Κύπελλο Ελλάδας: Ανατροπή - Εκτός οι ομάδες της SL2 - Live Stream η κλήρωση (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Ανατροπή - Εκτός οι ομάδες της SL2 - Live Stream η κλήρωση (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Τρομερό… μπάχαλο λίγο πριν την κλήρωση της Τρίτης (5/1), καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να μην συμπεριλάβει τις ομάδες της Super League 2 στην κλήρωση - Έτσι θα γίνει η διαδικασία.

Απίστευτα πράγματα συνεχίζουν να συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έδωσε το «ok» για την συμμετοχή των ομάδων της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, χωρίς ωστόσο να επιτρέπει την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, υποστηρίζοντας πως η νέα απόφαση θα παρθεί έπειτα από 10 ημέρες, χρονικό όριο που είναι εκτός του πλάνου της ΕΠΟ για το Κύπελλο Ελλάδας.

Για τον λόγο αυτό, παρά το «ok» των λοιμωξιολόγων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ελληνικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να μην συμπεριλάβει τις 12 ομάδες της δεύτερης κατηγορίας στην κλήρωση της Τρίτης (5/1) που θα διεξαχθεί στα γραφεία στο Πάρκο Γουδί. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, στην κληρωτίδα θα έμπαιναν οι 12 σύλλογοι της SL2 και 8 ομάδες της πρώτης κατηγορίας, εκτός από την πρώτη εξάδα.

Πλέον, η ΕΠΟ είναι αναγκασμένη να αλλάξει άρδην το πρόγραμμα και την διαδικασία για το Κύπελλο Ελλάδας. Έτσι, το μεσημέρι της Τρίτης (5/1) στην κληρωτίδα θα μπουν οι ομάδες της Super League 1. Από τις 14 ομάδες, οι δύο θα περάσουν χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έξι ζευγάρια, από τα οποία θα προκύψουν ισάριθμοι νικητές που με την προσθήκη των δύο συλλόγων που δεν αγωνίστηκαν θα σχηματίσουν τους προημιτελικούς.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

Η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21 θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή μόνον των ΠΑΕ της Super League 1, καθώς με σημερινή επιστολή της η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 γνωστοποίησε στην ΕΠΟ ότι «αναφορικά με τη συμμετοχή ομάδων της Super League 2 στη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδος, τα μέλη θα επανέλθουν εντός δεκαημέρου προκειμένου να εισηγηθούν επί του θέματος λαμβάνοντας υπόψη τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα». Η απόφαση της Επιτροπής καθιστά πρακτικά αδύνατο τον περαιτέρω προγραμματισμό, αλλά και την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης, κατόπιν τούτου η συμμετοχή μόνον των ΠΑΕ της Super League 1 αποτελεί μοναδική δυνατότητα για τη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος. Για τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος θα τηρηθεί το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο των αγώνων της Super League 1.

Σε συνέχεια της από 4 Δεκεμβρίου 2020 επιστολής των FIFA και UEFA, που περιλαμβάνει τα σχόλιά τους για συγκεκριμένες διατάξεις του Νόμου 4726/2020, να ζητηθεί, κατόπιν του επακόλουθου σχετικού αιτήματός τους, από τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Ελ.Αυγενάκη η διοργάνωση κοινής συνάντησης το συντομότερο δυνατό, προκειμένου «να επισημανθούν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με στόχο την εναρμόνιση του Νόμου με τις υποχρεώσεις της ΕΠΟ ως ομοσπονδίας μέλους της FIFA και της UEFA».

Παρακολουθήστε σε live streaming από το κανάλι της ΕΠΟ στο Youtube την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας…



Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved