Τελικά ποιος κέρδισε ο Κοντονής ή ο... Γκιρτζίκης;
SHARE

Τελικά ποιος κέρδισε ο Κοντονής ή ο... Γκιρτζίκης;

Τα βασικά συμπεράσματα που βγαίνουν έπειτα τη διαφαινόμενη συμφωνία μεταξύ Κοντονή-FIFA-EΠΟ για την αποφυγή του ποδοσφαιρικού Grexit.

Ο αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου αποφεύχθηκε. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τις κινήσεις που δρομολογούνται έπειτα από τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή με τον εντεταλμένο της FIFA, Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Όλα δείχνουν ότι το Κύπελλο θα αρχίσει πάλι και θα ολοκληρωθεί με παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και με την έλευση ξένων διαιτητών ειδικά εάν το ζευγάρι του τελικού είναι ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Ποιος όμως ήταν ο κερδισμένος και ποιος ο χαμένος της συμφωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών;

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι τα εξής:

α) Στη συνάντηση των εμπλεκόμενων δεν έπεσε στο τραπέζι ούτε το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, αλλά ούτε και οι αλλαγές στην ΚΕΔ.

β) Πέρασε της... FIFA καθώς το Κύπελλο θα αρχίσει πάλι έστω και χωρίς κόσμο.

γ) Δεν ειπώθηκε το παραμικρό για παραιτήσεις μελών της ΕΠΟ ή ακόμα και παραίτησης του ίδιου Γκιρτζίκη.

δ) Αυτό που επί της ουσίας κέρδισε ο Κοντονής είναι να ερευνηθεί (αρχικά) από την Επιτροπή Δεοντολογίας κατά πόσο οι 7 διωκόμενοι της ΕΠΟ μπορούν να συνεχίσουν να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο χωρίς να είναι όμως σίγουρο ότι θα απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο.

ε) Αλλαγές στον κώδικα Δεοντολογίας που θα ανοίξουν το δρόμο στην αρμόδια Επιτροπή να ελέγξει υποθέσεις και πριν το 2014. Κι αυτό μπορεί να το αποφασίσει το ίδιο το ΔΣ... χθες χωρίς να περιμένει την Γενική Συνέλευση.

Από τη σούμα φαίνεται ξεκάθαρα ότι το κυβερνητικό «ούτε βήμα πίσω» δεν ίσχυσε κι αυτό διότι καμία αυτοκάθαρση της ΕΠΟ δεν έγινε ούτε και παραιτήθηκε κανείς.

Με παρέμβαση της FIFA θα περάσει από κόσκινο όλο το καταστατικό και οι κανονισμοί λειτουργίας επιτροπών της ΕΠΟ και απλώς θα ανοίξει άμεσα ο δρόμος να διερευνηθούν σε πειθαρχικό επίπεδο όσα πρόσωπα αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Το γεγονός και μόνο ότι το υφυπουργείο Αθλητισμού εστίασε στους 7 της «εγκληματικής οργάνωσης» και όχι συνολικά στις δικαστικές υποθέσεις όπου ο αριθμός κατηγορούμενων μεγαλώνει, αποτελεί ένα θέμα.

Κι αυτό διότι για τους 7 εμπλεκόμενους στους οποίους βασίζεται η συμφωνία για την αποφυγή του Grexit δεν έχει επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος από τον ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη.

Ήδη σχολιάζεται πως δύσκολα θα πάρει άλλη απόφαση η Επιτροπή Δεοντολογίας σε σχέση με την απόφαση του ανακριτή από την ώρα που θα έχει τη δικογραφία στα χέρια της και πάει λέγοντας.

Πως κλείστηκε μια τέτοια συμφωνία αφού κανείς δεν εξασφαλίζει (ακόμα) την απομάκρυνση των «7»;

Έγινε τελικά μία τρύπα στο νερό; Έγινε κωλοτούμπα και συμβιβασμός όπου θυσιάστηκαν συγκεκριμένα πρόσωπα;

Το αν η μπουγάδα της κάθαρσης εκ μέρους της πολιτείας είναι ημιτελής και είχε αποτέλεσμα θα φανεί πολύ σύντομα. 

Και κάτι άλλο: Στο deal δεν έπεσαν και οι αλλαγές στις διατάξεις των αθλητικών νόμων που παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο ως… δικλίδα για τον ερχομό του κλιμακίου της FIFA για να βάλει σε τάξη αυτά που κρύβει κάτω από το χαλί στο καταστατικό της η ΕΠΟ;

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Γκουαρντιόλα: «Δεν μας τρομάζει πλέον το Όλντ Τράφορντ»!
Γκουαρντιόλα: «Δεν μας τρομάζει πλέον το Όλντ Τράφορντ»!
Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο Παλάτι των Βερσαλλιών (vids)
Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο Παλάτι των Βερσαλλιών (vids)
Μόνο αγάπη και σεβασμό για το αιώνιο θύμα του friendzone τον Jorah Mormont
Μόνο αγάπη και σεβασμό για το αιώνιο θύμα του friendzone τον Jorah Mormont
To OnBet έρχεται με νέες… βόμβες (video)
To OnBet έρχεται με νέες… βόμβες (video)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies