«Λάθος άτομα δίπλα στο Μαρινάκη»

«Λάθος άτομα δίπλα στο Μαρινάκη»

Την άποψή του πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμπιστεύτηκε λάθος άτομα, που έπληξαν την προσωπική του εικόνα, εξέφρασε ο Γιώργος Δαλούκας σε συνέντευξή του.

Ο Έλληνας διαιτητής, ο οποίος ήταν το πρόσωπο από το οποίο ξεκίνησε όλη η υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια, έδωσε συνέντευξη για πρώτη φορά μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στην «Εξέδρα» και υποστήριξε πως είναι ηθικά δικαιωμένος από την φυλάκιση του Αχιλλέα Μπέου, ενώ εξέφρασε για μία ακόμα φορά την επιθυμία του να επιστρέψει στην διαιτησία. Τέλος, ανέφερε πως είχε σκεφτεί την αυτοκτονία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Δαλούκα στην «Εξέδρα»:

Όταν ακούτε το όνομα του κ. Μαρινάκη τι σκέφτεστε;

«Ο κ. Μαρινάκης είναι ένας πρόεδρος που σίγουρα αγαπά την ομάδα του, άξιος για μεγάλα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμπιστεύτηκε, όμως, λάθος ανθρώπους, που έκαναν ζημιά στην δημόσια εικόνα του».

Με τον κ. Πατέρα μιλήσατε και, αν ναι, για ποια θέματα;

«Ουδέποτε μίλησα με κανέναν παράγοντα για θέματα που αφορούσαν την δουλειά μου ως διαιτητή. Ο κ. Πατέρας είναι ο άνθρωπος που, χωρίς να έχει κανένα ίδιον όφελος, ενδιαφέρθηκε για το προσωπικό πρόβλημα που αντιμετώπισα μετά τις απειλές εναντίον μου».

Για τον Αλέξη Κούγια ποια είναι η γνώμη σας;

«Υπήρξαν κατά καιρούς άνθρωποι που ασχολήθηκαν με την υπόθεση των στημένων αγώνων στην Ελλάδα αλλά νομίζω ότι ο Κούγιας ήταν ο άνθρωπος που δεν φοβήθηκε να βγάλει τα άπλυτα του ελληνικού ποδοσφαίρου στη φόρα, χωρίς να υπολογίσει το προσωπικό κόστος από αυτή την ιστορία».

Τι σκέφτεστε για τον Αχιλλέα Μπέο;

«O Aχιλλέας Μπέος μου χάλασε την προσωπική και οικογενειακή μου γαλήνη. Έχασα εξαιτίας του την ηρεμία στην ζωή μου. Νιώθω ηθικά δικαιωμένος από τα τελευταία γεγονότα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Δικαιωμένος θα αισθανθώ, παράλληλα, όταν θα επανέλθω στη διαιτησία. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Υπήρξε συγκεκριμένο ζήτημα με μένα και τον κ. Μπέο και για τον λόγο αυτό πήγα και κατέθεσα στον εισαγγελέα».

Η ΕΠΟ αποφάσισε σε ένα βράδυ να σας καρατομήσει. Για ποιο λόγο, πιστεύετε;

«Η ΕΠΟ έκανε λάθος. Ο κ. Πιλάβιος δεν με αντιμετώπισε με δικαιοσύνη. Στην περίπτωση μου θα έπρεπε να ψάξει περισσότερο το θέμα. Έκρινε λάθος στην τιμωρία μου. Από το χέρι του περνάει η επιστροφή μου. Με στεναχωρεί, με προβληματίζει και με πεισμώνει το γεγονός. Θέλω να επανέλθω στη διαιτησία. Θέλω να γυρίσω, γιατί πλήρωσα τα σπασμένα μιας ιστορίας. Μέρα με τη μέρα μου φαίνεται όλο και πιο άδικο αυτό για μένα. Μετά τα τελευταία γεγονότα, δικαιώνομαι πλήρως και θέλω να γυρίσω ως διαιτητής στο ποδόσφαιρο. Δεν κρύβω ότι κάποιες ομάδες εξέφρασαν ενδιαφέρον να συνεργαστούμε στο κομμάτι της τεχνικής διεύθυνσης, αλλά έμειναν απλά στο ενδιαφέρον Θέλω να γυρίσω γιατί είναι ο χώρος τον οποίο υπηρετώ τα τελευταία 12 χρόνια με συνέπεια. Αν ο Πιλάβιος θέλει να γυρίσω, θα γυρίσω».

Ράικου και Παπανδρέου έβαλαν τα γυαλιά σε πολλούς στο ποδόσφαιρο είναι η αλήθεια…

Όλοι βλέπουν ότι έπαιξε ρόλο μεγάλο το γεγονός πως υπήρξαν δύο εισαγγελείς γυναίκες που έπεσαν με τα μούτρα και ασχολήθηκαν με το θέμα. Δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το άθλημα και δεν ήξεραν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Τις βοήθησε πολύ αυτό και δούλεψαν απρόσκοπτα, χωρίς την παραμικρή ηθική αναστολή.

Κάποιο, πάντως, ήταν… μαγκωμένοι τόσο καιρό.

Φυσικά, κάποιοι ήταν μαγκωμένοι όσον αφορά πρόσωπα και πράγματα. Εννοείται ότι το εύκολο θύμα σε όλες τις περιπτώσεις είναι όποιος θεωρείται αναλώσιμος. Και στην προκειμένη περίπτωση ήμουν εγώ.

Ορισμένοι επιχείρησαν να ωφεληθούν από την ιστορία «κασέτα-gate»;

Συνεχίζω να πιστεύω ότι ορισμένοι επιχείρησαν να καρπωθούν πράγματα από αυτή την ιστορία. Θεωρώ ότι πολλοί ήθελαν δημοσιότητα από την υπόθεσή μου».

Με την UEFA μιλήσατε το διάστημα που είστε εκτός;

«Δέχθηκα τηλεφωνήματα από διαιτητές από το εξωτερικό με τους οποίους έχουμε σχέσεις και μου εξέφρασαν την απορία τους για την τιμωρία μου. Με την UEFA, όσι, δεν μίλησα. Δεν θέλησα να πάρω θέση. Παράλληλα, όλο αυτό πού έγινε με μένα δεν είναι και η καλύτερη εικόνα για την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, οπότε δεν θέλησα να ανοίξω το θέμα στην Ευρώπη. Στο μέλλον δεν ξέρω τι στάση θα κρατήσω».

Βγήκε το πόρισμα για την πυρκαγιά στο αυτοκίνητό σας;

«Είναι δύσκολη περίπτωση, από τη στιγμή που πρόκειται για πυρκαγιά. Δεν μπορώ να αναφερθώ στα αίτια της υπόθεσης».

Ορισμένοι είπαν ότι το λάπτοπ σας, που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, «έκαιγε» κόσμο. Ισχύει;

Κάηκε το λάπτοπ μου και δεν είχα μέσα τίποτα και για κανέναν, όπως λανθασμένα ειπώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Νιώθω ότι έρχονται καλύτερες μέρες, και για μένα και για την οικογένειά μου. Δεν φοβάμαι το μέλλον».

«Μου πέρασαν διάφορες σκέψεις»

Ο Γιώργος Δαλούκας στην συνέντευξή του, χαρακτήρισε το τελευταίο διάστημα εφιαλτικό και τα γεγονότα τον οδήγησαν σε διάφορες σκέψεις, ακόμα και για αυτοκτονία: «Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάσουν εδώ τα πράγματα. Από το ξεκίνημα της καριέρας μου δεν είχα δώσει το παραμικρό δικαίωμα σε κανέναν. Έμπλεξα σε μια υπόθεση με την οποία δεν είχα καμία, μα καμία σχέση. Να γνωρίζουν οι φίλαθλοι ότι πολλοί σαν κι εμένα απειλούνται, αλλά κανείς δεν έχει το θάρρος να το πει ανοιχτά, όπως έκανα εγώ».

Στις καταθέσεις σας στους εισαγγελείς τα είπατε όλα;

«Όταν έχεις να κάνεις με απειλές σαν αυτές που δέχθηκα εγώ, πολλά πράγματα τα σκέφτεσαι και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη φορά. Δεν είναι εύκολο να αρχίσεις να λες ό,τι ακούς».

Πιστεύετε ότι από την υπόθεσή σας ξεκίνησε η κάθαρση;

«Αίσθησή μου είναι ότι μπορεί να ξεκίνησε από τη δική μου υπόθεση η κάθαρση, αλλά εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά από όσο θα περιμέναμε όλοι μας. Και όλα αυτά γιατί ένα ανθρώπινο λάθος μού στοίχισε την καριέρα».

Ακούστηκε ότι μέσα σε όλα σκεφτήκατε την αυτοκτονία...

«H περίοδος από το ματς στο "Κλ. Βικελίδης" μέχρι το κάψιμο του αυτοκινήτου μου, πριν από 20 ημέρες, ήταν εφιαλτική. Γεμάτη απειλές και εκβιασμούς. Θέλω να την ξεχάσω. Δεν σου κρύβω ότι μου πέρασαν από το μυαλό διάφορες περίεργες σκέψεις ακόμα και η αυτοκτονία. Ακόμα και αυτό. Επικράτησε, όμως, η λογική και κατάφερα να αποκτήσω δύναμη».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Μαρινάκης: «Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ, προϊόν σκευωρίας η δίωξη»
Μαρινάκης: «Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ, προϊόν σκευωρίας η δίωξη»
Σκίμπε: «Να βρεθεί η χημεία»
Σκίμπε: «Να βρεθεί η χημεία»
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Euroleague (23/3)
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Euroleague (23/3)
Όλο και πιο κοντά η Μπασκόνια
Όλο και πιο κοντά η Μπασκόνια
Τσίπρας: Η Ελλάδα θα προασπίζει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα
Τσίπρας: Η Ελλάδα θα προασπίζει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα
Φρικιαστικές αποκαλύψεις για την Κωνσταντίνα που βρέθηκε νεκρή και χωρίς όργανα
Φρικιαστικές αποκαλύψεις για την Κωνσταντίνα που βρέθηκε νεκρή και χωρίς όργανα
Αγρίνιο: Χαμός σε μαγαζί - Βγήκε γυμνός από τα δοκιμαστήρια! – Οι εικόνες που «έκαψαν» τον επιδειξία
Αγρίνιο: Χαμός σε μαγαζί - Βγήκε γυμνός από τα δοκιμαστήρια! – Οι εικόνες που «έκαψαν» τον επιδειξία
Πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας: Πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα - Πού το πάει ο Ερντογάν;
Πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας: Πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα - Πού το πάει ο Ερντογάν;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης