Ποια Super League… Ξεκινάει η Football League!

Ποια Super League… Ξεκινάει η Football League!

Το καλύτερο πρωτάθλημα της τελευταίας 10ετίας βάζει τη μπάλα στη σέντρα για να κλέψει τα φώτα από τη Super League και να «γεμίσει» τις Κυριακές και τις… Τετάρτες.

Χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης της Super League… Ξέρετε εσείς άλλο πρωτάθλημα στον κόσμο να έχει απασχολήσει τόσο πολύ παρασκηνιακά, να έχει βάλει στην… πρίζα πολιτικούς, να έχει προαναγγείλει έξι (αν δεν έχουμε χάσει το μέτρημα) κληρώσεις, να δίνει δουλειά σε ποδοσφαιριστές τέλη Σεπτεμβρίου, να έχει ήδη μία τηλεοπτική στέγη (OTE TV), να φλερτάρει και με δεύτερη (ET3) και να συναγωνίζεται τους… NBAers σε αριθμό αγωνιστικών υποχρεώσεων; Όχι, φυσικά, και δεν είναι όλα ρόδινα στη Football League. Το αντίθετο, μάλιστα... Όμως, χωρίς αμφιβολία το πρωτάθλημα που ξεκινά έχει όλες τις προϋποθέσεις να πάρει τον τίτλο του καλύτερου της 10ετίας.

Η Football League, η οποία πριν λίγα χρόνια χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πλέον… κακόφημες ποδοσφαιρικές γειτονιές της Ευρώπης (αν όχι του πλανήτη), είναι εδώ. Το όνομα, δυστυχώς, της βγήκε… Όπως συνηθίζει κάθε καλοκαίρι, έτσι και το φετινό μας ταλαιπώρησε, ταλαιπωρήθηκε , αλλά τελικά κατάφερε να βάλει τη μπάλα στη σέντρα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτή τη φορά όχι με 18, αλλά με 21 ομάδες.

Καλώς ή, κακώς οι Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής από τη στιγμή που η ΕΠΟ χαρακτήρισε ακραία κρατική παρέμβαση τον υποβιβασμό τους, όφειλε να τους επαναφέρει στη Super League. Τελικά, έπειτα από διαβουλεύσεις μηνών, ανατροπές και πιέσεις το… χρήμα και πάλι κίνησε τα νήματα.

Η αναδιάρθρωση αποφασίστηκε και οι τρεις τους έρχονται να δώσουν άλλη γεύση στη Football League. Μία γεύση, η οποία όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει από τη Super League (βάσει των όσων έχουμε δει ως τώρα), αλλά είναι βέβαιο πως θα την ξεπεράσει σε ανταγωνισμό και, σίγουρα, σε διάρκεια. Άλλωστε, οι… τυχεροί -άτυχοι που θα τερματίσουν στις θέσεις 4-7 θα κληθούν να παίξουν play off και θα φτάσουν τους 46 αγώνες χωρίς να υπολογίζεται το Κύπελλο, το οποίο κανείς δεν ξέρει πότε και αν τελικά ξεκινήσει.

Σε τι έμεινε σταθερή η δεύτερη τη τάξει κατηγορία σε σχέση με πέρυσι; Δεν θα έχει play out. Τρεις θα πάρουν απευθείας το τρένο του υποβιβασμού, τρεις θα προβιβαστούν άμεσα και άλλοι τέσσερις θα δώσουν μάχη για το τέταρτο εισιτήριο της Super League. Προγνωστικά δεν γίνονται. Φαβορί στα χαρτιά υπάρχουν πολλά, αουτσάιντερ επίσης. Εξάλλου, ποιος έδινε πέρυσι πριν τη σέντρα φαβορί τον Πλατανια;

Και στο φετινό πρωτάθλημα η περιφέρεια κυριαρχεί με μόλις τέσσερις ομάδες από το λεκανοπέδιο παρούσες. Αρκεί μόνο το άκουσμα των ΠΑΕ που συμμετέχουν για να καταλάβει κανείς τι θα ακολουθήσει. Πόσοι θα αντεπεξέλθουν μέχρι το φινάλε; Πέρυσι Εθνικός Αστέρας και Διαγόρας αποχαιρέτησαν. Φέτος οι μπουκ δέχονται στοιχήματα για περισσότερους υποψήφιους προς αποχώρηση… Η πορεία θα δείξει. Μία πορεία που θα έχει περισσότερα ταξίδια, ακόμα περισσότερες συγκινήσεις, μεγαλύτερο ανταγωνισμό, αλλά και λιγότερα χρήματα.

Με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος, λοιπόν, το Onsports σας παρουσιάζει με λίγα λόγια τους 21 συμμετέχοντες με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους…


ΑΕΛ

Σκέτη απογοήτευση η περσινή σεζόν. Πολλές οι αλλαγές προπονητών, ακόμα περισσότερα τα διαιτητικά λάθη και ποδοσφαιριστές που στην πλειοψηφία τους δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Φέτος το πρωτάθλημα αναμένεται ακόμα πιο δύσκολο, αλλά η ΑΕΛ ποντάρει στην ενότητα που υπάρχει στα αποδυτήρια για να κοιτάξει, επιτέλους, ψηλά.

ΣΥΝ: Ο Μιχάλης Ζιώγας «έχτισε» τους Θεσσαλούς βάσει του σχεδιασμού του και τους έχει περάσει τη νοοτροπία του. Ο ίδιος θέλει η ΑΕΛ να παλεύει σε κάθε ματς και ενωμένη να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από μία θέση στη μέση της βαθμολογίας. Η δυναμική των «βυσσινί» είναι μεγάλο ατού.

ΠΛΗΝ: Τα πολλά οικονομικά προβλήματα και η διοικητική αστάθεια. Πριν ακόμα ξεκινήσει η σεζόν η ΑΕΛ λίγο έλειψε να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών και αν δεν βρεθεί άμεσα λύση θα βρεθεί προ δυσάρεστων εξελίξεων.

Δείτε το ρόστερ της ΑΕΛ


ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Έμαθε πολλά στην περσινή της παρουσία ατη Football League και μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα πιο ώριμη. Έκανε λίγες κινήσεις, άλλαξε προπονητή και κοινό μυστικό είναι ότι θα επιδιώξει να κάνει το κάτι παραπάνω από τη συμμετοχή στα play off.

ΣΥΝ: Όπλο η διοικητική σταθερότητα και το… ιστορικό του Καβακά. Η ομάδα της Λέσβου έχει όλα τα φόντα να διεκδικήσει την άνοδο και είναι βέβαιο ότι οι ποδοσφαιριστές θα είναι συγκεντρωμένοι αποκλειστικά στον στόχο χωρίς να απασχολούνται με εξωαγωνιστικά ζητήματα.

ΠΛΗΝ: Η απουσία δυναμικής. Η ΑΕΛ Καλλονής όχι μόνο δεν αγωνίζεται στο γήπεδό της, αλλά δεν έχει και την έδρα – καμίνι. Εξάλλου και πέρυσι οι χαμένοι εντός έδρας πόντοι ήταν αυτοί που της στέρησαν την άνοδο.

Δείτε το ρόστερ της ΑΕΛ Καλλονής


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

Πέρυσι σώθηκε άνετα και αν δεν ήταν αδιάφορη στο φινάλε θα «χτυπούσε» μία θέση στα μπαράζ ανόδου. Φέτος έριξε το μπάτζετ, έδωσε την ευκαιρία σε έναν νέο προπονητή, τον Κώστα Γαλτσίδη να δείξει έργο και, σίγουρα, δεν μπορεί να βάλει τον πήχη πιο ψηλά.

ΣΥΝ: Οι νεαροί ποδοσφαιριστές είναι «διψασμένοι» για διάκριση και βλέπουν την Αναγέννηση Επανομης ως σκαλοπάτι για κάτι καλύτερο. Όπλο των «πράσινων» ο ενθουσιασμός.

ΠΛΗΝ: Δεδομένης της δυναμικότητας των υπόλοιπων ομάδων οι Θεσσαλονικείς θα έχουν πιο δύσκολο έργο φέτος. Λείπει η εμπειρία και το ρόστερ είναι αποδυναμωμένο σε σχέση με πέρυσι.

Δείτε το ρόστερ της Αναγέννησης Επανομής


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Το εκπληκτικό ξεκίνημα στην περσινή σεζόν τη βοήθησε να μείνει στην κατηγορία. Στην ομάδα της Πέλλας γνωρίζουν ότι φέτος η αποστολή είναι πιο δύσκολη, αλλά οι «κυανόλευκοι» ποντάρουν πολλά στο ταλέντο του νεανικού ρόστερ. Θεωρείται από τα αουτσάιντερ.

ΣΥΝ: Η παρουσία του έμπειρου Γιώργου Φοιρού στον πάγκο ως συνεργάτη του Νίκου Παναγιωτίδη θα βοηθήσει τους νεαρούς και άπειρους στην πλειοψηφία τους ποδοσφαιριστές.

ΠΛΗΝ: Το οικονομικό. Η Αναγέννηση Γιαννιτσών αντιμετώπισε και πέρυσι μεγάλα προβλήματα και σε ένα πρωτάθλημα όπως το προσεχές αν επαναληφθούν κρούσματα αποχής, τότε οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

Δείτε το ρόστερ της Αναγέννησης Γιαννιτσών


ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Πρωταθλήτρια στον Νότιο Όμιλο η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επέστρεψε στη Football League και, φυσικά, δεν βάζει στόχο την παραμονή, αλλά κάτι καλύτερο. Το αγωνιστικό προφίλ άλλαξε σε μεγάλο βαθμό και ο Απόλλων θα επιδιώξει ένα πλασάρισμα πάνω από τη μέση της βαθμολογίας.

ΣΥΝ: Ολοκλήρωσε σχετικά νωρίς τις μεταγραφικές του κινήσεις και έτσι ο Αλέκος Βοσνιάδης είχε την ευκαιρία να δουλέψει όπως ήθελε στην προετοιμασία. Μόνον ένας ξένος στο ρόστερ.

ΠΛΗΝ: Στα φιλικά προετοιμασίας είχε σκαμπανεβάσματα και έδειξε ότι θέλει ακόμα χρόνο για να «δέσει» ως σύνολο. Η παραίτηση του Μπλένταρ Κόλα και οι λόγοι αυτής λίγες ημέρες μετά την πρώτη συγκέντρωση δεν ήταν καλό σημάδι…

Δείτε το ρόστερ του Απόλλωνα Σμύρνης

 

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

Η σωτηρία πέρυσι ήταν ένα μικρό «θαύμα». Ο Βύζας Μεγάρων κάνει προσπάθεια να οργανωθεί και να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο φέτος, αλλά γνωρίζει πως ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος και το έργο του δύσκολο.

ΣΥΝ: Ο τεχνικός, Παναγιώτης Τζαναβάρας γνωρίζει καλύτερα πλέον την ομάδα, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» ετοιμάζονται να μετακομίσουν στο Στάδιο της πόλης, εκεί όπου δεν θα κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.

ΠΛΗΝ: Οι έμπειροι ποδοσφαιριστές εντάχθηκαν στο ρόστερ τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών, ενώ υπήρξε πρόβλημα στην έκδοση των δελτίων ξένων. Θα βασιστεί και πάλι κυρίως σε νεαρούς και άπειρους.

Δείτε το ρόστερ του Βύζαντα Μεγάρων


ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Μετά τον υποβιβασμό στη Football League άλλαξε άρδην πρόσωπο, αλλά και προπονητή. Ο Σούλης Παπαδόπουλος έχει την εμπειρία της κατηγορίας, οι φίλαθλοι περίμεναν περισσότερες μεταγραφές σε θέσεις που οι «Μαυραετοί» πονούν και περιμένουν πρωταγωνιστική πορεία.

ΣΥΝ: Όσο και αν ακούγεται πολυτέλεια, η Δόξα Δράμας επιστρέφει σπίτι της. Η εξορία της στοίχισε στη Super League και στο γήπεδό της η Δόξα θα έχει ώθηση από τους φιλάθλους της. Αρκεί να μην τους απογοητεύσει.

ΠΛΗΝ: Στα φιλικά προετοιμασίας φάνηκαν κενά σε άμυνα και επίθεση. Οι ξένοι που ήρθαν δεν έχουν γνώση της κατηγορίας και το απαραίτητο βάθος δεν υπάρχει στο ρόστερ για να αντέξει τον μαραθώνιο της Football League.

Δείτε το ρόστερ της Δόξας Δράμας


ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ

Προβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Football League και συνεχίζει με την ίδια συνταγή. Φαντάζει ως η ήρεμη δύναμη της κατηγορίας, με έμπειρους ποδοσφαιριστές που δείχνουν ικανοί να οδηγήσουν τον Εθνικό Γαζώρου στην άνετη παραμονή.

ΣΥΝ: Στην πλειοψηφία τους οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν γνωρίζουν καλά την κατηγορία και δεν θα έχουν πρόβλημα προσαρμογής.

ΠΛΗΝ: Έχει δώσει ήδη 14 φιλικά, δηλαδή σχεδόν έναν γύρο πρωταθλήματος. Η πορεία θα δείξει αν αυτά αποδειχθούν πολλά, αν και ήδη η προετοιμασία κύλησε με προβλήματα τραυματισμών.

Δείτε το ρόστερ του Εθνικού Γαζώρου


ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Μετά τον υποβιβασμό στη Football League και τον χαμό του Απόστολου Παπουτσάκη οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν τη δύναμη να συνεχίσουν τον προγραμματισμό και να βάλουν πλώρη για την επάνοδο. Έχουν τη δυναμική να πρωταγωνιστήσουν και διαθέτουν αρκετούς ταλαντούχους.

ΣΥΝ: Στα φιλικά προετοιμασίας έδειξε καλό πρόσωπο και οι νεοαποκτηθέντες δείχνουν ότι είναι σε θέση να βοηθήσουν τον Εργοτέλη στη Football League.

ΠΛΗΝ: Έδωσε μόλις ένα φιλικό παιχνίδι απέναντι σε ομάδα της ίδιας κατηγορίας και αυτό μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Θα έχει μειονέκτημα τα πολλά ταξίδια.

Δείτε το ρόστερ του Εργοτέλη


ΗΡΑΚΛΗΣ

Πέρασε επεισοδιακό καλοκαίρι, αλλά στο φινάλε εντάχθηκε στη Football League. Το ρόστερ ήθελε ενίσχυση, καθώς οι στόχοι δεν μπορούν παρά να είναι πρωταγωνιστικοί και ο Γηραιός καλείται να τερματίσει στην πρώτη 7άδα, παρότι η αποστολή του είναι δύσκολη.

ΣΥΝ: Η υπόθεση της συμμετοχής στη Football League είχε αίσιο τέλος και όλοι οι ποδοσφαιριστές δηλώνουν «διψασμένοι» να οδηγήσουν τον Ηρακλή σε μία πρωταγωνιστική πορεία.

ΠΛΗΝ: Οι ξένοι αποκτήθηκαν τα τελευταία 24ωρα των μεταγραφών και θα χρειαστούν αρκετό χρόνο προσαρμογής. Δεν γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα πλην του Κριβοκάπιτς και είναι ερώτημα κατά πόσο θα βοηθήσουν για να πρωταγωνιστήσει ο Ηρακλής.

Δείτε το ρόστερ του Ηρακλή


ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ

Πετυχημένη ήταν η περσινή πρώτη του χρονιά στη Football League. Ο στόχος της σωτηρίας επετεύχθη και παρά το δύσκολο καλοκαίρι και την περίοδο αβεβαιότητας που πέρασε, τελικά ενισχύθηκε και δείχνει ότι θα είναι εξίσου ανταγωνιστικός και φέτος.

ΣΥΝ: Το μπάτζετ δεν ξέφυγε, προκειμένου μέσα στην χρονιά να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις πληρωμές. Εάν το καταφέρουν αυτό οι «πράσινοι» και διατηρήσουν το καλό κλίμα, τότε θα πετύχουν τον στόχο.

ΠΛΗΝ: Στο κάλεσμα του καλοκαιριού οι φίλαθλοι δεν ανταποκρίθηκαν με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας και είναι ερώτημα η στάση τους στο προσεχές πρωτάθλημα.

Δείτε το ρόστερ του Ηρακλή Ψαχνών


ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

Λίγο έλειψε να μην «κατέβει» στο πρωτάθλημα. Για ένα ακόμα καλοκαίρι «χτίστηκε» την ύστατη ώρα από την αρχή και, φυσικά, δεν μπορεί παρά να στοχεύει στην παραμονή. Λογικά, λοιπόν, βρίσκεται στην αφετηρία από θέση αουτσάιντερ.

ΣΥΝ: Πίεση δεν υπάρχει. Οι ποδοσφαιριστές είναι νεαροί στην πλειοψηφία τους και τους παρουσιάζεται μία ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους σε ένα πρωτάθλημα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

ΠΛΗΝ: Κακά τα ψέματα, τα οικονομικά προβλήματα είναι τεράστια. Οι «πράσινοι» έχουν τον «πονοκέφαλο» των χρεών, ενώ ρίχνονται στη μάχη χωρίς να έχουν «δέσει» ως σύνολο.

Δείτε το ρόστερ του Θρασύβουλου


ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η περσινή πορεία παρότι η άνοδος δεν επετεύχθη. Το βάθος στον πάγκο, πάντως, δεν είναι μεγαλύτερο. Έγιναν κινήσεις ενίσχυσης και, φυσικά, η Καλλιθέα θα επιδιώξει να μπει για δεύτερη διαδοχική σεζόν στα μπαράζ ανόδου.

ΣΥΝ: Συνεχίζει με την ίδια πετυχημένη συνταγή. Ο Νίκος Παντέλης γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και έχει δείξει ότι έστω και με λίγες εναλλακτικές λύσεις είναι σε θέση να οδηγήσει τους «κυανόλευκους» σε μία πορεία ανάλογης της περσινής.

ΠΛΗΝ: Με ρόστερ χωρίς μεγάλο βάθος η Καλλιθέα θα είναι δύσκολο να αντεπεξέλθει σε πρωτάθλημα 40 και πλέον αγωνιστικών.

Δείτε το ρόστερ της Καλλιθέας

 

ΚΑΒΑΛΑ

Έπειτα από μία σεζόν στη Δ’ Εθνική εντάχθηκε στη Football League. Το επεισοδιακό καλοκαίρι είχε ευτυχές τέλος και ο ΑΟΚ με τη δυναμική που έχει θα προσπαθήσει να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός, να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις τον χειμώνα και να διεκδικήσει την επιστροφή στη Super League.

ΣΥΝ: Μέσα σε μία ημέρα το ρόστερ γέμισε. Έμπειροι ποδοσφαιριστές, ξένοι και Έλληνες εγνωσμένης αξίας παρουσιάζονται «διψασμένοι» να οδηγήσουν την Καβάλα σε μία πρωταγωνιστική πορεία και ποντάρουν πολλά στη βοήθεια των φιλάθλων τους.

ΠΛΗΝ: Μόλις ένα φιλικό προετοιμασίας δόθηκε και για να αποκτήσουν οι «κυανόλευκοι» ομοιογένεια θα χρειαστούν πολύ χρόνο. Οι αντίπαλοί τους είνι σαφώς πιο έτοιμοι, τη στιγμή που μετρούν δύο και πλέον μήνες προετοιμασίας, ενώ οι «Αργοναύτες» σκάρτες δύο εβδομάδες.

Δείτε το ρόστερ της Καβάλας


ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Οι Θεσσαλοί ήταν από τους πρωταγωνιστές στο μεταγραφικό παζάρι. Επέστρεψαν φέτος στην κατηγορία και ενίσχυσαν το δυναμικό με ποδοσφαιριστές που είναι σε θέση να οδηγήσουν τη Νίκη στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Ο ενθουσιασμός δεδομένος, όπως και οι υψηλές προσδοκίες.

ΣΥΝ: Εντυπωσιακό το πρόσωπο που έδειξε στα φιλικά προετοιμασίας. Η Νίκη Βόλου έδειξε ότι «χτίζεται» σε σωστές βάσεις και άφησε υποσχέσεις για μία πορεία ανάλογη της περσινής. Πλούσιο το ρόστερ που έχει να διαχειριστεί ο Περικλής Αμανατίδης.

ΠΛΗΝ: Τα χρέη της προηγούμενης διοίκησης συνεχίζουν να απασχολούν. Οι προσφυγές είναι πολλές και θα πρέπει άμεσα να τακτοποιηθούν. Παράλληλα, το Πανθεσσαλικό σε καμία περίπτωση δεν θα είναι η έδρα – φόβητρο όπως το «Παντελής Μαγουλάς».

Δείτε το ρόστερ της Νίκης Βόλου


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Ήταν έτοιμος από καιρό. Αν και οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν βέβαιο ότι θα επέστρεφαν στη Football League, ξεκίνησαν από νωρίς τις μεταγραφές και εμφανίζονται έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν. Σίγουρα, σε πολύ καλύτερη μοίρα από Καβάλα και Ηρακλή.

ΣΥΝ: Οι πολλές λύσεις στα χέρια του Γιώργου Βαζάκα. Δεν θα αποδειχτούν «λαβράκια» όλοι, αλλά τα μέχρι στιγμής δείγματα μιλούν για επιθετική γραμμή που θα κάνει «ζημιές».

ΠΛΗΝ: Οι πολλοί ξένοι. Πέντε μη Έλληνες έχουν δικαίωμα στην ενδεκάδα, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου μετρά ήδη εννέα ξένους στο ρόστερ του.

Δείτε το ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο και όχι άδικα. Παρά τον υποβιβασμό στη Football League, η διοίκηση προχώρησε σε ουσιαστική ενίσχυση με αποκλειστικό στόχο την επάνοδο και αυτό που μένει είναι ο Παναιτωλκός να παρουσιάσει σταθερότητα.

ΣΥΝ: Διαθέτει μία από τις πιο «καυτές» έδρες του πρωταθλήματος. Θεωρείται δεδομένο ότι και φέτος η συμπαράσταση των οπαδών θα είναι δυναμική, έπειτα και από τις μεταγραφές που βοήθησαν στην πώληση διαρκείας.

ΠΛΗΝ: Τα πολλά ταξίδια προβληματίζουν ήδη τον Νίκο Καραγεωργίου και το ρόστερ πρέπει να αντέξει στον ρυθμό. Από την άλλη πλευρά, κανένα εντός έδρας φιλικό δεν δόθηκε απέναντι σε ομάδα της κατηγορίας.

Δείτε το ρόστερ του Παναιτωλικού


ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Οι Αχαιοί δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν την άνοδο μέσω των play off και φέτος δεν υπάρχει επιστροφή. Αυτό που απαιτείται για να επιτευχθεί ο στόχος είναι η ηρεμία και η σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα.

ΣΥΝ: Η παραμονή του Γιάννη Παπακώστα στον πάγκο. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά το ρόστερ και περιμένει βοήθεια από τους νεοαποκτηθέντες. Αυτοί που ήρθαν, άλλωστε, μπορούν να βοηθήσουν τους Πατρινούς για μία καλύτερη πορεία.

ΠΛΗΝ: Οι διαρκείς αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό. Και το φετινό καλοκαίρι ήταν επεισοδιακό, οπότε οι «κοκκινόμαυροι» αυτό που θέλουν είναι ηρεμία σε όλα τα επίπεδα για να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον στόχο της ανόδου.

Δείτε το ρόστερ της Παναχαϊκής

 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ

Την περσινή σεζόν απέτυχε να μπει στα play off. Φέτος, όμως ο Πανσερραϊκός θεωρεί ότι θα καταφέρει να τερματίσει πιο ψηλά και να διεκδικήσει μία θέση που οδηγεί στην άνοδο. Φυσικά, για να γίνει αυτό θα πρέπει οι φίλαθλοι να συμπαρασταθούν πιο μαζικά.

ΣΥΝ: Η διοίκηση έδειξε εμπιστοσύνη στον Μιχάλη Γρηγορίου και τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής δείχνουν ότι ο Πανσερραϊκός παρουσιάζεται καλύτερος από πέρυσι. Έχει τη δυναμική να το καταφέρει.

ΠΛΗΝ: Η τεχνική ηγεσία εξέφρασε αίτημα για επιπλέον ενίσχυση έπειτα από την αύξηση των ομάδων σε 21. Αυτό δείχνει ότι ο Γρηγορίου ανησυχεί για το βάθος του ρόστερ.

Δείτε το ρόστερ του Πανσερραϊκού

 

ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Νέο ξεκίνημα επιχειρεί φέτος η ομάδα της Κατερίνης με την πρόσληψη του Νίκου Γκουλή και τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Εννοείται ότι οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να μπουν στην 7άδα και να διεκδικήσουν το όνειρο της ανόδου στη Football League.

ΣΥΝ: O Νίκος Γκουλής έδωσε την ευκαιρία σε ντόπιους νεαρούς και εκείνοι τον βγάζουν ασπροπρόσωπο. Οι Κατερινιώτες δείχνουν ότι έχουν μέλλον και αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην προσέλευση των φιλάθλων στο γήπεδο.

ΠΛΗΝ: Υπήρξαν προβλήματα τραυματισμών κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ενώ στη γραμμή κρούσης αναζητήθηκε ένας επιπλέον επιθετικός, αλλά κίνηση δεν έγινε. Οι «ασπρόμαυροι» οφείλουν να μεγαλώσουν το βάθος στον πάγκο για να αντέξουν στον μαραθώνιο.

Δείτε το ρόστερ του Πιερικού


ΦΩΚΙΚΟΣ

Η ομάδα της Άμφισσας πέτυχε τον στόχο της παραμονής πέρυσι. Εννοείται ότι πλέον ο πήχης μπαίνει πιο ψηλά. Κινήσεις ενίσχυσης έγιναν, αλλά κακά τα ψέματα ο Φωκικός δύσκολα θα στοχεύσει σε κάτι καλύτερο από τη γρήγορη σωτηρία.

ΣΥΝ: Οι νεοαποκτηθέντες δείχνουν ότι έχουν εγκλιματιστεί και ήδη ο Φωκικός δείχνει καλό πρόσωπο στα φιλικά προετοιμασίας. Οι ξένοι βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και είναι σε θέση να βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου.

ΠΛΗΝ: Ο Κριστόφ Βαζέχα δεν έχει εργαστεί ξανά στην κατηγορία. Μέχρι τώρα τα πηγαίνει εξαιρετικά, αλλά στο πρωτάθλημα τα δεδομένα μπορεί πολύ γρήγορα να αλλάξουν ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Δείτε το ρόστερ του Φωκικού



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved