Μυροφορίδης: «Ο στόχος μου στον Άρη είναι μόνο η άνοδος»

Μυροφορίδης: «Ο στόχος μου στον Άρη είναι μόνο η άνοδος»

Παρουσιάστηκε και επίσημα από την ΠΑΕ Άρης ο Παύλος Μυροφορίδης που αναλαμβάνει το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Αν και ακόμα δεν προσελήφθη προπονητής, η ομάδα της Θεσσαλονίκης προσέλαβε τεχνικό διευθυντή που σήμερα τον παρουσίασε στους δημοσιογράφους. Ο Παύλος Μυροφορίδης που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα προ ημερών, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και προδιέγραψε τις κινήσεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

 «Θα έπρεπε να μεταφέρω έστω και μία μικρή πρόοδο. Αλλιώς τι είχαμε και τι χάσαμε. Θεωρώ ξεκάθαρα ότι ξέρω που έχω έρθει. Τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και θεωρώ ότι έχω βρει τον τρόπο για να πάει από εδώ και πέρα η ομάδα. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ο οργανισμός, υπάρχει ομάδα, που καλώς ή κακώς, όποιος δεν θέλει να το βλέπει, κακό του κεφαλιού του, που τα 4 τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται, είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Κι επειδή τα λόγια λέγονται, πρέπει να βρούμε την ουσία της πράξης. Καλά είναι τα λόγια.

Θα μιλήσω ξεκάθαρα για τον στόχο και την ουσία του. Το ότι έγιναν λάθη και τι δεν πήγε καλά, είναι κάτι που στο τέλος φάνηκε. Αν όμως είμαστε σωστοί και θέλουμε να αξιολογήσουμε σωστά μία κατάσταση, κανείς δεν ήθελε να κάνει λάθος. Όλοι θέλησαν να πετύχουν, το ότι δεν τα κατάφεραν είναι άλλο θέμα» ανέφερε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και συνέχισε:

«Είναι δεδομένη η αμφισβήτηση, το ότι δεν πρέπει κανείς από εμάς να μείνει σε αυτή είναι το δεύτερο δεδομένο. Θα υπάρξουν αλλαγές σε πολλά μέτωπα. Αυτό που ετοιμάζεται είναι πως πρέπει να χτίσουμε σε βάση και όχι σε άμμο. Όχι κάτι που θα είναι καλό επικοινωνιακά, αλλά από ουσία μηδέν. Ξέρω που ήρθα. Ξέρω τι σημαίνει ο Άρης τα τελευταία χρόνια να μην είναι εκεί που πρέπει και να μην παίζει εκεί που πρέπει. Ούτε υπερβολικός θα είμαι στα θέλω μου, αλλά θα είμαι πρακτικός. Αυτό που πρέπει να γίνει, γίνεται. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα ζητήσω τη στήριξη κανενός. Τη στήριξη θα την κερδίσει η ομάδα. Θα την κερδίσει παίζοντας.

Το να πούμε 5-10 ονόματα, μία μεταγραφή, αλλού είναι η ουσία. Όλοι αυτοί που θα είναι στον φετινό Άρη να δουν την ευκαιρία μπροστά μας. Αν δούμε τον Άρη πριν 5-6 χρόνια, είμαι ρεαλιστής, κανένας από εμάς δεν θα ήταν εδώ. Ούτε σαν θεατές από το γήπεδο δεν θα περνούσαμε. Έτσι το έχω μέσα μου. Ερχόμενος στην ομάδα, ακούω κάθε μέρα διάφορα, περίεργα. Αυτά που ακούω δεν έχουν τεκμηρίωση. Λάθη δεν κάνουν μόνο οι... πεθαμένοι. Θα γίνονται λάθη, λόγω δουλειάς, όχι δόλου».

Στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου ανέφερε:
«Ο στόχος μου φέτος είναι ένας. Πέρα από την νίκη και την άνοδο. Είναι να έχουμε στο γήπεδο 15.000 κόσμο. Να τον κερδίσουμε τον κόσμο. Θα συμβαδίσουμε με την δίψα του κόσμου. Αλλιώς δεν θα κάνουμε τίποτα. H φιλοσοφία μου είναι απλή. Έχω έναν κανόνα κι ένα στόχο στα αποδυτήρια. 25 διαφορετικές προσωπικότητες δεν μπορείς να απαιτήσεις να γίνουν οικογένεια και παρέα. Αυτό που απαιτώ είναι να έχουν ένα κοινό στόχο. Κι αυτό θα το νιώσουν όλοι έξω. Ξέρω ότι θα τα καταφέρουμε και το πως. Τα μέτωπα είναι πολλά και ανοιχτά. Δεν θέλω να μας πιστέψει κανείς, χωρίς να μας δει. Το θέμα προπονητή θα κλείσει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Γιατί δεν έχει κλείσει ακόμα; Έχει πολλές παραμέτρους.

Αύριο το πρωί μπορούμε να πάρουμε 15 παίκτες, είναι εύκολο. Να σεβαστούμε αυτούς που έχουμε, τους 22, να αξιολογήσουμε το υλικό και πάνω σε αυτό να χτίσουμε. Να μηδενίσω μία προσπάθεια όλων είναι το εύκολο, δεν είναι του στιλ μου. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 24 του μήνα, τις επόμενες μέρες εργομετρικά οι παίκτες. Θέλω η πρώτη ανοιχτή προπόνηση να είναι διαφορετική και ίσως γίνει πιο αργά, να δουν στο Ρύσιο ότι μπαίνει μία καλή βάση. Τον κόσμο στο Χαριλάου θέλουμε να τον φέρουμε σε μάχη, όχι σε προπόνηση».



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved