Μουντιάλ 2022 - Γαλλία-Δανία 2-1: Στους «16» με killer Εμπαπέ (vids-pics)

Μουντιάλ 2022 - Γαλλία-Δανία 2-1: Στους «16» με killer Εμπαπέ (vids-pics)

Μουντιάλ 2022: Με δύο γκολ του Εμπαπέ, η Γαλλία νίκησε 2-1 τη Δανία και βρίσκεται στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Δανία κόντραρε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, αλλά το υπερόπλο που λέγεται Κιλ(ερ)ιάν Εμπαπέ, δεν είχε σκοπό να περιμένει και το τελευταίο ματς για την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Ο Γάλλος σταρ με γκολ στο 86' κι αφού είχε ανοίξει πρώτα το σκορ στο 61' έδωσε τη νίκη στη Γαλλία με 2-1 επί της Δανίας και παράλληλα και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ενδιάμεσα στα δύο γκολ του Εμπαπέ, η Δανία βρήκε το 1-1 και είχε δύο σπουδαίες φάσεις για το 1-2, αλλά πλήρωσε την αστοχία της. Έτσι, πηγαίνει για «τελικό» με την Αυστραλία, όπου θέλει μόνο νίκη για την πρόκριση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν πολλές μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Καμία δεν είχε επιβάλλει τον ρυθμό της έως το 20’.

Στη συνέχεια, όμως, η Γαλλία ήταν το απόλυτο αφεντικό. Στο 21’ σέντρα του Ντεμπελέ από δεξιά, δυνατή κεφαλιά του Ραμπιό, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σμάιχελ.

Στο 30’ σέντρα από αριστερά του Εμπαπέ, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Κουντέ, ο οποίος σούταρε σε σώματα και μπλόκαρε στη συνέχεια ο Σμάιχελ.

Στο 33’ σουτ του Γκριεζμάν από πλάγια αριστερά, απέκρουσε με τα πόδια ο Σμάιχελ. Η Δανία απείλησε για πρώτη φορά στο 36’, αλλά το δεξί σουτ του Κορνέλιους δεν βρήκε στόχο.

Στο 37’ μπαλιά του Ντεμπελέ αριστερά, γύρισμα του Εμπαπέ, η κεφαλιά του Ζιρού έφυγε άουτ.

Στο 40’ γύρισμα του Ντεμπελέ από δεξιά, ο Εμπαπέ στο ύψος του πέναλτι πλάσαρε ψηλά άουτ και χάθηκε σπουδαία ευκαιρία!

Εκτέλεσε ο Εμπαπέ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Σταδιακά, όμως, η Γαλλία ανέβαζε στροφές και στο 59’ άγγιξε το γκολ. Σε βαθιά μπαλιά, ο Γκριεζμάν βρέθηκε απέναντι από τον Σμάιχελ και σούταρε ψηλά άουτ!

Στο 61’, ωστόσο, έγινε το 1-0. Ο Εμπαπέ έδωσε στον Τεό Ερναντέζ, αυτός από αριστερά γύρισε πάλι στον Εμπαπέ, ο οποίος με δεξί πλασέ εκτέλεσε τον Σμάιχελ και άνοιξε το σκορ.

Απάντησε η Δανία!

Οι Σκανδιναβοί δεν το έβαλαν κάτω και στο 68’ έγινε το 1-1. Κόρνερ του Έρικσεν, πρώτη κεφαλιά του Άντερσεν, νέα κεφαλιά ο Αντρέας Κρίστενσεν για την ισοφάριση.

Μεγάλες ευκαιρίες

Στο 73’ η Δανία άγγιξε το 1-2, όταν σε γύρισμα του Ντάμσγκααρντ από αριστερά, στο ύψος του πέναλτι ο Μέλε πλάσαρε και ο Γιορίς απέκρουσε!

Στο 78’ ήταν η σειρά της Γαλλίας να αγγίξει το γκολ. Κόρνερ του Γκριεζμάν, κεφαλιά του Τσουαμενί κόντραρε στον Μέλε κι έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 80’ τρομερό γυριστό σουτ του Ραμπιό, έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 81' πήρε τη σκυτάλη η Δανία. Γύρισμα του Ντόλμπεργκ από δεξιά, πλασέ του Μπρεϊθγουέιτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Κίλερ Εμπαπέ

Στο 86' μίλησε και πάλι η κλάση του Εμπαπέ. Σέντρα του Γκριεζμάν από δεξιά με το αριστερό, ο Εμπαπέ με τον μηρό στο δεύτερο δοκάρι νίκησε Κρίστενσεν και Σμάιχελ για το 2-1.

Γαλλία (Ντινιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Βαράν (75’ Κονατέ), Κουντέ, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Γκριεζμάν (92' Φοφανά), Ντεμπελέ (75’ Κομάν), Εμπαπέ, Ζιρού (61’ Τουράμ).

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Νέλσον Α. Κρίστενσεν (92' Μπα), Μέλε, Έρικσεν, Ρ. Κρίστενσεν, Χόιμπεργκ, Ντάμσγκααρντ (73’ Ντόλμπεργκ), Κορνέλιους (46’ Μπρεϊθγουέιτ), Λίντστρομ (86' Νόργκααρντ).



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved