Μουντιάλ 2014: Η Γαλλία με άλλη …ματιά (video)
Πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής αποτέλεσε το …μαύρο πρόβατο της διοργάνωσης αλλά η Γαλλία όπως και να έχει αποτελεί μία από τις σημαντικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μια από τις μόλις οκτώ μέχρι σήμερα πρωταθλήτριες κόσμου.
Οι «τρικολόρ» στη διαδρομή των Μουντιάλ έχουν σ’ ορισμένες περιπτώσεις ρόλο πρωταγωνιστή μ’ αποκορύφωμα βέβαια τον επί πατρίου εδάφους τους θρίαμβο το 1998.
Φιναλίστ οκτώ χρόνια μετά στη Γερμανία στο οδυνηρό κύκνειο άσμα του ασύγκριτου Ζινεντίν Ζιντάν με τη φανέλα τους «οι μπλε» στα γήπεδα της Βραζιλίας θα προσπαθήσουν να πάνε όσο γίνεται καλύτερα παρά τις αμφιβολίες που υπάρχουν για τη συμμετοχή του ηγέτη τους Φρανκ Ριμπερί που δίνει μάχη για να ξεπεράσει τον τραυματισμό ο οποίος τον ταλαιπωρεί.
Το παρακάτω βίντεο μας προσφέρει μία άλλου …είδους ματιά στις σημαντικές στιγμές της μουντιαλικής ιστορίας της εθνικής Γαλλίας.