Γερουλάνος: «Πολυδιάστατο το αθλητικό νομοσχέδιο»
SHARE

Γερουλάνος: «Πολυδιάστατο το αθλητικό νομοσχέδιο»

Για το νέο νομοσχέδιο, τη βία στα γήπεδα, το ντόπινγκ και τα στημένα παιχνίδια μίλησε ο Υπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Παύλος Γερουλάνος, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Nova Σπορ FM».

«Αν δεν έχει κατατεθεί, μέχρι το πρωί το αργότερο θα γίνει», είπε αρχικά για το νέο νομοσχέδιο, που αφορά και την περίπτωση του Παναθηναϊκού, ο Παύλος Γερουλάνος. Συνεχίζοντας, ο Υπουργός είπε: «Παλεύεις για να πετύχεις πέντε πράγματα στους χώρους ευθύνης. Η Ελλάδα έχει παράδοση στον αθλητισμό. Παλεύεις για να αλλάξεις και να εκπέμπει η Ελλάδα κάτι διαφορετικό. Με ρωτάνε, θα έρθει ο Πρίγκιπας. Κατατέθηκε και αφορά και άλλα πράγματα. Μιλάω με επενδυτές που θέλουν να φέρουν χρήματα και οι ερωτήσεις που γινόντουσαν αφορούσαν αν το θέλει η κυβέρνηση.

Στον τουρισμό είναι πιο μικροί από αυτούς που ακούμε. Τους απασχολεί τι θα γίνει με την Ευρώπη. Θέλουν να ξέρουν αν θα είναι σε ευρώ. Θέλουν σίγουρη κατάσταση. Βλέπουμε γραφειοκράτες στην Ευρώπη. Αν δεν τελειώσει το θέμα, θα είναι δύσκολο να τραβήξουμε επενδύσεις. Για αυτό το λόγο ο κόσμος θυμώνει με την Ευρώπη. Έχει γίνει πηγή αποσταθεροποίησης.

Πρέπει να σταματήσει η παραπληροφόρηση. Φτάσαμε να βάζουμε τσιρότα σε πληγές γιατί η Ευρώπη δεν παίρνει γρήγορα αποφάσεις. Ο λόγος που πάρθηκαν οι αποφάσεις για το μνημόνιο, ήταν η ταχύτητα. Έπρεπε να ήταν γρήγορες οι αποφάσεις για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε. Πλέον, απαιτείται να αλλάξουμε λογική και να έρθει η ανάπτυξη. Δεν ήρθε ποτέ στο Υπουργείο τουρισμού η τρόικα».

Αναφορικά με τα νέα μέτρα που έρχονται, είπε: «Είναι κρίσιμη στιγμή. Αν συνεχίζαμε με την οικονομία που είχαμε, θα είχαμε τελειώσει την Ελλάδα. Αν όλη η ανάπτυξη ξεκινάει από την κατανάλωση δεν έχεις ελπίδα. Στους χώρους που πάει καλά η Ελλάδα, επενδύστε. Να δουλέψουμε μαζί και όχι ο ένας απέναντι από τον άλλο. Όλοι κοιτούσαν να συγκρούονται. Αν βάλουμε στο πλάι αυτά που μας χωρίζουν, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Έχουμε ακούσει πολλά και υπάρχει φημολογία. Η αγορά είναι ψυχολογία. Κερδίζουν άνθρωποι από την αγωνία του κόσμου για το ευρώ. Πρέπει να διεκδικούμε μέσα στην Ευρώπη μέσα από θέση ισχύος. Όσο η οικονομία είναι σε αυτήν την κατάσταση, δεν μπορούμε. Ευθύνεται και το πολιτικό σύστημα για την κατάσταση που είμαστε.

Στη συνέχεια, η κουβέντα πέρασε πιο συγκεκριμένα στον Αθλητισμό, με τον Παύλο Γερουλάνο να τονίζει: «Η Πολιτεία είναι η πρώτη υπεύθυνη και στον αθλητισμό. Η Πολιτεία πρέπει να στέλνει μηνύματα και να τα παίρνουν κάποιοι. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Για να κάνεις κάτι καλό, αν δεν δημιουργήσει συνθήκες συνεργασίας η Πολιτεία, δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Να βρούμε τα καλά παραδείγματα και πάνω σε αυτά να χτίσουμε.

Πρέπει να υπάρχουν επιλογές στον αθλητισμό. Η έμφαση που έχει δοθεί στον πρωταθλητισμό είναι τεράστια. Σε σχέση με πληθυσμό έχουμε πολλούς πρωταθλητές και λιγότερους αθλητές. Ερχόμαστε και λέμε αθλητισμό για όλους. Χτίζει στάδια, χωρίς σχεδιασμό. Δημιουργεί υποδομές, αλλά σε κάποια πράγματα δεν υπήρχε καλός σχεδιασμός. Πρέπει να δούμε που υπάρχει ενδιαφέρον και έλλειψη και εκεί να επενδύσουμε. Το ΕΣΑΣ θέτει που υπάρχουν ελλείψεις. Δεν μπορεί κάπου να υπάρχουν πέντε στάδια και αλλού να μην υπάρχει τίποτα. Προσπαθούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Πρέπει ο σχεδιασμός να είναι και εθνικός και περιφερειακός. Πληρώνουμε τα λάθη που γινόντουσαν».

Για το αν υπάρχουν οικονομικοί πόροι, είπε: «Υπάρχουν κονδύλια που πρέπει να εξασφαλίζει το κράτος και να γίνεται δουλειά στο τοπικό επίπεδο. Το να είναι όλα τζάμπα, δεν υπάρχει νόημα. Άλλο να υπάρχουν προγράμματα που δεν πληρώνεις και άλλο όλος ο αθλητισμός να είναι τζάμπα. Όλα τζάμπα, όπου έχει δοκιμαστεί, έχει αποτύχει. Ξέρουμε τις αδυναμίες του κάθε συστήματος. Υπάρχουν χώροι που πληρώνεις ή άλλοι που πληρώνουν λιγότερο ή και καθόλου. Το ΚΚΕ έλεγε ότι διαφωνεί με τον επαγγελματικό αθλητισμό».

Για το ότι στην Ελλάδα υπάρχει η πίεση για πρωταθλητισμό, τόνισε: «Δεν πρέπει να απαξιωθεί ο πρωταθλητισμός. Πρέπει να δούμε τι έγινε σωστά και τι λάθος. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα μπορούσαν να είχαν δώσει τεράστιες δυνατότητες στην Ελλάδα. Η καλύτερη χρονιά στον τουρισμό ήταν το 2007. Εκείνο τον καιρό ο αθλητισμός με Ολυμπιακούς και Euro έδωσε άλλη εικόνα προς τα έξω. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις αξίες που πιστεύουμε. Σήμερα είμαστε βουτηγμένοι στην ντόπα και τη διαφθορά. Και η Δικαιοσύνη και η Βουλή και ο μηχανισμός μπορεί να διορθώνει τα πράγματα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάποια φαινόμενα. Κάθε φορά που μια σκηνή βίας βγαίνει προς τα έξω επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να μιλήσει για τις αξίες του αθλητισμού. Στείλαμε 21 υποθέσεις στον εισαγγελέα. Θέλουμε ένα καθαρό σύστημα».

Σε ερώτηση για την ματαίωση των Μεσογειακών Αγώνων στη χώρα μας, είπε: «Ο προϋπολογισμός ήταν τρελός. Θέλαμε να γίνει με μικρότερο κόστος. Οι διοργανωτές στην ουσία ήθελαν να δώσουμε τα τελευταία μας χρήματα. Δεν γινόταν αυτό και όχι στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου. Ο προϋπολογισμός που είχαμε, μπορούσε να έκανε μια χαρά αγώνες».

Σχετικά με τα προβλήματα του αθλητισμού, όπως τη βία, το ντόπινγκ και τους στημένους αγώνες, τόνισε: «Σήμερα πίσω υπάρχει διαφθορά, εμπόριο ναρκωτικών. Ο στημένος αγώνας είχε άλλο χαρακτήρα παλιά. Πλέον έχει πάρει διαστάσεις, κρύβονται πίσω πολλά λεφτά. Πίσω από ντόπινγκ υπάρχει βιομηχανία που εκμεταλλεύεται τη βούληση κάποιων παιδιών να γίνουν πρωταθλητές. Κάποια θέματα έγιναν μεγαλύτερα από άλλες χώρες. Δεν θα σταματήσει η προσπάθεια για ντόπινγκ και διαφθορά. Δική μας δουλειά είναι να τα αντιμετωπίζουμε. Πιο αυστηρές οι ποινές για το ντόπινγκ. Το βάζει στην ίδια κλίμακα με το οργανωμένο έγκλημα. Το ΕΣΚΑΝ αλλάζει μορφή για να είναι πιο ευέλικτο. Αποκτά οικονομική ανεξαρτησία. Ο τρόπος που στήθηκε το ΕΣΚΑΝ ήταν λάθος. Θα κάνει μεγάλη διαφορά η ανεξαρτησία του.

Δεν είχαμε αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία. Κυρίως σε θέμα χρηματοδότησης. Δεν θα σταματήσουμε. Ακόμα και ο ΟΠΑΠ δεν έβαζε ρήτρες όταν οι παίκτες μπλέκονταν σε βίαια επεισόδια. Δεν είχαν μπει πότε ρήτρες βίας. Σήμερα είπαμε ότι θα μπουν όπου εμπλέκεται το δημόσιο στον αθλητισμό. Αυστηροποιήσαμε τις ποινές. Η Πολιτεία έλεγε φταίνε οι ομάδες, οι ομάδες ότι φταίει η διαιτησία. Το πρώτο βήμα πρέπει να το κάνει η Πολιτεία. Έπρεπε να πείσουμε ότι θέλουμε α αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο. Καταρχήν από όλους τους φορείς, είδαμε διάθεση συνεργασίας. Όλοι πρέπει να κάνουμε βήματα. Καταλαβαίνω τα παράπονα από Βόλο και Καβάλα. Όταν κάποιος είναι ο πρώτος, αισθάνεται αδικημένος. Στον ΟΠΑΠ κάνουμε εισηγήσεις. Έχουμε άποψη που δίνει λεφτά και με ποιους όρους.

Αυτό που θέλει η διαρκής επιτροπή είναι να δούμε τι θα κάνουμε με τη βία. Καταλαβαίνω τη δυσπιστία του κόσμου. Αυστηροποιούνται οι ποινές για τη βία. Κάποιοι λένε για επιστροφή του ιδιωνύμου. Δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση. Τα φαινόμενα της βίας έχουν μια επανάληψη και συχνά είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Αν γίνει κατ’ επανάληψη, υπάρχει το δικαίωμα της απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα. Είναι ένα εργαλείο για τη δικαιοσύνη, που αν το χρησιμοποιήσει, μπορεί να κρατήσει εκτός γηπέδων κάποια άτομα. Το ότι υπάρχει βία στην κοινωνία, δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει και στον αθλητισμό. Δεν θα επιστρέψουμε στη βία να μπει στα γήπεδα. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσουν την κακή εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω».

Για το θέμα με τους συνδέσμους και τις άδειες με τις οποίες θα λειτουργούν, τόνισε: «Υπάρχουν σύνδεσμοι που κάνουν σοβαρή δουλειά και άλλοι που είναι πηγές διαφθοράς. Θέλουμε να συνδέονται με τις ομάδες. Να ταυτιστούν οι οπαδοί και οι ομάδες. Είπαμε ότι όλοι είναι παράνομοι μέχρι να βγουν οι άδειες. Τα μηνύματα που στέλνουμε θα γίνουν σεβαστά από όλους. Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει οπαδός που πιστεύει ότι βοηθάει με το να σκοτώνεται με κάποιον άλλο».

Για τα στημένα παιχνίδια, ο Παύλος Γερουλάνος, υποστήριξε: «Είναι θέμα της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο γενικότερα. Το πρώτο βήμα έπρεπε να το κάνουμε εμείς. Αν δει κανείς τα αποτελέσματα, μπορεί κάποιος να πει ότι έγινε το πρώτο βήμα. Και άνθρωποι πλήρωσαν και πάνω από 10 ομάδες υποβιβάστηκαν τουλάχιστον μια κατηγορία. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στην Ελλάδα. Θα ήταν  άδικο να πούμε ότι ξεκίνησε η διαδικασία και μετά σταμάτησε. Θα γίνεται πάντα αυτό. Δεν σημαίνει ότι αύριο δεν θα στηθεί ένας αγώνας. Πάντα θα υπάρχει αυτό το πρόβλημα στο ποδόσφαιρο. Η δουλειά μας είναι να στέλνουμε το μήνυμα σε όλους. Άλλες φορές είδαμε να γίνονται βήματα και άλλες φορές τεράστια λάθη. Συνεχίζουμε σε μια κατεύθυνση».

Για το αν υπήρξε δυσαρέσκεια για το έργο του Κασίμη, είπε: «Αυτό που με δυσαρεστεί είναι να εμπιστευόμαστε ένα θεσμό και αυτός να στέλνει λάθος μηνύματα. Δεν μπορεί ο ένας να δουλεύει με ταχύτητα 100 και ο άλλος όχι. Η τοποθέτηση δύο εφετών θα επιταχύνει τη διαδικασία. Έχω μιλήσει με τον κ. Παπαδήμο και θέλει να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία. Θα έχουμε καθυστερήσεις. Όταν η Πολιτεία θέλει οικογένειες στο γήπεδο, δεν μας πιστεύουν. Δεν είχαμε δείξει δείγματα. Πρέπει να δει βήματα ο κόσμος. Δείξαμε δείγματα γραφής για να δει ο κόσμος πως ότι λέμε, το εννοούμε. Τα στοιχεία προέκυψαν από την UEFA και χρησιμοποιούνται και σε άλλες χώρες. Η UEFA λέει ότι από την εμπειρία μας πιστεύουμε ότι ο αγώνας μπορεί να είναι στημένος. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από τη χώρα και τη δικαιοσύνη. Χρησιμοποιούμε στοιχεία, που άλλες φορές δεν το είχαμε κάνει».

Για τις πιέσεις που δέχονται οι Βουλευτές του Βόλου και της Καβάλας, τόνισε: «Οι Βουλευτές αισθάνονται πιέσεις από την τοπική κοινωνία. Θέλουμε να συνεχίσουμε και να μην σταματήσουμε εδώ. Δεν ξεκινάμε με διάθεση να απομονώσουμε συγκεκριμένες ομάδες. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε μια ή δύο ομάδες. Αυτό το βλέπουν οι Βουλευτές, αλλά δέχονται πιέσεις. Δεχθήκαμε πιέσεις για να πάρουμε αποφάσεις. Αυτό που μου ζητούσαν να κλείσουμε το πρωτάθλημα, σημαίνει ότι παίρνεις τις ομάδες από την Ευρώπη. Όμως, αυτό το πλαίσιο που ήμασταν, μας διασφάλιζε να έχουμε στοιχεία. Ήταν σωστή η απόφαση να μην παρέμβουμε στην Ευρώπη. Η ΕΠΟ είναι η ομοσπονδία του ποδόσφαιρου, είναι η αρμόδια για να εξασφαλίσει ότι το ποδόσφαιρο θα είναι στο επίπεδο της Ευρώπης. Έχει κάνει σημαντικά βήματα, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα. Αν τα μηνύματα από την ΕΠΟ, θα είναι διφορούμενα, θα έχουμε άλλη στάση».

Για τη συνεργασία της Πολιτείας με τη Super League, υποστήριξε: «Με Super League δεν έχουμε άμεση επαφή. Προτιμώ να μιλώ με την ΕΠΟ. Δεν μπορούμε να μιλάμε με 15 ανθρώπους», ενώ για τον ΟΠΑΠ πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε και πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν δούμε κάποια πράγματα. Αν δεν γίνει σοβαρή αξιολόγηση, δεν θα ανοίξει και πάλι η κάνουλα της χρηματοδότησης. Να ξέρει ο φορολογούμενος που πάνε τα χρήματα και αν τα δίνουμε σε σωστή κατεύθυνση».

Στη συνέχεια, ο Παύλος Γερουλάνος παραδέχθηκε για ακόμη μια φορά τις ευθύνες της Πολιτείας: «Δεν αρνήθηκα ότι η Πολιτεία έχει και αυτή ευθύνη για ότι έχει γίνει. Αν συνεχίσουμε να δείχνουμε ο ένας τον άλλο, δεν θα γίνει τίποτα. Μπορούμε όλοι να δουλέψουμε μαζί; Να μην ασχολούμαστε με το παρελθόν και να κοιτάξουμε να πάμε μπροστά».

Τέλος, για το νομοσχέδιο και αν είναι αποδεκτό από τα υπόλοιπα κόμματα, τόνισε: «Έχουμε κάνει επαφές με τα κόμματα και έχουμε θετικές παρατηρήσεις, τις οποίες έχουμε εισάγει στο νομοσχέδιο. Ένα τέτοιο νομοσχέδιο δεν θα πρέπει να γίνει κόντρα για μικροκομματικούς λόγους. Αν δίνει κάτι αυτή η κυβέρνηση, είναι να σταματήσουμε αυτές τις κοκορομαχίες. Ο κόσμος βαρέθηκε τις αντιπαραθέσεις».

Ολυμπιακός: Έρχεται στην Αθήνα ο Τουπάν
Ολυμπιακός: Έρχεται στην Αθήνα ο Τουπάν
Το θράσος σας δεν έχει όρια!
Το θράσος σας δεν έχει όρια!
Παναθηναϊκός: Έκλεισε ο Χατζηθεοδωρίδης
Παναθηναϊκός: Έκλεισε ο Χατζηθεοδωρίδης
Ολυμπιακός: Πρόβλημα με Ένγκελς
Ολυμπιακός: Πρόβλημα με Ένγκελς
 • Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E7
  18:00Outdoor Specials.
 • Αφιέρωμα: Greek Freak
  18:30Παρακολουθήστε τις καλύτερες εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν του NBA. (Μπόστον Σέλτικς - Μιλγουόκι Μπακς. NBA Playoffs 2018. 1ος γύρος. 5ος αγώνας. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.)
 • Αφιέρωμα: Stefanos Tsitsipas
  19:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις προσπάθειες του Στέφανου Τσιτσιπά στη φετινή διοργάνωση του ATP World Tour. (Ραφαέλ Ναδάλ - Στέφανος Τσιτσιπάς. 2018 ATP World Tour 500. Barcelona Open BancSabadell. Τελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.)
 • GP Confidential 2018 E12
  20:30Στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  21:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  21:10Kentucky Quaker State 400. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Μπεσίκτας - Μπάνβιτ
  21:15Τουρκικό Πρωτάθλημα 2017-18. 23η αγωνιστική. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Τένις: Ισπανία - Γερμανία
  21:35Davis Cup 2018. By BNP Paribas. Προημιτελικός. Αγώνας Μονού. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • Red Bull MotoGP Rookies Cup 2018
  22:10Σάχσενρινγκ, Γερμανία. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Ποδόσφαιρο: Βιτόρια Σετούμπαλ - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  22:25Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 19η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Μπάσκετ: Ολυμπιακός - Κολοσσός H Hotels
  22:55Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 19η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Ποδόσφαιρο: ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ
  23:00Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. Προημιτελική φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Red Bull MotoGP Rookies Cup 2018
  23:20Σάχσενρινγκ, Γερμανία. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
 • Ποδόσφαιρο: Μπελενένσες - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  00:25Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 30ή αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  00:30Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  01:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 33η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Μπάσκετ: Μάλαγα - Μπαρτσελόνα
  01:05Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. 28η αγωνιστική. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Ποδόσφαιρο: Ρεάλ Μαδρίτης - Ζιρόνα
  02:20Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 29η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  03:00Μέγαρα. 4ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Μπρέσια - Αρμάνι Μιλάνο
  03:05Ιταλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. Ημιτελικοί. 3ος αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Ποδόσφαιρο: ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ
  03:45Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. Προημιτελική φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Sports Classics: 2017 Outdoor Specials
  04:05XTERRA Pan-Am Championship.
 • Ποδόσφαιρο: Βιτόρια Σετούμπαλ - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  04:15Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 19η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  05:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • GP Confidential 2018 E12
  05:10Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Ντιναμό Κίεβου - ΑΕK
  05:15UEFA Europa League 2017 - 2018. Φάση των 32. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E1
  05:30Outdoor Specials.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  05:50Kentucky Quaker State 400. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E2
  06:00Outdoor Specials.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E3
  06:30Outdoor Specials.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E4
  07:00Outdoor Specials.
 • Μπάσκετ: Ολυμπιακός - Κολοσσός H Hotels
  07:10Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 19η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E5
  07:30Outdoor Specials.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E6
  08:00Outdoor Specials.
 • Beach Soccer: Λιθουανία - Ελλάδα
  08:15Euro 2018. Μόσχα. Αγώνας ανδρών. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E7
  08:30Αθλητική εκπομπή.
 • La Liga Specials - Πόλεις
  08:45Επεισόδιο: Έιμπαρ. Στιγμιότυπα.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  09:15Γκστάαντ, Ελβετία. 1ος ημιτελικός ανδρών. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • GP Confidential 2018 E12
  09:20Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Μάλαγα - Μπαρτσελόνα
  09:30Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. 28η αγωνιστική. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Bundesliga 2017-18 - Στιγμιότυπα E27
  09:45Αφιέρωμα.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix Γερμανίας (Ζ)
  09:50Παρακολουθήστε τα ελεύθερα δοκιμαστικά 3 που διεξάγονται στο Nurburgring, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ
  10:30Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. Προημιτελική φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  10:35Γκστάαντ, Ελβετία. 2ος ημιτελικός ανδρών. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • WRC 2018
  11:05Ιταλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βιτόρια Σετούμπαλ - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  11:30Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 19η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Μπάσκετ: Ντάλας Γουίνγκς - Γ. Μίστικς
  11:40NBA Γυναικών 2018. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  11:50Γκστάαντ, Ελβετία. 1ος ημιτελικός γυναικών. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • GP Confidential 2018 E12
  12:20Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Σάλκε - Ντόρτμουντ
  12:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 30ή αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix Γερμανίας (Ζ)
  12:50Παρακολουθήστε τα δοκιμαστικά που διεξάγονται στο Nurburgring, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  13:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  13:05Γκστάαντ, Ελβετία. 2ος ημιτελικός γυναικών. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Ποδόσφαιρο: Μπελενένσες - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  13:45Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 30ή αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Λαύριο MEGABOLT
  14:10Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 20ή αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  14:15Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  14:20Μαρκόπουλο.
 • Sports Classics: 2017 Outdoor Specials
  14:30Paragliding World Cup.
 • WRC Μαγκαζίνο 2018
  15:00Φινλανδία.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E29
  15:30Στιγμιότυπα.
 • RBAR 2018 - Magazine
  15:45Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Στιγμιότυπα.
 • Sports Classics: Poseidon Game 2018 E1
  16:00Outdoor Specials.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix Γερμανίας
  16:30Παρακολουθήστε τα ελεύθερα δοκιμαστικά 3 που διεξάγονται στο Nurburgring, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Πυγμαχία: Μάνι Πακιάο - Λούκας Ματίς
  17:00Special Event 2018. Μετά από ένα χρόνο αποχής από τα ρινγκ, ο μύθος του μποξ από τις Φιλιππίνες Manny Pacquiao θα αντιμετωπίσει τον Lucas Matthysse για τον τίτλο WBA Welterweight Championship στην Κουάλα Λουμπούρ. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Άρσεναλ - Έστερσουντ
  17:15UEFA Europa League 2017 - 2018. Φάση των 32. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix Γερμανίας
  18:00Παρακολουθήστε τα δοκιμαστικά που διεξάγονται στο Nurburgring, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Αφιέρωμα: Greek Freak
  18:30Παρακολουθήστε τις καλύτερες εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν του NBA. (Μιλγουόκι Μπακς - Μπόστον Σέλτικς. NBA Playoffs 2018. 1ος γύρος. 6ος αγώνας. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.)
 • Αφιέρωμα: Stefanos Tsitsipas
  19:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις προσπάθειες του Στέφανου Τσιτσιπά στη φετινή διοργάνωση του ATP World Tour. (Στέφανος Τσιτσιπάς - Λούκας Πουίγ. 2018 ATP World Tour 500. Gerry Weber Open. Αγώνας κυρίως ταμπλό. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.)
 • Ποδόσφαιρο: Neymar Jr's Five 2018
  19:10Παγκόσμιοι Τελικοί. Περιγραφή: Πάνος Μάλαμας.
 • Ποδόσφαιρο: Λειψία - Χόφενχαϊμ
  19:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 31η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Βόγλης.
 • GP Confidential 2018 E12
  19:50Στιγμιότυπα.
 • WRC Μαγκαζίνο 2018
  20:30Φινλανδία.
 • Μπάσκετ: Ουσάκ - Φενέρμπαχτσε
  20:55Τουρκικό Πρωτάθλημα 2017-18. 27η αγωνιστική. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies