Μπέος: «Θέμα ημερών να πέσει η χούντα»!

Μπέος: «Θέμα ημερών να πέσει η χούντα»!

Σε καταγγελίες κατά του πολιτικού συστήματος με ιδιαίτερα καυστικό λόγο, προχώρησε ο Αχιλλέας Μπέος.

Ο πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου παραχώρησε συνέντευξη – μονόλογο στον ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου «Marconi Radio 96,1 F.M.» μέσα από τις φυλακές Ναυπλίου που κρατείται εξαιτίας της ανάμειξής του με τα στημένα, όπου αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες που βιώνει, εξαπολύοντας παράλληλα μύδρους εναντίον του σωφρονιστικού, αλλά και του πολιτικού συστήματος.

«Έχω αδιάσειστα στοιχεία που πολλοί δεν κοιμούνται γιατί γνωρίζουν ότι τα έχω», τόνισε χαρακτηριστικά για την υπόθεσή του, υπογραμμίζοντας πως γι αυτά θα μιλήσει ανοιχτά στους πολίτες του Βόλου, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει για μία ακόμα φορά «παράνομη» την κράτησή του, υποστηρίζοντας πως θα τραβήξει την υπόθεση, ακόμη κι αν δεν έχει να… φάει!

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Αχιλλέα Μπέου:

«Θα βγω πιο δυνατός»

«Θα βγω πιο δυνατός απ' ότι μπήκα, γιατί έχω υποχρέωση να παλέψω και να αγωνιστώ απέναντι σ' αυτά τα σκουλήκια, σ' αυτά τα υποκείμενα που οδήγησαν την χώρα εδώ πέρα και που έκαναν ένα μεγάλο κακό, ένα πολύ μεγάλο κακό, χωρίς λόγο και αιτία, στον Αχιλλέα τον Μπέο αλλά και μεγαλύτερο κακό στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, το κάμαρι της Μαγνησίας. Γιατί έτσι γουστάρανε, γιατί έτσι θέλανε, γιατί βρήκανε έναν στόχο να υλοποιήσουν μέσα από αυτή την αλητεία τα σχέδιά τους».

«Θέμα ημερών να πέσει η χούντα»

«Και θέλω να πω ότι όλες οι χούντες κάποτε πέφτουνε. Και η συγκεκριμένη χούντα είναι θέμα ημερών ότι θα πέσει. Γιατί είναι ντροπή, είναι μεγάλη ντροπή, το είχε πει εξάλλου και ο αείμνηστος ο Ανδρέας ο Παπανδρέου, γιατί γι' αυτόν τον πολιτικό και άνθρωπο, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, είχε πει ότι και οι "κρίνοντες κρίνονται" και "τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες". Που να φανταζόταν εκεί που βρίσκεται τώρα ψηλά, ότι η δεύτερη τουλάχιστον ατάκα, θα αφορούσε την κυβέρνηση του γιού του, του Γιώργου του Παπανδρέου».

«Έχουν χάσει τον ύπνο τους»

«Ένιωσα την ανάγκη να μιλήσω, για να δώσω χρόνια πολλά και όχι να δώσω μια συνέντευξη. Γιατί η πρώτη συνέντευξη που θα δώσω θα είναι στον Βόλο και θα είναι ανοιχτή. Θα μάθει ο κόσμος την αλήθεια, θα μάθει πολλά πράγματα που δεν ξέρουν, θα μάθει τί έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση και πιστέψτε με έχω ακράδαντα στοιχεία, που πολλοί ίσως δεν κοιμούνται γιατί γνωρίζουν ότι τα έχω. Δεσμεύομαι λοιπόν ότι όλη η αλήθεια θα ακουστεί στον Βόλο όταν θα βγω. Και να είναι σίγουροι ότι κάποτε θα βγω. Είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν, δεν μπορούν να με κρατήσουν εδώ».

«Παράνομη η κράτησή μου»

«Ένας πολίτης όταν κάνει κάποια παρανομία είναι πολύ εφικτό, αντιμετωπίζεται και μπορείς ας πούμε να το προσδιορίσεις και να βγάλεις κάποια συμπεράσματα. Όταν όμως παρανομεί το ίδιο κράτος και η ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει προσδιορισμός. Απλά κάποια στιγμή δεν θα μπορούν να το κάνουν αυτό άλλο. Δεν υπάρχει. Εγώ θεωρώ, τόσο και οι δικηγόροι μου, όσο και όλοι όσοι δουλεύουν πάνω σε αυτή την αδικία, γιατί μιλάμε για μια τεράστια αδικία, τονίζουμε ότι η κράτησή μου είναι παράνομη. Όταν όμως το ίδιο το κράτος και η Δικαιοσύνη παρανομεί, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Εύχομαι όμως κάποια στιγμή, γιατί αυτό εύχομαι, να βρεθούν έντιμοι, που υπάρχουν πολλοί έντιμοι και να με κρίνουν έντιμοι δικαστές.
Αυτή η υπόθεση δεν θα εκδικαστεί ποτέ. Γιατί δεν υπάρχει υπόθεση. Δεν υπάρχει αδίκημα. Στα δικαστήρια πας και δικάζεσαι όταν υπάρχει κάποιο αδίκημα, εδώ δεν υπάρχει αδίκημα. Είναι άκυρη όλη η διαδικασία. Άκυρη, παράνομη.

Προφανώς αυτοί οι άνθρωποι που συνεχίζουν και επιμένουν να παρανομούνε, δεν ξέρουν ότι το σώμα του Αχιλλέα Μπέου έχουν φυλακίσει. Το μυαλό του, την σκέψη του, εγώ είμαι ελεύθερος, εκφράζομαι ελεύθερα και αντιμετωπίζω τα πράγματα ελεύθερα. Το σώμα μου έχουν φυλακίσει».

«Μίσησα την πατρίδα μου»

«Πραγματικά θέλω να πω, αυτό που συνέβη σε εμένα προσωπικά και στην οικογένειά μου, μου δημιούργησε ένα μίσος κατά της πατρίδας, με κάνανε να μισήσω την πατρίδα. Η αγάπη όμως του κόσμου, πραγματικά είναι ένα πρωτόγνωρο για μένα πράγμα και τους ευχαριστώ. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήθελα να πάρω τηλέφωνο, να πω, να εκφράσω την αγάπη που μου δείχνουν και εγώ και να δώσω και χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο».

«Όχι ρε μάγκες, η πατρίδα είναι και δικιά μου»

«Κάθισα και σκέφτηκα πολύ. Γράμματα, τηλεγραφήματα, κάρτες, η γυναίκα μου μετά από μήνες λειτούργησε το facebook και έχει πάρει πάνω από 1.500 τόσα μηνύματα, με έχουν συγκινήσει. Γιατί είδα πραγματικά ότι ο κόσμος δεν μπορεί να ξεχάσει δύο πράγματα που έκανα στον Βόλο και το σημαντικότερο ότι δεν τους είπα ποτέ ψέματα. Και αυτός είναι ο λόγος που ξανασκέφτηκα και είπα: "Όχι ρε μάγκες, η πατρίδα αυτή είναι και δικιά μου, δεν είναι δικιά σας. Δεν την βρήκατε. Δεν είναι δικό σας μαγαζί. Και θα πολεμήσω γι' αυτό το πράγμα. Και η αγάπη του κόσμου με οδήγησε να αλλάξω τις αρχικές μου σκέψεις και τοποθετήσεις.

Να είστε σίγουροι ότι θα αγωνιστώ γι' αυτό το σάπιο σύστημα, το αρρωστημένο αυτό πολιτικό σύστημα, που δημιούργησε αυτά τα έκτροπα, που οδήγησε αυτή την Ελλάδα και τον περήφανο λαό της στην κατάσταση που ζει σήμερα.

Τα τελευταία 60 χρόνια, αυτή την π….α την πατρίδα μου, την κυβερνάει Παπανδρέου, Καραμανλής. Λες και είναι μαγαζί τους. Λες και δεν υπάρχουν άλλοι Έλληνες πολιτικοί, άλλοι Έλληνες πολίτες, άνθρωποι ικανοί να οδηγήσουν αυτή την χώρα κάπου, σε ένα καλύτερο αύριο. Λες και είναι μαγαζί τους. Που το βρήκατε ρε; Πάρτε δρόμο από εδώ ρε κλέφτες. Αφήστε αυτή την πατρίδα, αυτή την χώρα για ένα καλύτερο αύριο. Ποιοί είστε εσείς;

Ελπίζω και εύχομαι, ο κόσμος όλος να ήρθε η ώρα να αντιδράσει, γιατί έχουν γίνει πάρα πολλά. Και δυστυχώς τώρα που τα αισθάνθηκα και τα βλέπω, καταλαβαίνω πολλά πράγματα».

«Στη φυλακή του Ναυπλίου 280 άνθρωποι, ψυχές, κοιμούνται κάτω στο τσιμέντο»

«Θα σας πω ένα πράγμα, που ποτέ δεν είχε περάσει από το μυαλό μου και είναι άδικο να μην το μεταφέρω, για πολύ κόσμο. Δεν το βιώνω εγώ, δεν έχει όμως σημασία. Εδώ έμαθα πολλά πράγματα, είναι ένα σχολείο. Και έμαθα πάνω απ' όλα, όχι ότι δεν με ενδιέφερε και έξω, αλλά εδώ μέσα ακόμα περισσότερο, να ενδιαφέρομαι για τον διπλανό μου. Είμαι σε μία φυλακή, που, δεν έχω κανένα παράπονο, πίστεψέ με, υπάρχει αλληλοεκτίμηση, σεβασμός προς το πρόσωπό μου, κάτι αντίστοιχο που υπάρχει και έξω.

Είναι μία φυλακή με 295 κρεβάτια, 300 να μην μπερδεύουμε τον κόσμο, φιλοξενεί 580 άτομα σήμερα, οι 280 κοιμούνται κάτω στο πάτωμα. Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν ούτε στρώμα, ούτε κουβέρτα. Αν θέλουν να μιλάνε για κράτος, για πατρίδα, για Νόμους, για ανθρώπινα δικαιώματα, ας ξεκινήσουνε από εδώ. Και αυτό συμβαίνει εδώ, φανταστείτε σε άλλες φυλακές τί γίνεται. Το 2011, μπαίνουμε στο 2012, να υπάρχουν άνθρωποι, ψυχές, που κοιμούνται στο τσιμέντο, κάτω, χωρίς κουβέρτα και στρώμα. Γιατί έτσι γουστάρουν κάποιοι. Και θέλουν να μιλάνε. Και αυτοί οι κάποιοι θέλουν να κυβερνάνε την χώρα».

«Να μην έχω να φάω αυτή την υπόθεση θα την πάω μέχρι τέρμα»

«Κάθε μέρα που περνά γίνομαι πιο δυνατός. Και να ξέρει ο κόσμος του Βόλου ότι δεν ξεχνάω. Και όταν θα έρθει η ώρα να είναι σίγουροι ότι το δίκιο θα το βρει, τόσο η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και ο Αχιλλέας Μπέος. Και θα αποκατασταθεί η αλήθεια. Θα μου πείτε η ζημιά δεν έγινε; Εγώ δίνω έναν όρκο τιμής. Να μην έχω να φάω, αυτή την υπόθεση θα την πάω, όχι στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, θα την πάω μέχρι τέρμα. Γιατί αν νομίζουν κάποιοι ότι η Ελλάδα ξαφνικά το 2011 έχει γίνει Ταρζανία ή μπανανία είναι γελασμένοι».

«Αποδιοπομπαίος τράγος για το μνημόνιο»

«Ο GAP, αυτός ο άνθρωπος κυβέρνησε την χώρα δύο χρόνια. Και αυτός επειδή ήθελε ή του είπανε κάποιοι, ότι πρέπει να κάνουν έναν αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, για να περάσουνε τα μεσοπρόθεσμα και τα μνημόνια και να χαλάσει ο κόσμος, έχουμε τον άνθρωπο αυτόν που μπορεί να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος και να αντιστρέψει λίγο το κλίμα στην κυβέρνηση και να μας δώσει λίγες ώρες. Λες και ο κόσμος τρώει κουτόχορτο. Μέχρι και οι εχθροί έχουν καταλάβει πλέον ότι αυτό όλο το σκηνικό έγινε καθαρά για πολιτικούς σκοπούς».

Survivor 2: Η ένταση και τα ουρλιαχτά των παιχτών στον αγώνα με την Κολομβία!
Survivor 2: Η ένταση και τα ουρλιαχτά των παιχτών στον αγώνα με την Κολομβία!
Ολυμπιακός: Το… αντίο του Ζιλέ (photo)
Ολυμπιακός: Το… αντίο του Ζιλέ (photo)
Λεωνίδας Κόκκας: Η βάπτιση του γιου του Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών στη Ζάκυνθο
Λεωνίδας Κόκκας: Η βάπτιση του γιου του Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών στη Ζάκυνθο
Μουντιάλ 2018: Με Ινιέστα η αποστολή της Ισπανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο
Μουντιάλ 2018: Με Ινιέστα η αποστολή της Ισπανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης