Καϊμακάμης: «Κάποιοι βιάστηκαν να κλείσουν την υπόθεση με τα στημένα»

Καϊμακάμης: «Κάποιοι βιάστηκαν να κλείσουν την υπόθεση με τα στημένα»

Την αντικατάσταση του ανακριτή Γιώργου Κασίμη στην υπόθεση των στημένων αγώνων σχολίασε ο Πέτρος Καϊμακάμης, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια και σκάνδαλο που κάποιοι βιάστηκαν να κλείσουν επιτυχημένα!

«Σύνηθες να αλλάζει ο ανακριτής και να ανατίθενται οι υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος σε εφέτη», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του έμπειρου δικηγόρου στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», υποστηρίζοντας παράλληλα πως η υπόθεση των «στημένων» δεν ξεκίνησε και δεν εξελίχθηκε όπως θα έπρεπε, ενώ κατέλειξε πως: «Τα 3/4 από τους κατηγορούμενους δεν θα φτάσουν καν στο ακροατήριο».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πέτρος Καϊμακάμης:

Για την επικείμενη αντικατάσταση του ανακριτή, Γιώργου Κασίμη:

«Σε υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος συγκαλείται η ολομέλεια εφετών και αποφασίζει να θα αναλάβει την υπόθεση εφέτης ανακριτής και ποιός θα είναι αυτός. Είναι σύνηθες αυτό να γίνεται στην πορεία, όταν διαπιστώνεται ότι υπάρχει ξεχωριστό νομικό ενδιαφέρον αλλά κυρίως ανάγκη καλύτερης και πιο εξειδικευμένης αντιμετώπισης. Είναι επίσης συνηθέστατο να ανατίθενται αυτές οι υποθέσεις πρώτα σε τακτικό ανακριτή».

Για τους λόγους της αντικατάστασης Κασίμη και την υπόθεση των στημένων αγώνων γενικότερα:

«Έχω άποψη για τον κ. Κασίμη διότι υπερασπίζομαι πέντε άτομα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Ο κ. Κασίμης κάνει πάρα πολύ καλά τη δουλειά του. Αλλά είναι δικονομικά δεμένα τα χέρια του. Ξεκίνησε μια υπόθεση που δεν έπρεπε να ξεκινήσει έτσι. Νομίζω ότι πιο πολύ υπήρχε διάθεση για προβολή κάποιων νομικών ενεργειών που δεν ήταν νομικά δεμένων. Δεν θα έπρεπε οι συνομιλίες να είναι το μοναδικό στοιχείο και η μοναδική απόδειξη ενοχής. Έπρεπε να έχουν γίνει ένα-δυο βήματα παραπάνω. Αυτό είχε ως συνέπεια να παρατηρηθούν ορισμένα ευτράπελα. Στα διάφορα blogs υπήρχαν συνομιλίες για ποινικά αδικήματα πλημμεληματικής μορφής, που δεν περιλαμβάνονταν στα αδικήματα για τα οποία δόθηκε η άδεια παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Επίσης θα έπρεπε να υπάρξει η γνώση του ποιος μαγνητοφωνεί και ποιος απομαγνητοφωνεί. Θα έπρεπε αρχικά να γίνει μια εισαγγελική έρευνα για τις συνομιλίες και να χωριστούν σε δύο μέρη. Αυτές που υπάρχουν αδικήματα πλημμεληματικής μορφής και αυτές για τα αδικήματα που θα παραλάμβανε η εισαγγελέας που άσκησε τις διώξεις».

Για τους λόγους για τους οποίους εξελίσσεται έτσι η υπόθεση:

«Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι κάποιος ή κάποιοι βιάστηκαν να δρέψουν τις δάφνες μιας επιτυχίας, που αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο διαπιστωμένη ή πιθανολογούμενη επιτυχία. Θεωρώ ότι παίχτηκε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι».

Για το ποια πιστεύει ότι θα είναι η κατάληξη:

«Πιστεύω ότι δύσκολα θα αποδειχτούν τέτοια αδικήματα. Θα έπρεπε και η αστυνομία να εξετάσει μάρτυρες από αυτούς που ακούγονται να μιλούν για τρίτα πρόσωπα. Αυτά δεν έγιναν. Αυτή τη στιγμή τα 2/3 των διωκόμενων, μην πω παραπάνω, βρίσκονται κατηγορούμενοι από συνομιλίες τρίτων. Οι δύο που μιλούν για τρίτους, έπρεπε να κληθούν να θεμελιώσουν αυτά που λένε. Υπέστησαν δημόσιο διασυρμό άτομα, τα οποία θα δείτε ότι τα 3/4 από αυτούς, δεν θα φτάσουν καν στο ακροατήριο».

«Βόμβα» Χιμένεθ: «Δεν είναι σίγουρο πως θα μείνω στην ΑΕΚ»!
«Βόμβα» Χιμένεθ: «Δεν είναι σίγουρο πως θα μείνω στην ΑΕΚ»!
Βγαίνει ξανά το Nintendo 64 και σκίρτησε η καρδούλα μας
Βγαίνει ξανά το Nintendo 64 και σκίρτησε η καρδούλα μας
Ραγδαίες εξελίξεις: O Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε τη Σύνοδο Κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν
Ραγδαίες εξελίξεις: O Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε τη Σύνοδο Κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν
Μουντιάλ 2018: Με Πρίγιοβιτς στη Ρωσία η εθνική Σερβίας
Μουντιάλ 2018: Με Πρίγιοβιτς στη Ρωσία η εθνική Σερβίας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης