«Δεν οφείλουμε ούτε ευρώ»

«Δεν οφείλουμε ούτε ευρώ»

Για την δικαίωση της Παναχαϊκής στο θέμα των πλαστών ενημεροτήτων μίλησε ο Αλέξης Κούγιας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο πρόεδρος του συλλόγου της Πάτρας, σε συνέντευξη του στον «Sentra 103,3», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην ανάκληση των δελτίων της ομάδας του, στα στημένα παιχνίδια και στις ποινές που πρέπει να επιβληθούν στους εμπλεκόμενους συλλόγους.

Για την υπεξαίρεση εις βάρος της Παναχαϊκής: «Η Παναχαϊκή είναι μια ομάδα που εδώ και δυόμισι χρόνια έχει πληρώσει 5,5 εκατομμύρια ευρώ για να είναι υγιής. Δεν οφείλει ούτε στο ΙΚΑ, ούτε στην εφορία, ένα ευρώ.  Δεν έχει προσφυγή, έχει ανακατασκευάσει ένα γήπεδο από χώρο φιδιών σ' ένα εξαιρετικό στάδιο. Βρέθηκε ξαφνικά να έχει πρόβλημα μ' ένα πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας όχι για τις υποχρεώσεις της προς την εφορία, αλλά για μια ρύθμιση του προηγούμενου ιδιοκτήτη της, του Μακρή, που δεν είχε πληρώσει ποτέ την εφορία. Ένα πιστοποιητικό φάνηκε όχι να είναι πλαστό, αλλά μη νόμιμο. Είχε εκδοθεί χωρίς να συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις. Πριν το δημοσιοποιήσει η ΕΠΟ, δημοσιοποίησα εγώ το γεγονός. Δεν έκανα καμία μήνυση. Προκάλεσα μέσω του Υπουργείου Οικονομικών και των εφοριών έκτακτο οικονομικό έλεγχο στην Παναχαϊκή.

Την ίδια στιγμή ενεργοποίησα την εισαγγελία ώστε να δει πως ενώ η ομάδα μου έχει πληρώσει τα πάντα βρέθηκε αυτό το μη νόμιμο χαρτί. Αμέσως η προϊσταμένη η κυρία Ράικου ανάθεσε στον κύριο Δραγάτση και αυτός κάλεσε υπαλλήλους του ΙΚΑ, υπαλλήλους της εφορίας και της ΠΑΕ Παναχαϊκής. Έκανε επίσης έλεγχο στα οικονομικά της ομάδας στις τράπεζες και βρέθηκε πως η ΠΑΕ Παναχαϊκή είχε στείλει  τα χρήματα, τα οποία είχαν υπεξαιρεθεί. Ο κύριος εισαγγελέας βρήκε πως είχαμε πληρώσει τα πάντα και προκειμένου να καλυφθεί η υπεξαίρεση που έγινε εις βάρος της Παναχαϊκής, γιατί αυτός που το έκανε είχε καλές σχέσεις με τον υπάλληλο της ΕΠΟ Ανδρέα Καραγκιόζη αλλά και με τον δικηγόρο που χειριζόταν τα θέματα της ομάδας στο παρελθόν, καρπώθηκαν τα χρήματα της Παναχαϊκής και έφτιαξαν το μη νόμιμο χαρτί για να καλύψουν την υπεξαίρεση.

Εξαιτίας αυτού ο εισαγγελέας, πριν από ένα μήνα, άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος των αυτουργών, του παρέπεμψε στον ανακριτή με το θέμα της προσωρινής κρατήσεως. Αυτοί που μιλούν και λένε πως η Παναχαϊκή έκανε μια μήνυση κακώς το  κάνουν. Άκουσαν το Μπέο που τα έλεγε αυτά. Το σημαντικό είναι πως η Παναχαϊκή δεν έκανε μήνυση για πλαστογραφία, ζητήσαμε έρευνα και ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για κακούργημα υπεξαιρέσεως. Του θέματος επιμελήθηκε ο Άρειος Πάγος, ο εισαγγελέας του παρέβλεψε αυτό το έγγραφο και έβαλε την Παναχαϊκή στην ίδια κατηγορία με τις υπόλοιπες ΠΑΕ. Είναι ανοησίες όσα λέγονται και όποιος τα πει και επώνυμα θα έχει τις ανάλογες συνέπειες».

Για την ανάκληση των δελτίων της Παναχαϊκής: «Είναι τυπικό θέμα. Τα ίδια δελτία θα τα υποβάλουμε τη νέα περίοδο. Έχουμε συμβόλαια με τα παιδιά. Ο Ηρακλής δεν έχει πληρώσει ποτέ εφορία και ΊΚΑ, ο ΟΦΗ, μεγάλες ομάδες μιλάμε. Τα Τρίκαλα δεν δηλώνουν τους παίκτες».

Για το ότι η Παναχαϊκή προκάλεσε την έρευνα: «Η Παναχαϊκή προκάλεσε την έρευνα. Αγνοώντας πως έχουμε πρόβλημα στις 11 Απριλίου 2011 κάναμε έγγραφο στην ΕΠΟ και τους είπαμε πως υπάρχουν αυτές οι πλαστότητες. Δύο χρόνια πριν είχα καταγγείλει στον τότε δικηγόρο μας τον κύριο Γρηγορίου την ομάδα της Ηλιούπολης. Το πως δεν κατατέθηκε ποτέ αυτό είναι άλλο θέμα».

Για τις ποινές που περιμένει να επιβληθούν: «Θεωρώ ότι είναι αυτονόητο ότι οι ομάδες που εμπλέκονται θα υποβιβαστούν και είναι και το λιγότερο που μπορεί να γίνει. Όπως, επίσης, είναι αυτονόητο ότι στο ποινικό μέρος θα τιμωρηθούν ποινικά οι πρωταγωνιστές. Έχουν γίνει και κάποιες υπερβολές για κάποιους, για παράδειγμα ο διαιτητής ο Γιάχος. Από εκεί και πέρα το ποδόσφαιρο θα πρέπει να επανιδρυθεί. Πρέπει από την αρχή να επανιδρυθεί. Τώρα είναι εύκολο. Πρέπει εμείς που είμαστε στο ποδόσφαιρο να αποφασίσουμε ότι όλοι οι προπονητές, όλοι οι παράγοντες που εμπλέκονται σε αυτές τις ιστορίες και που ανάγλυφα φαίνεται, γιατί ακούω κάτι ανοησίες ότι το να κλέβονται τηλεφωνικές συνομιλίες είναι νόμιμο μέσο, αυτά είναι ανοησίες των απατεώνων. Όλοι αυτοί πρέπει να εξαφανιστούν από το ποδόσφαιρο, να μείνουμε στο ποδόσφαιρο αυτοί που αγαπάμε το ποδόσφαιρο και έχουμε φορολογική δήλωση και επάγγελμα, όχι αυτοί που έκαναν το ποδόσφαιρο επάγγελμα και το κάνανε μάλιστα και παράνομο επάγγελμα, γιατί αν το κάνεις νόμιμα κάν' το.

Αν είσαι ένας που έχει ιδέες, που έχει χρήματα  και επενδύει, να το κάνει. Αλλά να το επενδύεις στην παρανομία, είναι κάτι που πρέπει να τιμωρηθεί. Σε αυτή τη διαδικασία υπάρχουν άνθρωποι, εγώ θα πάρω και πρωτοβουλία τις επόμενες μέρες και είναι βέβαιο ότι δούμε σιγά σιγά πιο καθαρό ποδόσφαιρο. Εγώ το έκανα πράξη, δηλαδή δεν είχαμε προπονητή. Η μοναδική ομάδα που φάνηκε να εμπλέκεται ο προπονητής της σε τέτοια θέματα, τον απέλυσε και δεν είχαμε τίποτα να φοβηθούμε. Ακούστηκαν διάφορα πράγματα, αλλά εμείς πήραμε την απόφαση αυτή και προσέλαβα έναν προπονητή, έναν καθαρό παιδί, νέο προπονητή και δίνω συμβουλές στους συναδέλφους μου αν κάνουν κι αυτοί το ίδιο. Να φύγουν όλοι αυτοί που αναπαράγονται σε διάφορες ομάδες και κουβαλάνε μαζί τους και το “know how” της προηγούμενης ομάδας».

Για τους στημένους αγώνες: «Εγώ τα έχω καταγγείλει εγγράφως εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με ονοματεπώνυμα, και κάποιοι μου έδωσαν τη ρετσινιά του αποτυχημένου, ότι δεν μπορώ να ανεβάσω την ομάδα μου ή τις ομάδες μου, του γραφικού, του τρελού, γιατί το να αγνοείς την παντοδυναμία αυτών των κολοσσών της κοινωνίας, είναι τρέλα. Μπορείς να έχεις προσωπική αξιοπρέπεια και ήθος και υπευθυνότητα απέναντι σε έναν κόσμο. Η Πάτρα είναι 500.000 κάτοικοι, η ομάδα είναι η μοναδική, για φανταστείτε να φοβάται ο πρόεδρος της Παναχαϊκής να πει την αλήθεια; Είναι περήφανη η Πάτρα που ο πρόεδρος της ομάδας τους δεν είναι σε μια κασέτα. Θα ήθελα να κάνετε αυτή τη σαφή διάκριση, η θέση της ΠΑΕ Παναχαϊκής, σύμφωνα με έγγραφα του  Αρείου Πάγου και της εισαγγελίας Αθηνών είναι όχι ως δράστη στην ιστορία του μη νομίμου εγγράφου, αλλά ως παθούσα. Είναι παθούσα, γιατί το μη νόμιμο έγγραφο είναι για να καλυφθεί η υπεξαίρεση της άρσης».

Για το αν συμβαίνουν τα ίδια και στο μπάσκετ: «Στο μπάσκετ δεν είναι όλα άγια. Ίσως τώρα που θα φύγουν τα πάρα πολλά λεφτά, να δούμε καλύτερο μπάσκετ και πιο υγιής αγώνες. Για μένα το θεωρώ αδιανόητο, όπως το θεωρώ και στο ποδόσφαιρο, οι εξωγενείς παράγοντες και όχι ο ιδρώτας των παικτών, το μυαλό των παικτών και των προπονητών, να βγάζουν πρωταθλητές. Έτσι φεύγει ο κόσμος από τα γήπεδα και έτσι χάνεται και η ομορφιά του κάθε αθλήματος. Γιατί η ομορφιά του αθλήματος είναι η αγωνιά για το αποτέλεσμα».

Για το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ: «Βλέπω εξαιρετικές ημέρες για το μπάσκετ. Ουσιαστικά είναι ερασιτεχνικό γιατί όταν το Μαρούσι με 300 χιλιάδες ευρώ βγαίνει Ευρώπη, μιλάμε για μεράκι».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Φεύγει με «διπλό» η Σάμροκ
Φεύγει με «διπλό» η Σάμροκ
Παναθηναϊκός: Με την πλάτη στον τοίχο!
Παναθηναϊκός: Με την πλάτη στον τοίχο!
Ολυμπιακός: Τότε ξεκαθαρίζει για Γκαρθία
Ολυμπιακός: Τότε ξεκαθαρίζει για Γκαρθία
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/3)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/3)
Δήλεσι - Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις δύο αδερφές: Είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας
Δήλεσι - Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις δύο αδερφές: Είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας
Θρίλερ με την άγρια δολοφονία 19χρονου στο Μαρούσι – Η κατάθεση «φωτιά» της φίλης του
Θρίλερ με την άγρια δολοφονία 19χρονου στο Μαρούσι – Η κατάθεση «φωτιά» της φίλης του
Δήλεσι - Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις δύο αδερφές: Είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας
Δήλεσι - Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις δύο αδερφές: Είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας
Ανάσα για εκατομμύρια Έλληνες - Μέσα σε ένα μήνα θα δουν περισσότερα χρήματα στο λογαριασμό τους
Ανάσα για εκατομμύρια Έλληνες - Μέσα σε ένα μήνα θα δουν περισσότερα χρήματα στο λογαριασμό τους

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης