Νίκος Τσουμάνης: Κραυγή αγωνίας από ποδοσφαιριστές που ακόμα περιμένουν τα χρήματά τους
1 SHARE

Νίκος Τσουμάνης: Κραυγή αγωνίας από ποδοσφαιριστές που ακόμα περιμένουν τα χρήματά τους

Νίκος Τσουμάνης: Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έδωσε τέλος στη ζωή του, λόγω των οικονομικών προβλημάτων και η τραγική του κατάληξη σηκώνει θύελλα αντιδράσεων για τους παίκτες που παραμένουν απλήρωτοι από προηγούμενες ομάδες τους.

Δράση, μετά τα τραγικά γεγονότα με την αυτοχειρία του Νίκου Τσουμάνη, αποφάσισαν να αναλάβουν πρώην ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με αυτά που ανάγκασαν τον Έλληνα άσο να βάλει τέλος στη ζωή του.

Συγκεκριμένα, μέσω της Κίνησης Ελεύθερων Ποδοσφαιριστών για τα χρέη των ΠΑΕ απέστειλαν ανοικτή επιστολή - πρόσκληση, σ’ όλους τους φορείς του ελληνικού αθλητισμού και ποδοσφαίρου για να βοηθήσουν όσους παίκτες είναι στην ίδια κατάσταση.

Αναλυτικά, στην επιστολή που δημοσιεύεται από τον Γιώργο Παναγόπουλο, νομικό εκπρόσωπο της ΚΕΠ, αναφέρεται:

«ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΠΡΟΤΑΣΗ

ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ (ΚΕΠ) ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΠΑΕ

ΠΡΟΣ
1.ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κ. Γεώργιο ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ,
2.ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. Ελευθέριο ΑΥΓΕΝΑΚΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:

1.ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΟ κ. Παναγιώτη ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,
2.ΔΣ SUPER LEAGUE 1,
3.ΠΡΟΕΔΡΟ SUPER LEAGUE 2,κ.Λεωνιδα ΛΕΟΥΤΣΑΚΟ
4.ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΣΑΠ κ. Γεώργιο ΜΠΑΝΤΗ

Μετά την τελευταία τραγική εξέλιξη με τον ομοιοπαθή (ως προς τα χρέη) συνάδελφο μας Νίκο ΤΣΟΥΜΑΝΗ και χωρίς καμία διάθεση καπηλείας της μνήμης του, επειδή είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εκ του σύνεγγυς την τραγική οικονομική και οικογενειακή κατάσταση όχι μόνο των μελών μας αλλά και πολλών άλλων συναδέλφων μας, ακριβώς εξαιτίας των επί χρόνια απλήρωτων δεδουλευμένων μας, θέλοντας να προλάβουμε το βασίμως πιθανολογούμενο επερχόμενο ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΩΝ, ΑΥΤΟΔΙΚΙΩΝ και ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΩΝ, ως νομοτελειακή συνέπεια των πολύχρονων ΚΑΚΟΔΙΚΙΩΝ, ΑΡΝΗΣΙΔΙΚΙΩΝ και ΑΝΤΙΔΙΚΙΩΝ, απευθυνόμαστε για τελευταία φορά σε όλους τους αξιωματούχους που διαφεντεύετε πολιτικά και διοικητικά το Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο προτείνοντας σας μία ΘΕΣΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ,η οποία κάλλιστα μπορεί να δοθεί μέσα από μία τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης υπ.αριθμ.114021/19.3.2021 περί της επιχορήγησης των ΠΑΕ από τα έσοδα του Στοιχήματος.

Αν διαθέτετε πολιτική και παραγοντική βούληση κι αν βεβαίως θέλετε να θέσετε ένα τέρμα στον αδικαιολόγητο πλουτισμό των δήθεν επενδυτών του ποδοσφαίρου που εκμεταλλεύονται ασύστολα την υπεραξία του αθλητικού θεάματος που παράγεται από τους ποδοσφαιριστές, μπορείτε να υιοθετήσετε άμεσα τις παρακάτω win-win προτάσεις μας:

Α. Είτε να προβλεφθεί παρακράτηση ολόκληρου του ποσοστού των ΠΑΕ για ικανοποίηση των απαιτήσεων πρώτα των εργαζομένων ποδοσφαιριστών και κατόπιν των φορολογικών κι ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων,

Β. Είτε να προβλεφθεί συγκεκριμένο ποσοστό που θα αποδίδεται στους ποδοσφαιριστές από κάθε δόση.

Γ. Σε κάθε περίπτωση τα ποσοστά των δικαιούχων ποδοσφαιριστών προτείνονται ως εξής:

1. 50% κεφαλαίου και τόκων, θα αποδίδεται σε όσους έχουν αναγνωριστικές της διαδοχής και του χρέους αποφάσεις του ΔΔΠ/ΕΠΟ, δηλαδή ακόμα κι αν δεν έγινε δεκτή η αίτηση για επιβολή κι ενεργοποίηση πειθαρχικών ποινών,
2. 35% κεφαλαίου και τόκων, θα αποδίδεται σε όσους έχουν ασκήσει προσφυγές για παλιά χρέη και δεν έχουν ακόμα δικαστεί από ΔΔΠ και ΠΕΕΟΔ,
3. 30% κεφαλαίου και τόκων, θα αποδίδεται σε όσους έχουν απλές ανεκτέλεστες αποφάσεις ΠΕΕΟΔ ή ανεκτέλεστες αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων κατά της παλιάς ΠΑΕ,
4. 25% κεφαλαίου και τόκων, θα αποδίδεται σε όσους έχουν αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων κατά των φυσικών προσώπων που διοίκησαν την παλιά ΠΑΕ,
5. 20% θα αποδίδεται σε όσους κάνουν από εδώ και πέρα κι εντός διετίας από το 2020 αιτήσεις ή προσφυγές στο ΔΔΠ ή στην ΠΕΕΟΔ,
6. Όλες οι αποφάσεις πρέπει να έχουν εκδοθεί κατά την τελευταία 20ετια (χρόνος ισχύος μιας απόφασης) από το 2001 κι εντεύθεν.
7. Δημιουργία Ειδικού Λογαριασμού της ΓΓΑ που θα κατατίθενται τα ποσοστά των ΠΑΕ από τα έσοδα του στοιχήματος.
8. Σύσταση Επιτροπής Διαχείρισης του Λογαριασμού (Ταμείο Προστασίας Ποδοσφαιριστών)από εκπρόσωπο της ΕΕΑ, του Υπουργείου οικονομικών, της ΓΓΑ, της ΕΠΟ, της SL1,της Sl2,του ΠΣΑΠ και της ΚΕΠ.
9. Υποβολή εκτελεστών τίτλων , δικογράφων και εξουσιοδοτήσεων από πληρεξουσίους δικηγόρους των ποδοσφαιριστών μέχρι 30.12.2021.
10. Εξυπακούεται ότι από το ποσοστό θα αφαιρείται όποιο ποσό τυχόν έχει εισπραχθεί μέσω, είτε κατάσχεσης ή κατάπτωσης εγγυητικής επιστολής από φυσικό πρόσωπο, ΕΕΑ, τράπεζα, είτε από επιχορήγηση της FIFPRO ή της Πολιτείας. (Περίπτωση Ν.3607/2007 για ΠΑΕ ΑΡΗΣ και ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
11. Τα μέλη της ΚΕΠ που μέχρι στιγμής δια του νομικού συμβούλου μας έχουν εκδώσει αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΗΚΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ 50% ΥΠΕΙΣΗΛΘΕ ΩΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΟΣ Η ΝΕΑ ΠΑΕ είναι:

1.Ευθυμιος ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗΣ, 2.Κωνσταντίνος ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ, 3.Γρηγοριος ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ, 4.Εμμανουηλ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΣ, 5.Στυλιανός ΤΣΟΥΚΑΝΗΣ, 6.Μιχαηλ ΚΥΡΓΙΑΣ, 7.Παντελης ΚΑΦΕΣ, 8.Νικολαος ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ, 9.Matias Ricardo VERON, 10.Diogo Rodriguez SISTON, 11.Marcello DAMIANO, 12.Λαμπρος ΚΕΦΑΛΟΥΚΟΣ, 13.Μηνας ΙΩΣΗΠΟΥ, 14.Αλεξανδρος ΠΕΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ, 15.Kwame Pele FRIMPONG, 16.Ευσταθιος ΡΟΚΑΣ, 17.Αθανασιος ΠΙΝΔΩΝΗΣ, 18.Μιλτιαδης ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, 19.Φωτιος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, 20.Γεωργιος ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, 21.Ανδρεας ΧΥΣΑ, 22.Γεωργιος ΣΟΥΛΟΓΑΝΗΣ, 23.Ιωαννης ΧΛΩΡΟΣ, 24.Πιερ ΚΑΛΑΓΚΑΝΗΣ, 25.Δημητριος ΓΕΛΑΔΑΡΗΣ, 26.Θεοδωρος ΠΑΚΑΛΤΣΗΣ, 27.Γεωργιος ΚΟΚΟΒΑΣ, 28.Χρηστος ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ ( μέσω άλλου δικηγόρου), 29.Ricardo FATY( μέσω άλλου δικηγόρου), 30.Vedran MURATOVIC(μέσω άλλου δικηγόρου)

12. Τα μέλη της ΚΕΠ που μέχρι στιγμής έχουν προσφύγει στην ΠΕΕΟΔ είναι:
1.Νικολαος ΓΚΟΛΙΑΣ,
2.Χαραλαμπος ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

13. Τα μέλη της ΚΕΠ που μέχρι στιγμής έχουν προσφύγει στο ΔΔΠ αλλά ακόμα δεν έχουν προσδιοριστεί οι υποθέσεις τους είναι:
1.Βασιλειος ΜΠΛΕΤΣΑΣ,
2.Ευστρατιος ΓΚΑΡΟΖΗΣ,
3.Georgi SHEYTANOV,
4.Vlatko GOSEV,
5.Μάρκος ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ,
6.Ευθυμιος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ,
7.Αθανάσιος ΜΠΕΚΟΣ,
8.Κωνσταντινος ΜΠΑΝΤΑΣ,
9.Φώτιος ΓΚΟΥΖΙΩΤΗΣ

14. Τα μέλη της ΚΕΠ που μέχρι στιγμής εκκρεμούν οι υποθέσεις τους ενώπιον της ΠΕΕΟΔ είναι:
1.Ευστρατιος ΓΚΑΡΟΖΗΣ,
2.Marcello PENTA,
3.Νικόλαος ΓΚΟΛΙΑΣ,
4.Ιωαννης ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

15. Τα μέλη της ΚΕΠ που προσεχώς θα προσφύγουν στο ΔΔΠ είναι:
1.Αντωνιος ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ,
2.Κωνσταντινος ΚΩΤΤΗΣ,
3.Julio MOZZO,
4.θεοδωρος ΓΚΙΤΚΟΣ,
5.Νικολαος ΓΑΛΑΣ,
6.Στέλιος ΗΛΙΑΔΗΣ,
7.Νικολαος ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ,
8.Miguel Sebastian GARCIA,
9.Θωμάς ΤΣΙΤΑΣ,
10.Victoras JACOB,
11.Bogdan MARA,
12.Daniel SOARES,
13.Sofian SIDI ALI.

16. Τα μέλη της ΚΕΠ που έχουν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια είναι:
1.Αγγελος ΒΕΡΤΖΟΣ,
2.Περικλης ΜΠΟΥΣΙΝΑΚΗΣ,
3.Γεωργιος ΣΙΚΑΛΙΑΣ,
4.Νικολαος ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ,
5.Δημητριος ΡΟΥΣΣΗΣ,
6.Jeremy MALHERBE,
7.Sofian SIDI ALI,
8.Μηνας ΙΩΣΗΠΟΥ,
9.Kwame Pele FRIMPONG,
10.Φιλιππος ΣΕΛΚΟΣ.

17. Τα μέλη της ΚΕΠ που έχουν προσφύγει στην FIFA είναι:
1.Ricardo FATY,
2.Diogo SISTON

18. Τα μέλη της ΚΕΠ που έχουν προσφύγει στην ΕΕΑ είναι:
1.Miguel Sebastian GARCIA,
2.Victoras JACOB,
3.Bogdan MARA,
4.Daniel SOARES,
5.Στέλιος ΗΛΙΑΔΗΣ,
6.Θωμας ΤΣΙΤΑΣ,
7.Νικολαος ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

19. Τελος τα μέλη της ΚΕΠ που δικαιώθηκαν από το ΔΔΠ και εισέπραξαν το 50% είναι:
1.Παναγιωτης ΚΟΝΤΟΒΑΣ,
2.Βασιλειος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟΣ,
3.Στεργιος ΨΙΑΝΟΣ,
4.Jean Dennis WANGA,
5.Ευθύμιος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ,
6.Παναγιωτης ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ.

20. Εξυπακούεται ότι στην ΚΕΠ έχουν εγγραφεί και άλλα μέλη που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει να προσφύγουν, ενώ φυσικά σε αυτή την λίστα δεν συμπεριλαμβάνουμε τους ποδοσφαιριστές που έχουν προσφύγει μέσω της Νομικής Υπηρεσίας του ΠΣΑΠ. Επίσης πρέπει να υπογραμμισθεί ότι από τους δικαιούχους ποδοσφαιριστές αρκετοί, όπως ο εκλιπών Νίκος Τσουμάνης που του χρωστούσαν 3 ΠΑΕ, έχουν λαμβάνειν από περισσότερες της μίας ΠΑΕ, όπως ο συμπαίκτης του στον ΑΡΗ και στον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, Στέλιος ΤΣΟΥΚΑΝΗΣ(3), ο Χρήστος ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ (3), ο Περικλής ΜΠΟΥΣΙΝΑΚΗΣ(2), ο Victoras JACOB(2), ο Στράτος ΓΚΑΡΟΖΗΣ(2), ο Νίκος ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ(3), ο Γιώργος ΣΟΥΛΟΓΑΝΗΣ(2) και ο Νίκος ΓΚΟΛΙΑΣ(2).

Από τα προαναφερθέντα είναι ευνόητο ότι σας βοηθάμε στην κατεύθυνση Θεσμικής επίλυσης ενός τεράστιου κοινωνικού ζητήματος, έτσι ώστε αφενός μεν να ικανοποιηθούν , έστω εν μέρει, οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, τόσο στους αγωνιστικούς, όσο και στους δικαστικούς χώρους για να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους, αφετέρου δε να μην καταστραφούν οι νέες ΠΑΕ και οι νέοι ιδιοκτήτες τους από τις κυρώσεις που θα τους επιβληθούν από τα εγχώρια (ΔΔΠ,ΕΕΑ) και διεθνή (FIFA,CAS) όργανα».Α1 Πόλο Γυναικών: Συνέχεια με δύο δόσεις η εμβόλιμη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος
Α1 Πόλο Γυναικών: Συνέχεια με δύο δόσεις η εμβόλιμη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος
Μαρία Μπεκατώρου: «Χάσαμε την ισορροπία μας με τον Αντώνη. Κουραστήκαμε να είμαστε τόσο πολύ μαζί»
Μαρία Μπεκατώρου: «Χάσαμε την ισορροπία μας με τον Αντώνη. Κουραστήκαμε να είμαστε τόσο πολύ μαζί»
Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Πόσα χρήματα θα μοιράσει στην κλήρωση της Πέμπτης (20/1)
Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Πόσα χρήματα θα μοιράσει στην κλήρωση της Πέμπτης (20/1)
Premier League: Νέα γκέλα για την Τσέλσι (video)
Premier League: Νέα γκέλα για την Τσέλσι (video)

Θεσσαλονίκη: Η 24χρονη πάει ως το τέλος την καταγγελία βιασμού - Το χάπι, το περιπολικό και τα SMS

Θεσσαλονίκη: Η 24χρονη πάει ως το τέλος την καταγγελία βιασμού - Το χάπι, το περιπολικό και τα SMS

Καιρός: Στην «κατάψυξη» τα επόμενα 24ώρα η Ελλάδα - Έρχεται πολικό ψύχος

Καιρός: Στην «κατάψυξη» τα επόμενα 24ώρα η Ελλάδα - Έρχεται πολικό ψύχος

ΠΟΥ: Ο κορονοϊός και σε ενδημική μορφή θα συνεχίσει να είναι επικίνδυνος - Θα είναι εδώ για πάντα

ΠΟΥ: Ο κορονοϊός και σε ενδημική μορφή θα συνεχίσει να είναι επικίνδυνος - Θα είναι εδώ για πάντα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βίντεο για την άφιξη των Rafale στην Ελλάδα - Στην Τανάγρα για την υποδοχή

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βίντεο για την άφιξη των Rafale στην Ελλάδα - Στην Τανάγρα για την υποδοχή

Έβρος: Πετροπόλεμος και χημικά έξω από το ΚΥΤ στο Φυλάκιο

Έβρος: Πετροπόλεμος και χημικά έξω από το ΚΥΤ στο Φυλάκιο

Ινδία: Γεννήθηκε μωρό με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια - Σκληρές εικόνες

Ινδία: Γεννήθηκε μωρό με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια - Σκληρές εικόνες

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» για το ιικό φορτίο στην Κρήτη - Αύξηση 281% Πάτρα και 239% σε Ρέθυμνο

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» για το ιικό φορτίο στην Κρήτη - Αύξηση 281% Πάτρα και 239% σε Ρέθυμνο

Ποιες είναι οι επόμενες αργίες - Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα

Ποιες είναι οι επόμενες αργίες - Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα