Μουντιάλ 2014: «Έχει ισορροπία η ομάδα» λέει ο Τζακερόνι (videos)
Ικανοποιημένος από την κατάσταση της ομάδας του λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των υποχρεώσεων της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 παρουσιάστηκε ο τεχνικός της Ιαπωνίας Αλμπέρτο Τζακερόνι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη βάση των «μπλε σαμουράι» στην Βραζιλία.
«Απομένουν μόνον τέσσερις ημέρες για τον πρώτο μας αγώνα. Απλά περιμένω από τους παίκτες αυτό που πάντα περίμενα. Θα προσέξω πως θα προετοιμαστούν οι ποδοσφαιριστές για τον αγώνα όμως. Θα τους πω να επικεντρωθούν στο να ξεκινήσουν σωστά. Ούτε υπερβολικά άνετοι , ούτε υπερβολικά αγχωμένοι» τόνισε ο Ιταλός τεχνικός της εκ των αντιπάλων της Εθνικής μας στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ 2014.
Ο Τζακερόνι πιστεύει ότι η ομάδα του διαθέτει τα προσόντα για να κάνει ένα καλό ξεκίνημα στη διοργάνωση.
«Αυτή η ομάδα είναι καλά ισορροπημένη ηλικιακά και σ’ ότι αφορά στην εμπειρία. Δεν βλέπω προβλήματα. Κρίνοντας από την κατάσταση των παικτών πιστεύω πως η προετοιμασία μας κυλάει ομαλά» είπε ο προπονητής της Ιαπωνίας για να προσθέσει : «Επί τέσσερα χρόνια , τους λέω να παίζουν με αυτοπεποίθηση , πηγαίνοντας προς την αντίπαλη εστία, αλλά επίσης να διατηρήσουν την ισορροπία της ομάδας. Κάθε παίκτης χρειάζεται να καλύψει τεράστιο χώρο στο γήπεδο και οι μέσοι και οι επιθετικοί πρέπει να συνεισφέρουν στην άμυνα. Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι υπεύθυνοι για οποιοδήποτε λάθος κάνει η ομάδα».
Η Ιαπωνία που αντιμετωπίζει τις πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδας την Κυριακή την Ακτή Ελεφαντοστού στο πρώτο της ματς στη διοργάνωση προετοιμάζεται στην περιοχή Ιτού λίγα χιλιόμετρα έξω από το Σάο Πάολο.