Η διαδικασία επιλογής των Ποδοσφαιριστών για το πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη φιλία»

Η διαδικασία επιλογής των Ποδοσφαιριστών για το πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη φιλία»

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Κοινωνικού Παιδικού Προγράμματος  «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» ανακοίνωσε στις 21 Μαρτίου 2017, την έναρξη του «Friendship Relay», τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία κάθε μία από τις 64 χώρες που συμμετέχουν στη διοργάνωση, θα επιλέξει το παιδί που θα την αντιπροσωπεύσει.

Ειδικότερα, η Οργανωτική Επιτροπή, σε συνεργασία με ποδοσφαιρικές ακαδημίες και μέσα ενημέρωσης από την κάθε χώρα, θα επιλέξει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που ως πρεσβευτές θα εκπροσωπήσουν τις χώρες τους τη φετινή χρονιά.

Κάθε χώρα θα στείλει έναν εκπρόσωπο επιλέγοντας ανάμεσα σε παιδιά που είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου, αγόρια και κορίτσια, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Οι θέσεις των Πρεσβευτών από κάθε συμμετέχουσα χώρα προσδιορίστηκαν κατά τη διάρκεια της Ανοιχτής Κλήρωσης, όπου όλοι οι παίκτες ομαδοποιήθηκαν σε 8 μικτές διεθνείς ομάδες φιλίας: Κόκκινη, Πράσινη, Κυανη, Κίτρινη, Μπλε, Μωβ, Λευκή και Πορτοκαλί. Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα πρέπει να είναι πρόθυμα να υποστηρίξουν βασικές ανθρώπινες αξίες, όπως την ειρήνη, την ισότητα και τη φιλία μεταξύ των παιδιών της ηλικίας τους. Η Οργανωτική Επιτροπή όρισε νεαρούς προπονητές για κάθε ομάδα, επιλέγοντας συμμετέχοντες από τις προηγούμενες σεζόν.

Ο Stefan Maksimovic (14 ετών, Σερβία), θα είναι ο νεαρός προπονητής της Κόκκινης Ομάδας Φιλίας, και θα έχει στην ομάδα του έναν παίκτη από τη Μεγάλη Βρετανία και έναν από την Πορτογαλία, την τελευταία νικήτρια όμαδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου UEFA. Η Κόκκινη Ομάδα Φιλίας θα περιλαμβάνει επίσης παίκτες από την Ελβετία, την Ουκρανία, την Πολωνία, την Κροατία, τη Λευκορωσία και το Μεξικό.

Προπονήτρια της Πράσινης Ομάδας Φιλίας – και μοναδικό κορίτσι ανάμεσα στους προπονητές – θα είναι η Elvira Herzog (16 ετών, Ελβετία). Στην ομάδα της θα έχει νεαρούς ποδοσφαιριστές από τρεις ηπείρους - την Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Ειδκότερα, η Πράσινη Ομάδα Φιλίας θα αποτελείται από παίκτες από την Ιαπωνία, το Βιετνάμ, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, τις ΗΠΑ, τη Ρουμανία και τη Σερβία, ενώ ο τερματοφύλακας της ομάδας θα προέρχεται από το Ουζμπεκιστάν. "Πιστεύω ότι οι προπονητές πρέπει να διαθέτουν ορισμένες δεξιότητες για να είναι σε θέση να μοιράζουν ρόλους στους συμπαίκτες τους. Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να εφαρμόσουν τη σωστή προσέγγιση για να χτίσουν ομαδικό πνεύμα και να επιλέξουν στυλ παιχνιδιού», είπε η Ελβίρα σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της κλήρωσης.

Ο Igor Khrytsyuk (14 ετών, Ουκρανία), ο νεαρός προπονητής της Κυανής Ομάδας Φιλίας, θα έχει στην ομάδα του παίκτες από την Ολλανδία, την Ουρουγουάη, την Κιργιζία, το Τατζικιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία της Γκάνας και έναν τερματοφύλακα από το Ιράκ.

Η Κίτρινη Ομάδα Φιλίας, με επικεφαλή τον πιο έμπειρο νεαρό προπονητή Φελίπε Σοάρες (17 ετών, παίκτη της FC Benfica, από την Πορτογαλία), θα απαρτίζεται από εκπροσώπους από τέσσερις διαφορετικές ηπείρους. Ο Felipe ανέφερε ότι του αρέσει η ποικιλομορφία των χωρών και επεσήμανε ότι ο αμυντικός από την Ισλανδία φαίνεται σαν μια καλή επιλογή, διότι οι παίκτες από τη χώρα αυτή είναι συνήθως ψηλοί και σε καλή φυσική κατάσταση. Οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας θα προέρχονται από τη Βενεζουέλα, την Αρμενία, τη Σλοβενία ​, το Πακιστάν, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Κορέα. Ο Felipe αναμένει ότι τον ρόλο του τερματοφύλακα θα παίξει ο νεαρός πρεσβευτής από μία από τις πολυπληθέστερες χώρες του κόσμου, την Ινδία.

Ο νεότερος προπονητής της πέμπτης σεζόν του F4F είναι ο Charlie Sui (12 ετών, Κίνα), και στην Μπλε Ομάδα Φιλίας θα έχει μαζί του έναν συμπατριώτη του από την Κίνα. Οι νεαροί πρεσβευτές από τη Γαλλία, τη Μοζαμβίκη, το Καζακστάν, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, το Βέλγιο θα είναι οι υπόλοιποι παίκτες της Μπλε Ομάδας, ενώ ο τερματοφύλακας θα είναι από την Εσθονία.

Μεγάλος τυχερός της Ανοιχτής Κλήρωσης ήταν ο Brendon Shabani (15 ετών, από το Ηνωμένο Βασίλειο), ο οποίος θα είναι ο προπονητής της Μωβ Ομάδας Φιλίας. Κι αυτό γιατί στην ομάδα του έχει τους νέους ποδοσφαιριστές από δύο χώρες που έχουν κερδίσει Παγκόσμιο Κύπελλο  - τη Βραζιλία, πέντε φορές νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και τη Γερμανία – τέσσερις φορές νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μαζί με έναν τερματοφύλακα από το Τουρκμενιστάν, η Μωβ Ομάδα θα ενώσει νέους αθλητές από την Τουρκία, τη Συρία, τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Τανζανία.

Ο Mikhail Babich (16 ετών από τη Ρωσία) και προπονητής της Λευκής Ομάδας Φιλίας θα έχει μαζί του εκπροσώπους από τρεις διαφορετικές ηπείρους - την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη. «Η συμμετοχή του Ιταλού πρεσβευτή στην ομάδα μου είναι πολύ ελπιδοφόρα. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ιταλίας έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο τέσσερις φορές και είμαι βέβαιος ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν ξανά το ίδιο στη Ρωσία το 2018», είπε ο Mikhail. Οι υπόλοιποι παίκτες της Λευκής Ομάδας φιλίας θα είναι από το Ιράν, τη Δανία, την Αυστρία, τη Σλοβακία, την Αίγυπτο και την Αλγερία. Η τελευταία επιλογή της κλήρωσης έφερε στην ομάδα του Mikhail έναν τερματοφύλακα από τη Ρωσία. "Οι Ρώσοι τερματοφύλακες έχουν παραδοσιακά καλές δεξιότητες και μια μεγάλη κληρονομιά. Ο μόνος τερματοφύλακας στην ιστορία που έλαβε βραβείο ποδοσφαίρου για την προσωπική του απόδοση ήταν ο Lev Yashin - ο θρύλος της Ντιναμό Μόσχας", είπε ο νεαρός σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της κλήρωσης.

Ο Rene Lampert (15 ετών, Σλοβενία), ο νεαρός προπονητής της Πορτοκαλί Ομάδας Φιλίας θα συνεργαστεί με παίκτες από την Ισπανία, την Αργεντινή, τη Σιγκαπούρη, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βολιβία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Βουλγαρία και έναν τερματοφύλακα από τη Λιβύη.

Όλοι οι νέοι ποδοσφαιριστές θα είναι πρεσβευτές των αξιών του θεσμού και θα συναντηθούν στην Αγία Πετρούπολη κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F4F και το Διεθνούς Παιδικού Φόρουμ F4F 2017 από τις 26 Ιούνιου έως τις 3 Ιούλιου. Μετά τις εκδηλώσεις, όλοι οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το FIFA Confederations Cup Final 2017, που θα φιλοξενηθεί στο Στάδιο Αγία Πετρούπολη, στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία.

Πληροφορίες

Το Διεθνές Παιδικό Κοινωνικό Πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» πραγματοποιείται από την PJSC Gazprom στα πλαίσια του προγράμματος «Gazprom για παιδιά». Το πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» στοχεύει στην ανάπτυξη του παιδικού ποδοσφαίρου, στην ενίσχυση της ανοχής και του σεβασμού προς διαφορετικούς πολιτισμούς και εθνικότητες των παιδιών από διαφορετικές χώρες. Οι βασικές αξίες, που υποστηρίζουν και προωθούν οι συμμετέχοντες, είναι η φιλία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, η υγεία, η ειρήνη, η αφοσίωση, η νίκη, οι παραδόσεις και η τιμή.

Η σημαντικότερη εκδήλωση του προγράμματος είναι το Διεθνές Παιδικό Φόρουμ «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία», που συγκεντρώνει νεαρούς παίκτες ποδοσφαίρου από όλο τον πλανήτη, οι οποίοι συζητούν με εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης και γνωστούς ποδοσφαιριστές για ζητήματα τήρησης των αξιών σε όλο τον κόσμο.

Το ειδικό βραβείο του προγράμματος «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» είναι το Κύπελλο των Εννέα Αξιών. Είναι ένα μοναδικό τρόπαιο που απονέμεται κάθε χρόνο σε ένα από τα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά σωματεία για την υλοποίηση των κοινωνικών πρωτοβουλιών που ενσωματώνουν στη ζωή τις αξίες του προγράμματος. Ο νικητής επιλέγεται από τους νεαρούς πρεσβευτές του προγράμματος μέσω ψηφοφορίας, η οποία διεξάγεται σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία».

Χιλιάδες συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα κάθε χρόνο. Από τη θέσπιση του προγράμματος έως σήμερα η γεωγραφική έκτασή του έχει αυξηθεί σημαντικά, από 8 χώρες το 2013 σε 64 χώρες το 2017. Εκατοντάδες νεαροί ποδοσφαιριστές γίνονται πρεσβευτές του κινήματος «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» και των αξιών του στις χώρες τους. Το σύμβολο του προγράμματος «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία», το Βραχιόλι της Φιλίας, το φοράνε πάνω από 400 χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων παιδιά, ενήλικες, διάσημοι αθλητές και δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, πολιτικοί και πρόεδροι διαφόρων χωρών.

Οι χώρες που συμμετέχουν το 2017 είναι οι εξής: Αίγυπτος, Αζερμπαϊτζάν, Αλγερία, Αργεντινή, Αρμενία, Αυστρία, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Βιετνάμ, Βολιβία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Γκάνα, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ινδία, Ιράκ, Ιράν, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καζακστάν, Κίνα, Κιργιστάν, Κορέα, Κροατία, Λετονία, Λευκορωσία, Λιβύη, Λιθουανία, Μεξικό, Μοζαμβίκη, Μπαγκλαντές, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Πακιστάν, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Σκόπια, Συρία, Τανζανία, Τατζικιστάν, Τουρκία, Τουρκμενιστάν, Τσεχία και Φινλανδία.

 

Η Gazprom είναι μια παγκόσμια εταιρεία ενέργειας με κύριες δραστηριότητες την εξερεύνηση, την παραγωγή, τη μεταφορά, την αποθήκευση, την επεξεργασία και την πώληση φυσικού αερίου (μεταξύ άλλων και ως καύσιμο για κινητήρες), συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου, καθώς και την παραγωγή και εμπορία θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη Ρωσία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, την Κεντρική, τη Νότια καθώς και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Η Gazprom είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο όσον αφορά το μέγεθος των αποθεμάτων φυσικού αερίου και τον όγκο της παραγωγής του. Το φυσικό αέριο που παράγει παρέχεται σε Ρώσους καταναλωτές, αλλά και σε περισσότερες από 30 χώρες. Η Gazprom είναι μια από τις τέσσερις κορυφαίες ρωσικές εταιρείες παραγωγής πετρελαίου, κατέχει την πρώτη θέση στη Ρωσία από άποψη εγκατεστημένης ισχύος στην παραγωγή θερμικής ηλεκτρικής ενέργειας και έχει την πρώτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή θερμικής ενέργειας.

Μαζί με την ταχεία ανάπτυξη των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της, η Gazprom δίνει μεγάλη έμφαση σε κοινωνικά έργα. Η εταιρία παρέχει υποστήριξη σε πολλές αθλητικές οργανώσεις και δραστηριότητες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Αυτά ζητά η FIFA από την ΕΠΟ - Οι 6 αναγκαίες αλλαγές για την αποφυγή του Grexit
Αυτά ζητά η FIFA από την ΕΠΟ - Οι 6 αναγκαίες αλλαγές για την αποφυγή του Grexit
Χάρρυ Κλυνν: Πότε και που θα γίνει η κηδεία του
Χάρρυ Κλυνν: Πότε και που θα γίνει η κηδεία του
Παναθηναϊκός: Μόνο… εξωτερικό ο Κουρμπέλης
Παναθηναϊκός: Μόνο… εξωτερικό ο Κουρμπέλης
Ξάνθη: «Τέλος» ο Λουσέρο
Ξάνθη: «Τέλος» ο Λουσέρο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης