Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτη φορά ερασιτεχνικές ομάδες, τελικός στο ΟΑΚΑ

Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτη φορά ερασιτεχνικές ομάδες, τελικός στο ΟΑΚΑ

Με την συμμετοχή ερασιτεχνικών ομάδων θα διεξαχθεί το Κύπελλο Ελλάδας της νέας σεζόν - Στο ΟΑΚΑ ο τελικός στις 18/5 σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ

Οι Κυπελλούχοι των ΕΠΣ θα συμμετέχουν για πρώτη φορά στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας βάσει της προκήρυξης της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με αυτήν θα γίνουν 130 αγώνες μέχρι τον τελικό που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 18 Μαϊού. Τόσο όμως για την ημερομηνία όσο και για την έδρα του τελικού στην προκήρυξη υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής για λόγους ανωτέρας βίας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι ομάδες της Super League θα μπουν στο θεσμό στην 4η φάση όπου θα σχηματιστούν όμιλοι.

Αναλυτικά η προκήρυξη:

Άρθρο 1: Προκήρυξη/Αρμοδιότητα

Η Προκήρυξη είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης μεταξύ της Ε.Π.Ο., ως διοργανώτριας, και των ομάδων της Super League, της Football League και των Κυπελλούχων Ομάδων των Ε.Π.Σ./Φιναλίστ που μετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδος. Η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε αυτόματα, χωρίς καμία επιφύλαξη, με την κατάθεση στην Ε.Π.Ο. της Δήλωσης Συμμετοχής Π.Α.Ε./Ομάδας. Αποδοχή της προκήρυξης με επιφύλαξη δεν γίνεται δεκτή και οδηγεί στην επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών βάσει του άρθρου 39 παρ. 2 του Κ.Α.Π.

Η αρμοδιότητα διεξαγωγής των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος ανήκει στην Επιτροπή Διοργανώσεων και στην Υποεπιτροπή Κυπέλλου Ελλάδος της Ε.Π.Ο. (εφεξής « η Επιτροπή»).

Άρθρο 2: Διατάξεις διεξαγωγής

Όλοι οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις:

α) των Κανόνων Παιχνιδιού, που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της FIFA

β) του Καταστατικού και των Κανονισμών της Ε.Π.Ο.

γ) των αποφάσεων της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίζουν ειδικά θέματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα.

Άρθρο 3: Δήλωση Συμμετοχής /Παράβολο

Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 και ώρα 15:00, Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στις ομάδες, μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Στην περίπτωση μη υποβολής δήλωσης συμμετοχής από υποχρεούμενη ομάδα επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 39 παρ. 2 του Κ.Α.Π.

Εξαιρούνται οι Κυπελλούχοι των Ε.Π.Σ. μόνο για την αγωνιστική περίοδο 2018 - 2019 καθώς και οι Φιναλίστ στην περίπτωση που πάρουν την θέση Κυπελλούχου ο οποίος δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην εν λόγω διοργάνωση.

Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα ισχύουν για όλους οι ποινές του ανωτέρω άρθρου.

Όσον αφορά τις Π.Α.Ε. της Football League, στη Δήλωση Συμμετοχής θα πρέπει:

να δηλωθεί εκτός της κύριας και εναλλακτικής έδρας και τρίτη έδρα προδιαγραφών Super League. Ομάδα της εν λόγω κατηγορίας που προκριθεί στην 6η Φάση (Προημιτελική) και εντεύθεν υποχρεωτικά θα κάνει χρήση αυτής της έδρας.

Όσον αφορά τις Ομάδες-Κυπελλούχες/Φιναλίστ των Ε.Π.Σ. στη Δήλωση Συμμετοχής θα πρέπει:

να δηλωθεί κύρια και εναλλακτική έδρα γήπεδο προδιαγραφών Γ΄ Εθνικής για την 1η και 2η Φάση, γήπεδο προδιαγραφών Football League για την 3η Φάση, καθώς και

τρίτη έδρα προδιαγραφών Super League. Ομάδα της εν λόγω κατηγορίας που προκριθεί στην 6η Φάση (Προημιτελική) και εντεύθεν υποχρεωτικά θα κάνει χρήση αυτής της έδρας.

Εάν δεν υπάρχει ανάλογο γήπεδο στην περιοχή ευθύνης της Ε.Π.Σ. που ανήκει η Ομάδα, τότε θα δηλώσει το πλησιέστερο σε αυτή γήπεδο που θα της παραχωρηθεί εκτός της Ε.Π.Σ. που ανήκει (άρθρο 78 παρ. του Καταστατικού), σύμφωνα με τα ισχύοντα αφού της το εγκρίνει η Ε.Ε./Ε.Π.Ο.

Η Δήλωση πρέπει να συνοδεύεται:

α) από το σχετικό παράβολο που καθορίσθηκε ως εξής:

- Για τις ομάδες της Super League: 5.000 €

 

- Για τις ομάδες της Football League: 3.000 €

 

- Για τις Ερασιτεχνικές Ομάδες: 500 €

β) Από βεβαίωση μη οφειλής από την Ε.Π.Ο. και τις οικείες Ε.Π.Σ. των Ομάδων.

Ομάδες που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς την Ε.Π.Ο. και τις Ενώσεις που ανήκουν, μέχρι την ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συμμετοχής θεωρείται ότι δεν υπέβαλλαν.

γ) Παραχωρητήριο Γηπέδου υποχρεωτικά για την αρχική έδρα καθώς και για την εναλλακτική (προαιρετικά). Στην περίπτωση των Ομάδων της Football League και τις Κυπελλούχες/Φιναλίστ των Ε.Π.Σ. εάν προκριθούν στην 6η Φάση (Προημιτελική) και εντεύθεν είναι υποχρεωμένες να αποστείλουν παραχωρητήριο γηπέδου προδιαγραφών Super League.

δ) Από την πρωτότυπη Κατάσταση Υγείας των ποδοσφαιριστών.

Άρθρο 4: Σύστημα διεξαγωγής αγώνων & Ημερομηνίες Κληρώσεων

Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία οι Ομάδες που δικαιούνται συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος, δεν λάβουν μέρος ή προκύψει μικρότερος αριθμός ομάδων σε κατηγορία από τον προβλεπόμενο, η Ε.Π.Ο., διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ανάλογα το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων.

Οι αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος εξελίσσονται και ολοκληρώνονται σε οκτώ (8) Φάσεις,

συμπεριλαμβανομένης και της διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα.

Οι συμμετέχουσες Π.Α.Ε./Ομάδες θα ενημερωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των κληρώσεων της κάθε Φάσης.

1η Φάση

Θα λάβουν μέρος οι πενήντα τρεις (53) Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ. Με κλήρωση θα περνάει μία (1) Ομάδα άνευ αγώνα στην επόμενη Φάση και οι υπόλοιπες πενήντα δύο (52) αφού χωριστούν σε τέσσερις (4) ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια θα δημιουργήσουν είκοσι έξι (26) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού θα προκύψουν είκοσι έξι (26) Ομάδες, οι οποίες μαζί με την μία (1) Ομάδα που θα περάσει άνευ αγώνα θα προκριθούν στην επόμενη Φάση. Το σύνολο των Ομάδων που θα προκριθούν για την 2η Φάση θα είναι είκοσι επτά (27).

Στη διαδικασία της κλήρωσης θα τοποθετηθούν οι Ομάδες σε τέσσερις (4) κληρωτίδες όπως διαχωριστούν βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.

Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη.

Στην εν λόγω Φάση εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 12 του Κ.Α.Π.

2η Φάση

Θα συμμετέχουν οι είκοσι επτά (27) Ομάδες που προκρίθηκαν από τη 1η Φάση. Με κλήρωση θα περνάνε πέντε (5) Ομάδες άνευ αγώνα στην επόμενη Φάση και οι υπόλοιπες είκοσι δύο (22) αφού χωριστούν σε δύο (2) ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια (ΒΟΡΡΑΣ-ΝΟΤΟΣ) θα δημιουργήσουν έντεκα (11) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού θα προκύψουν έντεκα (11) Ομάδες, οι οποίες μαζί με τις πέντε (5) Ομάδες που θα περάσουν άνευ αγώνα θα προκριθούν στην επόμενη Φάση. Το σύνολο των Ομάδων που θα προκριθούν για την 3η Φάση θα είναι δέκα έξι (16).

Στη διαδικασία της κλήρωσης θα τοποθετηθούν οι Ομάδες σε δύο (2) κληρωτίδες όπως διαχωρίστηκαν βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.

Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη.

Η Ομάδα που θα προκριθεί άνευ αγώνα από την 1η Φάση, δεν δύναται να συμπεριληφθεί στις 5 Ομάδες που θα προκριθούν άνευ αγώνα από την 2η Φάση.

Στην εν λόγω Φάση εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 12 του Κ.Α.Π.

3η Φάση

Θα συμμετέχουν οι δέκα έξι (16) Ομάδες που προκρίθηκαν από τη 2η Φάση και μαζί με τις δέκα έξι (16) Ομάδες της Football League θα δημιουργήσουν δέκα έξι (16) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού θα προκύψουν δέκα έξι (16) Ομάδες, οι οποίες θα προκριθούν στην Φάση των τριάντα δύο (32), (Φάση των Ομίλων).

Στη διαδικασία της κλήρωσης στη πρώτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι Ομάδες της Football League και στη δεύτερη κληρωτίδα οι Κυπελλούχες/Φιναλίστ Ομάδες των Ε.Π.Σ. Η κλήρωση των ζευγαριών θα ξεκινά από τη δεύτερη κληρωτίδα ώστε Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι υποχρεωτικά Κυπελλούχος/Φιναλίστ Ε.Π.Σ.

Στην εν λόγω Φάση εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 12 του Κ.Α.Π.

4η Φάση

Α. Διεξαγωγή/ Σύστημα Ομίλων

Θα λάβουν μέρος συνολικά τριάντα δύο (32) ομάδες, οι δεκαέξι (16) όπως θα προκύψουν από την 3η Φάση, και οι δεκαέξι (16) ομάδες της Super League.

Οι τριάντα δύο (32) ομάδες θα συγκροτήσουν οχτώ (8) Ομίλους των τεσσάρων (4) ομάδων. Οι όμιλοι θα απαρτίζονται από δύο (2) ομάδες της Super League και δύο (2) ομάδες από τις δέκα έξι (16) οι οποίες θα προκριθούν από την 3η Φάση.

Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της 4ης Φάσης, διασφαλίζει ρητώς, ότι οι ομάδες της Super League θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και ένα (1) εντός έδρας, και οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν δύο (2) αγώνες εντός έδρας και ένα (1) αγώνα εκτός έδρας, με τον εξής κλειδάριθμο:

1η Αγωνιστική: 1Χ2 - 4Χ3

2η Αγωνιστική: 3Χ1 - 2Χ4

3η Αγωνιστική: 3Χ2 - 4Χ1

Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί και θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών (3) αγωνιστικών ημερών.

Προκρίνονται στην 5η Φάση οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου.

Β. Διαδικασία Κλήρωσης της 4ης Φάσης

β.1. Στην πρώτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-2018 στις θέσεις 1 έως 8 της βαθμολογίας. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 1η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

β.2. Στη δεύτερη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2017-2018 στις θέσεις εννιά έως δεκατέσσερα (9 έως 14) και οι δύο (2) ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Football League. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 2η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

β.3.

α. Στην τρίτη κληρωτίδα από τις δέκα έξι (16) ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η Φάση, θα τοποθετηθούν οι οχτώ (8) πρώτες βαθμολογικά ομάδες της Football League όπως κατατάχθηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-2018. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 3η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται. Σε περίπτωση που ο αριθμός των Ομάδων της Football League είναι μικρότερος από οκτώ (8) ομάδες τότε δικαίωμα να συμπληρώσουν τις κενές θέσεις αποκτούν οι Ομάδες Κυπελλούχοι/Φιναλίστ των Ε.ΠΣ. ως εξής:

Ι) η ομάδα που θα έχει αγωνιστεί και στις δύο προηγούμενες Φάσεις,

ΙΙ) ανάλογα με την Κατηγορία (ανώτερη) που αγωνίζονταν κατά την περίοδο 2017-2018 και

ΙΙΙ) την βαθμολογική τους κατάταξη την εν λόγω περίοδο. Εδώ θα ισχύσουν τα βαθμολογικά κριτήρια ισοβαθμιών σε περισσότερους του ενός Ομίλου εάν ανήκουν στην ίδια Κατηγορία.

β. Στην τέταρτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι υπόλοιπες οχτώ (8) ομάδες. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 4η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

β.4.Η συγκρότηση των ομίλων θα ξεκινήσει από την 4η θέση και θα ολοκληρωθεί με την 1η θέση.

γ. Ισοβαθμίες

Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας των ομάδων για την τελική βαθμολογική κατάταξη κάθε ομίλου εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 5 έως 12 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π.

5η Φάση

Θα λάβουν μέρος οι δέκα έξι (16) ομάδες που προκρίθηκαν από τους αγώνες της 4ης Φάσης. Θα διεξαχθούν οκτώ (8) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Οι οχτώ (8) ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο θα συγκροτήσουν το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και οι υπόλοιπες οχτώ (8) ομάδες που κατέλαβαν την δεύτερη θέση θα συγκροτήσουν το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Κάθε ομάδα από το πρώτο γκρουπ θα κληρωθεί με μια ομάδα από το δεύτερο γκρουπ.

Ομάδες που προκρίθηκαν από τον ίδιο όμιλο, δεν θα αγωνιστούν μεταξύ τους.

Η διαδικασία της κλήρωσης θα διαμορφωθεί αναλόγως.

Γηπεδούχοι στον πρώτο αγώνα θα είναι οι ομάδες του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας και οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας.

Στην εν λόγω Φάση εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 12 του Κ.Α.Π.

Οι οχτώ (8) νικήτριες ομάδες προκρίνονται στην επόμενη Φάση.

6η Φάση

Θα λάβουν μέρος οι οκτώ (8) νικήτριες ομάδες που αναδείχθηκαν από την 5η Φάση. Θα διεξαχθούν τέσσερις (4) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας) χωρίς περιορισμούς στην κλήρωση.

Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Τα γήπεδα των αγώνων από αυτή τη Φάση έως και τον Τελικό Αγώνα θα είναι προδιαγραφών Super League.

Κάθε αλλαγή γηπέδου και γηπεδούχου με συμφωνία των ομάδων απαγορεύεται.

Στην εν λόγω Φάση εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 12 του Κ.Α.Π.

7η Φάση

Θα λάβουν μέρος τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες που αναδείχθηκαν από την 6η Φάση. Θα διεξαχθούν δύο (2) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας) χωρίς περιορισμούς στην κλήρωση.

Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη.

Κάθε αλλαγή γηπέδου και γηπεδούχου με συμφωνία των ομάδων απαγορεύεται.

Στην εν λόγω Φάση εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 12 του Κ.Α.Π.

Οι δύο (2) νικήτριες ομάδες προκρίνονται στον Τελικό Αγώνα.

Άρθρο 5: Τελικός Αγώνας Κυπέλλου

Η ημερομηνία διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα ορίζεται η 18/05/2019.

Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο Ο.Α.Κ.Α.

Η Ε.Π.Ο. δύναται να αποφασίσει για λόγους ανωτέρας βίας που αποκλείουν τη διεξαγωγή του, την ημέρα ή τον τόπο και να ορίσει νέα ημερομηνία και άλλο γήπεδο για την διεξαγωγή του Τελικού αγώνα, το οποίο θα πληροί το σύνολο των προϋποθέσεων για την ασφαλή διεξαγωγή του.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του Αγώνα, ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι), κατά την διαδικασία που προβλέπουν οι Κανόνες του Παιχνιδιού ( Laws of the Game).

Άρθρο 6: Επίλυση Διαφορών

Οι πάσης φύσεως διαφορές που ανακύπτουν από την εφαρμογή των κανονισμών και της Προκήρυξης και αφορούν:

α) Τις ομάδες της Super League , της Football League και των Κυπελλούχων των Ε.Π.Σ που μετέχουν στους αγώνες του Κυπέλλου και

β) Σε κάθε πρόσωπο που συνδέεται με αυτές με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα, επιλύονται μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Με τη δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο και την αποδοχή της παρούσας οι ομάδες συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς δικαστικά και δικαιοδοτικά όργανα της Ε.Π.Ο. για την επίλυση όλων των διαφορών. Οι ομάδες έχουν υποχρέωση να μην υποβάλλουν προς επίλυση διαφορές ενώπιον των πολιτικών Δικαστηρίων, εφόσον ανήκουν σ΄ αυτές που υπάγονται στην δικαιοδοσία των δικαστικών και δικαιοδοτικών οργάνων της Ε.Π.Ο.. Σε περίπτωση παράβασης των όσων ορίζονται στο παρόν άρθρο, τότε εφαρμόζονται οι προβλέψεις του άρθρου 35 του Κ.Α.Π.

Άρθρο 7: Πρόγραμμα και Ώρες αγώνων

Οι αγώνες ορίζονται και διεξάγονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κληρώσεων.

Η διεξαγωγή των αγώνων δύναται να πραγματοποιούνται κατά τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή.

Οι ώρες έναρξης των αγώνων θα καθορίζονται από τη Διοργανώτρια.

Για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων της κάθε Φάσης οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται αποκλειστικά και εγκαίρως μετά από απόφαση της Επιτροπής, μόνο από την Ε.Π.Ο.

Άρθρο 8: Γήπεδα Αγώνων

Τα γήπεδα/έδρες των ομάδων που μετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδος 2018- 2019 θα πρέπει να πληρούν, υποχρεωτικά τις κάτωθι προϋποθέσεις:

α) Να διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης

β) Να έχουν νόμιμα παραχωρηθεί στις Π.Α.Ε./Ομάδες που θα τα χρησιμοποιήσουν ως κύρια και εναλλακτική έδρα

γ) Να πληρούν τους όρους, που προβλέπουν οι διατάξεις του Καταστατικού, οι διατάξεις του Κ.Α.Π., οι διατάξεις των Κανόνων Παιχνιδιού και οι διατάξεις του Κανονισμού Γηπέδων και Ασφάλειας και Προστασίας των Αγώνων περί γηπέδων και αρμοδιοτήτων της διοργανώτριας.

Για όλα τα ανωτέρω αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνη είναι η γηπεδούχος Ομάδα.

Άρθρο 9: Προπονητές

Οι Π.Α.Ε./ Ομάδες (κατηγορίας Super League, Football League και Κυπελλούχοι των Ε.Π.Σ.) που συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδος υποχρεούνται να τηρούν τις διατάξεις που αναγράφονται στα οικεία άρθρα του Κ.Α.Π. και του Κανονισμού Προπονητών.

Άρθρο 10: Συμμετοχή Κυπελλούχων Ομάδων των Ε.Π.Σ.

 

Όλες οι Κυπελλούχες/Φιναλίστ Ομάδες των Ε.Π.Σ. θα συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδος την αγωνιστική περίοδο 2019 - 2020 και ως εκ τούτου οι Ε.Π.Σ. θα πρέπει να τους ανακοινώσουν εγκαίρως στην Ε.Π.Ο.

Άρθρο 11: Συμμετοχή ποδοσφαιριστών

 

Η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα, στη 18άδα για τις ομάδες της Α΄ και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι (20) ετών είναι υποχρεωτική, από την πρώτη Φάση μέχρι και τον Τελικό Αγώνα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των δηλωμένων ποδοσφαιριστών. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεώς τους. Για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 εντάσσονται στην κατηγορία αυτή οι γεννηθέντες από 01.01.1999 και εντεύθεν. Ο έλεγχος γίνεται από τον διαιτητή του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση η καταστρατήγηση από τις ομάδες της συγκεκριμένης παραγράφου της Προκήρυξης επιφέρει τις κυρώσεις του άρθρου 21 παρ. 3 Ι και ΙΙ σε συνδυασμό με το άρθρο 23 παρ. 1 του Κ.Α.Π.

Άρθρο 12: Εμπορικά / Τηλεοπτικά δικαιώματα

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2018 - 2019 η ΕΠΟ έχει το αποκλειστικό δικαίωμα της, άνευ όρων, ελεύθερης και απόλυτης κατά την κρίση της, χρήσης των χορηγικών, εμπορικών και ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων, της διοργάνωσης. Τα σχετικά με τα εμπορικά δικαιώματα που αναφέρονται στο Παράρτημα Α, η Ε.Π.Ο. ως διοργανώτρια έχει το δικαίωμα επιλογής αγώνων στους οποίους θα κάνει χρήση των εμπορικών δικαιωμάτων στις φάσεις 1 έως 3.

Ειδικά για τον Τελικό Αγώνα η Ε.Π.Ο. κατέχει το σύνολο των εμπορικών δικαιωμάτων.

Επίσημος χορηγός της διοργάνωσης είναι η COSMOTE. Οι συμμετέχουσες Π.Α.Ε. της Super League και Football League, αλλά και τα Ερασιτεχνικά Σωματεία που μετέχουν, υποχρεούνται στην ακριβή τήρηση των όρων του Παραρτήματος «Α» της παρούσης, όπως αυτά περιγράφονται και αναπτύσσονται από την 1η φάση της διοργάνωσης, μέχρι και τον τελικό αγώνα.

Η ΕΠΟ κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα της εκμετάλλευσης των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών δικαιωμάτων της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τηλεοπτικός πάροχος για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 είναι η COSMOTE TV και κατέχει το σύνολο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όλης της διοργάνωσης, και μετάδοσης αυτών μέσω της υπηρεσίας ή και σε οποιονδήποτε τρίτο, με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο μετάδοσης, εν όλο ή εν μέρει, όπως ενδεικτικά συσκευή τηλεόρασης, Η/Υ, tablet, κινητό τηλέφωνο.

Στα τηλεοπτικά δικαιώματα συμπεριλαμβάνονται και αυτά της διαδικτυακής τηλεόρασης WEB TV.

Τα Ραδιοφωνικά δικαιώματα τα διαχειρίζεται αποκλειστικά η διοργανώτρια κατά την ελεύθερη κρίση της και σύμφωνα με αποφάσεις της Ε.Ε./Ε.Π.Ο.

Άρθρο 13: Διοργάνωση Αγώνων

Όλοι οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος από την 3η Φάση μέχρι και τον Τελικό Αγώνα, οργανώνονται και διεξάγονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Παράρτημα B «Οργανωτικό εγχειρίδιο Κυπέλλου» της προκήρυξης, που θα εκδοθεί μετά το τέλος της 2ης Φάσης της Διοργάνωσης. Οι συμμετέχουσες Π.Α.Ε./Ομάδες υποχρεούνται στην τήρηση των όρων του εν λόγω Παραρτήματος B.

Άρθρο 14: Τελική Διάταξη

Η Οικονομική Εγκύκλιος της ΕΠΟ, τα Παραρτήματα «Α» και «Β» και οι σχετικές αποφάσεις της Ε.Ε./Ε.Π.Ο. αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας Προκήρυξης, την οποία και συμπληρώνουν.

Για ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη αυτή, από την Οικονομική εγκύκλιο και από τις διατάξεις των Κανονισμών της ΕΠΟ, θα αποφασίζει, στο πλαίσιο του καταστατικού και του ορθού και δίκαιου, η Ε.Ε./Ε.Π.Ο.

 



Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved