Μπέζας: «Έχουμε καλή ομάδα με ποιότητα, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμη»

Μπέζας: «Έχουμε καλή ομάδα με ποιότητα, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμη»

Την πρώτη του συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε ο Γιώργος Μπέζας, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον Ηρακλή

Μετά από καιρό ο γενικός διευθυντής του «γηραιού» μίλησε για όλα και για όλους, ξεκινώντας από την ΕΕΑ, την αδειοδότηση της ομάδας αλλά και τον νέο μεγαλομέτοχο του «Ημίθεου», Σπύρο Παπαθανασάκη.

Επίσης αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο διοίκηση της ΠΑΕ, την οικονομική κατάσταση της ομάδας, τα εισιτήρια διαρκείας αλλά και για τα αγωνιστικά τμήματα των «κυανόλευκων»

Αναλυτικά η συνέντευξη

Για την ΕΕΑ, είπε: «Η απόφαση της ΕΕΑ σημαίνει πως αν μία ομάδα δεν πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής πληρώνει ένα πρόστιμο περίπου 50.000 ευρώ και συνεχίζει να παίζει κανονικά στο πρωτάθλημα. Στις 21 Αυγούστου στάλθηκε έγγραφο στην ΕΕΑ το οποίο ενημέρωσε πως θα καθυστερούσαμε κάποιες ημέρες λόγω αλλαγής στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ.

Η ΕΕΑ ζητάει για το φάκελο το μετοχολόγιο της ΠΑΕ, το ΦΕΚ, ασφαλιστική, φορολογική ενημερότητα και το Δ.Σ. της ομάδας, όπως και τον φετινό προϋπολογισμό της ομάδας. Εμείς λόγω των αλλαγών δεν μπορούσαμε να έχουμε όλα τα έγγραφα στις ημερομηνίες που ζητούσε η ΕΕΑ.

Ο λογαριασμός που έπρεπε να κατατεθούν τα χρήματα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, από τον κ. Παπαθανασάκη, άνοιξε την Παρασκευή. Τα χρήματα μπήκαν κανονικά και έπειτα πήραμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν στείλαμε φάκελο. Ηταν επιλογή μας να στείλουμε κενό φάκελο, για να μη λένε ότι π.χ έλειπε αυτό ή έλειπε εκείνο. Χθες στάλθηκε νέο έγγραφο και από την ΠΑΕ, αλλά και την ΕΠΑΕ για να δοθεί παράταση από την ΕΕΑ. Την Παρασκευή θα πάει ο δικηγόρος της ΠΑΕ στην Αθήνα, με όλα τα στοιχεία που θέλει ο φάκελος και με αίτηση ανάκλησης για να εξεταστεί κανονικά ο φάκελος της ΠΑΕ Ηρακλής. Ο Ηρακλής την Τρίτη θα πάρει κανονικά άδεια από την Ε.Ε.Α. Αν δεν πάρει άδεια ο Ηρακλής το λέω από τώρα αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη».

Για το θέμα της μη αδειοδότησης: «Το σκεπτικό γράφει πως σύμφωνα με το άρθρο 12/παρ. 2 του κανονισμού αδειοδότησης από την ΕΠΟ, ομάδα που έχει αλλάξει, έδρα, χρώμα, όνομα και σήμα δεν δικαιούται άδεια για τρία συναπτά έτη. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: (σ.σ. διάβασε το σκεπτικό) πως η Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης μετονομάστηκε σε ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής 1908 και κέρδισε κατηγορία βάσει απόφασης, μαζί με της ΠΑΕ Καβάλα και ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Αυτό αναφέρει το σκεπτικό το οποίο έχω στα χέρια μου. Η ΠΑΕ ναι χρωστούσε, αλλά αυτό δεν αναφέρεται πουθενά μέσα στο σκεπτικό. Επίσης αναφέρει πως δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Δεν γνωρίζω γιατί πέρυσι δεν έγινε αυτό και πήραμε άδεια. Θεωρώ πως φέτος φοβήθηκαν πως πολλές ομάδες θα πάρουν ΑΦΜ και έβαλαν αυτό το μέτρο. Πέρυσι κατ’ εντολή δόθηκε αδειοδότηση σε όλες τις ομάδες. Γνωρίζαμε βάσει περσινού δεδικασμένου πως δεν θα μας κόψουν, εκεί στηριχτήκαμε και στην έφεσή μας μαζί με το νομικό επιτελείο. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε και μας έκοψαν. Η τριετία ολοκληρώνεται φέτος του χρόνου δεν θα έχει κανένα τέτοιο θέμα».

Για τον Σπύρο Παπαθανασάκη και τα χρέη της ΠΑΕ: «Από όσο γνωρίζω υπήρχαν κάποιες οφειλές που ήταν στο όνομα του Θόδωρου Παπαδόπουλου, από τα προσωπικά χρήματα που είχε βάλει. Οι ορκωτοί λογιστές έδωσαν στον κ. Παπαθανασάκη χρέη 1,3 εκ. ευρώ σε ΙΚΑ και εφορία χωρίς τις προσαυξήσεις, ενώ μέσα σε αυτά ήταν και τα συμβόλαια παικτών που έχουν σε ισχύ συμβόλαιο φέτος και με την ομάδα και κάπως έτσι υπήρξε η διαφορά στα χρέη που δόθηκαν στον κ. Παπαθανασάκη».

Για το μέγεθος των χρεών της ΠΑΕ, είπε: «Αυτή τη στιγμή τα χρέη του Ηρακλή είναι 1,6 εκ. ευρώ και όλα τα έχει αναλάβει ο Σπύρος Παπαθανασάκης και έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Ηδη έχει πληρωθεί η πρώτη δόση και γι’ αυτό έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Βρισκόμαστε και σε συζητήσεις μαζί με παλιούς παίκτες για την καταβολή των χρημάτων που τους οφείλονται».

Είπε ακόμα… «Ηδη άπαντες έχουν πληρωθεί τους δύο μισθούς που έχουν δουλέψει. Εχει μπει τάξη και είμαι βέβαιος πως ο κ. Παπαθανασάκης θα βάλει τον Ηρακλή σε μία σειρά».

Για τη περσινή χρονιά: «Δεν υπήρχαν τα χρήματα να καλυφθούν όλα τα έξοδα. Ηρθαν χρήματα από τον κ. Αντωνέλη, από τον άγνωστο με τη βαλίτσα των 120.000 ευρώ, όπως και από άλλους Ηρακλειδείς. Αλλά δεν έφταναν. Ετσι έφτασε στο σημείο που βρέθηκε πέρυσι το αγωνιστικό τμήμα. Δεν μπορούσε να καλύψει με τίποτα τόσα έξοδα. Το άνοιγμα ήταν τεράστιο και δεν μπορούσε να το καλύψει».

Για τις δικές του ευθύνες και το ενδεχόμενο παραίτησής του, είπε: «Εχω μερίδιο ευθύνης για πολλά πράγματα και πήρα πολλά πράγματα πάνω μου χωρίς να είμαι μέλος της διοίκησης. Εχω ευθύνη και δεν ντρέπομαι να το πω πως έγινα σάκος του μποξ χωρίς να ευθύνομαι για όλα. Συζήτησα με τον κ. Παπαθανασάκη, ήμασταν μαζί, ήμουν επιλογή του, δεν με επέβαλλε κανείς να με έχει στην ομάδα. Τις επιλογές τις κάνουν αυτοί που έχουν τα ηνία γι’ αυτόν δεν είμαι ανεπιθύμητος. Γνωρίζω πως ο κόσμος δεν με θέλει. Ο,τι ψέματα είπα τα είπα για το καλό της ομάδας, αυτό να το γνωρίζουν όλοι. Στον κόσμο ψέματα δεν έχω πει. Ψέματα είπα και το παραδέχομαι σε παίκτες και προμηθευτές, ξαναλέω για το καλό της ομάδας. Αν είναι για το καλό του Ηρακλή και το θέλει ο κ. Παπαθανασάκης θα φύγω. Ηδη πολλές φορές του είχα πει πως θα φύγω αν είναι να έχει προβλήματα που να προέρχονται από μένα».

Για τον τρόπο λειτουργίας του νέου μοντέλου της ΠΑΕ, λόγω της απουσίας τους από τη χώρα: «Προσπαθούμε να τρέξουμε εμείς τη καθημερινότητα της ΠΑΕ. Προς τιμήν του ο κ. Παπαθανασάκης δεν θέλησε να φορτώσει σε κανέναν χρέη, υποχρεώσεις και υπογραφές. Τα χρέη θα τα πληρώσει. Εχει κάνει 12μηνες δόσεις με εφορία και ΙΚΑ. Αυτός θα αποφασίσει, ποιοι θα τον πλαισιώσουν».

Για το θέμα του γενικού αρχηγού: «Δεν το γνωρίζω. Είναι απόφαση να πάμε έτσι για τα παιχνίδια του Κυπέλλου. Είναι κάτι που θα αποφασίσει ο κ. Παπαθανασάκης, με το που έρθει στην Ελλάδα».

Για το αν βγει οικονομικά η χρονιά: «Όλα εξαρτώνται από τον νέο μεγαλομέτοχο. Θα πρέπει να βοηθήσει και ο κόσμος με εισιτήρια, διαρκείας και χορηγίες».

Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Εχουμε 30% άνοδο σε σχέση με πέρυσι».

Για το φιλικό με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς: «Δεν θα γίνει. Εχουμε τον επίσημο αγώνα την Τρίτη, οι μέρες που μεσολαβούν είναι λίγες ως την Τρίτη και δεν θα γίνει».

Για το αγωνιστικό τμήμα: «Εχουμε καλή ομάδα με ποιότητα. Ακόμα δεν είναι έτοιμη, αλλά θα παλεύει κάθε παιχνίδι στο γήπεδο και θα κυνηγήσει με νύχια και με δόντια την άνοδο. Όπως αγαπάτε την ομάδα εσείς την αγαπώ και ‘γω. Σας το λέω μέσα από τη καρδιά μου. Με έχει κάνει άρρωστο όπως και όλους τους φιλάθλους μας».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Φελντέιν: «Μακάρι να έπαιζα στον Παναθηναϊκό»
Φελντέιν: «Μακάρι να έπαιζα στον Παναθηναϊκό»
Μπακς: Νέο 10ήμερο σε Τζένινγκς
Μπακς: Νέο 10ήμερο σε Τζένινγκς
Τα… σπάει ο «κεραυνός» του Νεμπεγλέρα! (video)
Τα… σπάει ο «κεραυνός» του Νεμπεγλέρα! (video)
Παναθηναϊκός Superfoods: Αυτοί σφυρίζουν με Μακάμπι (photo)
Παναθηναϊκός Superfoods: Αυτοί σφυρίζουν με Μακάμπι (photo)
Συναγερμός για «Δράκο» στο Αιγάλεω – Πώς «παγιδεύει» ανήλικες στη μέση του δρόμου (vid)
Συναγερμός για «Δράκο» στο Αιγάλεω – Πώς «παγιδεύει» ανήλικες στη μέση του δρόμου (vid)
Λακωνία: Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος αρχιμανδρίτης
Λακωνία: Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος αρχιμανδρίτης
ΣΟΚ: Νεκρή 18χρονη - Τη «σκότωσε» το κινητό της
ΣΟΚ: Νεκρή 18χρονη - Τη «σκότωσε» το κινητό της
Έκθεση «Women Bridging World»: Όταν μία βραβευμένη εικαστικός συναντά μία γνωστή δημιουργό... (vid)
Έκθεση «Women Bridging World»: Όταν μία βραβευμένη εικαστικός συναντά μία γνωστή δημιουργό... (vid)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης