Εθνική Ελλάδας: Η κρίσιμη απόφαση – Ποιοι οι πρώτοι υποψήφιοι (Photos)

Εθνική Ελλάδας: Η κρίσιμη απόφαση – Ποιοι οι πρώτοι υποψήφιοι (Photos)

Εθνική Ελλάδας: Χωρίς βιασύνη η εξεύρεση του νέου προπονητή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος – Οι εφικτές περιπτώσεις και το… όνειρο.

Η εποχή Τζον Φαν’ τ Σχιπ ολοκληρώθηκε. Η Εθνική Ελλάδας που απέτυχε να προκριθεί σε κάποια μεγάλη διοργάνωση επί ημερών του Ολλανδού, κατάφερε να δημιουργήσει μια «μαγιά» παικτών που «ψήθηκαν». Παιδιά που πήραν εμπειρίες και πλέον είναι ικανά με την κατάλληλη καθοδήγηση, να διεκδικήσουν αυτό που όλοι οι Έλληνες περιμένουν: Επιστροφή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα… μεγάλα ραντεβού.

Η επιλογή του επόμενου προπονητή, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Επειδή τα χρόνια των επιτυχιών έχουν περάσει για την Ελλάδα και όσο δεν έρχεται η άνοδος και η επιστροφή κοντά στο επίπεδο που ήταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέχρι και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, τόσο θα δυσκολεύει η διαδικασία.

Προεργασία σε θεωρητικό επίπεδο, έχει ήδη γίνει απ’ τους ανθρώπους της ΕΠΟ και τον τεχνικό διευθυντή των Εθνικών, Κώστα Κωνσταντινίδη. Όπως φαίνεται, μία απ’ τις βασικές προϋποθέσεις για να επιλεγεί ο εκλεκτός για τον πάγκο της Ελλάδας, θα είναι η γνώση πραγμάτων και καταστάσεων. Κοινώς, η επιλογή ενός ξένου που δεν έχει περάσει ποτέ απ’ τη χώρα μας, μοιάζει να μένει στην άκρη αρχικά.

Το όνομα του Μανόλο Χιμένεθ, βρίσκεται στη λίστα των υπευθύνων και δεν περνά απαρατήρητο. Ο Ισπανός ξέρει τη νοοτροπία των Ελλήνων, γνωρίζει άριστα το έμψυχο δυναμικό απ’ το οποίο θα πρέπει να επιλέγει παίκτες και φυσικά, έχει το ποδοσφαιρικό στυλ που ταιριάζει στη Γαλανόλευκη. Δηλαδή συμπαγής ομάδα που θα εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που θα της παρουσιαστούν.

Ασφαλώς στη λίστα υπάρχουν κι άλλα ονόματα. Από Έλληνες, δύο είναι τα ονόματα που «παίζουν» δυνατά απ’ τη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση να μη συνεχιστεί η συνεργασία με τον Φαν’ τ Σχιπ. Διότι αυτό θα συνέβαινε, ακόμη κι αν ο Ολλανδός δεν προχωρούσε στην ανακοίνωση αποχώρησής του.

Γιώργος Δώνης και Τραϊανός Δέλλας. Έλληνες τεχνικοί, έχουν φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο και φυσικά γνωρίζουν άριστα τις καταστάσεις και τα δεδομένα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ταυτόχρονα, είναι ελεύθεροι οπότε θα είναι πιο εύκολες οι συζητήσεις, δίχως αυτό να σημαίνει πως θα είναι απλές.

Πέρα απ’ τα προφανή ονόματα υποψηφίων σε μια λίστα που διαρκώς θα μεγαλώνει στην πορεία, υπάρχει και μια έκπληξη. Ή αν προτιμάτε, όνειρο. Τεχνικός που είναι στην άκρη του μυαλού των ανθρώπων που θα ασχοληθούν με την υπόθεση νέου προπονητή της Εθνικής. Ο λόγος για τον Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος είναι στον πάγκο της Εθνικής ομάδας της πατρίδας του. Όμως υπάρχουν τα μπαράζ που ίσως να είναι το τέλος εποχής για τον ίδιο και την Πορτογαλία. Διότι η πρόκριση στο Μουντιάλ έχει δυσκολέψει, μετά την κλήρωση που πιθανότατα θα φέρει τους Ίβηρες απέναντι στην Ιταλία.

Ασφαλώς οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Πρώτα απ’ όλα επειδή θα πρέπει να περιμένει η Εθνική ομάδα μέχρι το Μάρτιο όταν και θα διεξαχθούν τα μπαράζ. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πει «ναι» ο Σάντος που οδήγησε την Ελλάδα σε σημαντικές επιτυχίες. Ο Πορτογάλος θα χρειαστεί πολλές διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις, καθώς δεν έφυγε με τις καλύτερες αναμνήσεις. Έστω κι αν ήταν μια άλλη εποχή σε επίπεδο Ομοσπονδίας.

Επίσης, όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν, είναι πιθανό να οδηγηθεί στην απόφαση της ξεκούρασης για ένα διάστημα αν τελικά αποχωρήσει απ’ την Εθνική Πορτογαλίας.

Αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, τα… κουκιά μοιάζουν μετρημένα. Βιασύνη πάντως δεν υπάρχει. Η απόφαση είναι να μελετηθούν όλα τα δεδομένα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το ενδεχόμενο ρίσκο. Για να βρεθεί ο τεχνικός που θα «κουμπώνει» ιδανικά στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας.

Όπως όλα δείχνουν πάντως, δε θα οδηγηθούμε σε επιλογή που θα θυμίζει Φαν’ τ Σχιπ. Επιλογή έκπληξη δηλαδή, ενός ανθρώπου που όταν ήρθε δεν γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved