Οι Έλληνες προπονητές που νίκησαν «Μαχητές» και «Διάσημους»!

Οι Έλληνες προπονητές που νίκησαν «Μαχητές» και «Διάσημους»!

Πέντε είναι οι… survivors της Football League που έχουν καταφέρει να μείνουν στη θέση τους από την αρχή της σεζόν.

Ο πάγκος μιας ελληνικής ομάδας είναι πάντοτε «ηλεκτρικός»! Κάθε φορά που έρχεται ένα άτυχο αποτέλεσμα φταίει πάντα ο προπονητής και η λύση είναι μια για κάθε διοίκηση. Άμεση αντικατάσταση! Στη δεύτερη κατηγορία όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Υπάρχουν πέντε… survivors που απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των διοικούντων και συνεχίζουν δυναμικό το έργο τους. Οι Σωτήρης Αντωνίου (ΑΕ Σπάρτη), Γιάννης Μάγγος (Αναγέννηση Καρδίτσας), Σπύρος Μπαξεβάνος (Κισσαμικός), Μπάμπης Τεννές (Λαμία) και Παναγιώτης Διλμπέρης (Πανσερραϊκός) είναι η τρανή απόδειξη πως υπάρχουν και ομάδες που στηρίζουν απόλυτα το έργο των προπονητών τους.

Σωτήρης Αντωνίου    ΑΕ Σπάρτη
Ανέλαβε την ΑΕ Σπάρτη το καλοκαίρι του 2015, λίγες μέρες μετά την άνοδο της στη Γ’ Εθνική. Ο Σωτήρης Αντωνίου, πιστός στο δόγμα «λίγα λόγια, πολλή δουλειά» κατάφερε εκείνη τη σεζόν, να δημιουργήσει μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα και παρ’ ότι νεοφώτιστη, κατάφερε σε ένα συναρπαστικό και αμφίρροπο πρωτάθλημα, στον 3ο όμιλο της κατηγορίας, να τερματίσει πρώτη και να πανηγυρίσει νέα άνοδο, αυτή τη φορά στη Football League. Φυσικά μετά την επιτυχία αυτή, η διοίκηση της «Βασίλισσας» ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του και παραμένει έως τώρα στον πάγκο της λακωνικής ομάδας.

Γιάννης Μάγγος    Αναγέννηση Καρδίτσας
Τον Ιούλιο του 2016 η Αναγέννηση Καρδίτσας γύρισε σελίδα. Μετά από την πενταετή παρουσία του Σάκη Θεοδοσιάδη στον πάγκο η ΠΑΕ εμπιστεύτηκε τις τύχες της ομάδας στον Γιάννη Μάγγο. Ο Καρδιτσιώτης προπονητής τη διετία 2006-2008 ήταν γυμναστής στην Αναγέννηση και η πρώτη του θητεία στην ομάδα ολοκληρώθηκε με την επική άνοδο στη Β’ Εθνική και το μπαράζ στη Ριζούπολη. Ακολούθησαν συνεργασίες με Α.Ο. Τρίκαλα (άνοδος στη Γ’ Εθνική) και Πτολεμαΐδα (στη Γ’ Εθνική το 2009), ενώ τη σεζόν 2010-11 ήταν στη Βέροια. Ο 34χρονος τεχνικός γνωρίζει την «αγορά» και τις προοπτικές ποδοσφαιριστών της περιοχής και όπως φαίνεται η Αναγέννηση βρήκε στο πρόσωπό του, τον προπονητή της επόμενης πενταετίας!

Σπύρος Μπαξεβάνος    Κισσαμικός
Αναμφισβήτητα πρόκειται για… ρέκορντμαν! Ο Σπύρος Μπαξεβάνος είναι αυτή στη στιγμή ο μακροβιότερος προπονητής σε πάγκο της Football League. Παρ’ ότι δεν αγωνίστηκε ποτέ στην Κρήτη, τον Ιούνιο του 2013 ανέλαβε τον Κισσαμικό.
Μετά από δύο χρόνια, τα «δελφίνια» ανέβηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη Football League και πέρυσι έκλεψαν τις εντυπώσεις, τερματίζοντας στην 6η θέση. Τον περασμένο μήνα και μετά την ήττα από τον Αγροτικό Αστέρα με 4-0 στον Εύοσμο, ο Σπύρος Μπαξεβάνος, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης. Αυτή δεν έγινε ποτέ δεκτή και ο Έλληνας τεχνικός παραμένει αμετακίνητος.

Μπάμπης Τεννές    Λαμία
Ανάμεσα στον Μπάμπη Τεννέ και τη Λαμία υπάρχει ένα «δέσιμο» κι αυτό φάνηκε από την επιστροφή του στην ομάδα της Φθιώτιδας τον Ιούνιο του 2016. Μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Σπανού η διοίκηση έφερε πίσω έναν παλιό της γνώριμο. Ο 62χρονος τεχνικός ήταν και τη σεζόν 2014-15 στους «κυανόλευκους», κάνοντας μάλιστα πορεία πρωταθλητισμού στο πρώτο μισό της περιόδου. Η προηγούμενη θητεία του πάντως δεν συνοδεύτηκε από κάποια επιτυχία. Ίσως φέτος να είναι «γραφτό» του να πανηγυρίσει και μια άνοδο με μια ομάδα που έχει «δεθεί» στενά, ενώ έχει αγαπηθεί πολύ και από τους κατοίκους της πόλης, που τον θεωρούν πια… δικό τους άνθρωπο!

Παναγιώτης Διλμπέρης    Πανσερραϊκός
Το 2010 και για τρία χρόνια δούλεψε στον γειτονικό Εθνικό Γαζώρου, αλλά τρία χρόνια μετά επέστρεψε στις Σέρρες, αυτή τη φορά για τα «λιοντάρια» του Νομού. Η διοίκηση καθυστέρησε πολύ να βάλει… μπροστά για την φετινή σεζόν, αφού μόλις στα μέσα Αυγούστου ανακοίνωσε την πρόσληψη του Διλμπέρη, ο οποίος έκανε αγώνα δρόμου για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα. Η φετινή πορεία πάντως δεν έχει ικανοποιήσει αρκετά. Ιδιαίτερα τον κόσμο, ο οποίος έχει αποδοκιμάσει τον Έλληνα τεχνικό σε κάποια παιχνίδια. Ωστόσο η ΠΑΕ τον εμπιστεύεται απόλυτα και ο Διλμπέρης παραμένει στο πόστο του, μέχρι νεωτέρας.



Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved