Στούπας: «Το δίκαιο στη Β Εθνική»

Στούπας: «Το δίκαιο στη Β Εθνική»

Πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ηρακλή Ψαχνών με τον πρόεδρο, Γιώργο Στούπα, να υπερτονίζει ότι η ομάδα του «είναι στη ΒΆ Εθνική»!

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών, το βράδυ της Δευτέρας (11/7) πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών, όπου έγινε ο οικονομικός απολογισμός της χρονιάς, ενώ αναλύθηκε η πολύ καλή πορεία της ομάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Ηρακλής Ψαχνών θα πρέπει να θεωρείται πλέον σύλλογος ΒΆ Εθνικής.

Πρόεδρος της Γ.Σ. ορίστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους πάντες για την τιμή που του έκαναν να προεδρεύσει τόνισε: «Για τον Ηρακλή χαίρονται όχι μόνο τα Μεσσάπια αλλά η Εύβοια ολόκληρη. Πιστεύω στην άνοδο της ομάδας στην Β' Εθνική. Εύχομαι, το παράδειγμα του Ηρακλή Ψαχνών να το ακολουθήσουν και άλλες ομάδες, του νομού μας, είναι κάτι που η ποδοσφαιρική Εύβοια το έχει ανάγκη και το αξίζει. Σίγουρα, το ποδόσφαιρο σήμερα στη χώρα μας νοσεί, όπως νοσούν η πολιτική αλλά και άλλες πλευρές της κοινωνίας μας. Πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά ''το μαχαίρι θα μπει, όχι απλά βαθιά, αλλά θα ξεπεράσει πέρα για πέρα, το κόκκαλο'' και πως το σύστημα θα αποβάλει όλα αυτά τα στοιχεία, για μια καλύτερη συνέχεια και ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο...»

Μεταξύ άλλων, έγινε γνωστό ότι τις προσεχείς ημέρες θα προκηρυχθεί Τακτική Γενική Συνέλευση της ομάδας, ώστε να προκύψει το Δ.Σ.

Από εκεί και πέρα, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Στούπας, ο οποίος έκανε τον απολογισμό της χρονιάς: «Στη χρονιά που πέρασε το ύψος των δαπανών της ομάδας έφτασε στις 650 χιλ. περίπου ευρώ. Από αυτά, για την ''μισθοδοσία'' των παικτών δαπανήθηκαν 350 χιλ.¤ και τα υπόλοιπα ήταν για άλλες λειτουργικές ανάγκες του Ηρακλή (ΙΚΑ-Εφορία κλπ). Με την λήξη του πρωταθλήματος και αν τα μπαράζ γίνονταν κανονικά, τότε η ομάδα δεν θα χρωστούσε ούτε ένα ευρώ. Αυτή την στιγμή είναι αποπληρωμένο το 90% και πλέον των υποχρεώσεων της ομάδας, καθώς αυτή η απίστευτη καθυστέρηση (ακόμα και τώρα δεν έχει τελειώσει τίποτα) μας πρόσθεσε δαπάνες ύψους 75-80.000¤! Βέβαια έχει να εισπράττει η ομάδα, τα 50.000¤ της πολιτείας, την οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Μεσσαπίων-Διρφύων και ένα υπόλοιπο 15.000¤ από την Ένωση Β'-Γ' Εθνικής (ΕΠΑΕ). Είναι λοιπόν εμφανές ότι ο ισολογισμός του Ηρακλή για τη χρονιά που πέρασε, είναι όχι απλά ισοσκελισμένος, αλλά πλεονασματικός...».

Ο πρόεδρος της ομάδας των Ψαχνών εξέφρασε, παράλληλα, την άποψή του ότι ο Ηρακλής θα αγωνίζεται στη ΒΆ Εθνική τη νέα σεζόν: «Ο Ηρακλής Ψαχνών είναι στη Β' Εθνική, αυτό είναι το σωστό, το δίκαιο και το επιβεβλημένο και αυτό θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Χωρίς αμφιβολία μπορεί η Β' Εθνική να απαιτεί Μετοχικό Κεφάλαιο 500.000¤ (θα προέλθει από την αύξηση του υπάρχοντος των 110000¤), αλλά σαν κατηγορία είναι ''πιο φτηνή'' οικονομικά, από την Γ' Εθνική. Στην Γ' οι επιχορηγήσεις είναι 50.000¤ συν κάποια χρήματα από φανέλα. ΟΠΑΠ και τηλεοπτικά, ενώ στην Β' τα χρήματα αυτά ξεπερνούν τις 550.000¤ (επιχορήγηση πολιτείας+ΟΠΑΠ+Φανέλα+Τηλεοπτικά -ΕΤ-2 και ΕΤ-3-). Έτσι λοιπόν, σε καμιά περίπτωση δεν μιλάμε για Γ' Εθνική, αλλά θα προχωρήσουμε για να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στην Β' Εθνική και όχι ομάδα 'ήρθα...είδα...φεύγω...''!

Αυτός θα είναι ο προγραμματισμός μας. Βέβαια όλα αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο μας είναι αναμφίβολα άσχημα και την πληρώνουμε όλοι εμείς που οι ομάδες μας είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, χωρίς πλαστά χαρτιά και χωρίς απλήρωτες υποχρεώσεις. Χαιρόμαστε και οι υποχρεώσεις μας μεγαλώνουν, καθώς όλη η ποδοσφαιρική Εύβοια, θεωρεί τον Ηρακλή Ψαχνών ''την ομάδα της'' και αυτό φάνηκε καθαρά όλη την χρονιά που πέρασε. Αυτόν λοιπόν τον κόσμο, δεν πρέπει να τον απογοητεύσουμε και θα πρέπει μετά από 20 περίπου χρόνια να δει μια ομάδα της Εύβοιας στην Β' Εθνική...».

Ακόμη, ο Στούπας υπεραμύνθηκε των παικτών του, καυτηριάζοντας κάποιους που τους χαρακτήρισαν ''δημόσιους υπάλληλους'': «Οι παίκτες αμείβονταν σύμφωνα με τα συμβόλαιά τους, όπως πρέπει να κάνει κάθε νοικοκυρεμένη ομάδα, χωρίς καθυστερήσεις και με απόλυτη συνέπεια. Όλα τα παιδιά που φέτος ήταν στο ρόστερ του Ηρακλή, ήταν άψογα στην συμπεριφορά και τις υποχρεώσεις τους, υπερέβαλαν εαυτούς, μπορούμε να πούμε καθώς αποκτήθηκαν με στόχο να παραμείνει η ομάδα άνετα στην Γ' Εθνική και κατάφεραν μέσα από την δουλειά και την απόδοσή τους, μαζί με την διοίκηση και το προπονητικό team, αλλά και με την εντυπωσιακή συμπαράσταση του κόσμου, να την ανεβάσουν ουσιαστικά στην Β' Εθνική. Δεν μπορεί ούτε δικαιούται λοιπόν κανείς ν' απαξιώνει την μεγάλη προσπάθεια και την ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, της περασμένης αγωνιστικής περιόδου» και ο πρόεδρος συμπλήρωσε λέγοντας:

«Θεωρούμε τον Ηρακλή ομάδα Β' Εθνικής, πάνω σ' αυτό θα σχεδιάσουμε την νέα χρονιά, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε, μπορούμε να  πετύχουμε και εδώ, τόσο στο οικονομικό όσο και στο αγωνιστικό μέρος. Σε λίγες μέρες θα προκηρυχθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση της ομάδας και εκεί θα συμπληρωθεί το Δ.Σ., στο οποίο θεωρούμε ότι θα πρέπει να συμμετάσχει και ο Δήμαρχος Γιάν. Μπουροδήμος. Πιστεύουμε ότι θα έχει οριστικοποιηθεί η συμμετοχή μας στην Β' Εθνική και θα εγκριθεί η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου του Ηρακλή Ψαχνών».

ΨΑΧΝΑ: Απόστολος Αποστολίδης

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Χαμός στον Πανσερρραϊκό: Ποιοι μπήκαν σε... καραντίνα και γιατί!
Χαμός στον Πανσερρραϊκό: Ποιοι μπήκαν σε... καραντίνα και γιατί!
ΠΑΟΚ: «Δεν απαντούμε σε προκλήσεις»
ΠΑΟΚ: «Δεν απαντούμε σε προκλήσεις»
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Επικεφαλής των ΗΠΑ η Ιβάνκα Τραμπ για την τελετή λήξης (photos)
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Επικεφαλής των ΗΠΑ η Ιβάνκα Τραμπ για την τελετή λήξης (photos)
Εκεί συνεχίζει ο Φυτανίδης! (photos)
Εκεί συνεχίζει ο Φυτανίδης! (photos)
Συναγερμός στην Κυπριακή ΑΟΖ: «Φύγετε από μπροστά μας διαφορετικά θα βουλιάξουμε μαζί»
Συναγερμός στην Κυπριακή ΑΟΖ: «Φύγετε από μπροστά μας διαφορετικά θα βουλιάξουμε μαζί»
Ειρήνη Λαγούδη: Θρίλερ δίχως τέλος - Τι μαρτυρά το αποτύπωμα σόλας παπουτσιού μέσα στο αυτοκίνητο
Ειρήνη Λαγούδη: Θρίλερ δίχως τέλος - Τι μαρτυρά το αποτύπωμα σόλας παπουτσιού μέσα στο αυτοκίνητο
Ανείπωτη τραγωδία στην Πάτρα: Κλείδωσε το 3χρονο παιδί του και αυτοκτόνησε στο διπλανό δωμάτιο
Ανείπωτη τραγωδία στην Πάτρα: Κλείδωσε το 3χρονο παιδί του και αυτοκτόνησε στο διπλανό δωμάτιο
Ειρήνη Λαγούδη: Φωτογραφία ντοκουμέντο ανατρέπει τα δεδομένα (vid)
Ειρήνη Λαγούδη: Φωτογραφία ντοκουμέντο ανατρέπει τα δεδομένα (vid)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης