Σπανός: «Πάμε για άνοδο»
SHARE

Σπανός: «Πάμε για άνοδο»

Ο Δημήτρης Σπανός έδωσε την πρώτη συνέντευξη Τύπου ως προπονητής του Άρη και τόνισε ότι με την βοήθεια του κόσμου θα έρθει η άνοδος στην SuperLeague.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που ήρθατε. Είναι τιμή που βλέπω τόσο κόσμο. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Είναι τεράστιο το φορτίο ευθύνης. Ευχαριστώ τον κ. Καρυπίδη, τον κ. Μυροφορίδη και ελπίζω ν’ ανταποκριθώ τις προσδοκίες τους. Είμαι μαζί σας (σ.σ. τους δημοσιογράφους) γιατί πρέπει να ενημερώνεται σωστά ο κόσμος του Άρη. Η επικοινωνία μας πρέπει να έχει αρχές, πρέπει να έχει κανόνες και έχουμε χρόνο να τα λέμε από εδώ και πέρα».

Για την πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του: «Ο Άρης είναι η μεγαλύτερη ομάδα που θα προπονήσω. Ίσως να μην αποδεχόμουν την πρόταση αν δεν ήμουν σίγουρος. Νιώθω σίγουρος, νιώθω καλά. Έχω ένα πλάνο στο μυαλό μου το οποίο πιστεύω θα πάει καλά. Θέλω να δείτε κι εσείς μέσα στο γήπεδο πράγματα που θα δω κι εγώ. Είναι πολύ σημαντικό για το βιογραφικό σου να έχεις τον Άρη μέσα, αλλά ασήμαντο να μην έχεις τον Άρη με επιτυχία. Γι’ αυτό θα παλέψω, για την επιτυχία του Άρη».

Τι δεν πήγε καλά πέρυσι και η ομάδα δεν ανέβηκε: «Οι παίκτες ατομικά, έπρεπε ν’ αναδεικνύουν την δυναμική της ομάδας. Πέρυσι περισσότερο φάνηκαν τα ονόματα, παρά η ομάδα. Όταν πήγα στον Παναγιάλειο είπα ότι ένα ρόστερ Super League δεν σημαίνει ότι θα βγάλει την ομάδα κατηγορία. Αν δεν γυαλίζει το μάτι των παικτών, δεν βγαίνει κανείς. Θα πρέπει να βγάλουμε πάθος, θέληση. Γι’ αυτό πέρυσι δεν πέτυχε η ομάδα. Θέλουμε να κάνουμε μία παρόμοια πορεία με πέρυσι, αλλά με διαφορετική νοοτροπία».

Για την σχέση που έχει με τον Παύλο Μυροφορίδη και τι αγωνιστικό προφίλ θα έχει η ομάδα: «Είναι η τρίτη ομάδα στην οποία συνεργάζομαι με τον Μυροφορίδη. Μιλούσαμε και πριν έρθω εγώ, χωρίς να υπάρχει κάτι. Συμφωνώ με τις προσθαφαιρέσεις που έχουν γίνει. Ο κ. Μυροφορίδης αν θέλει να πάρει κάτι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενημερώσει τον προπονητή. Αντίστοιχα και ο προπονητής, πρέπει να ενημερώσει τον Μυροφορίδη για κάποιον παίκτη που θέλει. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, η ομάδα είναι υποχρεωμένη να παίξει επιθετικά, να «σπάσει» άμυνες, να πετύχει τέρματα. Δεν πρέπει ν’ αλλάξουμε φιλοσοφία, απλά πρέπει αυτό να το ενισχύσουμε και να το κάνουμε λίγο καλύτερο».

Για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας: «Έχουν γίνει και θα γίνουν προσθαφαιρέσεις. Θα πρέπει να πάρουμε τερματοφύλακα. Η ομάδα έχει έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες, ο οποίος φαίνεται να κάνει ένα άλλο βήμα. Το σεβόμαστε. Θέλουμε ένα παιδί να έχει δίψα για διάκριση με τον ΑΡΗ. Έχουμε τον Αναγνωστόπουλο και τον Μάντζαρη, δύο παιδιά με πολλές ικανότητες, που πρέπει να πάρουν τις ευκαιρίες τους. Επίσης, ένας ή δύο παίκτες θα αντικαταστήσουν τον Τάτο. Όσο για τον επιθετικό, τα κερασάκια στην τούρτα τα φοβάμαι. Και αυτό συνέβη πέρυσι. Πρέπει ο παίκτης που θα έρθει να είναι μεταγραφή ουσίας και όχι αεροδρομίου. Δεν περιμένουμε το youtube για να κρίνουμε έναν παίκτη. Μπορεί να γίνει η μεταγραφή επιθετικού, μπορεί και να μην γίνει».

Για τους συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ: «Θα έχω τον συνεργάτη μου τον Σωτήρη τον Βίνο και τον Πασχάλη τον Μελισσά τον οποίο τον προώθησα. Τον ξέρω πολλά χρόνια και ταιριάζουν τα χνώτα μας. Ο Αντώνης ο Λυκούρης επίσης θα συνεχίσει. Έμαθα γι’ αυτόν και όταν κάτι είναι καλό, δεν χρειάζεται να το ξηλώσεις. Μέσα σε αυτούς προσθέστε κι έναν αναλυτή αγώνων. Θέλουμε μικρό τεχνικό επιτελείο, το οποίο θα έχει την ίδια νοοτροπία».

Για τον Ανδρέα Τάτο ο οποίος αποχώρησε τελικά από την ομάδα: «Εγώ με τον Τάτο μίλησα επειδή αρχικά ήταν να μείνει στην ομάδα. Το κάτι παραπάνω που ζήτησε δεν μπορούσαμε να του το κόψουμε. Αν υποθέσουμε ότι σήμερα-αύριο υπογράφει ένας νέο παιδί, θα είναι καλός μέσα από την ομάδα. Η ομάδα θέλουμε να αναδεικνύεται. Θα το δείτε στην πορεία ότι το παιχνίδι μας θα είναι δομημένο. Έχουμε παντού καλούς ποδοσφαιριστές. Θα θέλαμε και τον Αντρέα, αλλά ο Άρης δεν έχει ανάγκη κανέναν. Εμείς έχουμε ανάγκη τον Άρη και η ομάδα είναι αυτή που θα αναδείξει τον παίκτη».

Για τον αντικαταστάτη του Τάτου: «Θέλουμε ένα παιδί που να είναι στα οικονομικά μας δεδομένα μαζί με τον Σταφάνοβιτς. Κάποια παιδιά δεν έβγαλαν πέρυσι αυτό που δικαιούνταν να βγάλουν. Είμαστε καλυμμένοι πλήρως σε αυτό το κομμάτι. Ένα κενό ίσως να υπάρχει στον επιθετικό, αλλά προτιμούμε να μην κάνουμε κάτι, από το να μην είναι καλό».

Πόσους παίκτες θα έχει το φετινό ρόστερ: «Ο σχεδιασμός μας είναι 26-28 παίκτες. Από αυτούς οι 4 θα είναι τερματοφύλακες. Οι υπόλοιποι 4 θα είναι παιδιά από την ομάδα Νέων. Έχουν προταθεί ήδη από τον Πασχάλη Μελισσά και θα είναι μαζί μας την Πέμπτη στην προετοιμασία. Θα μείνουν δύο, τρεις και οι τέσσερις; είναι στο χέρι τους να το διεκδικήσουν. Το ρόστερ πάντως θα έχει 28 παίκτες. Ο Άρης σαν ομάδα δεν αδικεί παιδιά».

Για τον Ταυλαρίδη: «Ίσως κι εγώ με τον Στάθη να παρέκαμψα κάποιες καταστάσεις. Αν όλα είναι καλά και προσαρμοστεί στα δεδομένα τα δικά μας, θα μείνει στην ομάδα. Όλα αυτά έγιναν με πράξεις και όχι με λόγια. Μίλησα μαζί του Παρασκευή. Μου είπε το παράπονό του, ότι δεν τον σεβάστηκαν από την ομάδα. Εγώ θα πω το εξής, αν δεν τον σεβάστηκαν κάποιοι από την ομάδα, ο Στάθης δεν σεβάστηκε τον προπονητή. Γιατί το λέω αυτό. Το Σάββατο του στέλνω στο μέιλ του τα εργομετρικά και την Δευτέρα καταθέτει προσφυγή. Είναι ξένο σώμα για την ομάδα, το έδειξε μόνος του. Την Πέμπτη είχαμε συνεννοηθεί να μπει στο γήπεδο. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Έπρεπε να γίνει κάπως διαφορετικά η σειρά για να σέβεται ο ένας τον άλλον».

Αν θα γίνει προσπάθεια για να παραμείνει στο ρόστερ: «Ο παίκτης αποτελεί παρελθόν κατά 99%. Θέλω να κάνω ένα ραντεβού μαζί του για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Θα χωρίσουν οι δρόμοι μας κατά πάσα πιθανότητα. Όλα τα παιδιά τα οποία θα είναι στην προπόνηση της Πέμπτης, θα είναι παίκτες της ομάδας και κάποιοι ίσως να θέλουν ν’ αποδείξουν κάποια πράγματα παραπάνω από πέρυσι».

Για τα… ύποπτα αποτελέσματα που επηρέασαν το περσινό πρωτάθλημα: «Τα 50 παιχνίδια είναι ύποπτα χειραγώγησης, αλλά στο εξωτερικό είναι 100. Δεν πρέπει να μπούμε σε αυτό το τριπάκι όμως. Μπορούν να γίνουν τα πάντα, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε ταπεινοί, σοβαροί, να είμαστε ομάδα και θεωρώ πως κανένας διαιτητής και κανένας μηχανισμός δεν μπορεί να συγκρατήσει τον Άρη».

Το σχόλιό του για τον Θόδωρο Καρυπίδη: «Κατ’ αρχάς τον άνθρωπο (τον Θόδωρο Καρυπίδη) δεν τον γνωρίζω. Δεν μιλήσαμε για κάτι συγκεκριμένο, μου είπε σε θέλω, ανεβαίνεις επάνω και κλείνεις με τον Μυροφορίδη. Εγώ είμαι αναρμόδιος να τον κρίνω, γιατί δεν τον γνωρίζω. Οι πρόεδροι των μεγάλων ομάδων θέλουν την διαχείρησή τους. Πιστεύω θα έχουμε καλή συνεργασία».

Και κατέληξε: «Τέλος θα ήθελα να πω πως ο στόχος είναι δύσκολος αν πάμε με τιε μύτες ψηλά και θεωρήσουμε ότι θα βγούμε μόνο με τις φανέλες. Μπορεί να γίνει εύκολος αν υπάρξει ομοψυχία. Χωρίς ομοψυχία όλων των φορέων για να βοηθηθεί ο ΑΡΗΣ, ο στόχος θα υλοποιηθεί πιο δύσκολα.. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας εδώ και πιστεύω πως η σχέση μας και η συνεργασία μας θα είναι άριστη».


ΑΕΚ: Το σχέδιο για να κρατήσει Πόνσε
ΑΕΚ: Το σχέδιο για να κρατήσει Πόνσε
Παναθηναϊκός: Γκαντεμιά… χωρίς τέλος!
Παναθηναϊκός: Γκαντεμιά… χωρίς τέλος!
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/01)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/01)
Το ρεκόρ, η αφιέρωση και η φωτογραφία του Κριστιάνο Ρονάλντο από τα αποδυτήρια!
Το ρεκόρ, η αφιέρωση και η φωτογραφία του Κριστιάνο Ρονάλντο από τα αποδυτήρια!

 • Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Κολοσσός H Hotels
  06:00Betshop Basket League 2018-19. 13η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Sports Classics: ABC of Parkour
  06:15Παρκούρ: το άθλημα που περιλαμβάνει τρέξιμο, άλματα και αναρρίχηση σε φυσικά και αστικά εδάφη και ωθεί το σώμα στα όριά του. Είναι απρόβλεπτο και γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό λόγω της τέχνης των αθλητών. Μάθετε τα πάντα για τις κινήσεις και τη μαγεία του.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  07:00Dover Gander Outdoors 400. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E15
  08:15Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Μπόστον Σέλτικς - Τορόντο Ράπτορς
  08:45NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Ποδόσφαιρο: ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος ΓΣΣ
  09:15Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 5η φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2019
  09:30Χάγη, Ολλανδία. Τρίτη θέση γυναικών. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2019
  10:40Χάγη, Ολλανδία. Τελικός γυναικών. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  10:55Μέγαρα.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  11:25Καζάν, Ρωσία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • NBA Daily
  11:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Μπάσκετ: Βαλένθια - Γκραν Κανάρια
  12:15Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Βόλεϊ: Μπερλίν Βόλεϊ - Σκρα Μπέλχατοφ
  13:30CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 3ος αγώνας. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • WRC 2018
  13:45SS21 Wedding Bells 1, Αυστραλία. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Ντένβερ Νάγκετς - Γκόλντεν Στ. Γουόριορς
  14:20NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • WRC 2018
  15:05SS24 Wedding Bells 2 Power Stage, Αυστραλία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Βόλεϊ: Ολυμπιακός - BBSK Κωνσταντινούπολης (Ζ)
  16:00CEV Cup Ανδρών 2018-19. Φάση των 16. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E15
  16:35Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  16:55Dover Gander Outdoors 400. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: Μπόστον Σέλτικς - Τορόντο Ράπτορς
  17:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Ποδόσφαιρο: Ατλέτικο Μαδρίτης - Λεβάντε
  17:05Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 19η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Λαμία - Παναθηναϊκός
  18:00Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 5η φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας.
 • Πυγμαχία: KOTV 2019 E3
  18:30Στιγμιότυπα.
 • Watersports: 2018 Speed Catamarans GC32 E6
  19:00Στιγμιότυπα.
 • NBA Daily
  19:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Βόλεϊ: Ολυμπιακός - BBSK Κωνσταντινούπολης
  19:45CEV Cup Ανδρών 2018-19. Φάση των 16. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας.
 • Μπάσκετ: Γ. Γουίζαρντς - Ν. Γιορκ Νικς (Ζ)
  20:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Ποδόσφαιρο: Τσέλσι - Νιουκάστλ
  20:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας.
 • GP Confidential 2018 E25
  21:00Στιγμιότυπα.
 • Ράλι Ντακάρ 2019
  21:4510η φάση. Στιγμιότυπα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies