Μουντιάλ 2022: Ο Νοτιοκορεάτης που «πλήγωσε» την Ιταλία και διώχθηκε από την Serie A (videos)
INTIME.GR

Μουντιάλ 2022: Ο Νοτιοκορεάτης που «πλήγωσε» την Ιταλία και διώχθηκε από την Serie A (videos)

Ένα γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν ικανό να χαλάσει μια συνεργασία

Ο αγώνας της Ιταλίας με την Νότια Κορέα έχει μείνει γραμμένο στην ιστορία και μνημονεύεται ως μια από τις μεγαλύτερες «ληστείες» στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ιταλία είδε το «σύστημα» που ήθελε ψηλά την συνδιοργανώτρια του Μουντιάλ 2002 (μάζι με την Ιαπωνία) να της στερεί την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής από το Εκουαδόρ, Μπάιρον Μορένο, που ακύρωσε πρώτα ένα γκολ των Ιταλών και στη συνέχεια έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Τότι, θεωρώντας πως προσπάθησε να εκβιάσει ένα κερδισμένο πέναλτι.

Οι εικόνες που δείχνουν τους οργισμένους παίκτες της Ιταλίας να έχουν περικυκλώσει τον διαιτητή παραμένουν μέχρι και σήμερα από τις πιο χαρακτηριστικές εκείνου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που γενικότερα συνδυάστηκε με το μέτριο θέαμα και τις κακές διαιτησίες (παρόμοια παράπονα είχαν οι επόμενοι αντίπαλοι των Νοτιοκορεατών, Ισπανοί).

Η ζημιά ολοκληρώθηκε για την ομάδα του Τραπατόνι τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της παράτασης, όταν έγινε μια σέντρα από τα αριστερά, ακολούθησε μια κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Μπουφόν. Σκόρερ; Ο Αν Γιάνγκ-χουάν.

Ο Νοτιοκορεάτης δεν μπορούσε να φανταστεί ωστόσο τι θα ακολουθούσε μετά το γκολ που σημείωσε. Και μπορεί μαζί με τους συμπατριώτες του να πανηγύρισαν με την ψυχή τους την πρόκριση αλλά δεν μπορούσε να σκεφτεί τι θα γινόταν την επόμενη κιόλας μέρας.

Συγκεκριμένα ο Αν Γιάνγκ-χουάν είχε πάρει μεταγραφή για την Περούτζια το 2000, με τον πρόεδρο της ομάδας ωστόσο, τον Λουτσιάνο Γκαούτσι να τσαντίζεται με όσα συνέβησαν και να παίρνει την απόφαση να λύσει το συμβόλαιο του με τον παίκτη.

«Αυτός ο τύπος δεν θα πατήσει ποτέ ξανά το πόδι του στην Περούτζια. Η μόνη φορά που έκανε μεγάλο παιχνίδι ήταν απέναντι στην εθνική Ιταλίας. Η συμπεριφορά του ήταν προσβλητική προς μια χώρα που άνοιξε τις πόρτες της γι’αυτόν. Δεν έχω καμία διάθεση να πληρώσω ξανά μισθό σε κάποιον που έκανε ζημιά στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Ας γυρίσει πίσω στην Κορέα, να παίρνει 48 δολάρια το μήνα» είχε πει μετά τον αγώνα σκάνδαλο.

Μετά από μια συνάντηση με τον Κόσμι, που του εξήγησε ότι υπολογίζει στον Νοτιοκορεάτη επιθετικό για την ομάδα της επόμενης σεζόν, και κάποιες παρασκηνιακές πιέσεις από διάφορες πλευρές, αφού η επίθεση προς τον παίκτη θορύβησε την Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Γκαούτσι έδωσε τόπο στην οργή του. Έτσι, μια εβδομάδα μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του επικοινώνησε με την Μπουσάν Ρόγιαλς, την ομάδα στην οποία άνηκε ο Αν Γιάνγκ-χουάν, θέλοντας να πληρώσει τη ρήτρα του 1,6 εκατομμυρίου και να αποκτήσει ως ελεύθερο τον παίκτη. Τα δεδομένα όμως είχαν αλλάξει.

Ο 26χρονος επιθετικός ήταν πλέον ήρωας στη χώρα του, είχε φτιάξει ένα καλό όνομα παγκοσμίως χάρη στο Μουντιάλ και δεν φαινόταν διατεθειμένος να ξεχάσει τα όσα του καταλόγισαν. “Ο παίκτης μας δεν θέλει να επιστρέψει στην Περούτζια, που επιτέθηκε στον χαρακτήρα του απλά και μόνο γιατί πέτυχε ένα γκολ. Έχουμε ενημερώσει ήδη την ομάδα για την απόφαση μας” ξεκαθάρισε ο ατζέντης του με την ιστορία να γράφει ότι ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός δεν γύρισε ποτέ στην Περούτζια.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved