Παπαδόπουλος: «Θα μείνω στον ΟΦΗ μόνο εάν…»
SHARE

Παπαδόπουλος: «Θα μείνω στον ΟΦΗ μόνο εάν…»

Μετά το Πάσχα θα γίνουν οι τελικές επαφές της ΠΑΕ ΟΦΗ με τον Νίκο Παπαδόπουλο για την ανανέωση της συνεργασίας τους και ο Έλληνας τεχνικός αποκαλύπτει τον μοναδικό λόγο που θα τον κάνει να πει το «ναι».

Προς το παρόν ο προπονητής του ΟΦΗ επικεντρώνεται στην κατάκτηση της 3ης θέσης και εξήγησε ότι οι συζητήσεις για την συνέχιση της συνεργασίας τους θα γίνουν μετά το Πάσχα, σημειώνοντας ότι θέτει ως απαράβατο όρο την οργάνωση.

Αναλυτικά τα βασικότερα σημεία της συνέντευξής του:

Για την επιστροφή στον ΟΦΗ: «Αισθάνομαι παρά τα χρόνια που έλλειπα, ότι είναι σα να μην έχω φύγει ποτέ από τον ΟΦΗ και το Ηράκλειο. Πάντα σε όλες τις ομάδες που ήμουν, με είχε σημαδέψει η 10ετία στον ΟΦΗ. Ήταν υπέροχα χρόνια. Διαφήμιζα αυτή την ομάδα είτε σε συμπαίκτες μου όσο ήμουν ποδοσφαιριστές, είτε σε συναδέλφους ως προπονητής. Τώρα είμαι εδώ σε ένα άλλο ρόλο, σε μια μεταβατική περίοδο για την ομάδα».

Για τη σημερινή κατάσταση και τον τελευταίο αγώνα: «Θα ξεκινήσω από αυτό που νιώθω. Μου φαίνεται περίεργο να είμαι προπονητής στον ΟΦΗ και να παίζει με αυτές τις ομάδες. Σ’ αυτή την κατηγορία, σ’ αυτές τις έδρες, που πριν χρόνια δεν μπορούσα να το φανταστώ. Με ομάδες που προσπαθούσαν να παίξουν φιλικά με τον ΟΦΗ, για να έχουν έσοδα. Πρέπει να χτίσουμε νοοτροπία, να λειτουργούμε μέσα στο γήπεδο ως μεγάλη ομάδα και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Ως ένα βαθμό αυτό έγινε κόντρα στον Παναιγιάλειο, παρόλο που η νίκη δεν ήρθε τόσο εύκολα, όσο δείχνει το αποτέλεσμα».

Για τον τραυματισμό του Μανόλη Φαζού: «Ο Μανόλης Φαζός στάθηκε άτυχος και ως ομάδα οφείλουμε να είμαστε δίπλα του. Μου αρέσει ως παίκτης και σκόπευα να του δώσω χρόνο συμμετοχή, ενώ είναι και από τα σπλάχνα της ομάδας. Ως προπονητής πάντα έδινα μια βαρύτητα στα νέα παιδιά, ώστε να εξελιχθούν. Πρέπει και ο ΟΦΗ να βασιστεί σε παιδιά από την ακαδημία, που νιώθουν τι είναι αυτή η ομάδα».

Για την προσοχή που δίνει στις υποδομές: «Είναι ένας στόχος να μπουν τα νέα παιδιά στην ομάδα, αλλά με έξυπνο τρόπο και σωστή διαχείριση, για να μην τα… κάψουμε. Θα πάρουν χρόνο, αλλά εξαρτάται και από τους ίδιους. Η δυνατότητα θα υπάρχει, γιατί είμαστε η ομάδα και με το μεγαλύτερο αριθμό κίτρινων καρτών. Άλλες φορές δικαιολογημένες και άλλες όχι».

Για τα κίνητρα των ποδοσφαιριστών: «Πρέπει να βρίσκουμε καθημερινά κίνητρα για τους παίκτες. Αν η ομάδα ανέβει κατηγορία, θα είναι αυτοί που την έβγαλαν. Θα ανέβει το κασέ τους, θα εξελιχθούν, όμως ταυτόχρονα το μεγαλύτερο κίνητρο είναι ότι παίζουν στον ΟΦΗ».

Για τη βαθμολογική διαφορά: «Υπάρχει βαθμολογική διαφορά, όμως εμείς οφείλουμε σαν μεγάλη ομάδα να πάμε όσο γίνεται ψηλότερα. Περιμένουμε τυχόν απώλειες των πρωτοπόρων και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Φυσιολογικό είναι να υπάρχει άγχος, αλλά πρέπει ως ΟΦΗ να πάμε μέχρι τέλους. Η βαθμολογική διαφορά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι άλλες ομάδες περνάνε πιο εύκολα από έδρας, εμείς πάμε σε… πόλεμο. Με εμάς όλοι παίζουν πλήρεις. Χάσαμε βαθμούς, σε παιχνίδια που είχαμε καλή αγωνιστική παρουσία».

Για την προσπάθεια που συνεχίζεται: «Τώρα είναι ο Άρης στην 3η θέση, άρα κυνηγάς αυτόν. Ενδεχομένως η θέση αυτή να δίνει άνοδο, σύμφωνα με τη θεωρεία για τις αδειοδοτήσεις. Αν δεν είμαστε τρίτοι, ίσως χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα, πρώτα η 3η θέση και μετά για παραπάνω. Οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη».

Για την επόμενη μέρα του ΟΦΗ: «Πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη μέρα και ήδη την έχω στο μυαλό μου. Έγινε μια σοβαρή συζήτηση με τη διοίκηση και συμφωνούμε σε αρκετά πράγματα. Όλα περικλείονται σε μια λέξη. Οργάνωση. Πρώτα από όλα το ΒΑΚ, έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις και η διοίκηση δείχνει μεγάλη διάθεση. Πρέπει η δουλειά να συνεχίζεται. Η ομάδα έχει αγωνιστικό στόχο, ενώ πρέπει να σκέφτεται μπροστά σε διπλό ταμπλό, αν είναι στην Σούπερ Λίγκα ή στη Β’ Εθνική. Αξιολόγηση, μπάτζετ, μέσος όρος ηλικίας και άλλα, ανάλογα με την κατηγορία, είναι κάποια σημαντικά στοιχεία».

Για τις πρώτες του σκέψεις όταν ήρθε στον ΟΦΗ: «Όταν ήρθα κάποια πράγματα έπρεπε να τα βελτιώσω, όπως το αμυντικό κομμάτι. Το μηδέν φέρνει νίκες. Ο ΟΦΗ δεχόταν αντεπιθέσεις και γκολ, κάτι που συνέβη και σε παιχνίδια που είμαι εγώ. Γνωρίζω την κατηγορία και υπάρχουν παράμετροι που παίζουν ρόλο, όπως τα κακά γήπεδα».

Για τον αγωνιστικό σχεδιασμό και την περίοδο του Ιανουαρίου: «Έχω γνώμη για τον αγωνιστικό σχεδιασμό, αλλά δεν μπορώ να επεκταθώ από σεβασμό. Είχα την ατυχία να έρθω 5 μέρες πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και ήταν δύσκολο να γίνουν πράγματα. Η διοίκηση προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση και με παίκτες από την Σούπερ Λίγκα, όμως το -8 και το -11 ήταν λίγο αποτρεπτικό για αυτούς».

Για την προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας: «Δεν πρέπει να ασχολούμαστε καθημερινά αν θα μείνω εγώ ή όχι. Πάνω από όλα τώρα είναι η ομάδα. Θα το δούμε μετά το Πάσχα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η οργάνωση».

Για το όραμα που έχει για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ με έχει επηρεάσει στην προπονητική και στην καθημερινότητα. Δεν μπορώ να σκεφτώ τον ΟΦΗ χωρίς οργάνωση. Ήταν πάντα μια διαφήμιση, το ΒΑΚ, η οργάνωση του και όλα ήταν λυμένα. Σκέφτομαι το αθλητικό κέντρο να είναι γεμάτο παιδιά, με καλά γήπεδα και σε συνεργασία με τα τμήματα υποδομής να βγαίνουν παίκτες για το μέλλον. Θέλει δουλειά, οργάνωση, στήριξη και μεράκι. Να ξέρετε ότι πιο πολύ αγαπώ το ρόλο του προπονητή, από ότι αυτόν του ποδοσφαιριστή».

Για την απόφαση του να πει το «ναι» στην εφετινή πρόταση: «Το συναίσθημα ήταν ο κύριος λόγος να έρθω στον ΟΦΗ. Είχα πει ότι δε θα δουλέψω ξανά στην Football League, όμως όταν ήρθε η πρόταση του ΟΦΗ δε μπορούσα να αρνηθώ. Όταν με είχαν πάρει τηλέφωνο αρχικά, είχα απαντήσει ότι θα μπορέσω να συζητήσω μόνο όταν ο ΟΦΗ δε θα έχει προπονητή. Φυσικά από σεβασμό στον παλιό μου συμπαίκτη και φίλο, Νίκο Νιόπλια. Για μένα ήταν όνειρο ζωής να είμαι προπονητής στον ΟΦΗ, όπως φαντάζομαι και για παλιούς μου συμπαίκτες. Ήξερα ότι ήταν ρίσκο, αλλά θέλω να βοηθήσω με τη δουλειά μου».

Basketball Champions League: Πρώτη νίκη με πρωταγωνιστή Ζήση η Μπάμπεργκ
Basketball Champions League: Πρώτη νίκη με πρωταγωνιστή Ζήση η Μπάμπεργκ
Eurocup: «Σίφουνας» η Ούνικς Καζάν, εντυπωσιακός ο Σερμπαντίνι!
Eurocup: «Σίφουνας» η Ούνικς Καζάν, εντυπωσιακός ο Σερμπαντίνι!
Μπλατ: «Πάμε για το... επόμενο»
Μπλατ: «Πάμε για το... επόμενο»
Ολυμπιακός: Έσπασε... κοντέρ και ρεκόρ καριέρας ο MVP Μιλουτίνοφ! (video)
Ολυμπιακός: Έσπασε... κοντέρ και ρεκόρ καριέρας ο MVP Μιλουτίνοφ! (video)

 • Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Στιγμιότυπα
  22:008η αγωνιστική.
 • Topspin
  22:30Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  22:45Ιντιανάπολις, ΗΠΑ. Δοκιμαστικά. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E666
  23:00Στιγμιότυπα.
 • La Liga Specials - Files E2
  23:05Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Γουότφορντ - Μπόρνμουθ
  23:25Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • NBA Daily
  23:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Ποδόσφαιρο: Βαγιαδολίδ - Ουέσκα
  23:50Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Νιου Ορλίνς Πέλικανς (Ζ)
  00:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  00:35Ιντιανάπολις, ΗΠΑ. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • UEFA Europa League 2018-19 - Στιγμιότυπα
  00:552η αγωνιστική. Στιγμιότυπα με τις εντυπωσιακότερες φάσεις και τα καλύτερα γκολ που ξεχώρισαν από την αγωνιστική δράση του UEFA Europa League.
 • Ο Κόσμος του Αγγλικού Πρωταθλήματος 2018-19
  01:2010η αγωνιστική. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, η εκπομπή παρουσιάζει όλες τις τελευταίες τροποποιήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων καθώς και συνεντεύξεις με παίκτες και προπονητές. Δείτε επίσης, ρεπορτάζ και ανασκοπήσεις σε πρώην και νυν αθλητές από όλο τον κόσμο.
 • Τένις: 2018 ATP 1000
  01:45Σαγκάη. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Κολονία - Ντούισμπουργκ
  01:50Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  03:00Σέρρες. 3ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βέρντερ Βρέμης - Βόλφσμπουργκ
  03:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • WRC 2018
  04:50Μεγάλη Βρετανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  05:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Special: Φώτης Κατσικάρης - Ένας Έλληνας στον Ρυθμό των Jazz
  05:15Ένα οδοιπορικό του Ρήγα Δάρδαλη στο Salt Lake City της Αμερικής, όπου πλέον βρίσκεται ο Έλληνας τεχνικός Φώτης Κατσικάρης, έχοντας τον ρόλο του βοηθού προπονητή στους Γιούτα Τζαζ και η αποκλειστική συνέντευξή του στην COSMOTE TV.
 • Τένις: Laver Cup 2018
  05:50Νταβίντ Γκοφάν/ Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ - Τζακ Σοκ/Νικ Κύργιος. Αγώνας Διπλού. Η ομάδα της Ευρώπης με προπονητή τον Μπ. Μποργκ έρχεται αντιμέτωπη με την ομάδα του Κόσμου, με προπονητή τον ΜακΕνρό, σε συναρπαστικούς αγώνες ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου τένις στο United Center του Σικάγο. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  06:00Talladega 1000Bullbs.com 500. Στιγμιότυπα.
 • Pick n' Roll
  06:30Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • GP Confidential 2018 E20
  07:15Στιγμιότυπα.
 • Βόλεϊ: ΠΑΟΚ - Καζινμπάρτσικα
  07:30CEV Champions League Ανδρών 2018-19. 1ος γύρος. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Μιχάλης Μελισσίδης.
 • RBAR 2018
  08:00Ιντιανάπολις, ΗΠΑ. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Νιου Ορλίνς Πέλικανς
  08:15NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  09:15Talladega 1000Bullbs.com 500. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  10:00Γιανγκσού, Κίνα. Τρίτη θέση γυναικών. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Μάιντς - Χέρτα Βερολίνου
  10:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • NBA Daily
  11:00Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  11:20Γιανγκσού, Κίνα. Τελικός γυναικών. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Μπάσκετ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Νίζνι Νόβγκοροντ
  11:45VTB United League 2018-19. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Χάντμπολ: Φλένσμπουργκ - Μαγδεβούργο
  12:30Γερμανικό Κύπελλο 2018-19. Φάση των 16. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Φράιμπουργκ - Λεβερκούζεν
  12:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  13:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • GP Confidential 2018 E20
  13:15Στιγμιότυπα.
 • RBAR 2018 - Magazine
  14:00Ιντιανάπολις, ΗΠΑ. Στιγμιότυπα.
 • Βόλεϊ: ΠΑΟΚ - Καζινμπάρτσικα
  14:15CEV Champions League Ανδρών 2018-19. 1ος γύρος. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Μιχάλης Μελισσίδης.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  14:45Talladega 1000Bullbs.com 500. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Πορτιμονένσε - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  15:00Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • WRC 2018
  16:00Μεγάλη Βρετανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βαλένθια - Μπαρτσελόνα
  16:05Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • Μπάσκετ: Γκόλντεν Στ. Γουόριορς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
  16:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Surfing ISA World Surfing Games
  16:45Υδάτινα σπορ.
 • Ποδόσφαιρο: Φορτούνα Ντίσελντορφ - Σάλκε
  17:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • Moto3 2018
  17:15PTT Thailand Grand Prix. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E42
  18:00Στιγμιότυπα.
 • Moto2 2018
  18:40PTT Thailand Grand Prix. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Υδάτινα Σπορ: Sailing to Tokyo 2018 E3
  18:45Εκπομπή ιστιοπλοϊας.
 • Special: Φώτης Κατσικάρης - Ένας Έλληνας στον Ρυθμό των Jazz
  19:00Ένα οδοιπορικό του Ρήγα Δάρδαλη στο Salt Lake City της Αμερικής, όπου πλέον βρίσκεται ο Έλληνας τεχνικός Φώτης Κατσικάρης, έχοντας τον ρόλο του βοηθού προπονητή στους Γιούτα Τζαζ και η αποκλειστική συνέντευξή του στην COSMOTE TV.
 • Τένις: 2018 ATP 1000
  19:30Σαγκάη. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Σεβίλη - Θέλτα
  20:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Νιου Ορλίνς Πέλικανς
  20:05NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • MotoGP 2018
  20:10PTT Thailand Grand Prix. Αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E10
  20:45Αθλητική εκπομπή.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies