Χανιά: «Έσπασε» τη σιωπή του ο Ντερμανάκης

Χανιά: «Έσπασε» τη σιωπή του ο Ντερμανάκης

Ο πρώην αντιπρόεδρος των Χανίων και νυν μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Γιάννης Ντερμανάκης τοποθετήθηκε σχετικά με την κόντρα που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες στα διοικητικά της ομάδας.

Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπει σε κανένα να χρησιμοποιεί το όνομα του ενώ τόνισε ότι θα καθορίσει τη στάση του στην επερχόμενη ΓΣ της 15ης Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε:

«Κύριοι,

Τις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί και δυστυχώς λάβει διαστάσεις ευρείας δημοσιότητας η επαναλαμβανόμενη κατά περιόδους διοικητική κρίση στον ΑΟΧ.

Στις αρχές Αυγούστου η ομάδα Παντελή Ευθυμάκη, εκπροσωπούμενη και από τον κ. Τσουβαλά κατέθεσε εγγράφως και μέσω τρίτου τις σκέψεις της για την ανάληψη της πορείας της ομάδας με τον όρο ότι θα υποβάλαμε την παραίτηση μας άμεσα. Παράλληλα και μετ' επιτάσεως μου ζητήθηκε από τον κ. Ευθυμάκη να μη συμμετέχω προσωρινά στο νέο Δ.Σ., όποια και αν ήταν η σύνθεσή του, προκειμένου να μπορέσει να βελτιώσει τις σχέσεις της ομάδας με τον Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑ. Στην απορία μου για το πώς συνδέει τη βελτίωση των σχέσεων αυτών με τη δική μου αποχώρηση από τη στιγμή που η επιδείνωση αυτών είχε να κάνει κυρίως με το γνωστό θέμα του Γηπέδου Περιβολίων, επέμεινε ότι έπρεπε να μη συμμετέχω προκειμένου να κλείσει κάποια φιλικά και να αποκτηθούν με τη μορφή δανεισμού παίκτες από τον ΑΟΠ και μου πρότεινε τη θέση του Προέδρου του Ερασιτέχνη, πρόταση που δεν αποδέχθηκα διότι ο Ερασιτέχνης ΑΟΧ έχει Πρόεδρο. Το αίτημα για αποχώρησή μου από το σωματείο προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις με τον ΑΟΠ επαναλήφθηκε και αργότερα από τον κ. Ευθυμάκη ενώπιον του κ. Μαλαξιανάκη που δεν έλαβε προσωπική θέση για το ζήτημα. Κατόπιν τούτων και επειδή δεν επιθυμούσα να χάσω και άλλο από τον πολύτιμο χρόνο μου σε ανούσιες συζητήσεις και διεργασίες που είχαν πάρει τη μορφή κινούμενης άμμου, δεν έλαβα μέρος στην αρχική προσωρινή αίτηση για διοίκηση Πρωτοδικείου που κατατέθηκε την επομένη.

Μετά από συζητήσεις που είχε ο κ. Βιριράκης με τον κ. Ευθυμάκη κατέληξαν στη σύμφωνη γνώμη του τελευταίου για τη συμμετοχή μου όπως και άλλων προσώπων στη νέα συμπληρωμένη αίτηση που κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Χανίων την προηγούμενη Παρασκευή, σε σύντομη δε τηλεφωνική συνομιλία που είχα με τον κ. Πάτερο εξέφρασε και αυτός με το γνωστό πηγαίο ύφος του τη συμφωνία του σε αυτό. Προφανώς δε χρειάζομαι την άδεια κανενός για να συμμετέχω τυπικά ή άτυπα στα κοινά της ομάδας, επιθυμούσα όμως να έχω τη σύμφωνη γνώμη τους.

Τις επόμενες ημέρες ακολούθησε μπαράζ ανακοινώσεων και δηλώσεων, από ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην ομάδα όπως ο κ. Βιριράκης και από άλλους νεοεισερχόμενους αλλά κυρίως η νίκη της ομάδας επί του Βύζαντα που νομίζω ότι μπορεί να επουλώσει πληγές.

Κατόπιν τούτων επιθυμώ να ξεκαθαρίσω με απόλυτο τρόπο τα εξής:

α) Ο τρόπος λειτουργίας της ΠΑΕ που βασίζεται -μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον- στους αποκλεισμούς προσώπων, στη μη ενημέρωση των μετόχων που το επιθυμούν για στοιχειώδη ζητήματα και παρότι αυτοί εξακολουθούν να συνδράμουν την ομάδα οικονομικά, στην υποτίμηση του Προπονητή κ. Σεροπιάν κατ' επανάληψη, με τον οποίο είμαστε όχι μόνο συνεργάτες στα δύσκολα αλλά και φίλοι και στη μετεξέλιξη εθελοντών σε μισθωτούς, δε μου επιτρέπει να δώσω λευκή επιταγή σε κανέναν. Συνέδραμα τον ΑΟΧ με κάθε δυνατό μέσο από τον Ιούλιο του 2011 (και για όσους ξέρουν από τον Μάρτιο του 2011), σε δύσκολες εποχές και αυτό θα συνεχίσω να πράττω, ζητώντας όμως το αυτονόητο, οι πόρτες να είναι ανοικτές σε όλους. Ήμουν πάντοτε και παραμένω στη διάθεση των αληθινών πρωταγωνιστών, των ποδοσφαιριστών και των προπονητών, σε ό,τι επιθυμούν και δύναμαι. Αν τους ρωτήσετε θα σας βεβαιώσουν ότι ποτέ και κανένας δε συνάντησε την αδιαφορία μου, αντιθέτως παρέκαμπτα προσωπικές μου ανάγκες και προτεραιότητες για χάρη της ομάδας, για αυτό άλλωστε εξακολουθώ να έχω καλές σχέσεις μαζί τους και μετά την αποχώρησή τους από την ομάδα.

β) Αυτοκαθορίζομαι απόλυτα πρωτίστως βάσει της προσωπικότητάς μου, δευτερευόντως βάσει της προσφοράς μου στην ομάδα και τριτευόντως ένεκα του μετοχικού ποσοστού που ελέγχω και δεν επιτρέπω σε κανέναν να κάνει χρήση του ονόματός μου αλλά και να μου θέτει όρους.

γ) Δεν έκανα και δε συμμετείχα σε καμία απολύτως συμφωνία με οποιονδήποτε, δεν δεσμεύομαι, συντάσσομαι και συνεργάζομαι όπου συμφωνώ και επιθυμώ να συγκρούομαι μόνο με τους εχθρούς της ομάδας και έξω από αυτήν και για αυτό τον λόγο δεν είμαι υποχρεωμένος να ενταχθώ σε κανένα στρατόπεδο ή παρέα, να χειροκροτήσω ή να αποδοκιμάσω κατ' εντολή ή κατόπιν συμφωνίας ή πόστου.

Υπό αυτή την έννοια θα καθορίσω τη στάση μου στη ΓΣ με βάση την ειλικρινή, υπερασπιστική για το συμφέρον της ομάδας, άποψη που θα μου υπαγορεύει μόνο η συνείδησή μου και η αγάπη μου για τον ΑΟΧ. Θα παρακαλούσα δε, τους φιλάθλους να κρατήσουν την ίδια στάση και η λύση για το καλό της ομάδας θα έρθει -με βεβαιότητα- στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ. Μέχρι τότε εύχομαι η ίδια η αγωνιστική πορεία της ομάδας μας να έχει διευκολύνει κατά πολύ τα πράγματα.

Γιάννης Ι. Ντερμανάκης

Μέλος Δ.Σ.και Μέτοχος ΠΑΕ ΑΟ ΧΑΝΙΑ».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Εθνική Ανδρών: Το όνειρο έγινε… πραγματικότητα! (photos)
Εθνική Ανδρών: Το όνειρο έγινε… πραγματικότητα! (photos)
Η βαθμολογία και το πρόγραμμα «φωτιά» της Euroleague - Τετραπλή ισοβαθμία και «μάχη» για τα πλέι όφ
Η βαθμολογία και το πρόγραμμα «φωτιά» της Euroleague - Τετραπλή ισοβαθμία και «μάχη» για τα πλέι όφ
«Πάρτι» της Ρεάλ στο «Palau Blaugrana»
«Πάρτι» της Ρεάλ στο «Palau Blaugrana»
Ξεπέρασε το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα η Μπάμπεργκ
Ξεπέρασε το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα η Μπάμπεργκ
Καιρός: Μετεωρολογική «βόμβα» χτυπά το Σαββατοκύριακο την Ελλάδα - Βροχές, καταιγίδες και χιόνια
Καιρός: Μετεωρολογική «βόμβα» χτυπά το Σαββατοκύριακο την Ελλάδα - Βροχές, καταιγίδες και χιόνια
Δήλωση - «βόμβα» Ζάεφ: Αρνείται αλλαγή του Συντάγματος στα Σκόπια
Δήλωση - «βόμβα» Ζάεφ: Αρνείται αλλαγή του Συντάγματος στα Σκόπια
Φρίκη: Κρατούσε αλυσοδεμένες για 10 χρόνια τις κόρες του και τις βίαζε (pics)
Φρίκη: Κρατούσε αλυσοδεμένες για 10 χρόνια τις κόρες του και τις βίαζε (pics)
Έκτακτο δελτίο καιρού ΕΜΥ: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία με χιόνια και καταιγίδες - Πού θα «χτυπήσει»
Έκτακτο δελτίο καιρού ΕΜΥ: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία με χιόνια και καταιγίδες - Πού θα «χτυπήσει»

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης