Μουντιάλ 2022 - Βραζιλία-Ελβετία 1-0: Μαγεία Κασεμίρο, έφυγε για τους «16»! (vids+pics)
EPA/Tolga Bozoglu

Μουντιάλ 2022 - Βραζιλία-Ελβετία 1-0: Μαγεία Κασεμίρο, έφυγε για τους «16»! (vids+pics)

Μουντιάλ 2022: Με γκολάρα του Κασεμίρο στο 83' η Βραζιλία νίκησε 1-0 την Ελβετία και πέρασε στους «16».

Η Βραζιλία για 83' έδειχνε μπλοκαρισμένη από την πολύ καλά στημένη Ελβετία. Αλλά πόσο μπορείς ν' αντισταθείς σ' αυτή τη Βραζιλία παίζοντας 90 και πλέον λεπτά άμυνα. Ακόμα κι όταν λείπει ο ηγέτης της ο Νεϊμάρ.

Αυτή η Σελεσάο έχει τρομερή ποιότητα, ο Τίτε έριξε στο ματς Άντονι, Ροντρίγκο, Ζεσούς και στο 83' λυτρώθηκε με γκολάρα ενός ακόμα ηγέτη της από τους πολλούς που διαθέτει. Ο Κασεμίρο με τρομερό σουτ πέτυχε το τελικό 1-0 και η Βραζιλία είναι πλέον στο νοκ άουτ και λογικά και ως πρώτη. 

Μπλόκαρε χωρίς Νεϊμάρ

Η Βραζιλία πήρε τον έλεγχο, όπως αναμενόταν και είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η Ελβετία αμυνόταν μαζικά και έκλεισε τους χώρους. Η Βραζιλία χωρίς το αστέρι της, τον Νεϊμάρ, δεν μπορούσε να παίξει από τον άξονα, αφού οι Πακετά, Φρεντ δεν κατάφεραν να γίνουν δημιουργικοί.

Το βάρος έπεσε στους Βινίσιους, Ραφίνια για να προκαλέσουν ρήγματα και να βρουν τον Ριτσάρλισον. Οι δύο εξτρέμ της Βραζιλίας ήταν και οι πρωταγωνιστές στη μεγάλη της ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Στο 27’ μπαλιά του Ραφίνια αριστερά στη μεγάλη περιοχή, πλασέ του Βινίσιους απέκρουσε σε κόρνερ ο Σόμερ.

Στο 31’ αριστερό σουτ εκτός περιοχής του Ραφίνια, μπλόκαρε ο Σόμερ. Αυτές ήταν οι δύο αξιόλογες στιγμές της Βραζιλίας και γενικά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Άλισον ήταν θεατής, διότι η Ελβετία δεν μπορούσε να χτυπήσει στην κόντρα με τους Εμπολό, Βάγκας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τίτε πέρασε στο ματς τον Ροντρίγκο. Η Ελβετία με το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο ξεθάρρεψε και στο 54’ σουτ του Βάργκας κόντραρε σε κόρνερ.

Στο 56’ μπαλιά με το δεξί με εξωτερικό φάλτσο του Βινίσιους, δεν κατάφερε να σκοράρει με προβολή ο Ριτσάρλισον.

Ακυρώθηκε γκολ

Στο 64’ η Βραζιλία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Ο Ριτσάρλισον μπήκε στη φάση, ο Κασεμίρο έδωσε στον Βινίσιους, ο οποίος τσίμπησε τη μπάλα και πλάσαρε με το δεξί, αλλά το γκολ έπειτα από έλεγχο δεν μέτρησε διότι ήταν εκτεθειμένος ο Ριτσάρλισον.

Η πίεση της Βραζιλίας πλέον ήταν ασφυκτική, αλλά και πάλι δεν υπήρχε η ιδανική τελική πάσα. Ο Τίτε έριξε στη μάχη και τους Άντονι, Ζεσούς για να δώσει πνοή στην επίθεση.

Στο 81’ μακρινή κεφαλιά του Γκιμαράες κατέληξε στα χέρια του Σόμερ.

Γκολάρα ο Κασεμίρο!

Η Βραζιλία πίεζε όσο μπορούσε και στο 83’ λυτρώθηκε με γκολάρα. Οι παίκτες της έκρυψαν τη μπάλα, ο Κασεμίρο τη βρήκε μπροστά του και εντός περιοχής με τρομερό δεξί σουτ, με εξωτερικό φάλτσο, την εμφάνισε στο αριστερό παραθυράκι του Σόμερ.

Στο 87' ο Ροντρίγκο εκτέλεσε και ο Σόμερ απέκρουσε σε κόρνερ. Η Βραζιλία είχε πλέον χώρους, ο Βινίσιους στο 92' δεν αξιοποίησε αντεπίθεση με 2 κόντρα σε 1, ενώ στο 94' ο Ροντρίγκο εκτέλεσε κι έβαλε την κόντρα σε κόρνερ ο Ακάνζι.

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Σάντρο (86' Τέλες), Μιλιτάο, Κασεμίρο, Φρεντ (58’ Γκιμαράες), Ραφίνια (73’ Άντονι), Βίνισιους, Πακετά (46’ Ροντρίγκο), Ριτσάρλισον (73’ Ζεσούς).

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Σόμερ, Βίντμερ (86' Φράι), Ελβέντι, Ακάνζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τσάκα, Σο (75’ Έμπισερ), Ρίντερ (59’ Στέφεν), Εμπολό (75’ Σεφέροβιτς), Βάργκας (59’ Φερνάντες).



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved