Οικογενειών Παρών

6. ΚΑΣΝΑΚΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ
Πρόεδρος Supporters ΑΕΚ Παρών

7. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ
Πρώην Αντιπρόεδρος ΠΑΕ Παρών

8. ΚΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
Πρώην Αντιπρόεδρος ΠΑΕ Παρών

9. ΜΑΝΩΛΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Λαμπρή “Σημαία”ΑΕΚ ως εκπρόσωπος όλων των “Σημαιών” και των παλαιμάχων Παρών

10. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
π. Πρόεδρος ΠΑΕ Ως εκπρόσωπος “Xρυσής 10ετίας ΑΕΚ” 1987-1997 Παρών

11. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΤΕΜΗΣ
Πρώην Πρόεδρος ΠΑΕ Ως εκπρόσωπος της Διοίκησης, των μετόχων και των φιλάθλων που πέτυχαν ρεκόρ συστράτευσης, έσπασαν το μονοπώλιο των Πρωταθλημάτων και πανάξια κατέκτησαν το Πρωτάθλημα 2008 Παρών

12. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΚΗΣ
Πρώην Πρόεδρος ΠΑΕ, πρώην παίκτης της ΑΕΚ και διακεκριμένος επιστήμων Παρών

13. ΝΟΤΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
Μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ “Σπιτονοικοκύρης” της ΑΕΚ Παρών

14. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
“Σεσημασμένη” προσωπικότητα της ΑΕΚ και του Πολιτισμού, “Πρόεδρος των προέδρων” στην Ελλάδα Παρών

15. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΙΜΗΣ
 Βραβευμένος ως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα με το όνομά του στη διεθνή λίστα των καλύτερων ποδοσφαιριστών Παρών

16. ΠΑΠΠΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
“Βαρεμένος” Ενωσίτης! Πρώην “μαζοχιστής” αιμοδότης της ΠΑΕ Παρών

17. ΤΡΟΧΑΝΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
π.Πρόεδρος ΠΑΕ, “δράστης” και συντονιστής μελέτης “ΘΕΜΕΛΙΟ 21”, ο πρεσβύτερος της σύσκεψης και ο μεγαλύτερος μέτοχος στην ιστορία της ΠΑΕ (78%). Παρών

18. ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
Πρώην Πρόεδρος ΚΑΕ με ελληνικές και ευρωπαϊκές αγωνιστηκές διακρίσεις. Παρών

19. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΠΟΛΥΣ
Πρώην μέτοχος ΠΑΕ Ως εκπρόσωπος παραδοσιακών Οικογενειών ΑΕΚ Παρών

20. ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ιδρυτής της θρυλικής ORIGINAL 21 ως εκπρ.των Σ.Φ. ΑΕΚ Παρών

* Στην διάρκεια της Σύσκεψης θα προστεθούν 5 μέλη ακόμη.15

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1. Η πρώτη (ιδρυτική) Συνεδρίαση της προσωρινής «ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ» ΑΕΚ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή Ιανουαρίου 2012 (Προπονητικό Κέντρο Σπάτων ώρα 09,30).

2. Λόγω των διαδικασιών Ίδρυσης και των πιεστικών προβλημάτων της ΑΕΚ, η διάρκεια της πρώτης Σύσκεψης προβλέπεται ιδιαιτέρως μακρά.

Όλες οι Συσκέψεις της ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ -μετά την Ίδρυση- θα διαρκούν συγκεκριμένο αριθμό ωρών και θα συγκαλούνται μόνο μια φορά μηνιαίως. Μέλη που τυχόν ευρίσκονται εκτός έδρας την ημέρα της Σύσκεψης θα μπορούν να συμμετέχουν με την διαδικασία τηλεδιάσκεψης.

3. AGENDA

α. Υποδοχή των μελών της προσωρινής ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, από τον πρώην Πρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Μελισσανίδη, ως εκπροσώπου της «Χρυσής 10ετίας ΑΕΚ» 1987-1997.

β. Παρουσίαση της ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΕΚ «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» από τον Μιχάλη Τροχανά, ο οποίος και την εκπόνησε.

γ. Διόρθωση, συμπλήρωση και Έγκριση της ΜΕΛΕΤΗΣ.

δ. Εκλογή Προεδρείου της προσωρινής Επιτροπής, 2 Πρόεδροι-2 Αντιπρόεδροι-εκτελεστική Γραμματεία (Πρόεδρος για ένα-δύο μήνες, μέχρι εφαρμογής της Μελέτης, να εκλεγεί ο Μιχάλης Τροχανάς.

Ταυτόχρονα θα εκλεγεί διάδοχός του Πρόεδρος, διότι λόγοι υγείας δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει).

ε. Απόφαση και χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης της εγκεκριμένης ΜΕΛΕΤΗΣ στις 600.000 Ενωσίτικες Οικογένειες. Πρόταση αποδοχής της ΜΕΛΕΤΗΣ και πρόσκληση 100-200 Ενωσιτών, ανδρών και γυναικών, προκειμένου, ως εθελοντές, να «τρέξουν» τις διαδικασίες.

στ. Κοινοποίηση της ΜΕΛΕΤΗΣ στην ΕΠΟ (και δια της ΕΠΟ στην ΟΥΕΦΑ, όπως και στην Σούπερ Λίγκ, στην Ε.Ε.Π., στους Συνδέσμους Ελλήνων και μη ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ και στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Πολιτισμού.

4. Υπογραμμίζονται δυο πολύ σημαντικά σημεία:

α. Ουδείς Ενωσίτης θα διαθέσει έστω και 1 ευρώ στην ΑΕΚ πριν τη συγκρότηση και τη λειτουργία του Καινοτόμου Κλάδου Ελέγχου για τα πάντα και επί πάντων στην ΑΕΚ.

β. Οι προσπάθειες των νυν Διοικήσεων και των Μετόχων, για την προσέλκυση επενδυτών, όχι μόνον δεν θα ανασταλούν αλλά αντιθέτως θα ενισχυθούν από την πρόθεση των Ενωσιτών -με μπροστάρη την 16
προσωρινή «ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ»- να συγκροτήσουν ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ στην ΑΕΚ αστραπιαία.

Οι Διοικήσεις των ΠΑΕ-ΚΑΕ θα μπορούν να αναθέτονται σε επιχειρηματίες-επενδυτές με 5ετείς συμβάσεις management, οι οποίες θα περιλαμβάνουν όλες τις προϋποθέσεις, τις συμφωνίες και τους στόχους.

Η επίτευξη ή έστω προσέγγιση αυτών των στόχων θα επιφέρει αυτόματη ανανέωση της 5ετούς σύμβασης. Τα «συμμαχικά» κεφάλαια των Επενδυτών και της «ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ» της ΑΕΚ αποτελούν στρατηγικό στόχο, η επιτυχία του οποίου προάγει την ιδέα ισχυρής, νόμιμης και υγειούς Ανάπτυξης.

5. Θερμά παρακαλούνται οι 19 προσκληθέντες Ενωσίτες για την προσωρινή ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ να δηλώσουν την αποδοχή της πρόσκλησής τους στην κυρία Ανθή (ΠΑΕ), εντός 3 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας.

6. Απευθύνεται θερμή έκκληση στους Δημοσιογράφους να προβάλλουν και να στηρίξουν την Πρόταση ΑΕΚ για νέα πρότυπα και Καινοτομίες στις ΠΑΕ.

Οι Διευθυντές των τριών ανεξάρτητων εφημερίδων (S.D. – Goal – Εξέδρα) όπως και οι Διευθυντές των 2 οπαδικών εφημερίδων της ΑΕΚ, ΩΡΑ και … ΩΡΑ (πανάθεμά σας και εσάς πάλι με τις διασπάσεις σας) προσκαλούνται να παρευρεθούν προσωπικά στο Α' μέρος της Σύσκεψης, όπου θα παρουσιαστεί η ΜΕΛΕΤΗ και θα ακολουθήσουν σχόλια, παρεμβάσεις και προτάσεις από τους 19 συμμετέχοντες. Προτάσεις, on the spot, μπορούν να κάνουν και οι Διευθυντές των 5 εφημερίδων.

7. Οι επείγουσες ανάγκες της ΠΑΕ προκαλούν την προτεραιότητα της ταχύτητας στη δράση, έναντι της λειτουργικής ακρίβειας. Αιτείται με σεβασμό η κατανόηση όλων για αυτή την επιλογή, όπως και για τα λάθη και τις παραλείψεις που θα προκαλέσει.

8. Αιτήσεις προεγγραφής μέλους στην «ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ» της ΑΕΚ είναι επιθυμητές και μπορούν να καταθέτονται από σήμερα στην ΠΑΕ, χωρίς την ελάχιστη οικονομική ή άλλη υποχρέωση, αλλά με απολύτως εξασφαλισμένη προτεραιότητα όταν θα αναγγελθεί η επίσημη έναρξη συγκρότησης «ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ» στην ΑΕΚ.

9. Οι πρώτοι 10.000 Ενωσίτες, μέλη της «ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ» Ενωσιτών (50.000 Ενωσίτικες Οικογένειες) θα αναδειχθούν σε ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ της Θεσμικής Επανάστασης στην ΑΕΚ και με αυτόν τον τίτλο θα καταγραφούν στην Ενιαία Ιστορία της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ. Η «ΛΕΣΧΗ ΑΕΚ» των 250.000 μελών, τα οποία δεν θα έχουν ούτε την ελάχιστη χρηματική υποχρέωση, και η ΛΕΣΧΗ «Άγγελοι της ΑΕΚ», θα ιδρυθούν μετά την πλήρη συγκρότηση της «ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ» ΑΕΚ.

Τέλος, η εγγραφή μέλους στην «ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ» ΑΕΚ θα αρχίζει με την εγγραφή του ως μέλους της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ (εάν δεν είναι ήδη).

Αυτά ήθελα να κάνω πράξη το 1995 το Μάιο πριν ξοδευτούν χωρίς λόγο περίπου 37 εκ. ευρώ σε σημερινή αξία χρήματος. Όμως, οι «ΑΕΚΑΡΕΣ», μερικοί περισπούδαστοι (δήθεν) δημοσιογράφοι και κάποια αψίκορα μέλη των Σ.Φ. ΑΕΚ… ανατρίχιασαν … γαμώ την Εύα και το μήλο της που μας βούλιαξε όλους, μαζί και την ΠΑΕ στην αμαρτία.

Με τις ιδιότητες του Ενωσίτη που συμπλήρωσε 67 χρόνια ζωής με την ΑΕΚ, του πρώην Προέδρου της ΠΑΕ, του μεγαλύτερου μετόχου στην ιστορία της των 33 ετών (76,4% των μετοχών), του συντάκτη της Μελέτης «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» και του πρεσβύτερου σε ηλικία μεταξύ των 20 Ενωσιτών, έχω τη μεγάλη τιμή να προσκαλέσω σε κοινή Σύσκεψη τις 19 προαναφερθείσες διακεκριμένες προσωπικότητες της ΑΕΚ και θα είμαι καθημερινά και ευχαρίστως στη διάθεση όλων για τηλεφωνική επικοινωνία.

Με σεβασμό και Ενωσίτικους χαιρετισμούς

Μιχάλης Τροχανάς

Ιανουάριος 2012

Υ.Γ. Είναι βέβαιο ότι το σύνολο των Ενωσιτών που θα διαβάσουν την λίστα των προσκαλουμένων θα παρατηρήσουν με μεγάλο θυμό την απουσία, «ποιου ποιου ποιου, του Μαύρου του Θεού». Δεν παραδέχομαι και δεν πιστεύω ότι υπάρχουν Ενωσίτες που εκτιμούν και θαυμάζουν τον Θωμά περισσότερο από εμένα όμως, γνωρίζοντας άριστα τις ιδιαιτερότητες και τις αρχές του χαρακτήρα του, έκρινα ως μέγιστη υποχρέωσή μου να ενημερωθεί πρώτα από τη δημοσίευση της πρότασής μου και μετά θα του τηλεφωνούσα. Αυτός είναι και ο λόγος που στο τέλος της λίστας των προσκαλουμνων πρόσθεσα τον «*» ότι στην διάρκεια της πρώτης ιδρυτικής σύσκεψης θα προστεθούν πέντε μέλη ακόμα. Υποθέτω ότι οι δύο θα είναι οι κύριοι Ν. Γεωργαντζόγλου και Ν. Μπάγεβιτς».

Πέσιτς: «Μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός, έτοιμη να… πολεμήσει η Μπαρτσελόνα»
Πέσιτς: «Μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός, έτοιμη να… πολεμήσει η Μπαρτσελόνα»
Live Chat Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 1-2
Live Chat Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 1-2
Κορυφαίος στο isolation game ο Λάνγκφορντ, αφήνει πίσω του Τζέιμς και Σβεντ! (photos)
Κορυφαίος στο isolation game ο Λάνγκφορντ, αφήνει πίσω του Τζέιμς και Σβεντ! (photos)
Θανάσης Βασιλάκος: Sold out εμφάνιση στην Κύπρο
Θανάσης Βασιλάκος: Sold out εμφάνιση στην Κύπρο

 • Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018
 • SportShow (Ζ)
  19:00Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Ποδόσφαιρο: Κολονία - Μαγδεβούργο (Ζ)
  19:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Αλαβές - Μπιλμπάο (Ζ)
  20:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  20:05Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland).
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E12
  20:15Αθλητική εκπομπή.
 • Μπάσκετ: Γ. Γουίζαρντς - Λ. Α. Λέικερς
  20:35NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Αφιέρωμα: UFC The Ultimate Fighter E2801
  21:00Παρακολουθήστε τις σημαντικότερες στιγμές του φετινού TUF μέχρι και τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στον Rafael Dos Anjos και τον Kamaru Usman.
 • Sports Classics: ABC of Mountain Biking
  21:10Ο Ρομπ Γουάρνερ δίνει μαθήματα στο mountain biking και παρουσιάζει την ορολογία, τους κανόνες, την ιστορία και τους ήρωες του αθλήματος.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  21:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Sports Classics: ABC of Hard Enduro
  21:40Το Hard Enduro είναι το πιο πειθαρχημένο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και απαιτεί μια ιδιαίτερη 'τρέλα' από τους οδηγούς. Μάθετε την ορολογία τους και τα πάντα για τους επαγγελματίες οδηγούς και βιώστε ένα άθλημα που και μόνο ο τερματισμός αποτελεί άθλο.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  22:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μηχανοκίνητα: IDEMITSUI Asia Talent Cup 2018
  22:15MotoGP Grand Prix Κατάρ. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Μπάσκετ: Μάλαγα - Μπαρτσελόνα
  23:00Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2018 - 2019. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Μηχανοκίνητα: IDEMITSUI Asia Talent Cup 2018
  23:25MotoGP Grand Prix Κατάρ. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Χάντερσφιλντ - Νιουκάστλ
  23:55Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
 • Ποδόσφαιρο: Αλαβές - Μπιλμπάο
  00:25Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  00:30Κάννες, Γαλλία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Γιούτα Τζαζ (Ζ)
  01:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Ποδόσφαιρο: Στουτγκάρδη - Χέρτα Βερολίνου
  02:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Σίτι - Χόφενχαϊμ
  02:20UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 6ος όμιλος. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  02:3010η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • WRC 2018
  03:00Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  04:00Τρίπολη. 2ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - Μίλαν
  04:15UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 6ος όμιλος. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • WRC Μαγκαζίνο 2018
  05:15Sydney Gala.
 • Βόλεϊ: Περούτζια - Ντιναμό Μόσχας
  05:45CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • WRC 2018
  06:00Ανασκόπηση της σεζόν.
 • Μπάσκετ: Βιλανόβα Γουάιλντκατς - Κάνσας
  06:15NCAA 2018 - 2019. Η φετινή σεζόν κολεγιακού μπάσκετ - κορυφαία αγωνιστική δράση από τους καλύτερους παίκτες των πανεπιστημίων. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Ποδόσφαιρο: Μπενφίκα - ΑΕΚ
  06:30UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 5ος όμιλος. Περιγραφή: Αντρέα Παλομπαρίνι.
 • Ποδόσφαιρο: Άουγκσμπουργκ - Σάλκε
  06:55Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  07:15Daytona 500. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Τένις: Davis Cup 2018 by BNP Paribas
  07:45Τα καλύτερα στιγμιότυπα του 2018.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Γιούτα Τζαζ
  08:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Ποδόσφαιρο: Χάντερσφιλντ - Νιουκάστλ
  08:45Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • SportShow
  08:55Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Τένις: Fed Cup 2018 by BNP Paribas
  09:00Τσεχία-ΗΠΑ, Τελικός. Στιγμιότυπα.
 • Χάντμπολ: Βέσπρεμ - Μονπελιέ
  10:15VELUX EHF Champions League 2018-19. Φάση ομίλων. 10η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Μπράιτον & Χόουβ Άλμπιον - Τσέλσι
  11:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • NBA Daily
  11:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • WRC Μαγκαζίνο 2018
  11:25Sydney Gala.
 • Ποδόσφαιρο: Χόφενχαϊμ - Γκλάντμπαχ
  11:55Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • Μπάσκετ: Κλ. Καβαλίερς - Φιλαδέλφεια Σίξερς
  12:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  12:10Τσίμπα, Ιαπωνία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Ιεράπετρα ΟΦ - Παναιτωλικός (Ζ)
  13:00Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Ανόβερο - Μπάγερν Μονάχου
  14:10Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  14:20Resolute Cup 2018.
 • Μπάσκετ: Γ. Γουίζαρντς - Λ. Α. Λέικερς
  14:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • MotoGP 2018
  14:35Giacomo Agostini. Στιγμιότυπα.
 • Στιγμιότυπα
  15:00Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • Τένις: Σιμόνα Χάλεπ - Σλόαν Στέφενς
  15:05WTA 2018. Τελικός. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • Sports Classics: ABC of Mountain Biking
  15:15Ο Ρομπ Γουάρνερ δίνει μαθήματα στο mountain biking και παρουσιάζει την ορολογία, τους κανόνες, την ιστορία και τους ήρωες του αθλήματος.
 • Sports Classics: ABC of Hard Enduro
  15:45Το Hard Enduro είναι το πιο πειθαρχημένο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και απαιτεί μια ιδιαίτερη 'τρέλα' από τους οδηγούς. Μάθετε την ορολογία τους και τα πάντα για τους επαγγελματίες οδηγούς και βιώστε ένα άθλημα που και μόνο ο τερματισμός αποτελεί άθλο.
 • UEFA Europa League 2018-19 - Στιγμιότυπα
  16:15Ανασκόπηση φάσης ομίλων. Στιγμιότυπα με τις εντυπωσιακότερες φάσεις και τα καλύτερα γκολ που ξεχώρισαν από την αγωνιστική δράση του UEFA Europa League.
 • Ποδόσφαιρο: Ντόρτμουντ - Βέρντερ Βρέμης
  16:25Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • WRC 2018
  16:30SS11 Harju 2, Φινλανδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • NBA Daily
  16:50Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Χάντμπολ: Φούξε Βερολίνου - Ράιν Νέκαρ (Ζ)
  17:00Γερμανικό Κύπελλο 2018-19. Προημιτελικός. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Στιγμιότυπα
  17:15Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • NBA Action 2018-19 E2811
  17:25H αθλητική εκπομπή μεταφέρει στους Έλληνες φιλάθλους όλα τα νέα για το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με συνεντεύξεις και αφιερώματα.
 • Ποδόσφαιρο: Ηρακλής - ΠΑΣ Γιάννινα (Ζ)
  17:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • WRC 2018
  17:45Φινλανδία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Pick n' Roll (Ζ)
  18:00Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα
  18:2515η αγωνιστική.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  18:45Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  19:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Monster Energy Grand Prix Ceske republiky).
 • NBA Daily
  19:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Τένις: ATP 2018
  19:45Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  20:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Eyetime Mottorad Grand Prix Von Osterreich).
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Γιούτα Τζαζ
  20:05NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  20:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Αφιέρωμα: UFC The Ultimate Fighter E2803
  21:00Παρακολουθήστε τις σημαντικότερες στιγμές του φετινού TUF μέχρι και τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στον Rafael Dos Anjos και τον Kamaru Usman.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  21:05Μαρκόπουλο.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  21:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • WRC Μαγκαζίνο 2018
  21:40Sydney Gala.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies