Κομνηνός: «Θέλουμε να αρχίσει το πρωτάθλημα»
SHARE

Κομνηνός: «Θέλουμε να αρχίσει το πρωτάθλημα»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Super League, Πατρίκ Κομνηνός», με δηλώσεις του υποστήριξε ότι η πρόθεση της Λίγκας είναι να αρχίσει κανονικά το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα.

Ο Πατρίκ Κομνηνός μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ Fm και τόνισε ότι έχει παρθεί απόφαση για έναρξη του πρωταθλήματος μετά από προσεκτική μελέτη όλων των παραμέτρων για να τονίσει ότι το θέμα με την ποινική ρήτρα της Nova δεν έχει να κάνει τόσο με το θέμα της έναρξης του πρωταθλήματος.

«Ζυγίζοντας όλα τα θέματα και όλες τις απόψεις καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση. Κανείς δεν μπορούσε να μας εγγυηθεί ότι σε δύο εβδομάδες θα είχαν λυθεί όλες οι εκκρεμότητες», είπε μεταξύ άλλων ο εκτελεστικός διευθυντής της Super League ενώ ανέφερε επίσης ότι: «Η Nova είναι ίσως ο μοναδικός αξιόπιστος συνεργάτης της Λίγκας και συμπορευόμαστε άριστα».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σχολίασε: «Είμαστε μπροστά σε ένα περίεργο καλοκαίρι. Για να είμαστε αντικειμενικοί αυτό που βιώνουμε είναι απόρροια όλων όσων έχουν λάβει χώρα σε ένα καλοκαίρι που ξεχάσαμε την μπάλα και ασχοληθήκαμε κυρίως με τα δικαστικά ρεπορτάζ».

Στη συνέχεια, ο Πατρίκ Κομνηνός ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξει κανονικά έναρξη του πρωταθλήματος στην προγραμματισμένη ημερομηνία του, και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτό θα συμβεί.

«Νομίζω πως ναι. Αυτή είναι η πρόθεση η δική μας, των περισσοτέρων ομάδων που και αυτές αγωνιούν για να παίξουν μπάλα. Έχουν κάνει έναν προγραμματισμό και νομίζω ότι η πλειοψηφία του κόσμου, αυτό θέλει. Να δει μπάλα και τις ομάδες στον αγωνιστικό χώρο», είπε αρχικά ο εκτελεστικός διευθυντής της Λίγκας.

Ο Πατρίκ Κομνηνός ανέφερε: «Για να είμαστε ξεκάθαροι δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Το τελευταίο διάστημα όλοι μας έχουμε αμφιταλαντευτεί για το ποιο είναι το ορθότερο μέτρο για την αντιμετώπιση των δικαστικών εκκρεμοτήτων που προκύπτουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και των αποφάσεων που έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα».

Ενώ πρόσθεσε ακόμα πως: «Κάναμε μια κλήρωση με σκοπό να αρχίσουμε το πρωτάθλημα στις 27-28 Αυγούστου. Είναι μια ειλημμένη απόφαση του ΔΣ που έχουμε λάβει εδώ και πάρα πολλούς μήνες για την έναρξη για την συγκεκριμένη ημερομηνία. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που αφορούν την έναρξη αυτή. Θέματα εθνικών ομάδων, αγωνιστικών υποχρεώσεων… Εμείς όλο αυτό το διάστημα και οι ομάδες, διοικητικά και οργανωτικά προετοιμαζόμαστε για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου στις 27-28 Αυγούστου. Τις προηγούμενες ημέρες ήρθε η απόφαση αυτή της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία δεν εξέδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής υπέρ δύο ΠΑΕ μελών μας και αυτό δημιούργησε μια αναταραχή και μια αρκετά μεγάλη φιλολογία για το τι μέλλει γενέσθαι».

Ο κ. Κομνηνός, εξάλλου, προσέθεσε για το ενδεχόμενο ν' αρχίσει το πρωτάθλημα μετά το ματς της Εθνικής ομάδας:  «Είναι το ρεαλιστικό σημείο της όλης μας σκέψης. Χθες είχαμε πολύωρες συζητήσεις με όλους τους εταίρους μας για να αποφανθούμε για το ποια είναι η ορθότερη απόφαση. Ουσιαστικά είχαμε δύο εναλλακτικές. Η τήρηση της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ για την έναρξη του πρωταθλήματος αυτό το Σαββατοκύριακο και η άλλη ήταν η αναβολή του για τις 11 Σεπτεμβρίου γιατί την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχουν υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Εκεί λοιπόν, τέθηκε αυτό το ερώτημα σε μια σειρά θεσμικών παραγόντων. Εάν υπάρχει μια διασφάλιση, μια διαβεβαίωση ότι σε δύο εβδομάδες από σήμερα, δηλαδή, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου δεν θα κάναμε την ίδια συζήτηση. Εάν τότε θα γνωρίζαμε και τις 16 ομάδες. Εάν θα είχε τελεσιδικήσει και δεν θα είχαμε εκκρεμότητες δικαστικές και πλέον θα μπορούσαμε με ασφάλεια να πούμε ότι πάμε για έναρξη στις 11 του μηνός αλλά γνωρίζουμε τις 16 ομάδες.

Ουδείς μπορούσε να μας το εξασφαλίσει, αυτό από καμία πλευρά. Άρα εκεί είχαμε ένα πρακτικό ερώτημα ότι μπορεί να μην διεξάγεται το πρωτάθλημα όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί με όποια συνεπακόλουθα για τα τηλεοπτικά μας συμβόλαια κτλ. και πως σε δύο εβδομάδες θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε ακριβώς στην ίδια κατάσταση που είμαστε και τώρα. 
Επειδή όλοι αντιλαμβάνεστε ότι μια απόφαση συνεχούς αναβολής και ματαίωσης έως ότου τελεσιδικήσουν όλες οι αποφάσεις ήταν πρακτικά αδύνατη. Αν θέλετε αυτό που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μας, ήταν η τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος για την αναβολή ενάρξεως του πρωταθλήματος.

Όταν λοιπόν βγαίνει ο αρμόδιος υπουργός και δηλώνει ότι δεν συντρέχει λόγος αναβολής, δεν θα μπορούσαμε εμείς χωρίς να έχουμε εξασφαλισμένη μια ημερομηνία στην οποία θα διεξάγονταν και οι οκτώ αγώνες, δεν συνέτρεχε λόγος και για εμάς να μην τηρήσουμε την απόφαση που είχαμε πάρει και για την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων προετοιμάζεται να αγωνιστεί για αυτό το Σαββατοκύριακο. 

 Η απόφαση μας ήταν κάπως νομοτελειακή με όποιες δυσκολίες έχει και αντιλαμβάνομαι τις ενστάσεις. Ζυγίζοντας το σύνολο των θεμάτων, των απόψεων και των δεσμεύσεων, έπρεπε να σταθμίσουμε όλα αυτά τα γεγονότα και να πάρουμε την απόφαση έναρξης του πρωταθλήματος».

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Πόλο: Νίκησε τον Ολυμπιακό και έγραψε ιστορία η Βουλιαγμένη
Πόλο: Νίκησε τον Ολυμπιακό και έγραψε ιστορία η Βουλιαγμένη
ΑΕΚ: Ποιο ρεπό; Τους «έλιωσε» ο Μπάνκι!
ΑΕΚ: Ποιο ρεπό; Τους «έλιωσε» ο Μπάνκι!
Πρόβλημα στον Ήφαιστο με Έβανς ενόψει Περιστερίου
Πρόβλημα στον Ήφαιστο με Έβανς ενόψει Περιστερίου
Λαφαζάνη-Οικονόμου: Το φωτογραφικό άλμπουμ της βάπτισης του γιου τους! (photos)
Λαφαζάνη-Οικονόμου: Το φωτογραφικό άλμπουμ της βάπτισης του γιου τους! (photos)