ΑΕΛ: «Καμπανάκι» Ερασιτεχνικής για τους Νέους

ΑΕΛ: «Καμπανάκι» Ερασιτεχνικής για τους Νέους

Οι ιθύνοντες της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ επεσήμαναν πως αν διατηρηθεί η… απραξία στην Κ20 τότε θα την εντάξει στο πρόγραμμα των Ακαδημιών της

Σε σημείο «τριβής» μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΛ και της Ερασιτεχνικής αναδεικνύεται το θέμα της ομάδας Νέων του συλλόγου. Μετά από απόφαση του Βασίλη Πλεξίδα, η Κ20 έχει σταματήσει τις προπονήσεις από τις αρχές Απριλίου και οι διοικούντες την Ερασιτεχνική επισημαίνουν πως αν δεν επιστρέψουν ξανά στη «δράση» οι… μικροί τότε θα εντάξει την ομάδα Νέων στο πρόγραμμα των Ακαδημιών της.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Τον Απρίλιο του 2014 και για ενάμιση μήνα, με ευθύνη του Σωματείου, πραγματοποιήθηκαν προπονήσεις αξιολόγησης νεαρών ποδοσφαιριστών (πάνω από 150) ηλικίας 15 έως 20 ετών από τον Νομό και όχι μόνο, υπό την τεχνική επίβλεψη των κ. κ. Σάκη Αναστασιάδη και Γιάννη Βασιλείου, με σκοπό τη δημιουργία ομάδας Νέων "Κ20" αφού είχε ήδη εξασφαλιστεί η άνοδος της ανδρικής μας ομάδας στη Football League.

Από τότε μέχρι σήμερα η διοικητική λειτουργία και η καθημερινή υποστήριξη της συγκεκριμένης ομάδας διασφαλίστηκε κυρίως από την εθελοντική προσφορά μελών του Δ.Σ. και στελεχών του Σωματείου αφού συνεχώς διαπιστώναμε ότι μοναδικό σοβαρό μέλημα όλων των διοικούντων της ΠΑΕ ήταν τα ζητήματα της πρώτης ομάδας, εκτός φυσικά των οικονομικών ζητημάτων της Κ20 τα οποία κάλυπταν.

Δημιουργήθηκε μία ομάδα που επί της ουσίας θα μπορούσε να λέγεται "Κ17" αφού ο Μ.Ο. ηλικίας της ήταν 16μιση ετών (η νεότερη ομάδα και των 28 της FL), κατόπιν συνειδητής απόφασης του τεχνικού επιτελείου, απόφαση που στηρίχθηκε απόλυτα από το Σωματείο (στο οποίο, υπενθυμίζουμε, ότι ανήκουν οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της Νέων).

Στηρίχθηκε διότι το βιογραφικό του προπονητή με την ανάδειξη πολλών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών αλλά και όσα οι ίδιοι διαπιστώσαμε μας έπεισαν για τη μεθοδολογία του, οι αξιολογήσεις είχαν γίνει με απόλυτα διαφανή κριτήρια, το πρόγραμμα είχε ορίζοντα τριετίας με συνεχή αξιολόγηση των υπαρχόντων παικτών και εισροή ανά μεταγραφική περίοδο των υπό παρακολούθηση ταλαντούχων κυρίως από τις Μικτές (βλ. Ζιάκας, Παπαγιαννούλης τον Ιανουάριο) μακριά από επιφανειακές και αντιποδοσφαιρικές γι’ αυτές τις ηλικίες προσεγγίσεις όπως "να πάρουμε έτοιμους παίχτες για να πάρουμε το πρωτάθλημα".

Προσεγγίσεις οι οποίες καλύπτουν κατά κανόνα την ανασφάλεια προπονητών και παραγόντων αλλά απέχουν πολύ από το βασικό λόγο ύπαρξης κάθε φυτωριακής ομάδας που είναι η μετατροπή μέσω της κατάλληλης διαδικασίας των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών σε έτοιμους παίκτες για την πρώτη ομάδα.
Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι παρά την επιτυχία της πρώτης σεζόν του προγράμματος (ατομική βελτίωση όλων των ποδοσφαιριστών, ανταγωνιστικότητα σε όλα τα παιχνίδια απέναντι σε ομάδες κατά 2-3 χρόνια μεγαλύτερες, αναγνώριση και εύσημα σε όλα τα γήπεδα, ξαναέγινε ελκυστική για τα καλύτερα ταλέντα του Νομού, πιθανή προώθηση παικτών από φέτος κιόλας στην πρώτη ομάδα), η ομάδα εδώ και 10 ημέρες ανέστειλε την λειτουργία της (τελευταία προπόνηση Παρασκευή 3 Απριλίου) κατόπιν απόφασης της ΠΑΕ.

Καλούμε, για ακόμα μία φορά, την ΠΑΕ να επαναδραστηριοποιήσει όπως οφείλει το τμήμα μέχρι τα μέσα Ιουνίου ώστε να τηρηθεί ο αρχικός αγωνιστικός προγραμματισμός της ομάδας όπως αυτός έχει προβλεφθεί από το τεχνικό τιμ (προπονήσεις – φιλικά– αξιολογήσεις – τελικές εισηγήσεις). Σε διαφορετική περίπτωση, το Σωματείο θα μεριμνήσει συνολικά για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων ενσωματώνοντάς τους στο προπονητικό πρόγραμμα της Ακαδημίας της ΑΕΛ, καθώς θεωρούμε ανεπίτρεπτο να παραμένουν ανενεργοί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

Έρχεται το πιο ξεκαρδιστικό γουέστερν για να δεις με το παρεάκι σου
Έρχεται το πιο ξεκαρδιστικό γουέστερν για να δεις με το παρεάκι σου
Ζιντάν: «Καμία ομάδα δεν είναι φαβορί»
Ζιντάν: «Καμία ομάδα δεν είναι φαβορί»
Στον έκτο τελικό θα γίνει σφαγή
Στον έκτο τελικό θα γίνει σφαγή
Άρης: Το «αντίο» του Σπανού
Άρης: Το «αντίο» του Σπανού

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης