Μιχαλάκης: «Μην νομιμοποιείτε τις προβληματικές ΠΑΕ»

Μιχαλάκης: «Μην νομιμοποιείτε τις προβληματικές ΠΑΕ»

Να μην νομιμοποιήσουν με τη στάση τους τις ΠΑΕ που έχουν συσσωρευμένα χρέη, ζήτησε με επιστολή του από τους βουλευτές ο πρόεδρος της Καλλονής, Νίκος Μιχαλάκης.

Ο πρόεδρος της ομάδας της Μυτιλήνης απέστειλε ακόμα δύο επιστολές με ανάλογο περιεχόμενο προς τον πρόεδρο της Ενωσης Football League, Σπύρο Καλογιάννη και την ΝΟVA.

Στην επιστολή του προς τη Βουλή αναφέρεται στα δύο μέτρα και σταθμά με τα οποία αντιμετωπίζουν τις ομάδες τα όργανα της Πολιτείας, επιχειρώντας «να νομιμοποιήσουν με κάθε τρόπο παρανομίες και συσσωρευμένα χρέη», σε μια εποχή που η Ελλάδα προσπαθεί να αλλάξει πρόσωπο και να αρχίσει να επικρατεί η αξιοκρατία και η αξιοσύνη.

Στην επιστολή του προς τον κ. Καλογιάννη, ζητά απ’ αυτόν να προστατεύσει τα συμφέροντα των ομάδων της Football League, υπενθυμίζοντάς του ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις και τους κανονισμούς, σε περίπτωση μη χορήγησης πιστοποιητικού στη Super League πρέπει να συμμετέχουν ομάδες της Football League κατά σειρά κατατάξεως».

Τέλος στην επιστολή του προς τη NOVA ζητά απ’ αυτήν να παρέμβει στα «ποδοσφαιρικά δρώμενα των τελευταίων ημερών αναφορικά με τη σύνθεση της Α΄ Επαγγελματικής Ποδοσφαιρικής Κατηγορίας» και επίσης της ζητά να μην «συμβάλλει με την οικονομική της ενίσχυση στην προβολή και κάλυψη ομάδων που δεν πληρούν τα νόμιμα και τους συμφωνημένους κανόνες της ποδοσφαιρικής αγοράς».

Αναλυτικά οι τρεις επιστολές:

Προς Ελληνικό Κοινοβούλιο & Έλληνες Βουλευτές

Την τελευταία δεκαετία βιώνουμε μία προσπάθεια, όλοι οι Έλληνες, να προσπαθήσουμε να βγει η Ελλάδα από το οικονομικό τέλμα και αδιέξοδο επιχειρώντας η πολιτεία να εφαρμόσει τους φορολογικούς νόμους υπέρ του δημοσίου.

Έχουμε ζήσει και ακρότητες στην προσπάθεια αυτή με τηλεοπτικά σόου συλλήψεων φοροφυγάδων και μικροοφειλετών με τυμπανοκρουσίες.

Αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα αρχίζει να αλλάζει πρόσωπο και να επικρατεί η αξιοκρατία και η αξιοσύνη. Τις τελευταίες όμως ημέρες, η πολιτεία έχει μεταβληθεί σε ένοχο μυστικοσύμβουλο και συμπαραστάτη μεγαλοοφειλετριών ΠΑΕ που σίγουρα δεν περιποιούν τιμή στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Με ποιο δικαίωμα, για πολλοστή φορά, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα δυο μέτρα και δυο σταθμά παρακολουθώντας με έκδηλη αγωνία την προσπάθεια των οργάνων της πολιτείας να νομιμοποιήσουν με κάθε τρόπο παρανομίες και συσσωρευμένα χρέη, εφαρμόζοντας το δίκαιο κατά το δοκούν. Εάν καρποφορήσουν αυτές οι εξυφάνσεις βοήθειας προς τους παραβάτες, τότε θα είμαστε πια βέβαιοι ότι τίποτα δε θα αλλάξει ποτέ σε αυτή τη χώρα.

Περιμένουμε να δούμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ποιοι θα νομιμοποιήσουν την παρανομία.

Καλούμε την Πολιτεία, ως θεματοφύλακα των νόμων, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και τον κ. Υπουργό Αθλητισμού κ. Ιωαννίδη να πάρει θέση.

 

Προς: FOOTBALL LEAGUE,

Πρόεδρο, κ. Καλογιάννη

Κύριε Πρόεδρε,

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα πιστοποιητικά συμμετοχής των ομάδων της Super League, θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις και τους κανονισμούς, σε περίπτωση μη χορήγησης πιστοποιητικού στη Super League πρέπει να συμμετέχουν ομάδες της Football League κατά σειρά κατατάξεως.

Πιστεύουμε ότι κι εσείς ως Πρόεδρος της Football League, της οποίας είμαστε μέλη, πρέπει να υποστηρίξετε το δίκαιο και το νόμο παρεμβαίνοντας ουσιαστικά σε όλες τις μελλούμενες αποφάσεις της διοργανώτριας Super League ή της υπερκείμενης ομοσπονδίας ΕΠΟ.

Γνωρίζοντας την πολυετή εμπειρία σας στο χώρο, υπολογίζουμε στη δυναμική και σθεναρή παρουσία σας προς αποτροπή ανομιών και έκνομων παραλείψεων.

Με την παρούσα ζητάμε μετ' επιτάσεως να προστατεύσετε τα συμφέροντα των ομάδων των οποίων εκπροσωπείτε.

 

Προς NovaSport

Αξιότιμοι κύριοι

Γνωρίζοντας ότι συνδέεστε με σύμβαση κεντρικής διαχείρισης με τη Super League σας απευθύνουμε την παρούσα με την οποία θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό ότι σύμφωνα με τους νόμους και τις ισχύουσες διατάξεις, ομάδες οι οποίες δεν είναι οικονομικά συνεπείς και συνεπώς στερούνται πιστοποιητικό συμμετοχής δεν πρέπει να αγωνίζονται στην Α΄ κατηγορία. Πιστεύουμε ότι διαπνέεστε από πνεύμα ισονομίας και σοβαρότητας αφού η συνολική επένδυσή σας «ακουμπάει» την πλειονότητα των Ελλήνων φιλάθλων ως συνδρομητών.

Σας υποβάλλουμε έκκληση όπως βοηθήσετε κι εσείς στο να πρυτανεύσει το δίκαιο και η λογική αφού κι εσείς επιθυμείτε να συνδέεστε με κεφαλαιουχικές ποδοσφαιρικές εταιρείες συνεπείς οικονομικά και οργανωμένες. Προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν ιδιαίτερα ευεργετική η δική σας παρέμβαση στα ποδοσφαιρικά δρώμενα των τελευταίων ημερών αναφορικά με τη σύνθεση της Α΄ Επαγγελματικής Ποδοσφαιρικής Κατηγορίας.

Άλλωστε θα ήταν απορίας άξιο πώς η NOVA συμβάλλει με την οικονομική της ενίσχυση στην προβολή και κάλυψη ομάδων που δεν πληρούν τα νόμιμα και τους συμφωνημένους κανόνες της ποδοσφαιρικής αγοράς. Θα πρέπει επιτέλους κάποιοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε οι ισχύοντες νόμοι να μη γίνονται κουρελόχαρτα των εκάστοτε συμφερόντων.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Με ενέσεις ο Βρεττός. Αφόρητοι πόνοι. Τι φοβούνται οι γιατροί
Με ενέσεις ο Βρεττός. Αφόρητοι πόνοι. Τι φοβούνται οι γιατροί
Παναθηναϊκός Superfoods: Οι ευχές της ΚΑΕ στον Πέιν (video)
Παναθηναϊκός Superfoods: Οι ευχές της ΚΑΕ στον Πέιν (video)
Ο Ρονάλντο κατέκτησε το Champions League!
Ο Ρονάλντο κατέκτησε το Champions League!
Το μήνυμα του Κυριάκου για τη νηστεία και το… πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ! (photo)
Το μήνυμα του Κυριάκου για τη νηστεία και το… πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ! (photo)
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Προσοχή τις επόμενες ώρες! Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Προσοχή τις επόμενες ώρες! Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
Απόφαση - «βόμβα» για τις θέσεις πάρκινγκ στις πιλοτές των πολυκατοικιών!
Απόφαση - «βόμβα» για τις θέσεις πάρκινγκ στις πιλοτές των πολυκατοικιών!
ΣΟΚ: Νεκρή η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος Καρολίνα Κάλφα
ΣΟΚ: Νεκρή η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος Καρολίνα Κάλφα
Τριήμερο στη Σκύρο για τον Πρωθυπουργό και την οικογένεια του
Τριήμερο στη Σκύρο για τον Πρωθυπουργό και την οικογένεια του

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης