Παπαδόπουλος: «Απόσυρση για την ιστορία και την αξιοπρέπεια του Πιερικού

Παπαδόπουλος: «Απόσυρση για την ιστορία και την αξιοπρέπεια του Πιερικού

Την οριστική του απόσυρση από τα πλέι άουτ της Football League ανακοίνωσε την Παρασκευή (15/5) ο Πιερικός.

Ο πρόεδρος των «μελανόλευκων» Κώστας Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την απόσυρση του της ομάδας, επικαλούμενος λόγους αξιοπρέπειας, ενώ άφησε αιχμές προς τη διοίκηση του Αιγινιακού. Τη νέα σεζόν ο Πιερικός θα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά δήλωση του Παπαδόπουλου:

«Με συντριβή και οδύνη είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι η ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ δεν θα λάβει μέρος εφεξής στην διεξαγωγή των αγώνων play out της Football League και φυσικά θα υποβιβασθεί στην αμέσως κατώτερη ποδοσφαιρική κατηγορία. H επιλογή αυτή έγινε ύστερα από νηφάλια στάθμιση των δεδομένων που διαμόρφωσαν σε βάρος της ομάδας μας η ανέντιμη, βρώμικη, άνανδρη και εφιαλτική παρέμβαση του κορυφαίου παράγοντα «γειτονικής» ομάδας. Χρησιμοποιήθηκε ένα νεαρό παιδί «ως πυρηνική κεφαλή και εστράφη κατά του ιστορικού Πιερικού απαιτώντας τον μη ορισμό αγώνα (και άρα την μη διεκδίκηση 3 βαθμών) και την αφαίρεση – ως ποινή- και άλλων βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας. Ακολούθησε η τεράστια συναισθηματική και αγωνιστική προσπάθεια να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα παίζοντας με τον Τύρναβο, πλην όμως είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά την κατάσταση.

Η ομάδα και όσοι την απαρτίζουν (παίκτες, τεχνικοί και στελέχη) δεν έχουν πλέον κίνητρο. Εχω υποχρέωση να διαφυλάξω την ιστορία και την αξιοπρέπεια του σωματείου. Αποσυρόμαστε από την συνέχεια των αγώνων κατάταξης. Προσπάθησα πολύ. Ξεπέρασα τις προσωπικές και οικογενειακές αντοχές μου. Πίστεψα πολύ στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι χωρίς το πισώπλατο χτύπημα ο Πιερικός θα αγωνιζόταν και του χρόνου στην Β' Εθνική κατηγορία. Σαν άνθρωπος έχω, όπως όλοι, την προσωπική μου διαδρομή τόσο σαν επιστήμονας στις δικαστικές αίθουσες όλης της Ελλάδας όσο και σαν στέλεχος της κοινωνικής ζωής του νομού μας. Η δραστηριοποίησή μου στον χώρο του ποδοσφαίρου είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο πλάνο, μου δημιούργησε τεράστιες εμπειρίες και οικοδόμησα σταθερές φιλίες. Θα συνεχίσω να είμαι στο χώρο του ποδοσφαίρου ίσως από διαφορετικό μετερίζι.

Αυτοί που χωρίς καμία παραγοντική ηθική γκρέμισαν για οφειλή 1.000 ευρώ με λαθραίο και υστερόβουλο τρόπο μια από τις πιο ιστορικές ομάδες θα με βρουν μπροστά τους. Η ποδοσφαιρική κοινωνία γνωρίζει και εγώ έχω ευτυχώς ισχυρή μνήμη και θέληση. Θέλω να ευχαριστήσω και όσους υποστήριξαν την προσπάθειά μου και όσους την κατέκριναν. Οι πικρίες που μπορεί να επιβαρύνουν την ψυχή μου θα περιοριστούν στα τείχη της οικογενειακής στέγης μου αφορώντας εμένα, την σύζυγο και το παιδί μου. Ευχαριστώ τα στελέχη που στρατεύτηκαν στον αγώνα μαζί μου, τους τεχνικούς που συνεργάστηκα, τους ποδοσφαιριστές, τους υπαλλήλους της ΕΠΑΕ και ιδιαίτερα τον τεράστιο πρόεδρο, Σπύρο Καλογιάννη, καθώς και την συντριπτική πλειοψηφία των μέχρι σήμερα προέδρων των ομάδων, με τους οποίους είχαμε άριστη συνεργασία. Ο Πιερικός είναι τεράστιο ποδοσφαιρικό μέγεθος και οι γρατσουνιές που του προκαλούν δεν μπορούν ούτε να απομειώσουν το μέγεθός του, ούτε να εμποδίσουν την μακρόχρονη δοξασμένη ιστορία του. Θα επανέλθουμε σύντομα».



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved