Αποχωρήσεων συνέχεια στην Παναχαϊκή: Φεύγει και ο Μαρλαφέκας
SHARE

Αποχωρήσεων συνέχεια στην Παναχαϊκή: Φεύγει και ο Μαρλαφέκας

Νέα ηχηρή αποχώρηση από τη διοίκηση των «κοκκινόμαυρων».

Οι αποχωρήσεις συνεχίζονται στην Παναχαϊκή, καθώς μετά τους Κώστα Κατσουράνη και Πάρι Γεωργακόπουλο, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Συμμαχία και ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας. Ο επιχειρηματίας ήταν από τους πρώτους που συμμετείχαν στο πρότζεκτ της Παναχαϊκής Συμμαχίας, ωστόσο πλέον αποτελεί παρελθόν και τόνισε ότι παραχωρεί εντελώς δωρεάν τις μετοχές του.

Αναλυτικά η δήλωση του Πλάτωνα Μαρλαφέκα:

«Όπως είναι γνωστό, το καλοκαίρι του 2016 συμμετείχα στη δημιουργία της «Παναχαϊκής Συμμαχίας». Ξεκαθαρίζοντας από την πρώτη στιγμή ότι δεν με ενδιαφέρουν θέσεις και αξιώματα στην Ομάδα και ότι είναι μακριά από τα ενδιαφέροντα μου, αλλά και από τη λογική μου, ο ρόλος του «ποδοσφαιρικού παράγοντα», αποφάσισα να συμμετέχω σε μια κοινή προσπάθεια που αποσκοπούσε στην σωτηρία και την αναγέννηση της ιστορικής ομάδας της πόλης μας.

Πιστεύοντας στο όραμα, αλλά και στις ικανότητες του Κώστα Κατσουράνη, κατέστησα σαφές από την πρώτη στιγμή, ότι η θέση των μελών της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» είναι μόνον στην κερκίδα, ως φίλαθλοι. Ούτε στα αποδυτήρια, ούτε τον αγωνιστικό χώρο, ούτε στους χώρους που λειτουργεί το ποδοσφαιρικό τμήμα. Εκεί, πρωταγωνιστές είναι μόνον οι ποδοσφαιριστές και «αφεντικά» είναι ο Τεχνικός Διευθυντής, ο Προπονητής, ο Γενικός Αρχηγός, ο καθένας με το ρόλο του, τις ευθύνες τους και τις αρμοδιότητές του. Γι’ αυτό, είχα καταθέσει εξαρχής την άποψη κανένας από εμάς να μην είναι Πρόεδρος ή σε άλλη θέση ευθύνης, αλλά να στελεχώσουμε την Διοίκηση με ικανούς μάνατζερ που διαθέτουν, τεχνογνωσία, άποψη που όμως δεν υιοθετήθηκε!

Πίστεψα λοιπόν ότι αυτή η Ομάδα Πατρινών που συγκρότησε την «Παναχαϊκή Συμμαχία» θα μπορούσε να γίνει μια ωραία παρέα, που στην πορεία θα μεγάλωνε ολοένα και περισσότερο, καταλαμβάνοντας όλο και περισσότερες θέσεις στην κερκίδα την φιλάθλων .Όμως, αλλιώς εξελίχθηκαν τα πράγματα γιατί κάποιοι είχαν διαφορετική άποψη και δεύτερες σκέψεις !!! Ενόχλησε πολλούς αυτό που ξεκινήσαμε, ενόχλησε το γεγονός ότι, μετά από πολλά χρόνια, μια ομάδα επιχειρηματιών έκανε κάτι κοινό και μεγάλο.

Ακόμα και την πρώτη χρόνια προσπάθησαν να μας προκαλέσουν πρόβλημα, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί μείναμε ενωμένοι και δυνατοί, στέλνοντας το μήνυμα ότι δημιουργούμε κάτι καλό. Όμως, η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα ! Η αρχική ομάδα, δεν μπόρεσε να διατηρήσει τις καλές σχέσεις που είχε την πρώτη χρόνια (και βασιζόμενη σε αυτές, κατάφερε τόσα πολλά) και όχι μόνον δεν μεγάλωσε, αλλά μίκρυνε.

Στη διαδρομή αυτή, υπήρξαν φορές που δέχθηκα απαράδεκτες προσωπικές επιθέσεις οι οποίες αποσκοπούσαν να πλήξουν την υπόληψή μου. Ακόμα κι όταν διατυπώθηκε η αξίωση να αποχωρήσω (!) από την «Παναχαϊκή Συμμαχία», δεν αντέδρασα. Απεναντίας, συνέχισα να συνεισφέρω οικονομικά, υπερβαίνοντας ακόμα και αυτά που μού αναλογούσαν. Και σιώπησα, απέναντι στις προκλήσεις και τις ύβρεις, μόνο και μόνο για το καλό της Ομάδας μας. Όταν το καλοκαίρι του 2017 πανηγυρίσαμε την επιστροφή της Παναχαϊκής στην Football League συμμετείχα στη σύσταση της ΠΑΕ ως απλός μέτοχος, μη συμμετέχοντας όμως στη Διοίκηση, διατηρώντας την άποψη που από την αρχή είχα εκφράσει ότι κανένα μέλος της Παναχαϊκής Συμμαχίας δεν έπρεπε να εμπλακεί στα Διοικητικά, η ευθύνη των οποίων έπρεπε να ανατεθεί σε ικανούς μάνατζερ.

Συμμετείχα στη σύσταση της ΠΑΕ, χωρίς να διεκδικώ ρόλο και λόγο στις αποφάσεις, προκειμένου να συνεισφέρω στην προσπάθεια αναγέννησης της αγαπημένης μας Ομάδας. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, εκτός της υπόλοιπης οικονομικής συνεισφοράς που προσωπικά κατέβαλα, πρότεινα η λουξ να συμμετέχει και πάλι ως ο Μεγάλος Χορηγός της Ομάδας, πρόταση που δεν έχει ευοδωθεί ακόμα.

Η Παναχαϊκή πλέον βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και χωρίς να βρίσκεται στο τιμόνι της ο Κώστας Κατσουράνης, ο άνθρωπος που τουλάχιστον σε μένα, ενέπνευσε το όραμα της αναγέννησης της Ομάδας. Οι ώρες αυτές απαιτούν από όλους ξεκάθαρες εξηγήσεις και τοποθετήσεις.

Προσωπικά λοιπόν, κάνω γνωστό (και εύχομαι με αυτή την απόφαση να διευκολύνω την κατάσταση) ότι η συμμετοχή μου στο ταξίδι που ξεκίνησε το 2016, τελειώνει εδώ και διαθέτω εντελώς δωρεάν τις μετοχές που κατέχω στην ΠΑΕ (και αντιπροσωπεύουν περίπου το 20%), σε όποιον έντιμο άνθρωπο, εκδηλώσει το ενδιαφέρον να αναλάβει την Παναχαϊκή.

Δηλώνω επίσης ότι θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό του, με όποιον τρόπο μού ζητήσει και μπορώ να ανταποκριθώ. Θέλω να πιστεύω ότι εκεί που δεν τα καταφέραμε εμείς, θα βρεθούν κάποιος ή κάποιοι άλλοι να τα καταφέρουν. Προσωπικά, επαναλαμβάνω, θα είμαι στο πλευρό τους.

Γίνεται φανερό ότι θα μπορούσα να πω πολλά. Δεν θα το πράξω, αυτή τη στιγμή, θεωρώντας ότι εκείνο που προέχει τώρα, είναι να επανέλθει η αγαπημένη μας Ομάδα σε ασφαλή δρόμο. Τα λόγια λοιπόν περιττεύουν έστω κι αν εκφράζουν δικαιολογημένα συναισθήματα ή φανερώνουν αλήθειες που δεν είναι ευρέως γνωστές. Τούτη την ώρα, μετράνε οι πράξεις που θα βοηθήσουν την ιστορική Ομάδα της πόλης μας να φτάσει ψηλά, στη θέση που της ανήκει.

Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τους φιλάθλους που στήριξαν την προσπάθειά μας και όσους είχαμε μια καλή συνεργασία και ιδιαίτερα εκείνα τα μέλη της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» που μέχρι και σήμερα συνέχισαν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, με μεγάλο προσωπικό και οικονομικό κόστος, για να βοηθήσουν την Παναχαϊκή».

Eurocup: «Διπλό»… ζωής στο Βιλερμπάν για την Παρτιζάν, ιστορική πρόκριση η Ανδόρα!
Eurocup: «Διπλό»… ζωής στο Βιλερμπάν για την Παρτιζάν, ιστορική πρόκριση η Ανδόρα!
Champions League: Όλα τα γκολ της αγωνιστικής (videos)
Champions League: Όλα τα γκολ της αγωνιστικής (videos)
Champions League: Η μεγάλη απόκρουση του Άλισον που έστειλε στους «16» τη Λίβερπουλ (video)
Champions League: Η μεγάλη απόκρουση του Άλισον που έστειλε στους «16» τη Λίβερπουλ (video)
Basketball Champions League: Απέδρασε με… δώρο για τον ΠΑΟΚ η Τενερίφη!
Basketball Champions League: Απέδρασε με… δώρο για τον ΠΑΟΚ η Τενερίφη!

 • Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
 • COSMOTE SPORT 9HD
  22:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • RBAR 2018
  22:30Τέξας, ΗΠΑ. Στιγμιότυπα.
 • Αφιέρωμα: UFC The Ultimate Fighter E2804
  23:00Παρακολουθήστε τις σημαντικότερες στιγμές του φετινού TUF μέχρι και τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στον Rafael Dos Anjos και τον Kamaru Usman.
 • WRC 2018
  23:40SS12 Datca 2, Τουρκία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E673
  00:00Στιγμιότυπα.
 • NBA Daily
  00:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • WRC 2018
  00:55SS17 Marmaris 2 Power Stage, Τουρκία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Π. Τρέιλ Μπλέιζερς (Ζ)
  01:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E49
  01:15Στιγμιότυπα.
 • Βόλεϊ: Ντιναμό Μόσχας - Φενέρμπαχτσε
  02:00CEV Champions League Γυναικών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Ποδόσφαιρο: Έιμπαρ - Λεβάντε
  02:25Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Ποδόσφαιρο: Αμβούργο - Πάντερμπορν
  02:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • WRC 2018
  02:45Τουρκία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Sports Classics: ABC of Hard Enduro
  04:00Το Hard Enduro είναι το πιο πειθαρχημένο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και απαιτεί μια ιδιαίτερη 'τρέλα' από τους οδηγούς. Μάθετε την ορολογία τους και τα πάντα για τους επαγγελματίες οδηγούς και βιώστε ένα άθλημα που και μόνο ο τερματισμός αποτελεί άθλο.
 • Χάντμπολ: Ράιν Νέκαρ - Βέσπρεμ
  04:15VELUX EHF Champions League 2018-19. Φάση ομίλων. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Άβες
  04:20Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  04:30Wr. Neustadt, Αυστρία. Δοκιμαστικά. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: Γαλατάσαραϊ - Μπάνβιτ
  05:00Τουρκικό Πρωτάθλημα 2018-19. 10η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  06:20Wr. Neustadt, Αυστρία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Λεγανές - Χετάφε
  06:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Ποδόσφαιρο: Γκλάντμπαχ - Στουτγκάρδη
  06:40Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Ποδόσφαιρο: Μπριζ - Ατλέτικο Μαδρίτης
  06:45UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 1ος όμιλος. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Pick n' Roll
  07:15Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Τένις: Fed Cup 2018 by BNP Paribas
  08:00Τα καλύτερα στιγμιότυπα του 2018.
 • WRC 2018
  08:45SS14 Dyfnant 1, Μεγάλη Βρετανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Αμβούργο - Πάντερμπορν
  08:55Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Π. Τρέιλ Μπλέιζερς
  09:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Beach Volley: FIVB 2018
  09:15Βιέννη, Αυστρία. Στιγμιότυπα.
 • WRC 2018
  10:05SS23 Great Orme Llandudno 2, Μεγάλη Βρετανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Βόλεϊ: Λαρντίνι Φιλοτράνο - Σαν Μπερνάρντο Κούνεο
  10:30Ιταλικό Πρωτάθλημα Γυναικών 2018-19. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Ουέσκα - Ρεάλ Μαδρίτης
  11:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Βέρντερ Βρέμης - Φορτούνα Ντίσελντορφ
  11:10Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Ποδόσφαιρο: Ίντερ - Αϊντχόφεν
  11:15UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 2ος όμιλος. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • NBA Daily
  11:45Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • WRC 2018
  11:55Μεγάλη Βρετανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Pick n' Roll
  12:30Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  12:4510η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  13:10Μέγαρα. 4ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βαλένθια - Σεβίλη
  13:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Ποδόσφαιρο: Βόλφσμπουργκ - Χόφενχαϊμ
  13:25Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E11
  13:30Αθλητική εκπομπή.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • NBA Daily
  14:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Μπάσκετ: Γκόλντεν Στ. Γουόριορς - Μινεσότα Τίμπεργουλβς
  15:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • WRC 2018
  15:25Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • UEFA Champions League 2018-19 - Στιγμιότυπα
  15:30Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. Τα καλύτερα στιγμιότυπα της αγωνιστικής του UEFA Champions League. Στιγμές γεμάτες πάθος, δυνατές μάχες και τα καλύτερα γκολ που ξεχώρισαν ανά αγωνιστική ημέρα αφιερωμένα στην κορυφαία διοργάνωση.
 • Ποδόσφαιρο: Μπάγερν Μονάχου - Νυρεμβέργη
  15:40Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ - Νάπολι
  15:45UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 3ος όμιλος. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  16:15Resolute Cup 2018.
 • UEFA Champions League Show 2018-19 (Ζ)
  16:30Δείτε όλη τη δράση των αγώνων του UEFA Champions League.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  16:40Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  17:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E10
  17:45Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βικτόρια Πλζεν - Ρόμα (Ζ)
  17:55UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 7ος όμιλος. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E674
  18:15Στιγμιότυπα.
 • NBA Daily
  18:45Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Sports Classics: ABC of Mountain Biking
  19:15Ο Ρομπ Γουάρνερ δίνει μαθήματα στο mountain biking και παρουσιάζει την ορολογία, τους κανόνες, την ιστορία και τους ήρωες του αθλήματος.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Π. Τρέιλ Μπλέιζερς
  19:20NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • MotoGP 2018
  20:00Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Moto 2 και 3
  21:15Ανασκόπηση της σεζόν 2018. Στιγμιότυπα.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E10
  21:45Στιγμιότυπα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies