Θα τα πει όλα ο Ντέμης;

Θα τα πει όλα ο Ντέμης;

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM 103,3» μίλησε ο νομικός σύμβουλος του Ντέμη Νικολαΐδη, Χάρης Οικονομόπουλος κι αναφέρθηκε στην συνάντηση με τον «παραγκάρχη», τα «στημένα», την κατάθεση του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ στην Εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου, αλλά και στη υπόθεση με το άνοιγμα των λογαριασμών του Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο κ. Οικονομόπουλος ξεκίνησε μιλώντας για το ραντεβού του Ντέμη Νικολαΐδη με τον «παραγκάρχη»

«Η συζήτηση για το ραντεβού είχε γίνει βιαστικά και ο Νικολαΐδης δεν μπορούσε να χάσει την ευκαιρία. Επρεπε να ακούσει τι θα του έλεγαν. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω ποιο ήταν το πρόσωπο που κάλεσε τον κ. Νικολαΐδη, αφού ο ίδιος δεν σας το αποκάλυψε. Από μένα δεν θα πάρετε κουβέντα παραπάνω. Αυτό που σας λέω είναι ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να αποδείξουμε αυτά που ακούγαμε.

Μας σύστησε μέτοχος της ΑΕΚ συγκεκριμένη αγγλική εταιρεία και ζητήσαμε από αυτή τη διερεύνηση της υπόθεσης Ψωμιάδη. Εγινε και συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να τεκμηριωθεί η παράγκα και πως θα μπορούσαν να τεκμηριωθούν πιθανές δωροδοκίες για την τότε διοίκηση της ΕΠΟ. Αυτό προχώρησε μέχρι ένα σημείο, αυτό που μπορούσαν να αντέξουν τα περιορισμένα οικονομικά της ΑΕΚ σε έναν έλεγχο που δεν είχε καμία εγγύηση για τα αποτελέσματά της. Τα στοιχεία που έδωσε ο ‘παραγκάρχης’ θα μπορούσαν να ξετυλίξουν το κουβάρι εφόσον θα αποδεικνύονταν».{textlink}

Κι εσείς μάθατε μετά τη συνάντηση του κ. Νικολαΐδη με τον παραγκάρχη τι του είπε...

«Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Νικολαΐαδης έχει κάνει αναφορά στον κ. Βαξεβάνη τι έχει ειπωθεί, αλλά τα έχει πει και στην Εισαγγελέα κ. Παπανδρέου. Η συνάντηση μαζί της έχει γίνει εδώ και τρεις μήνες και πιθανολογώ ότι κλήθηκε ως πρόεδρος της ΑΕΚ.»

Πως ξαφνικά αναζήτησε εξομολογητή ο «παραγκάρχης», όταν η «παράγκα» έβγαζε τόσο κυνισμό;

«Θα μπορούσε να ήταν επίδειξη δύναμης. Οι άνθρωποι κάποια στιγμή τα χάνουν… Είτε είναι στο απώγειο της εξουσίας τους, είτε έχουν χάσει την εξουσία, πάλι μπορεί να τα χάσουν. Ισως θεώρησε ότι με την εξομολόγηση θα αποδυνάμωνε το θύμα. Η μόνη δέσμευση του Ντέμη προς τον κόσμο που τον αγκάλιασε και προς τους μετόχους της ΑΕΚ, ήταν η αποτελεσματική διελεύκανση όσων άκουγε. Το ότι δεσμεύτηκε στον συνομιλητή του πως δεν θα πει τίποτα, ήταν μέχρι να αποδείξει την αλήθεια. Αν τα κατάφερνε, θα είχε την υποχρέωση να τα φανερώσει. Η αναφορά που έκανε ο Ντέμης στον κ. Βαξεβάνη είναι αυτή που έκανε και σε μένα τότε. Κάναμε ό,τι περνούσε από τα χέρια μας για να διερευνήσουμε την εξομολόγηση και να δούμε αν θα βγάλουμε άκρη»

Αυτός που είπε στον Ντέμη όσα είπε, μήπως ήταν για να του πουλήσει προστασία;

«Δεν το αποκλείω, ρωτήστε τον ‘παραγκάρχη’».

Υπήρξε τρίτο πρόσωπο στη συνάντηση;

«Δεν το γνωρίζω, ρωτήστε τον κ. Νικολαΐδη»

Εχει μεσολαβήσει κάτι για να αλλάξει την άποψη του Ντέμη για το off the record;

«Η αίσθηση της ευθύνης. Ενδεχομένως ο Ντέμης να επηρεάστηκε από όσα συμβαίνουν συνολικά πλέον στην Ελλάδα. Αν τον καλέσει ξανά ο Εισαγγελέας, καλώς θα πράξει και ας πάει. Κρατώ επιφύλαξη για το τι έχει καταθέσει ήδη στην κ. Παπανδρέου»

Γιατί τα είπε τώρα ο κ. Νικολαΐδης;

«Το έκανε τώρα γιατί τώρα ρωτήθηκε και γιατί θεωρεί πως μπορεί να ξετυλιχθεί το κουβάρι και να αποκαλυφθεί η παράγκα. Μπορεί να έχει κάτι το μυαλό του ή κάποια στοιχεία που εγώ δεν γνωρίζω».

Ποιο είναι το χρονικό περιθώριο παραγραφής για κακουργηματικές πράξεις;

«Τα 15 χρόνια. Ανεξάρτητα από παραγραφές, δεν σταματήσαμε ποτέ να ψάχνουμε. Και να είστε σίγουροι ότι όταν βγάλουμε άκρη, θα τα βγάλουμε και όλα στη σέντρα»

Εχετε συνεργαστεί με τον Ντέμη για το άρθρο 44, για την υπόθεση Ψωμιάδη και για όσα λέγονται τώρα. Δεν έχετε μιλήσει το τελευταίο διάστημα;

«Μιλήσαμε χθες μετά τη μεταξύ μας συνομιλία και είπαμε κάποια πράγματα για την εκπομπή. Αναρωτήθηκε αν κάποια στιγμή θα υπάρξει σύστημα δικαιοσύνης που θα επιτρέπει να βρίσκεται άκρη σε κάθε φάκελο που ανοίγει. Δεν φτάνει η προσπάθεια της κ. Παπανδρέου που κάνει τη δουλειά της άψογα»

Δεν φαίνεστε αισιόδοξος στο τι θα γίνει…

«Κι όμως, είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευκαιρία από τώρα. Ένα σοβαρό κράτος θα είχε θεσπίσει ήδη μια ειδική ποινική και αστική αμνηστία σε όλους όσοι βγουν μπροστά το επόμενο δίμηνο-τρίμηνο και δώσουν πραγματικά στοιχεία γι' αυτού του είδους τις κακουργηματικές πράξεις».

Πως στήνονταν τελικά τα παιχνίδια, σας το είπε ο Ντέμης;

«Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να σας απαντήσω».

Η υπόθεση Ψωμιάδη που έχετε χειριστεί;

«Ο Ψωμιάδης και οι συνεργοί του είχαν καταδικαστεί να πληρώσουν 44 εκ. ευρώ, ποσό που με τους τόκους έχουν φτάσει τα 80 εκ. ευρώ. Κι αυτή η απόφαση είναι τελεσίδικη. Διάβασα σε εφημερίδα ότι ο γιος του κ. Ψωμιάδη έχει 565 εκ. ευρώ στον λογαριασμό του. Αν όντως υπάρχουν αυτά τα χρήματα, να είστε σίγουροι ότι η ΑΕΚ θα τα πάρει σίγουρα. Αν τα νούμερα αυτά είναι πραγματικά, η ΑΕΚ θα τα πάρει τα λεφτά που της ανήκουν».

Ηταν όλα τα πρωταθλήματα στημένα από το 1996 έως το 2003;

«Αν είναι αλήθεια ότι όλο το πολιτικό σκηνικό ήταν στημένο, στο ποδόσφαιρο θα κολλούσαμε; Στα πέναλτι και στα φάουλ;»

Ρωτήσατε χθες τον Ντέμη αν τα είπε όλα όσα γνωρίζει στην κ. Παπανδρέου;

«Οχι, είμαι πολύ προσεκτικός στο τηλέφωνο. Δεν ξέρω όμως τι ακριβώς της είπε».

Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο κ. Νικολαΐδης από τον παραγκάρχη

«Αυτό θα πρέπει να το ρωτήσετε από τον κάθε ‘παραγκάρχη’. Αν εμένα με έπαιρνε ‘παραγκάρχης’ και ήμουν πρόεδρος ομάδας, δεν θα ήθελα να τον δω αν δεν με ενδιέφερε να στήσω ένα παιχνίδι. Αν το περιμέναμε ίσως να είχαμε κάποιο μέσο αντίδρασης. Η ομολογία δεν συνιστά απόδειξη, αλλά είναι χρήσιμο να ξέρει κανείς τι γίνεται»

Εχουν περάσει χρόνια. Είναι πεπεισμένος ο Ντέμης γιατί επιλέχθηκε από τον ‘παραγκάρχη’ για την εξομολόγησή του;

«Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Δεν φαντάζομαι ότι ο παραγκάρχης εξήγησε στον Ντέμη γιατί τον επέλεξε, όπως ο βιαστής δεν μιλάει στο θύμα του. Ρωτώ όμως εγώ γιατί τα δελτία του ΟΠΑΠ είναι ανώνυμα όταν παίζονται και επώνυμα όταν εισπράτονται;»

Αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο πόρισμα και η συγκεκριμένη έρευνα, ο κ. Νικολαΐδης δεν θα αποκάλυπτε ποτέ το τι συνέβη τότε; Δεν θα ήταν βάρος γι αυτόν;

«Αυτό θα ήταν πιο σημαντικό από την παράγκα την ίδια; Δεν το θεωρώ μεγαλύτερο βάρος γι αυτόν από αυτά που έχει υποστεί ως πρόεδρος και ως μέτοχος της ΑΕΚ».

Το 2006 μαθαίνει όσα μαθαίνει ο Ντέμης και τα κουβεντιάζει με εσάς. Είναι η εποχή της αλλαγής και της Σούπερ Λίγκας. Εάν έχεις μάθει τόσα σημαντικά πράγματα, δεν τα εμπιστεύεσαι στην κατηγορία των παραγόντων που ίσως και να επλήγησαν από την «παράγκα»; Εχει μιλήσει γι αυτά ο Ντέμης με την οικογένεια Βαρδινογιάννη για παράδειγμα;

«Ρωτήστε τον κ. Βαρδινογιάννη ή τον Ντέμη. Δεν το ξέρω, αλλά φαντάζομαι ότι μιλούσε με τους εκπροσώπους όλων των ομάδων».

Η απόκρυψη στοιχείων δεν καθιστά συνένοχο τον Ντέμη, δεν είναι ύποπτη;

«Δεν απέκρυψε στοιχεία, τα χορήγησε για έρευνα. Από τη στιγμή που δεν ήταν αποδεδειγμένα, δεν είχε δικαίωμα να τα δημοσιοποιήσει. Ισως είναι η κατάλληλη στιγμή όσα στοιχεία υπάρχουν, να βγουν στο φως. Αν δεν έχουν παραγραφεί αυτά τα αδικήματα είναι στο όριο να παραγραφούν».

Ποιον κοινό γνωστό μπορεί να έχει ένας ‘παραγκάρχης’ με τον κ. Νικολαΐδη;

«Αν δείτε το προηγούμενο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, θα δίνατε σε πάρα πολλούς το χέρι σας; Το ποδόσφαιρο δεν είναι χώρος στον οποίο μιλά κανείς με εκκλησιαστικούς όρους, όπως έχει πει και ο κ. Μαρινάκης. Είναι χώρος που επιτρέπει στον Μάκη Ψωμιάδη να διοικεί την Καβάλα ενώ έχει κάνει όσα έχει κάνει στην ΑΕΚ. Πως είναι δυνατόν για παράδειγμα ένας υπόδικος για υπεξαίρεση σημαντικών ποσών από την ΠΑΕ ΑΕΚ, να επιτρέπεται άμεσα ή έμμεσα να το πράττει αυτό;»

Γιατί τα λέει τώρα και όχι τότε ο κ. Νικολαΐδης;

«Τώρα ρωτήθηκε δημόσια. Αυτό καταλαβαίνω… Εγώ περιμένω πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Πρέπει να πάψουμε να ευχόμαστε και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχουμε τον στόχο μας. Δεν θέλω πάντως να ξεγελάσουμε κανέναν καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες. Απλώς πρέπει να φτάσουμε την έρευνα μέχρι τέλους. Τεκμηριώνοντας με κάθε νομικό τρόπο τις εξομολογήσεις αυτές και μετά να πετύχει την εφαρμογή του νόμου».

Ο κ. Οικονομόπουλος τόνισε επίσης για τον Σωκράτη Κόκκαλη

«Ρωτήστε να μάθετε ποιος ήταν ο Εισαγγελέας Εφετών που δεν επέτρεψε άνοιγμα δύο λογαριασμών του Σωκράτη Κόκκαλη σε ελβετικές τράπεζες. Πρόκειται για την υπόθεση του ρωσικού λόττο. Ένα τέτοιο μεγάλο θέμα δεν προχώρησε, παρά την ύπαρξη στοιχείων...»

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Μιλόγεβιτς και Πέδρο Μαρτίνς για αντί-Γκαρθία
Ολυμπιακός: Μιλόγεβιτς και Πέδρο Μαρτίνς για αντί-Γκαρθία
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/3)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/3)
Φέρτε μας την Μακάμπι
Φέρτε μας την Μακάμπι
Ρεκόρ καριέρας και νέο double-double για τον «μαγικό» Καλάθη!
Ρεκόρ καριέρας και νέο double-double για τον «μαγικό» Καλάθη!
Συναγερμός για «Δράκο» στο Αιγάλεω – Πώς «παγιδεύει» ανήλικες στη μέση του δρόμου (vid)
Συναγερμός για «Δράκο» στο Αιγάλεω – Πώς «παγιδεύει» ανήλικες στη μέση του δρόμου (vid)
Λακωνία: Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος αρχιμανδρίτης
Λακωνία: Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος αρχιμανδρίτης
ΣΟΚ: Νεκρή 18χρονη - Τη «σκότωσε» το κινητό της
ΣΟΚ: Νεκρή 18χρονη - Τη «σκότωσε» το κινητό της
Έκθεση «Women Bridging World»: Όταν μία βραβευμένη εικαστικός συναντά μία γνωστή δημιουργό... (vid)
Έκθεση «Women Bridging World»: Όταν μία βραβευμένη εικαστικός συναντά μία γνωστή δημιουργό... (vid)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης