Φραντσέσκο Τότι: Ο «αιώνιος αρχηγός» επιστρέφει στη Ρόμα (video+photos)

Φραντσέσκο Τότι: Ο «αιώνιος αρχηγός» επιστρέφει στη Ρόμα (video+photos)

Ο Φραντσέσκο Τότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση της Ρόμα για να αναλάβει πόστο στην ομάδα που λάτρεψε και λατρεύτηκε όσο κανένας.

Μέλος της δεύτερης οικογένειάς του, της Ρόμα, αναμένεται να ξαναγίνει ο «αιώνιος αρχηγός» του συλλόγου, ο Φραντσέσκο Τότι.

Ο θρύλος των «τζιαλορόσι» είχε μείνει εκτός ομάδας λόγω των άσχημων σχέσεων με τον προηγούμενο ισχυρό άνδρα, Τζέιμς Παλότα. Ωστόσο, οι συνθήκες έχουν πλέον αλλάξει και η επιστροφή του έχει πλέον δρομολογηθεί.

Οι πρώτες συζητήσεις με τη νέα ιδιοκτήτρια οικογένεια, Φρέντκιν, έχουν ήδη γίνει, με τους ιδιοκτήτες να τον θέλουν ως… πρέσβη του συλλόγου και την εικόνα της προς τον κόσμο και τον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό κόσμο.

Τα δημοσιεύματα στην Ιταλία αναφέρουν πως ο ίδιος ο Φραντσέσκο Τότι θα ήταν περισσότερο ικανοποιημένος με μια πιο ενεργή θέση, όπως αυτή του τεχνικού διευθυντή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μπορέσει να… αρνηθεί την προοπτική επιστροφής στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Ο τελευταίος Αυτοκράτορας της Ρώμης

tottiromaaaa

Άλλωστε για τον Φραντσέσκο Τότι, η Ρόμα δεν ήταν ένα απλό παιχνίδι της ποδοσφαιρικής μοίρας. Μέσα του ήξερε πως το να μείνει στη συνείδηση των Ρωμαίων ως ο τελευταίος και αιώνιος Αυτοκράτορας και να την υπηρετήσει μέχρι τα δεύτερα «άντα» αποτελεί μεγαλύτερο παράσημο από το να την εγκαταλείψει για μερικές κούπες ακόμα στο βιογραφικό του. Ήταν μια απόφαση συνειδητή από έναν παίκτη-ηγέτη. Κι ας μην είχε η Ρόμα την αίγλη ή τις αγωνιστικές περγαμηνές της Γιουβέντους ή της Μίλαν. Της έμεινε αιώνια πιστός...

Από ποδοσφαιρικά μονοπάτια που έζησε (εύκολα και δύσκολα) και για τα οποία μόνο εκείνος γνωρίζει εάν θα είχε εκτοξευθεί σε (ευρωπαϊκούς) τίτλους η καριέρα του, σε περίπτωση που δεν απαρνιόταν για χάρη της αγαπημένης του Ρόμα τα μεγαλεία της Μαδρίτης ή της Μίλαν. Nαι κι αυτή τον ήθελε όταν ήταν στις μεγάλες της δόξες κι αυτός ξεπρόβαλε ως το next big thing του Calcio.

Κι όμως ο Τότι που κατέκτησε μόλις ένα ιταλικό πρωτάθλημα όταν ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα πήρε φύλλο πορείας για το «Ολίμπικο», αλλά έγινε Παγκόσμιος με την Ιταλία το 2006, κάθε φορά που ερχόταν το τεράστιο δίλημμα είχε έτοιμη την απάντηση: «Η Ρώμη είναι η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, οι άνθρωποι που αγαπώ. Η Ρώμη είναι η θάλασσα, τα βουνά, τα μνημεία. Αυτή η ομάδα, αυτή η πόλη, είναι όλη μου η ζωή». Γνήσιος Ρωμαίος μέχρι το τέλος κι ας έχασε πολύ μεγάλα ραντεβού. Ειδικά στο Champions League.

Έτσι είχε μάθει από την οικογένεια του στη γειτονιά Πόρτα Μετρόνια της Ρώμης και αυτό ανέφερε στη μητέρα του όταν το 1989 η Μίλαν έταξε λαγούς με πετραχήλια για να τον πάρει στο Σαν Σίρο αμούστακο. «Μένω Ρώμη». Τόσο απλά.

Η αφοσίωση στην ομάδα της πόλης του τον κατατάσσει αυτόματα σε μια ειδική κατηγορία που ξεπερνά τα όρια του ποδοσφαίρου, όπου όλα αγοράζονται. Αυτός είναι ο «Καπιτάνο». Ένα σύμβολο πίστης που όταν έβαλε στο ζύγι αυτό που οι περισσότεροι τοπ κλας παίκτες δεν θα σκεφτόντουσαν καν, γνώριζε πως είχε κατακτήσει πολλά περισσότερα από τους τίτλους που έχασε. Τον αιώνιο σεβασμό.

Ακόμα και την Δευτέρα (17/7/2017) που ανακοίνωσε το οριστικό «αντίο» από την οικογένεια των «τζιαλορόσι» μετά από 30 χρόνια παρουσίας στο... δεύτερο σπίτι του, όπως αποκάλεσε την αγαπημένη του Ρόμα, ο Φραντσέσκο Τότι έγραψε το τέλος εποχής με τον δικό του τρόπο...

Conheça a HISTÓRIA de FRANCESCO TOTTI

Francesco Totti ● Greatest of this generation

Francesco Totti - Top 10 Goals ever



Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved